Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz weresgyufa #6156 üzenetére
Ehhez még kell neked a 12vos kapcsüzemű táp. Azzal együtt megvan a 15-16k.
-
őstag
válasz Jostikacska #6085 üzenetére
Nem hátha, hanem biztosan jó lesz. Így hogy írtad hogy a kábeltv okozza lényegiben a gondot, szinte 100%-ra veheted hogy ez a hiba. Többek között ezért is jobb az iptv
-
őstag
válasz Jostikacska #6081 üzenetére
"Panel lakás"
És a földelés hogy van felétek? Itt pl nincs, van is vele gond. -
őstag
válasz dabadab #5762 üzenetére
Nem ismerem ezt a "killa sample"-t, így nem tudok nyilatkozni róla. Én úgy tudom hogy az egyik "legerőforrásigényesebb" videó a bbc-től a planet earth egyik madaras jelenete. Megfogta nálam az e6420-t kissé. Hasonlóan volt paprika-nak is egy ilyen jelenete, ahol kiesett a szinkronból a kép és a hang mert nem bírta, pedig az még fullhd sem volt. Persze ezek hw gyorsítás nélkül.
Ezt a 6.14%-os terhelést okozó videót kéne megpróbálni fitpc2őn, és ionos atomon, majd utána az air karaoke openinget ami majd 30% volt. Utóbbit már húzom lefelé, de az ffmpeg-mt mellett 330-as atomot durván megakassza majd.
-
őstag
válasz dabadab #5760 üzenetére
Igen, ez a másik dolog.
GMA500-ban lévő gyorsítás állítólag csak dxva2-őt támogat. Gyakorlatilag meg nem tudom, mivel ez az első ezzel szerelt eszköz pedig lassan egy éve kész a chipset.A 60% engem ezért nem lep meg, mert mini-itx.com-on ellentétes videót kerestek meg a fitpc2-es emberekkel. Utóbbin addig kerestek/kódoltak egy videót amíg ilyen 20% mellett le tudta játszani gyorsítással. Előbbiek pedig a másik végletet próbálták ki, "vajon megy-e minden rajta" felkiálltással. Erre alapoztam hogy vagy viszi majd az 1080p-s mkv-t amit lejátszani akarok rajta, vagy nem. Átlagos Blu-ray lemezeket ők is 20-30%-os terhelés mellett néztek, de ez engem hidegen hagy. Nincs se lemezem, se lejátszóm.
Kis összehasonlítás film és film közt.
6.14/-os cpu terhelés29.47%-os cpu terhelés
Mindkettő gyorsítással (nvidia cuda).
-
őstag
válasz band1103 #5758 üzenetére
Számomra ez egyszerű következtetés.
Ha a kétmagos atommal hw gyorsítás mellett ~60%-os terhelést mértek a kiváltságosok akik már hozzájutottak, akkor az egymagos atom hw gyorsítás mellett 120%-ot jelent, feltételezve a két mag tökéletes kihasználás dekódolás közben. Ha ettől eltekintünk, akkor is 100% körülre tehető a terhelés ami nem azt jelenti nálam hogy "még pont nem szaggat", hanem "már pont nem folyamatos / csúszik az av szinkon".Másik dolog, hogy a gyártó mit is ígér pontosan? A gyártó kifejtette hogy ez milyen szép és jó, beraktak egy ismeretlen információkkal rendelkező videót, de semmi adatot nem közölt. Anélkül meg nem tények a tények. Nem, nem azt mondom hogy nem fake, csak hogy állítólag a gyártó állít valamit úgy hogy semmit nem mondd. Marketingduma az egész: "Full HD resolution with HDMI connector, 1080p H.264 decoding, high definition audio"
Faq-ban is látok keveredést.
"Everybody knows Atom can't do HD!"
"That's true for most netbooks based on Atom N270 (Diamondville). fit-PC2 is based on Atom Z530 (Menlow) that has built in video acceleration. It can play Full HD 1080p at under 20% CPU load and under 7W total power consumption."Érdekes mindez amiatt mert a gyártó azt írja a gyorsítás a cpuban van, nem a chipsetben. Most vagy az intel nem tudja mit gyártott, vagy a gyártó ír faqban hamis állítást. Megint szembetűnik az állítólagos 20%-os cpu terhelés, amit a kétmagos atom 60%-ra hozz össze, azt ők megoldják egy magból harmad akkora terhelés mellett? Nem hiszem hogy ennyivel jobb az intel még igazándiból ki sem próbált gma500-as vgájában a gyorsítás 2.3w-ból, mint az nvidia9400-esben lévő.
Egy szó mint száz: nekem a nem helytálló információk és a csak marketinget felvonultató hd részletezés arra enged következtetni az eddig megismert tapasztalatokkal, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását.
És fenntartom a jogot arra hogy véleményemet kinyilvánítsam adott téma kapcsán akkor is ha azzal mások nem értenek egyet anélkül, hogy cenzúrázni kéne a gondolataimat, aka. "nincs helye a olyan kinyilatkozásoknak"
-
őstag
válasz band1103 #5748 üzenetére
245$ sok érte úgy hogy csak 1.1ghz-es proci van benne, hdd és wifi nélkül. Ami már használható lenne az a 300$ változat. Az már 1.6ghz cpuval rendelkezik, és kapsz mellé wifit is. A gond hogy teszteket nem igazán találtam még ezzel a cuccal. Egy magként az 1.6ghz akármilyen gyorsítással kevés ahhoz hogy mindig minden 1080p menjen. Egy része működhet, de mind nem.
60k-ból veszek egy zotac lapot neked 330-as atommal és ion chipsettel, mellé elfekvő 1gb ramot rakok, és bedobom egy olcsó miniitx házba. Picit erősebb platform, és bár nem elégszik meg 7w-al, hanem kell neki 28w mondjuk (ami mind a mai napig kiemelkedően kevés, csak fitpc2 mellett tűnik soknak), de lejátszik mindent és jóval több featuret tud (én pl személy szeint majdhogynem ragaszkodok az spdifhez, hdmi-n keresztül vezetett hang helyett)
-
őstag
válasz Icewind #5742 üzenetére
Ha minden passzív az biztos nem jó. Az ha valami passzív hűtéssel készül jellemzően úgy működik hogy az egyébként meglévő szellőzés a házban elég neki. Ha minden passzív akkor ott irtózatosan meleg lesz. Meglehet próbálni hogy csak a tápban van ventilátor, ami amúgy is kifelé fújja a levegőt, de ez csak elég kicsi házban jöhet számításba. Egyébként kelleni fog ház szellőztetésére is vmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest