Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi-
őstag
válasz -NoVa- #118595 üzenetére
Erősen megy a riogatás mindenhol. Megnéztem a májusi fogyasztásról a villanyszámlámat:
Fizetendő összeg: 13.599 Ft
A rezsidíj csökkentése nélkül Önt ebben az elszámolási időszakban a következő fizetési kötelezettség terhelte volna: 18.059 Ft
A rezsidíj csökkentésének eredményeképpen az Ön megtakarítása
- ebben az elszámolási időszakban: 4.460 FtA 13599 forintos összeg pedig 5912 Ft energiadíjból és 7687 forint rendszerhasználati díjból jött össze.
[ Szerkesztve ]
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Samott #118539 üzenetére
Az a helyzet, hogy pont a "tisztességes, alsó középréteget" nyírják ki, a szüleim generációja, azaz a Ratkó gyerekek pont ilyenek. És elsöprő többségben Fideszesek!
A szüleim építettek egy házat 1979-81 között, az akkori legkorszerűbb anyagból (gázszilikát). Bele mentek a szar fa helyett az alu nyílászárók.
Ezek ma már nem korszerűek, de amikor váltani/korszerűsíteni kellett/lehetett volna, mert fiatal felnőttek lettek, akkor jött a '90-es évek és a munkanélküliség, recesszió, stb. Nem volt pénz korszerűsíteni.
Az utóbbi 10 évben kicsit megszaladt, de akkor Apu azért spórolt, hogy legyen zseton öregkorukra, EU-s pályázat nem volt olyan, amin indulhattak volna (hiszen már nincsen gyerekük).
Most Anyu egyedül él egy korszerűtlen házban, amit szerettünk volna korszerűsíteni, de mondták, hogy a 100%-os támogatású pályázaton előnyt élveznek a gyerekesek -> egyedülálló nyugdíjasnak esélye sincs. Aztán UTÓLAG módosították, hogy mégis a beadási sorrend számít csak, de akkor már késő volt -> Anyu ezt is bukta.
3025 kWh/év a villanyfogyasztása, 2583 m3 gáz ment el tavaly egy év alatt.
Ez tavaly éves szinten volt neki bő 100.000 a villany és szűk 300.000 a gáz. Ehelyett, ha nem csinálunk semmit, akkor lesz a villany durván 100.000 Ft plusz és durván 700.000 plusz a gáz. Ez éves szinten 1 milliós gázszámla, a nyugdíja fele kb.És nem ő az egyetlen. Sokan vannak. Egy komoly társadalmi csoport, akik bizony az útszélén lettek hagyva...
Szerencsére a napelem, amit csináltatott (holnap jön kötni az E-on az oda-vissa mérő órát) nem ehhez a villany fogyasztáshoz van méretezve, hanem a tetőhöz (nagyobb a napelem rendszer, mint a szükséges), ezért lesz neki hűtő-fűtő klíma és akkor azzal tud gázt spórolni.
De tudnám sorolni az alföldi rokonokat, akiket ez most nagyon megüt. Térhetnek vissza a fával/szeméttel fűtésre, hogy spóroljanak a gázzal.
Én csak azt nem értem, hogy ha februárban az volt a duma, hogy olcsó a gáz, akkor miért kell most emelni? (költői, tudom, hogy hazudtak februárban)
-
Samott
addikt
Amugy a napelemesekkel is kib*sztak, csak sunyiban: Mi lett az áramárral?
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
JonesC
tag
válasz blueboi69 #118580 üzenetére
Nem közepesen szar lesz általánosan, nyilván olyan is lesz, de egy csomó minden szürkülni/feketülni fog. Persze nem volt az sem jó, mert nyilván ne 5%-ot adózzón már, bár amellett még öngondoskodni is kell, de nyilván lehetett volna ezt értelmesen csinálni, és az egyszerű adminisztráció mellett maradni
-
Samott
addikt
válasz WiZARD #118590 üzenetére
Par napja a bochkorek is kaptak az ivet a sok idiotatol amikor ez szobakerult. Pedig ha jol ertem ezt a cuccot kozpontilag vezerlik es akkor mukodik ha jegeso lenne. Az hogy esik vagy sem nem ezen mulik, csak az hogy van-e benne jeg is.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-igu-
addikt
-
NauTiLUS_HUN
tag
válasz blueboi69 #118582 üzenetére
"Az energia 38,7 százaléka volt nukleáris eredetű, 36,9 százalékát biztosította földgáz, 8,1 százalékát szén- és széntermékek, 15,1 százalékát megújuló energia és 1,1 százaléka egyéb forrásból származott. Az országos primerenergia-termelés a tavalyi év utolsó előtti hónapjában 36,06 petajoule (PJ) volt, amely 1,61 PJ-lal alacsonyabb az előző év azonos időszakánál."
Továbbra is: az elektromos fűtés ha nem hőszivattyú, akkor több gázt fogyaszt mint egy kondenzációs kazán. Lehet az infrapanel vagy olajradiátor vagy sima villanykazán. Ráadásul, ha most mindenki villanyra állna át akkor az újabb költség a szolgáltatónak, mert követnie kell a hálózatkiépítéssel is.
-
-
blueboi69
senior tag
válasz -NoVa- #118584 üzenetére
Pedig az újépítésűekben CSOK-os lakókat ha megszivatják, akkor azok hamar menekülnének vissza valami panellakásba és zuhanna az ingatlanpiac. Viszont ha a pénztelenség miatt nem vállalják be a gyerekeket, akkor is brutál kamatokkal kéne visszafizetni a CSOK-ot.
Szóval lehet itt még szivatni az embereket.
Én amúgy hiába agyalok ezen, akkoris sok sok millió forint lenne szigetelni, mert akkor ablakokat is kéne cserélni. Vagy vmi prolibb megoldással csak a külső felületet szigetelni, kockáztatva, hogy az ablakoknál hőhíd lesz, ha nem fordul be a szigetelés az ablakkeretnél.
Inkább telerakom a falakat fával, mint Igu, az is szigetel.... -
-NoVa-
addikt
-
blueboi69
senior tag
válasz Sipi- #118579 üzenetére
Nekik most sincs. Szerintem néhány éven belül lesz még rá eu-s támogatás, hacsak ki nem zárnak minket.
A héten már voltam egy másik telket megnézni, ami mellett már erdő van, végülis néha kicsit tovább ér a láncfűrész akkor lesz több tüzifám, azzal rezsicsökkenthetek. :sóhaj:
Előrébb fog kerülni a napkollektor projekt is, kár, hogy hiába kapok most több fizut, ha annyit drágult minden. Már simán elmegy 300k kajára, pedig szinte nem is rendelünk csak főzünk itthon. Mondjuk ebben benne van, hogy a nagyobbik gyerknek több gluténmentes és vegán cucc kell, de bakker abból is csak alapanyogat veszünk.
Ma leszedtük az első kajszibaracktermésünket. Mézédes, isteni finom, 1kg lett, 2éves a fa Viszont idén a fa kb megduplázta a méretét, tehát jövőre több termést várok. Szőlővel rogyásig leszünk, és nemsokára érik a paradicsom is, az egyik valami csernobili mutáns fajta, már most zölden is nagyobbak mint az öklöm.
-
blueboi69
senior tag
válasz WiZARD #118568 üzenetére
"Aki villannyal fűt, az jól meg van szivatva és jobban járna ha gázzal fűtene, pont akkor amikor a gázból van kevés. "
Totál igazad van. Az egész irány rossz. Pont, hogy az áram felé kéne tolni a lakosságot, mind közlekésben, mind fűtésben, nem a fogytán lévő és dráguló gáz és benzin felé
-
blueboi69
senior tag
válasz -NoVa- #118554 üzenetére
Ha minden megvédésből kihagynának, akkor a teljes villany és gázszámlád lenne pöppet drágább, így meg most csak az általuk meghatározott átlagon felüli rész.
Egyébként most a rezsivel történik ugyanaz mint a katásokkal. Azok eddig minimálisan adóztak, most közepesen szar lesz nekik az átalányadóval.
Az eddigi rezsihez képest közepesen szar lesz. Lesz ez még rosszabb is, ne aggódj.
Eltoltják még kicsit a háborút a fűtési szezonig, aztán hamar kiűrülnek a gáztárolók.Ahol a fűtés valami átalánydíjas vagy hőmennyiségmérős ott ezt hogy számolják ki? Mert, hogy a télen 28fokos panelban nem spórolnak a gázzal az kurvaélet. Engem meg szopatnának, mikor 22fokkal is kb 2100köbméter fogy el évente.
-
Samott
addikt
Mennyit fogok fizetni a rezsiért? Példán mutatjuk, mennyire szállnak el a számlák - Portfolio, de ok is csak tippelgetnek, matekoznak.
A példában szereplő család havi áramfogyasztása 9171 forint, azaz 246 kWh a havi átalánydíj alapján. Ez havonta 36 kWh-val magasabb a rezsicsökkentett határnál. A 7750 forintos rezsicsökkentett fogyasztás feletti 36 kwh havi fogyasztás további 9085 forintot jelent, azaz az eddigi 9171 forint helyett ez a család 16 836 forintot fog fizetni havonta.
A példában szereplő család átalánya 192 köbméteres földgázfogyasztás, ami 21 552 forintos átalánydíjat jelent a szolgáltatónál. A 144 köbméteres rezsicsökkentett fogyasztáshoz képest ez 48 köbméteres "túlfogyasztást" jelent, vagyis a 15 840 forintos rezsicsökkentett 144 köbméter melletti 48 köbméterért további 43 680 forintot fizetnek havonta, azaz az eddigi 21 552 forint helyett összesen 59 520 forintra nő a havi gázszámla.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #118528 üzenetére
Ha szerencséd van, nem olvadnak el, hanem csak leold a kismegszakító. Az elviekben lakásonként is megtalálható a lépcsőházban. Ott 1db, relatíve nagy áramot elviselő kismegszakító van. Lakáson belül meg jó eséllyel helységenként és felhasználásonként 1-1. Pl. világítás, konnektorok, fix fogyasztók.
Amúgy ha olvadnak a vezetékek, akkor ott nem fogsz fázni
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
NauTiLUS_HUN
tag
A gazerőművek kb 27%os hatékonyságúak. Ha gázból jön az áram akkor egy infrapanel, ha a hálózati veszteségeket nem számolod, 27% hatásfokú.
Egy jól beállított kondenzációs kazán meg közel 100% hatásfokú. A modern hőszivattyús eszközök érik csak utól a gázkazánt hatásfokban, amennyiben gázból jön az áram. -
Sipi-
őstag
válasz WiZARD #118569 üzenetére
Ha valami rendkívüli történik, a kormány reagálhat, átgondolhatják az október 1-jéig meghosszabbított benzinárstopot is.
Ebben eléggé benne van az, hogy délelőtt 9-kor bejelentik, hogy aznap déltől megszűnik az üzemanyag árstop és 11:59-kor meg is jelenik a Közlönyben.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Jah meg a benzinre is marad a csökkentés, de az elektromos autók mostantól nem kapnak kedvezményes áron áramot. Ott is érdemes visszaváltani?
Végülis csak a benzinből/dízelből riogatnak hiánnyal.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
A rezsicsökkentés tarthatatlan volt az eddigi formában.
Szerintem ez egy értelmes döntés, még ha fáj is, és nem is tökéletes.
Aki villannyal fűt, az jól meg van szivatva és jobban járna ha gázzal fűtene, pont akkor amikor a gázból van kevés.Már csak a benzinre kellene valami hasonló, persze azt nehezebb megoldani. (Én mondjuk kapásból kizártam volna a cégeket, tehát aki áfás számlát kér)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-NoVa-
addikt
válasz NauTiLUS_HUN #118566 üzenetére
Házfalon van szigetelés, a tetőn a vastag cserepek alatti záróréteg is fog valamit, de a padló alá egy 100+ éves klasszikus nagypolgári műemlékvédett házban esélytelen rendesen alászigetelni. Napelemre úgy néz ki ez "végre" reális lökés lesz, csak félek tőle hogy később a karbantartás/szerelés terén pont annyira nem lesz ember, mint az árnyékoló megjavítására és egyéb ház körüli megcsinálandó melókra, amik végül rám maradnak. És szintén a ház korából adódóan az elektromos hálózat egy részéhez nehézkes/lehetetlen hozzáférni.
-
NauTiLUS_HUN
tag
Egyáltalán nem lehetlen, a relatíve gazdagoknak. Nekem tavaly februárban került fel 15cm szigetelés és már belül vagyok a gázban. Már több mint két éve van napelem, tehát a villanyba is beleférek.
Ja és lehet(etett) kérni nagycsaládos gáztámogatást is eddig. 3 gyermektől.
[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
Egy ilyet talaltam:
"Az átlagfogyasztás évente 2523 kilowattóra az áramnál, a gáznál 1729 köbméter. Most rezsivédetten 7750 forintot fizet egy ember havonta, enélkül 50 830 forint lenne a villanyszámla. A gáznál 15 800 forint helyett most 131 441 forintot kellene fizetni." (rezsiszilard, szoval a kormany szajabol jon)
Szoval ilyen arannyal lehet szamolni a tulfogyasztasnal. Es igen, csak az atlagfogyasztason feluli resznel kell a piaci arral szamolni.
-
-NoVa-
addikt
válasz -NoVa- #118561 üzenetére
E.On kalkulátorral csináltam 360kW támogatott vs normál ár számolást, ott nem érte el az 1000ft-ot a támogatás mértéke. + áfa a végén. Akkor nem ledesítem a terrárium fűtőlámpáját egyelőre... Olvasok jókat fb kommentekben, 35nm 1 fős lakás kb a határértékeket feszegeti havi átlagra.
-
-NoVa-
addikt
válasz -NoVa- #118558 üzenetére
Továbbszámolva egy 16k-s villanyszámlából elég nagy rész az áfa meg a rendszerhasználati díj, 5k a valódi energiafogyasztás. Nettó. Az átlagosnak mondott 210kW az 8k-s villanyszámla, amiból az energiadíj nettó 2.6k. A kettő közti különbözetre, azaz 2400ft-ra nincs támogatás.
Ugyanakkor 210kW nappali áramnál a kedvezményes ár 7.4k, a normál 7.8k, szóval valaki ott valamit nagyon elszámolt a 6-8x szorzóval. Párezer ft többlet jön, de nem 100k-s havi nagyságrend.
-
eattila
őstag
-
-NoVa-
addikt
válasz Samott #118557 üzenetére
Vidám lesz, 26k és 16k a gáz + villany, 4-6 fő home office miatti megtolt fogyasztás esetén azt hiszem ideje lesz átállni arra, hogy ártámogatott benzinel hajtott motor veszteséghővel fűtsek és ártámogatott dízelgenerátorral tápláljam meg a home office energiaigényét?
-
Samott
addikt
Van valami kompenzacio a gyerekek utan. Tour befutot neztem, nem ertem ra kovetni ezt, mibe kerul a savon feluli fogyasztas? Ez letezhet? ->
15833 forint a gáznál és 7750 forint villanynál, havonta.
Ha csak 1.000 forinttal fizetsz többet most, mint az állítólagos átlag, akkor a jövőben a gáznál 23.833 forintot, a villanynál 13750 lesz havonta fizetendődHa 5.000 forinttal lépted át eddig a havi határt, akkor 56.000 forintot kell majd a gázra és 37.500 forintot a villanyra fizetned.
Minden ezer forint, amivel most többet fizetsz az átlagnál 8 és 6 szoros szorzóval kell növelni
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz Sipi- #118551 üzenetére
Az a jó, hogy ez is átgondolt. 1-2 fős kis lakás energiaátlagát egy 4+ fős háztartással esélytelen elérni, így eleve bukta. Megvédik a családokat ugye. Kérhetném hogy hagyjanak ki minden megvédésből? Meg már lassan az egész országot, hagyják a nyugati karvalytőke koloncának, és húzzanak családostól keletre lassan.
-
Grillo
őstag
válasz eattila #118509 üzenetére
Nos, elmentem gyerekekért a lovardába, mutatta közben a lassúságom, meg az időt sikerült belőni, de amúgy el kéne mélyednem a lelkében, mert bár úgy láttam, induláskor automatán elindította a rögzítést, de a telefonra végül nem szinkronizált fel semmit. Összekötöttem Stravaval is, de ott még nem nézegettem semmitsenem.
Jónak tűnik egyébként, kicsit a gombok esetlenek, de az anyaghasználat, meg az egész eléggé strapabírónak látszik. A konzol fasza, annyi fájdalmam van csak, hogy a kormányom miatt nem lehet pont középre rakni, így az autisztikus énem némán sikít mindig, mikor ránézek.
Napfényben is jó látszik, világítás nélkül is.
Majd még kipróbálom konzol nélkül is, lehet úgy jobb lesz az összhang, főleg most a lámpa sem volt fent.
-
Sipi-
őstag
válasz Samott #118545 üzenetére
Nem tudom mit tudnék megmérni. Amivel lehetne spórolni, hogy nem használjuk a szárítógépet meg megtanulják a gyerekek (és feleségem) lekapcsolni a lámpákat. Bár van a kapcsolók mögött okosotthon relé, lekapcsolás időzítést tudok rajta állítani (spájzban van is, mozgásérzékelő felkapcsolja, 5 perc múlva lekapcsol)
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Sipi- #118530 üzenetére
Mi gazdagok vagyunk, évi 1000 m3 sem fogy, mert fasza a házunk -> jár a rezsicsöki.
Anyám, békési rokonok, stb. szegényebbek, nem jól szigetelt/öreg a ház -> nem jár a rezsicsöki.Anyám anno az összes, nem gyerekesnek meghirdetett homlokzatszigetelési pályázatra ráugrott, hiszen azok száma nulla volt.
A nyugdíjast vagy tartsa el a gyereke (ez lesz), vagy dögöljön meg. (mondjam, hogy egyébként ezekre szavazott, vagy mondanom sem kell?) -
Samott
addikt
válasz Sipi- #118537 üzenetére
Vettem harom ilyet: BLITZWOLF® BW-SHP15 - erdemes lenne valami hasonloval vegigmerni a nagyfogyasztokat. Nalam peldaul a klima volt az, ahol joval nagyobb fogyasztast vartam.
-
eattila
őstag
válasz Sipi- #118537 üzenetére
Átalányt fizetek. 121kWh havonta. Az 4453 Ft.
Az éves fogyasztásomat az éves elszámoló számla alapján 1445 kWh. De rá kellett fizetnem még egy 7-est.Szóval nem értem én a matekot. De szerintem beleférünk.
[ Szerkesztve ]
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
eattila
őstag
válasz NauTiLUS_HUN #118536 üzenetére
Ja. Kb egy komplett erdő.
-
Jahno
veterán
válasz Sipi- #118530 üzenetére
No de mi az átlag? Én múltkor véletlenül beleolvastam, akkor azt magyarázták, hogy nem lesznek olyan szigorítások, mint bezzegnyugaton. Igaz ott sem tudom teljesen, hogy mik vannak, meg lehet nem is érdekel, míg rám nem vonatkozik, de megnézheténk. Gondolom nem kapnék választ, ha kérdezek, max. azt mondják szüljek egy gyereket és rendben is vagyunk, utána majd megvédik az átoperálástól.
-
Samott
addikt
-
Sipi-
őstag
válasz eattila #118533 üzenetére
Az átlagfogyasztás évente 2523 kilowattóra az áramnál, a gáznál 1729 köbméter.
A 2523 kWh havi átlagban 210 kWh. Kb. 2,5 éve lakunk a mostani lakásunkban. Minden világítás led-es, a gépek újak (nem alsópolcosak) mégis soha sem volt 210 kWh vagy alatta a havi villanyfogyasztásunk. 300 alatt sem nagyon, inkább 360-430 között. Klímát nem sokat használjuk, tv sem megy sokat, csak ha nézzük (napi 1 óra), de a többi gép sokat megy (főzőlap, sütő, mosogatógép, mosógép, szárítógép).
-
Jahno
veterán
válasz Samott #118529 üzenetére
Ebben az a jó, hogy az adott intézkedést nézi és nem olyan sötétek, mint a haverjaim, hogy ha véletlenül azt merem mondani egy mostani egy ellenzék-féli bármire, hogy hülyeség, akkor gyökésr FIDESZes vagyok, ha az aktuális vezetésnek egy megoldására mondom azt, hogy nekem az jó és úgy kellene, akkor csakazértis köpködnek, mert mindenben ketté vágták az országot és nincs az, hogy engem érint jó/rossz. Amit egyik csinál annak kötelezően szarnak kell lennie, a másiknak meg csak jónak és fordítva. Ha KG bontja fel a Blahát akkor egy le akarja zülleszteni Budapestet és tönkretenni az univerzumot, kicsinálni az autósokat, gyalogosokat, értelmetlenül szórja rá a pénzt, blábláblá, mondjon le extra kényelmetlenség és akadályoz mindenben is. Ha ugyanezt Vittóre csinálná, akkor előre megyünk, fejlődünk, felvirágoztatunk, tapsolunk elvégre valamikor meg kell oldani, ezt a kis kényelmetlenséget kis időre ki lehet bírni.
Mert ha én valamelyik mostani gondolatmenetükre azt mondom, hogy ez ebben a formában szar, akkor rögötn jön a kérdés, hogy "Mert Gyurcsány jobb?" Nem, az is egy majom ráadásul meg is bukott. És akkor nem értik. Mert ennyit tudnak.
-
eattila
őstag
válasz blueboi69 #118516 üzenetére
A terv: nem fogy el. A király majd kiterjeszti testhőjét az egész országra.
B terv: klíma.
C terv: Szomszéd faluban lakik anyám, ha jól emlékszem megmaradt a vegyestüzelésű kazán. Ha nem, velük szembe laknak nagyszüleim, nekik megvan. Az udvaron meg van cca 500mázsa akác.e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Sipi-
őstag
Alakul ez... Kormányinfón: aki az átlagnál többet fogyaszt, az többet fizessen.
-
veterán
nincs. elvben tudnék klímával fűteni, de ha mindenki azt csinálja (a klíma még hagyján, de ha nekiugranak olajradiátorral...), akkor elolvadnak a picsába a lépcsőházban a szép új fővezetékek is. majd beköltözök valakihez
a gyakorlatban előbb tudom elképzelni, hogy csak csökkentik a távfűtést, és mondjuk 18 fokig fűtik fel a házat.
hanyas vagy, te disznó?
-
-igu-
addikt
-
Samott
addikt
válasz blueboi69 #118521 üzenetére
Ugy ertettem hogy nem hiszem hogy ne lenne aram, az europai rendszerek ossze vannak kotve, ha itthon nincs is kapacitas mashol meg lehet. Es van napelem, tehat ingyen jar a klima.
-
Samott
addikt
Nem kell keringeto, vegyestuzelesu kazan az eleve gravitacios futest csinal, nalunk is igy van. A keringeto csak a gazkazan mellett van a sajat koren. Van meg fa is, de oszig meg kitalalom hogy a keszleten felul betarazunk-e. Napelem van, szerintem aram is lesz, szoval a kevesbe hideg napokon legkondival is lehet futeni.
-
Jahno
veterán
Ugyanaz lesz, mint családi házban, csak ott több légköbméter lesz hideg 2 takaró, csókolom. Ezen még nem matekozunk, most KATÁzunk és év végéig lesz 30 más hülyeség, amin majd aggódni kellene.
Családi házban vegyes tüzeléshez már sokan most nekiállnak betárazni, idővel a fa is fogyni fog, de már most megy fel az ára. Kaja legyen meg 800 alatti Euró, gázszámlát egyelőre a sor vége felé raknám.
-
hokuszpk
nagyúr
-
vkp
aktív tag
Aki családi házban lakik mivel jobb? Gázzal fűtök, melegvizezek. Nyilván el tudok menni a boltba és venni egy vegyestüzelésű kazánt és egy villanybojlert, de előbbihez kéményt is kell építeni, meg kell hozzá száraz fa. Mivel ha elfogy a gáz, mindenki ezt fogja csinálni, se kazán, se fa nem lesz. Ja, meg ha elfogy a gáz, akkor pár héten belül villany sem lesz, ami mondjuk a keringetőt hajtaná...
-
blueboi69
senior tag
Amúgy azoktól kérdem akik panelban laknak, hogy van valami B terv arra ha télre elfogy a gáz és nem lesz fűtés és/vagy melegvíz?
-
Jahno
veterán
válasz eattila #118512 üzenetére
Az már előtte is ment. Nem véletlenül kellett 30 milliárd a kommunikációra, ki kell találni ilyen szlogeneket, meg YTon is 17 másodpercenként hallgatni ugyanazt. Háború, megvédjük, rezsicsökkentés, család, fejlődés előre, mi megmondjuk Brüsszelnek. Kész is, ezen analógia mentén a napi posztokkal meg is vagyunk év végéig, ahogy eddig.
-
blueboi69
senior tag
-
blueboi69
senior tag
-
eattila
őstag
válasz Grillo #118505 üzenetére
4-én még erősebb volt a forint 16 valamennyit fizettem most. Valami 8-14 napos szállítással. Szintén onnan rendeltem, a konzolost nem is láttam, pedig akkor eleve azt rendelem. Na mindegy Lehet ez is megy majd a vázra, mint a mostani és akkor konzol sem kell.
[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
válasz eattila #118496 üzenetére
Nekem 17ért jön [innen] . Mondjuk ez a konzolos kiszerelés, az alap olcsóbb.
4én rendeltem, tegnap elvileg megjött Mo-ra, majd meglátjuk, ülnek-e rajta itthon még egyszer ennyit.Na, amint elküldtem a posztot, jött emailt az ExpresOne-tól, hogy ma hozzák ki koradélután.
[ Szerkesztve ]
-
eattila
őstag
Megoldottam végül. Már csak mountot kell vadásznom, mert szerintem az nem jön hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest