Új hozzászólás Aktív témák

• VoidXs

nagyúr

válasz Necronom #57772 üzenetére

Régen dolgoztam több nagy cégnek, aki hangtechnikai elektronikát gyárt, szoftver oldalon, és mivel nagyon kicsi ez a közösség, lényegében bármelyik gyártótól meg tudok kérdezni mérnököket, hogy náluk épp mire képes a dekóder. Erre viszont nincs szükségem, mivel én is elő tudok állítani ezt tesztelő fájlokat, amin a butább dekóderek lebuknak, hiszen dekóderfejlesztő is vagyok, enyém az egyetlen olyan Atmos dekóder a világon, ami mögött nem nagy cég áll, és még ingyenes is. Lényegében minden egyes bitről meg tudom neked mondani a legtöbb fájlban, hogy mire való.

Tudok neked olyan DD anyagot is mutatni ezáltal, ami egyáltalán meg sem szólal AVR-en, csak és kizárólag PC-n, mert kitapasztaltam már, hogy a szabványok melyik részei hiányoznak teljesen belőlük. Ezeket még Trinnovék se szokták megenni, ennyire el vannak sokan maradva a lesajnált PC-től.

AVR annak kell, hogy a PC nem tud inputok közt váltani, több zónát is csak hákolva, mindezt nagyon olcsón adja DA/végfok társaságában, egyetlen csomagban. Egyszerűen nagyon olcsón csak az AVR éri meg, akkor is, ha PC-n dekódolsz. Hiába tudja az AVR is, a PC sokkal jobb volt benne mindig is, és ettől az AVR nem lesz felesleges. Nem fizettél olyan sokat a dekóderekért, a Dolby talán 40 forintot kér el AVR-enként.

7.1-ig nem létezik olyan formátum, aminél dekódolásban bármilyen AVR vagy proci PC (libavcodec) feletti minőséget nyújtana. Sőt, máig vannak velük olyan nyűgök, amik miatt a nem PC-s házimozisok a fejüket fogják, ami miatt ki kellett találniuk a BEQ-t és hasonló baromságokat, ezek PC-n soha nem voltak gondok. Ez, mint mondtam, különösen a DD-t érinti, olyanra is van példa, hogy míg a PC 20-20000 Hz között mozog benne, van AVR, ami ugyanabból a fájlból a hátsó csatornákon csak 7000-et tud.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés