- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NauTiLUS_HUN
tag
Akkora már a baj, hogy Bayer Zsolt oldalán is feltűntek a rezsicsökkentés fideszszavazó csalódottjai
Viszonylag sokan. Valahogy nem megy a régi mantrák ismétlése annyira. Érthetetlen.
-
blueboi69
őstag
Ma olvastam, hogy rohannak az emberek kályhát meg sparheltet venni. Na nem pont ilyet akartam pár hónapja?
Ma ismerős vett magának fát, de 1 kaloda sok volt neki, megfeleztük. Van nekik bőven fájuk, de még akartak venni, biztos ami biztos, csak pénzük nem volt, úgyhogy azt pakoltam be, többek közt.
Hétfőn jön a 10mázsa, én még 1hete rendeltem, azóta drágult. Ahol ismerősék vették, ott ma pl nem is lettek volna nyitva, de annyi rendelésük gyűlt össze, hogy inkább eladogatják azt is ami nincs is még itt.Viszont az jó hír, hogy a klímákat most senki sem veszi, hátha zuhan az áruk, nekem pont jó lesz.
Merugye érdekes módon ha a kereslet növekszik, akkor baromi gyorsan tud ám drágulni minden, de ha a kereslet csökken, akkor elég lassan csökken az ár. -
Sipi-
őstag
euronet atm-ből hogyan tudom felvenni eur-t Revolutos kártyával? A Revoltuon van eur számla, pénz is van rajta. Magyar nyelvet választva nem láttam pénznem változtatási lehetőséget és csak Ft-ot kínált fel lehetőségként.
-
Sipi-
őstag
Létezik kiskereskedelmi forgalomban olyan rozsdamentes tálca, ami bírja a faszenes grillt?
Öntöttvason szoktunk grillezni, de ráég sokszor a hús. Finom lesz, de nehéz takarítani. Ezért lenne jó egy egyenes alj, amit spaklival le lehet húzni. Kis perem is kellene, hogy ne folyjon le az olaj egyből a tűzbe. -
zetor2000
őstag
-
Samott
addikt
"Rezsicsokkentes":
-
Sipi-
őstag
válasz
zetor2000 #118686 üzenetére
Nálunk is csak egy gázóra van, mivel a lakásokba nincs a gáz bevezetve. Megnéztem és 2021 januárban 16251 m3 gáz fogyott, de nyár végefelé,. 2021 szeptemberben is elfogyott 3632 m3.
A házban a közös területek villamosenergia-fogyasztása is elég sok lehet, mert van udvari világítás, liftek, garázsban világítás, garázskapu, folyosók világítása, kamerák, stb. -
zetor2000
őstag
válasz
Samott #118683 üzenetére
Én arra leszek kíváncsi, hogy a társasházak hogyan lesznek megoldva.
Nálunk a házban a fűtés és a melegvíz a ház kazánjával valósul meg. Ez 99.99%, hogy az átlag felett fogyaszt, mert mindenkinek ez csinálja a fűtést és a melegvizet is. A lakásokban egyéni hőmennyiségmérők / alvízmérő órák vannak, azt a közös képviselő intézi, hogy a lakásban lakó mennyit fizet.
Gázóra viszont csak 1 van, a ház központi... -
WiZARD
addikt
válasz
Samott #118683 üzenetére
Kiváncsi leszek mikorra lesz a számlázás megoldva.
Mert eltelt 3 nap a hátralévő 18ból de még ők se tudják a részleteket.
Aztán ha gyerekszám/csillagok állása függő lesz, akkor elég szép új elemek jönnek majd be a számlázási rendszerekbe.Azon kavarásokról nem is beszélve, hogy mit kell nézni, kinek a nevén van, mi van ha nagymama nevén van de a köv 2 generáció is ott lakik, ki hova van bejelentve, stb.
(pl anyáméknál a nagybátyám nevére jön még mindig a szemétszállításról a csekk. Szegény meghalt 15 éve, de amúgy vagy 45 éve elköltözött onnan. Be van fizetve mindig, senki nem foglalkozik vele, hogy milyen néven fut.)
-
Samott
addikt
Es ma megkaptuk a gazszamlat. Mind a harmat: Julius, Augusztus es Szeptember honapokra. Mi beferunk a hatar ala, szoval nincs is ezzel semmi gond. De gondolom mindenki masnak is kikuldtek es mindenki mas is befizetheti a sajatjat. A regi aron. Lesz meglepetes oktoberben ha jon a kulonbozetrol a szamla...
-
Sipi-
őstag
véleménycikk
Látszólag a legnagyobb hazugság az, hogy a kormány néhány hét alatt számos olyan intézkedést megtett, amivel a választási kampányban riogatott, hogy majd az ellenzék ezt csinálja, ha hatalomra kerül. De a választási kampány már csak olyan, hogy hazudnak benne, hazudnak reggel, éjjel meg este.
...
A döntés hátterében az állt, derült ki a miniszterelnök péntek reggeli rádiónyilatkozatából, hogy az államkasszának több pénzre van szüksége – a nyugdíjak kifizetéséhez (amiket épp az előző, még nem felelősen kormányzó Orbán Viktor kezdett szórni a választások előtt). -
zetor2000
őstag
válasz
WiZARD #118641 üzenetére
Taníttasd idehaza, aminek van értelme. Nyelvet, szakmát tanulja ki amennyire lehet -diploma, doktori fokozat... utána mehet, amerre lát, a honosítás szvsz menni fog.
Most itt a hollandoknál amerre jövök-megyek mindenhol van álláshirdetés, de jellemzően nem agysebészeket keresnek, hanem konyhai - szállodai dolgozókat. Pultost, felszolgálót, szakácsot, pohárszedőt, takarítót, recepcióst... de mindenhol.
Normál végzettséggel is el lehet itt lenni, isminek van itt egy távoli ismerőse, azzal a sráccal beszélgettünk ilyesmikről. Neki sok végzettsége nincs, volt riksás, felszolgáló ésatöbbi, most lakásokat újít fel arra a szintre, hogy eladható legyen. Minimál glett, festés, akármi, ~4000€ per projekt, de ebből 6-800€ elmegy szállásra, másik 800€ meg rezsi. Utána jön a kajapia és a szórakozás.
-
-
Samott
addikt
válasz
WiZARD #118669 üzenetére
Persze, ez is volt a cel. Meg hogy egyensulyba hozzak az allami kozmuszolgaltatokat, mert az egesz rendszer tarthatatlan volt. Udv, a kesoi nyolcvanasevekben.
Ja es meg egy: egy autoszerelo elmondja a frankot a katarol
-
WiZARD
addikt
rezsinöveléssel kapcsolatban:
Eddigi 20ezres számlán volt 5400 ft áfa.
Ha ez a számla 80ezer lesz, akkor az állam nem csak a támogatás összegét nyeri meg, hanem az áfa is 16k lesz -
-NoVa-
veterán
válasz
eattila #118667 üzenetére
Az a baj, hogy a hatalom egyetlen célja a hatalom maga, minden másban improvizálnak. Ügyesen, de konkrét célok nélkül. A felborult rezsiinél kiváncsi leszek, arányaiban mennyi lesz az érintett és mekkora lesz a népharag az első számla után, amikor azok is meglátják a végösszeget, akik nem tudnak két számot összeszorozni.
-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #118662 üzenetére
-
NauTiLUS_HUN
tag
válasz
Sipi- #118661 üzenetére
Sose érdekelte őket ilyesmi. Vagy lehet pont a nyár miatt, kevesebben vannak.
De már a főbb fideszesek is érzik a péniszízt a szájukban.
https://444.hu/2022/07/14/ez-van-atvert-bennunket-a-fidesz-felig-irja-az-orosz-propagandat-terjeszto-orbanista-facebook-oldal -
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #118656 üzenetére
Nyáron, szabadságolási időszakban ilyet kitalálni? Néhány fejlesztési és számlázási vezető kisebb szívrohamot kaphatott a bejelentés után (számlázási rendszert átalakítani ennyi idő alatt?).
-
Samott
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #118656 üzenetére
Sok valasztasod amugy sincs. Kifizeted vagy behajtjak rajtad.
-
Samott
addikt
Az új szabály augusztus 1-től lép életbe, azután is az előzőleg megállapított éves átlagfogyasztásra lesz kiállítva a számla, a számlázási rendszer technikai átállása előkészítése alatt áll, a technikai részletekről a fogyasztók időben tájékoztatást fognak kapni.
Hétből semmi: Megkérdeztük a kormányt a rezsiszabályok részleteiről, ezt a választ kaptuk -
WiZARD
addikt
válasz
Jahno #118631 üzenetére
Valahonnan copy-paste:
Nekem az epex havi átlagos árai alapján van a villanyszámlám (Ausztria). Talán kiindulási alapnak jó lesz, de elég változó:
Január 0,3353 eur/kwh
Február 0,2576eur/kwh
Március 0,2306eur/kwh
Április 0,3770eur/kwh
Május 0,2540eur/kwh
Junius 0,2518eur/kwh
Július előreláthatólag 0,3075eur/kwh
A kérdés, hogy Mo-n fix éves ár lesz-e, vagy változó, nekem a fix áras ajánlat 0,36eur/kwh lenne. Ehhez jön évi 140eu hálózati díj, és havi 3.5eur alapdíj.Szóval ha csak nem az átlag felettiekkel akarják a rezsicsökkentést megfizettetni akkor a 250 Ft/kWh az elég túlzónak tűnik. Aztán az is lehet hogy ott a romlott nyugaton van kavarás és itt dupla annyiba kerül az áram
-
eattila
őstag
Ma mentem egy ilyennel.
közepes rásegítéssel is 25-ig nagyon tol. Poén cucc, meg ára is van. -
Samott
addikt
Es korbe is ertunk:
-
WiZARD
addikt
válasz
-igu- #118643 üzenetére
Igen, erre gondoltam az első opció alatt.
Továbbra se tudom, hogy hogy menjünk el innen és máshol mit csináljak. De úgy érzem ezt pár éven belül meg kell oldanom, hogy legalább általános iskolát már ne itt kezdjék. Akkor talán még nem leszünk nagyon elkésve.A nagyobbik csak angolul néz mindent. Van amit magyarul nem is tud, vagy pl a pingvint angol akcentussal mondja
A kisebbik meg 1 hét múlva fog megszületni. -
WiZARD
addikt
válasz
Bujdy81 #118635 üzenetére
Nekem állandó kérdésem, hogy mi a gyerek jövője itt, és mennyire b*szok ki vele, hogy ide megszületett.
Milyen életpályát tudok elképzelni? Mit tanuljon, mi az amiből jól fog élni, egyáltalán meg fog élni?
Menni innen most, vagy holnap vagy leginkább tegnap előtt?
Menjen majd középiskolába, egyetemre és maradjon is ott? Skype-on majd úgyis látom?
Vagy majd csak vágyakozzon, hogy hátha el tud menni a balkáni diplomás szerencsétlenként valami jobb helyre, ahol örökre ő lesz az akcentusos balkáni bevándorló?
Vagy maradjon itt, és reménykedjen hátha vmi multiban tud balkáni pénzért robotolni, az indiaiakkal versenyezve? Ha meg bekattan neki, hogy tanár lenne, vagy szociális munkás, nővér, stb akkor meg reménykedjek benne, hogy nekem jól megy és minél tovább tudom támogatni és talán a férjének lesz pénze?Milyen egyéb, reális lehetőség vár rá?
-
Sipi-
őstag
Telex is próbál matekozni, értelmesebben, mint mások.
[link] -
-igu-
veterán
válasz
A. Crowley #118606 üzenetére
Ez a 400 körüli érték volt nekünk is a panelban anno - ezért is csodálkozok rá a mások által fentebb írt töredék értékekre, de a mostani 11500 kWh-s évi fogyasztásunkra is ugyanúgy.
-
-igu-
veterán
válasz
blueboi69 #118614 üzenetére
Órát vegignyomkodtam, rengeteg 10ezres kWh-s fogyasztásokat mutat. Egy gomb van rajta, azzal lehet léptetni ezeket sorba, mindegyik érték ez a nagyságrend.
Tipus jelenleg nem elérhető, nyaralunk.
Pont jól jött, hogy tegnap a szomszédos üres telken nekiálltak bohóCCkodni az elmüsök, egyből jelzett a napelemes app, hogy gyász van, pár percre rá a NAS is bejelzett.
A ket fagyasztó, ha leenged, nagyon hangosan fogok kiabálni 2 hét múlva. Áram elvileg van, de hogy az a napelemről vagy a hálózatról jön, azt nem tudom. -
-NoVa-
veterán
válasz
Bujdy81 #118635 üzenetére
Tudunk morogni, hogy megmondtuk előre. Morgunk, hogy megmondtuk előre. Kihasználjuk a mozgásterünket az ügyben maximálisan
Meg persze rákészültünk is előre kb, csak szar nézni, hogy a tömegvonzás így lehúzta az országot. Dehát ugye demokrácia van.
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69 #118625 üzenetére
Nagyon kevéssé tér csak el délre a kelettől, de ez van, majd megpróbálom befolyásolni a bolygó mágneses jellemzőit, hátha jó irányba fordul.
Mellesleg nyaralás előtt állok
Igaz nem ennyiért váltottam az erre is használt Euro-t régesrég.Azt meg tudtuk eleve, hogy lesz szívás, a választások előtti szja osztogatás sem volt ingyen (szerintem most azt kérik vissza, de az akkori 380 körüli Euro árfolyamkamatával együtt, és azoktól is, akik nem kapták).
Summa, a támogatás eddig is baromság volt ebben a formában, csak pazarlásra ösztönözte az embereket, és nem készítette fel őket a valóságra. Milyen ismerős, pont ebbe a gulyáskommunizmusba születtem bele, és szívtam végig az idióta döntéseik következményeit fiatalon. GOTO 10.
-
Samott
addikt
válasz
blueboi69 #118622 üzenetére
Ha szaldo elszamolasnal bevetnek egy extra alkalmat akkor bukta van mindenkinek. Neked is nekem is. Kifizetik 6 forinttel es a kovetkezo elszamolasnal meg fizetjuk a kulonbozetet.
Tavaly volt hasonlo (felelem) amikor az elmut megvette az mvm (vagy az eon mittudomen) es a nyar vegen akartak egy ilyet meghuzni. De akkor nem mertek megcsinalni. Most viszont mas helyzet van... most mar barmi lehet.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #118606 üzenetére
450 kWh áram, az éves szinten kb. 5400 kWh. Akkor most kell venni egy 6 kWp napelem rendszert szumma 3 millióért és akkor a gázon is tudsz fogni a klímával fűtéssel. Hirtelen vágsz az évi rezsin 1,2-1,5 milliót. Azért a 2-2,5 éves megtérülésű befektetés nem rossz, nem?
-
-
blueboi69
őstag
válasz
-NoVa- #118623 üzenetére
DK-i tájolás amúgy nagyon jó, tapasztalatból mondom! Én is oda fogok még bővíteni majd egyszer.
Másrészt szomorú, hogy már te is ilyen pitiáner spórolásokon gondolkodsz.
És azokat is végképp sajnálom, akik mondjuk valamilyen nyaralás közepén/elején állnak, nehezen spórolt pénzből.
Baráti körben van két család is, akik villannyal fűtenek. Egyiküknél villanykazán van, másik helyen meg infra vagy milyen hőfilm a padlóban. Ez utóbbi helyen van kandalló is, ma már pánikszerűen keresik a tüzépeket, ahol lehet esetleg tüzifa....
Másik családdal nem beszéltem még, ott alacsonyabb a jövedelem is, durván beszopták. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #118603 üzenetére
Egy testvérem van, akik jobban élnek, mint mi.
Tehát ki tudnánk köhögni a szigetelést.Anyám példája olyan szempontból jó példa, hogy ő a kivétel, nem az átlag! Az ilyen öregek nagy részének nincsen két olyan gyereke, aki fel tudna köhögni pénzt most egy komoly (8-10) milliós beruházásra.
Aki pedig nem tud, az szív, és télen fázik. Egy átdolgozott és végig bejelentett, nem adót csalt élet után.
(Anyunak most számoltam át, a napelem kb. 6000 kWh áramot fog termelni, 3000 volt a fogyasztása, két inverteres klímával a fölös áramból kb. bő 1000 m3 gázt tud spórolni és akkor az éves rezsi 200.000 alatt lesz. De ehhez bele kellett tolnia 2,5 millót a napelem+áramhálózat korszerűsítésbe. Azt sem tudja minden kortársa megtenni...)
-
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno #118611 üzenetére
Á, ők az ellenzék. Állandó harcban állnak, óriásokkal küzdenek hősiesen, és győztek. "Ha az ellenzék győz" listát meg látjuk, tiszta egyenes őszinte program. Bezzeg a Gyurcsányék hazudtak.
Drákói megszorításokat vezettem be, lecsuktam a céges Dell notebookot a picsába, és bepipáltam az M1 MacBook Pro-n a low power mode-t. Úgy is elég gyors arra amire használom. Tidal meg XCode. Desktopgép lekapcsolva, nyáron a 2x15W növényeknek szánt teljes spektrumú lámpa sem ég. Szárítót így is csak télen használjuk, mosógépen nincs hova spórolni, meg a mosogatógépen, kézzel mosogatva az ivóvizet használnám el. T-s settopbox meg telefon kihúzva, a pár telefontöltő meg elhanyagolható egy villanysütő mellett, amit meg nem lehet kihagyni kajarendeléssel, nem lesz futár a Kata kinyírása miatt. Esélytelen elérni az átlag limitet home office mellett 4 fős háztartással. Max napelemmel lehet játszani, amit eddig azért is hanyagoltam, mert van enyhén délkeleti, de inkább keleti tetőfelületem, amire esetleg mehet, az északnyugatit meg az északit meg hagyjuk, ügyesen elérik, hogy mégis hamar megtérülő befektetés legyen?
-
-
Sipi-
őstag
Vodafone vicces. Erre a teljes munkahétre hirdették meg az ügyfélszolgálat leállást, számlát sem lehet befizetni. De hétfőn azért kiküldték a havi számlát
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #118604 üzenetére
Valami félremehetett, mert kb. sorban azt valósítják meg, amivel az ellenzéknél behaluztak, hogy mi fog történni ha az a ha ott lenne. Lehet összekevertek pár papírt, valamiátkerült a fenyegetőzős dossziéból a megvalósítósba és most már így adta ki
Nép meg úgyis felejt, azt sem látja, hogy a tegnapi poszt alatt még ment a "semmi pánik, télre is lesz olcsó gáz" duma és megvédős mindenfélét ígértek.
Ellenben ha így van a sor, akkor most jöhet az óvodások átoperálása, oszt a fiúk mehetnek is háborúba.
-
A. Crowley
tag
"Ha ma matekozunk egy kicsit, most az jön ki, hogy piaci alapon 912,8 forintba kerülne minden további köbméter gáz, a kilowattóra pedig 242 forintra jön ki. Innentől már mindenki összenézheti ezeket a számokat a saját számláival, az átlag feletti fogyasztását ezekkel a számokkal beszorozva." - index.hu
-
Samott
addikt
válasz
Sipi- #118600 üzenetére
A kormany eddig ennyit mondott: "Az átlagfogyasztás évente 2523 kilowattóra az áramnál, a gáznál 1729 köbméter. Most rezsivédetten 7750 forintot fizet egy ember havonta, enélkül 50 830 forint lenne a villanyszámla. A gáznál 15 800 forint helyett most 131 441 forintot kellene fizetni."
Amit te latsz a szamlan azt a rezsicsokkentes elotti arhoz kepest szamoljak. Nem az aktualis piaci arhoz. -
Samott
addikt
válasz
Bujdy81 #118597 üzenetére
Mondjuk az hogy fideszesek az inkabb sulyosbito tenyezo mint felmentes. Ok akartak kaderrendszert, hat most megkaptak mindenestul. Latszott hogy hazugsag az egesz, most borul a bili.
Vannak testvereid vagy majd te oroklod azt a hazat? Zsebbe kell nyulni es szigetelni. Sajat penzbol ahogy mi csinaltuk, nem az allam kegyere varva.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Bujdy81 #118598 üzenetére
Rosszabb, nemcsakhogy azt kérik, hogy ne lopják el, de azt is, hogy következménye legyen a korrupciónak. Namármost egy jó szülő csak nem záratja börtönbe a lánya férjét úgy kezdésnek, mint az egyik legkiugróbb példa. Szóval inkább az ország szívjon, családvédelem van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!