Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

(#46780) stigma:

Kis kiegészítés: Bay Trail (Q1900) és Braswell (N3150) között proci erőben kicsit visszalépés (100% vs. kb. 90%) viszont TDP-ben (10W vs. 6W) és IGP-ben (Gen7 vs. Gen8) előrelépés.
    Az, hogy melyik erősebb IGP, azt nem tudom, a Gen8 inkább több újabb formátumot tud hardveresen dekódolni/gyorsítani, így nem szoftveresen kell (procival).

(#46776) szuszinho:

A többiekkel egyet értek. Ubi Server-re könnyű utólag GUI-t rakni, bár nem tudom ez mennyire kavarhat be az EGL-es konfignak. Én a békesség kedvéért nem szórakoznék GUI-val, csak headless cuccokat érdemes rá még felrakni (pl. torrent, samba, NFS megosztás, ftp, DLNA szerver, stb.)

(#46785) devil-k:

Ha általánosságban kérdezed, akkor van HD hang mindkét OP rendszer alatt, csak az alá rakott vastól és a hozzá tartozó drivertől függ, hogy valójában lesz-e.

Ha a szóban forgó Bay-Trail, vagy Braswell platformok érdekelnek, akkor olvasataim szerint előbbin van Win alatt is HD hang (mert az életciklusa végén "megengedték" a driverében), Braswell-re eddig nem volt olyan driver, amivel már menne, de nemrég adtak ki pár frissítést, lehet hogy már van. Még nem sikerült kipróbálnom.

Intel + Win10 esetén Core i3-as procitól fölfelé vannak engedve a HD hangok a driverben. :K

AMD esetében én úgy tudom, hogy szinte mindegyik platformon van HD hang, de nekem már régóta nincs ilyen lapom+procim. A tulajok majd megírják, hogy hogy van most pontosan.

Szerk.:
    (#46789) drdr:
    :R

Új hozzászólás Aktív témák