Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csicsóka

őstag

válasz DaeMonS #10554 üzenetére

"-kovetkezo kerdesem hogy eddigi tapasztalatokbol melyiket erdemes stabilitas, es teljesitmeny ( cpu,gpu,torrent, 24fps) szempontjabol hasznalni:
    ---XBMC + 11.04, 11.10(errol van egyaltalan tapasztalat?)"

Pont tegnap teszteltem egy Lubuntu 11.10 64 bit-en Lars Op den Kamp kolléga PVR-es XBMC-jét.
    Nálam a hálózaton jön a DVB-T TV stream, egy Intel D945GSEJT alapú home szerverről.
    Még csak Natty csomagok vannak nála, de ezek is jól mennek Oneiric alatt is.
    11.04 alatt nem kell semmit trükközni, megy minden szépen.
    Annyit vettem csak észre, hogy néha nem tudja beolvasni az adott TV műsor címét. A szerveren futó VDR+VNSI pedig küldi rendesen (másik gépen jó). Minden más lejátszási funkció, HD, Xvid tökéletes, VDPAU VAAPI, bele van forgatva.
    Ma forgattam Git-ből egy legújabbat, itt minden tökéletesen ment.

"2 also gombsor nem megy, valahol lattam erre megoldast de nem emlexem hol, viszont tudnom kellene h a taviranyiton melyik gomb hogyan azonosithato be, es az XBMC-n belul billentyukhoz rendelem, igy sokkal jobban lehetne szemelyreszabni(ebben is kernem egy hozzaerto segitseget)"

Az lirc részét képező irrecord paranccsal tudod "felvenni" a távirányító minden gombját. Az eddig nem működőknek is lehet adni majd megfelelő nevet, amit majd az XBMC Lircmap.xml-ben tudsz a funjcióhoz rendelni.

"XBMC idle cpu zabalas ugyben tortent mar valtozas?"

Üresjárati proci terhelés néhány %-volt a G620 procimon. Igaz ezek az XBMC-k fejlesztői változatok, nem a mostani stable.

Atom alá különösen javasolt a Lubuntu használata, mert nem zabál sok erőforrást, és mentes minden féle 3D-s trükktől, ami esetelg zavarhatná az OpenGL-es XBMC-t.

Új hozzászólás Aktív témák