Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz
Rolibratyo #57887 üzenetére
A PC-t használva forráskészülékként is csak akkor lesz 5.1 hangod az optikai kábelen keresztül - akár a közvetlen az AVR-re csatlakozva, akár a TV-n keresztül - ha a következő audio formátumokat továbbítod bitstreamként: Dolby Digital, DD+, DTS, DTS-ES.
Remélem segítettem megfejteni a problémát.Ohmm...igen
a TV-n keresztulbe nem tudok sokat..probaltam, de el nem tudom kepzelni, hogy ott barmi is akarmilyen logika szerint mukodjon..
A regi AVR-en nekem sem volt HDMI csatim (1804) viszont az alaplapon volt optikai es coax is...Semmi gondom nem volt az 5.1-es hangokkal - persze, hogy csak max 5.1, de ez akkor szuper volt, mind a jatekok mind a filmek - az ac3filter abban segitett, hogy a passthrough tenyleg mukodjon es a dekodolni valot adja at tutira az AVR-nek
Jott a HDMI korszak, jottek a kis media lejatszok, TV boxok stb
es neha mar gondba voltam ezekkel pont igy ahogy a kerdezo irkalja, hiaba volt a tv boxon optikai kimenet valahogy a DD is csak stereo lett a vegen (itt is voltak elteresk box es box kozott es pl nemelyik Kodi fork /SPMC/ teljesen jol mukodott minden)
DE persze ez lutri volt egeszen addig, amig az AVR le nem csereltem az elso HDMI-s verzsonre (X1500H), onnantol minden bibit el lehett felednimusorforras HDMI out-->AVR-->TV - kesz
ps: ANALOG modon akkor mukodne normalisan, ha lenne egy kulso DAC-od, amin van eleve 6db analog csatorna--nemtudom a PC-den nincsen?
de en inkabb eladnam az AVR es vennek egy olcsobb HDMI-s
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Windows 11
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest