- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gjanner
tag
Sziasztok!
HTPC építését tervezgetem, de lenne néhány alap kérdésem.
Amit szeretnék, elsősorban letöltött filmek (HD, ritkán 3D), másodsorban flac/mp3/online stream zenék hallgatása. A hangot egy AVR-re küldeném, aminek csak optikai vagy koax bemenete van digit vonalon, nincs rajta HDMI bemenet. Képet HDMI-n szeretném LCD-re küldeni a HTPC-ről. Az eszköz alternatív feladata lenne torrent kliens futtatása, esetleg minimális NAS funkció, távoli elérés (ami alatt távolról történő file másolást, megnyitást értek, nem video/zene stream). A gép üzemelése 24/7 lenne, de nem feltétlenül. Szóval alpvetően egy "mindenes", de elsősorban média központú PC-t szeretnék, ami gyors, csendes, megbirkózik a különféle formátumokkal.Alapvetően Linux alapú rendszerre gondoltam, bár olvastam itt a fórumon, hogy zeneileg pl. megveri egy Win8. Erről vélemény, tapasztalat? Vagy ez csak egy komolyabb stereo rendszeren fog "kihallatszani"? (Egy H/K AVR-em van, aminek a hangjával egyébként meg vagyok elégedve digit, sőt analóg PC forrásról is egyébként.)
XBMC-t szeretnék használni, bár nyitott vagyok mindenféle minőségi megoldásra.
Mi a pontos különbség egy Openelec és egy Linux + XBMC között? Jó lenne egy teljes értékű böngésző futtatása időnként, pl. YouTube, ha party van és jön az "ezt tegyük be..." kérés :-)
Rendszernek egy kisebb méretű SSD-re, a filmek tárolására pedig egy 4TB WD RED-et gondoltam. Ezzel kapcsolatban egy kérdés... ha a letöltött filmek tárolását és a letöltési célkönyvtárat is ugyanzon HDD-n/partíción adom meg, az mennyire okozhat gondot? Értem ez alatt, hogy pl. a torrentezéstől eléggé töredezett lesz a winyó. Erre van valami megoldás, vagy egyszerűen időnként futtatni kell egy defrag-ot? Valaki hasonló módban használ HTPC-t? Okozhat-e ez lassulást pl. lejátszáskor vagy csak túlpörgöm a dolgot?Hardver tekintetében alacsony fogyasztást, halk üzemmódot szeretnék, viszont hosszabb távra tervezem a dolgot, így nem baj, ha nem kell 2-4 év múlva bővíteni. Processzor tekintetében nem döntöttem még Intel vagy AMD mellett. Bár szimpatikusnak tűnik az AMD Kaveri családja. Ha van ajánlás/bevált hardver szívesen hallgatom. Irányításra egy Logitech Harmony One áll rendelkezésemre, nem tudom ez pl. mindenféle lejátszó szoftvert elnavigál? Vagy ez nem is player kérdése?
Köszi a válaszokat előre is! Ha valami hülyeséget írtam, javítsatok ki...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nintendo Switch Joy-Con pair kontrollerek
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest