Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hEngi

tag

válasz b.kov #5808 üzenetére

Sziasztok,

Tobbszor fent is emlitettuk mar, hogy ahhoz hogy programozo legyen az ember nincs szukseg diplomara. Leulsz, gyakorolsz, vegigporgeted a tutorialokat aztan uccu neki.

A mi szakmank nagyon gyorsan fejlodik es az egyetem nem fogja tudni tartani a tempot az aktualis "divatos" nyelvekkel. Egyreszt mert a divatos nyelvekhez/ technologiakhoz erto embereket nem tudja atcsabitani nevetseges fizetessel, masreszt mert egyetlen professzornak sincs kedve 2 event uj frameworkot olyan szinten megtanulni, hogy ne egjen be a masodik keresztkerdesnel(Bizony ahhoz hogy oktass valamit nem eleg ha ugy ahogy elboldogulsz vele...).

Amit viszont tud adni az egyetem, az egyreszt egy latasmod aminek segitsegevel par honap/het alatt bele tudsz razodni nagyjabol barmelyik nyelvbe. Legyen az az aktualis meno scriptnyelv vagy valami tegnap szuletett, holnap halott framework. Masreszt egy eleg szeles latokort, amibe a grafikatol a halozatokig, a numerikus analizistol az elosztott alkalmazasokig sok minden belefer. Ennek segitsegevel nem csak a mindennapi munkadhoz szorosan kapcsolodo kerdesekhez tudsz hozzaszolni, hanem komplexebb problemakhoz is, ami vezetoi beosztasban nem hatrany.

Osszefoglalva szerintem az egyetemnek van ertelme. Nem allitom hogy a matekkal toltott minden perced megterul, sem azt hogy a viszgak nehezsege a targyak fontossaga alapjan lenne sulyozva. De az erintett temakat ha erintolegesen is de fontos ismerni. En a szakmaban toltotta ~8 evem alatt tobb helyen tudtam hasznalni a tanultakat. Neki is ugrottam ~6 ev kihagyas utan az MSC-nek.

hengi

Új hozzászólás Aktív témák