Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rexsimus
aktív tag
Hol lehet most jó combat zone-okat találni? Akarok egy kicsit lövöldözni az empire-nek.

-
Rakamaz
tag
válasz
Xmodule
üzenetére
Óh, Te rabszolgakereskedő!
Gratula! 
(#5391) PhobioNN7
Mindegy kinek adod, csak 20 fényre legyél tőle. Én is "futottam" egy-egy millás felfedező köröket amikor ahhoz volt éppen kedvem, de csak 200-300 fényévre távolodtam el.
Most is tervezek egy kiruccanást, de Xmodule kolléga ráébresztett, hogy kufárkodni sem árt néha. -
Xmodule
őstag
Sziasztok.
Végre beindult a bicnic.

Tegnap lett meg a "kicsike" (Type-9). Imádom. A mérethez képest könnyu vele menni szerintem.
-
Phobion
addikt
Redditen linkelték, az illető nem kevés pénzt söpört be a kaland végén, Viszont ezzel kapcsolatban felmerült bennem egy kérdés, ezeket az infókat csak egy frakciónak lehet eladni vagy a többinek is? Mert ahogy a kommentbe írta, 4m-t keresett ezzel a kis kiruccanással
-
Köszönöm a képeket és a tippeket. Lenne még 2 kérdésem, ha nem gond:
A játékot csak a hivatalos honlapon keresztül lehet megvenni?
Illetve szemezgettem egy Joystick-val, konkrétan a Thrustmaster hotas X-vel, viszont szinte egyik nagyobb boltban sem lehet kapni (javarészt az Ipon/Aqua-ból vásárolok). Ez kifutó széria lenne?

-
duvi
nagyúr
válasz
rtitusz
üzenetére
Overcharged: nagyobb tűzgyorsaság. Cserébe pontatlanabb és nagyobb a hőtermelése.
Focused: az alapkiépítéshez képest nagyobb célpontok ellen is hatékony. Cserébe nagyobb az energiaigénye és kisebb a tűzgyorsasága.
Részletes fegyvertáblázat -
[w]
őstag
válasz
Viper26
üzenetére
sehogy, ez benne a kihívás

általában az USS-eknél kell megállni és ha szerencséd van egyből, rosszabb esetben a többedik próbálkozásra beadja a keresett hajót, már csak ki kell lőni!
legrosszabb esetben a célpont egy fullos Anaconda vagy Dropship és máris bukó a küldetés
, ide ugyanis nem jönnek segíteni a járőrhajók 
-
Viper26
nagyúr
Ha hajókat (kereskedők) kellene leszednem egy adott rendszeren belül, azt hogyan jelzi a térképen?Mert jelenleg semmi erre utaló dolog nem látszik.

-
rtitusz
őstag
Tudja valaki, hogy mit tud az Overcharged Beam Laser, és a Focused társa?
-
goya999
tag
válasz
MerLinh
üzenetére
Na ez az!Nekem viszont eszem ágába sem volt,hogy belekössek.Azt figyeltem,hogy amikor beléptem hozzá,akkor valami olyan üzenetet küldött,hogy:"Te kellesz nekem" és onnantól kezdve 2mp alatt szétkapott.Ahogy felvillantak a fegyverei már pajzsom nem volt többé és a következő pillanatban pedig hallom,hogy eject.

-
Rakamaz
tag
Viper-el a legkönnyebb elite anaconda-kat vadászni, mert az elég mozgékony és a pajzsa is erős. (Nagyobb hajókat nem számítva, mint például Pithon, Conda vagy Imp. Clipper)
Pajzs, hajtómű és power distributor "A"minőségű legyen, nem árthat egy jobb armor sem, és legyen elég shield cell. A többi ízlés szerint. Sosem szabad eléje keveredni, mert akkor könnyen kampec lehet. És ha lent van pajzsa, akkor a power plant-ját kell lőnni.
Két, három conda után már könnyűnek is érzi az ember. (Ezért inkább váltottam cobrára, kicsit több lett a kihívás
Most pedig próbálgatom ASP-vel, de az első nagyon félresikerült
Ezt még át kell gondolni... ) -
rtitusz
őstag
válasz
Rakamaz
üzenetére
Viper, a gyári Puls Laserrel fent, és 2 db Class 2-es Gimballed Multi-canonnal lent, annak asszem 60-70 ezer darabja, de megéri. Azóta kicsit költöttem rá és megvettem a két erős Beam Lasert (Gimballed) fentre.
(Jelenleg 48 ezer kredit a biztosítási önrész, úgyhogy egy millió körül költhettem már rá.)
-
goya999
tag
válasz
rtitusz
üzenetére
Nekem is megvolt ma,egy Viperrel vagyok.Kilépés után kb 3 mp-el 4 villanás és a gép nem tudta olyan gyorsan sorolni az Attack,shields down és eject szavakat,mint amilyen gyorsan meghaltam.Pedig annyira nem rossz a gépem,ilyen 40k-s kalózokat szoktam Asp-ban levadászgatni vele.Mire felfogtam az egészet már lehetett is fizetni a biztosítást.

-
rtitusz
őstag
Megvolt életem első találkozása egy Anacondával, ráadásul Elite volt a lelkem. Rendesen megizzasztott, de sikerrel jártam és még kaszáltam is vele 250 ezer kreditet (küldetés+fejpénz). Ha nem jönnek a rendőrök lehet ott puszulok, mert így legalább 3 felé oszlott az Anaconda tűzereje, és elég volt a shield cell bank, meg a chaff.
-
baphomet
senior tag
válasz
rtitusz
üzenetére
A SOL rendszer engedélyt én 2-3 Federal Navy küldetés után kaptam meg, illetve utána már többet is, minden egyes újabb rendfokozat elérésekor. Itt találni némi infót erről.
Valamint itt meg azt írják, hogy az adott rendszert irányító frakció is adhat belépőt, ha a szövetségesükké válik az ember. Ehhez a környező rendszereket kell végignézni, elvileg akad olyan állomás, ahol jelen vannak, ott kaphatsz tőlük küldetéseket.
-
rtitusz
őstag
Köszönöm, csinálgatom akkor a küldetéseket. Nem a Rankek számítanak, hanem valami más? A federationnel végre újra neutral a kapcsolatom, de nagy nehezen jött csak össze, mert az elején lement unfriendly-re, mert párszor rajtakaptak csempész árú szállításán.
-
cunnir
tag
Értem akkor sok küldetés és jön a rang
-
rtitusz
őstag
A SOL rendszerbe hogy kap az ember engedélyt? (Vagy az ALIOTH-hoz, ha már itt tartunk.)
-
Phobion
addikt
Létezik olyan trade route 15 LY körzetben ami tonnánként 1500-2000 credites profitot adna?
Rabszolgákkal is szívesen kereskednék 
-
duvi
nagyúr
válasz
Viper26
üzenetére
Nem figyel rá. Neked kell intézni az üzemanyag utánpótlást. Ráadásul nem mindig 100-as az útvonaltervező
Pl. volt, hogy a célrendszert a leggyorsabb tervezéssel is két lépésben ajánlotta. Ezzel szemben egy ugrással elértem! Ezért ajánlom, hogy rövidebb távolságoknál (2-3 lépéses ugrások előtt), ellenőrizzétek a bal oldali Navigation panelen az elérhető rendszerlistát. -
Dzsek
tag
Ha valaki még nem ismerné: a HUD színeinek módosítása
-
Viper26
nagyúr
Útvonaltervező figyel rá, hogy ne fogyj ki a naftából, vagy azt nekem kell külön nézni, hogy útba ejt-e rendszert, ahol van állomás?

-
Phobion
addikt
Na ezek a kellemetlen dolgok, és itt még szerencsém volt.
Redditen olvastam, hogy valaki találkozott olyannal, hogy két hajó állt be a kijárat elé és az idő lejárta után pedig kilőtték. 
-
ooooobi
őstag
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Németesként én se vagyok valami perfekt angolból, de egy type6 ot már csak sikerült összeszedni. Annyira nem bonyolultak a küldetések, ki szótárazás meg nem árt. Ha alapjában szereted az ürt meg a szimulátorozást, akkor ennek nem kéne hogy eltántorítson a játéktól. Ha viszont csak a hype kapott el akkor ez van. Elvileg át lehet írni az emailcímet meg nevet meg postacímet is a netes oldalukon belogolva, szal esély meg van rá h találsz vevőt, de biztos nem gyorsan mert akit érdekelt az már valszeg megvette. Ha viszont az első dolog vonatkozik rád én nem adnám fel ennyi miatt. Kereskedj, vagy szállítós küldetéseket vállalj, bányássz. Sok féle képpen gyüjtögethetsz nem muszaj minden küldetést elvállalni.
-
rtitusz
őstag
Ez a játék egy katasztrófa, már bánom hogy megvettem!
Katasztrófa a szigorlatomra nézve, melynek időpontja vészesen közeleg, én meg alig bírom lerakni a botkormányt. 
-
Phobion
addikt
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy nem minden Unidentified Signal Source tartalmaz - azon küldetés esetében - Rebel Transmission kapszulákat, amiket hasonló képen fog jelezni a játék.
Az elején én is elég elveszettnek éreztem magam, így az ilyen küldetéseket nem is csináltam. Az első hajóm az Adder lett, arra a pénzt Light Cargo-s küldetésekből csináltam meg. Ott tényleg csak annyi a dolgod, hogy egyik naprendszer állomásáról a másikba árut szállítasz.
Idővel pedig ha több pénzed lesz, olyan küldetéseket is elvállalhatsz, ahol már neked kell bizonyos árukat beszerezni a legközelebbi rendszer állomásáról, majd vissza. Ehhez ezt az oldalt tudom ajánlani, ennél az oldal nélkül nem lenne most Type 6-om.
[link] -
D.R.O.
tag
Szevasztok, csak egy kérdésem lenne.
A drágább FSD a bolygókközött is gyorsítja az utazást? Vagy egyáltalán miért jobb a drágább?
Azon kívül, hogy messzebb visz? -
BP71
tag
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Pedig kaptál választ a kérésedre, hogyan kell megoldanod a küldetést. ([link])
Én nyelvtudás hiányában csak olyan küldiket vállalok el, amit értek. Sokat szótárazok, és igyekszem tanulni. Pl: vigyél valamit egyik helyről a másikra, hozz két rabszolgát. Próbálkoztam a kereskedéssel is, jelenleg egy Viper-em van, eddig sikerült jutnom. Sokat használom ezt az oldalt [link], több-kevesebb sikerrel. -
Hát srácok, nemigen megy ez nekem, és szerintem az angol hiányosságoknak köszönhető.
Átadható valahogy szerintetek ez a játék hivatalosan?
Mert akkor eladnám valami baráti áron akár a Hostas X-el.
Jó hogy hagytam lebeszélni magam anno a drágább Joy-okról
-
rtitusz
őstag
Megvan a Viper, már beletoltam vagy fél milliót a fejlesztésekbe, de messze még a vége úgy érzem.
A fejvadászkodás lehet messze nem hoz annyi pénzt, mint a kereskedés, de legalább eseménydús. 
-
cunnir
tag
válasz
rexsimus
üzenetére
Szia nekem csak beam-van fent nem keverem
igaz sokat kell rá költeni mire jó lesz 
PhobioNN7 Bizony sokat lehet keresni a kereskedéssel
ezért vettem 1 Vipert az ASP mellé
már ráköltöttem kb 1 mill creditet és nagyon tetszik mert ugye elég unalmas a kereskedés néha kell egy kis vadászat és az is elég sokat hoz a konyhára 
-
rexsimus
aktív tag
Végre meglett az ASP-m, és akinek már van, ahhoz lenne egy kérdésem: Szerintetek milyen fegyvereket érdemes rárakni. Nem tudok dönteni, hogy 2 x Multicanon /2. oszt/ és 4 Beam Laser /1. oszt/ vagy inkább két nagy lézer legyen rajta és négy kis multicanon?
-
Phobion
addikt
1., 400 millió naprendszert úgy és olyan irányból fedezel fel ahogy jónak látod (A Tejútrendszer 1:1 mását igyekezték lemodellezni, így sok közeli csillagászati objektum "pontos" értékkel rendelkezik (távolság, méretek))
2., Három játék mód van, Open Play (Multiplayer), Private (Haverokkal) és Solo
3., Hosszútávú a fejlődés, mind hajók tekintetében, mind reputáció szinten
4., Én Solo módban játszom, így erre nem tudok pontos választ adni
5., A kereskedelmi értékekre tudtommal befolyással lehetsz
6., Achievement rendszerről én nem tudok
7., A csillagok felszínéré igen kellemetlen lenne a leszállás
, a bolygókra való leszállás pedig a fejlesztői csapat által tervbe van véve, amelyet idénre terveznek kiadni
8., Részletesen leírást kaphatsz a naprendszerekről, bolygókról, csillagokról, űrállomásokról, frakciókrólAkit érdekel a SCI-FI, csillagászat és van türelme (néha kicsit monoton, de attól függ milyen úton haladsz , ugye Cunnir ?
), annak nagyon jó befektetés lehet hosszútávraPeace.

(#5338) JoceeHunt - Milyen üzenetet kaptál pontosan? Ebben a küldetésben csupán annyi lesz a teendőd, hogy abban a rendszerben Rebel Transmission kapszulákat keresel. Lényegében super cruise módban repülgesse és az Unidentified Source Signal-okhoz repülj be, és ott lesznek ezek a kapszulák
-
Srácok, hogy tudok képernyőmentést csinálni? (MEGVAN)
Felvettem egy feladatot, és elkélne egy kis segítség
Tudnátok segíteni mit kell ebben a feladatban csinálni?
Elmentem abba a KH-V B2-1 sectorba, jött is valami üzenetem, visszajöttem Trevithick Dock-ba, de semmi. -
Sziasztok!
Lenne néhány olyan kérdésem - nem igazán derült ki nekem az összefoglalóból, ha lehet, így ömleszteném:
Mennyire Sandbox a játék?
Mennyire él a világa? Igazából régóta keresek egy űrszimulátort, amiben van hosszútávú fejlődési lehetőség, plusz esetleg élővilág. (vagy a fejlődés = a max hajók megvásárlása?)
Hasonlít egy MMOra? (pl.: Eve, csak "szimulátorosabb"?)
A kereskedésnél amit viszel hozol azt más is látja? (tehát pl.: mesterségesen fel lehet verni az árakat/be lehet dönteni egy-egy rendszerben?)
Achivement rendszer van?
Csillagok felszínére le lehet szállni? Mennyire részletes egy-egy naprendsze?Előre is köszönöm a válaszotokat és bocs a sok kérdésért.

-
nmy1212
tag
Nem tudjátok mit lehetne a tegnapi hibával kezdeni? Cargo-m a market szerint tele van, de mégsem érzékeli, a saját cargo menüm szerint pedig üres vagyok. Semiconductorral vagyok tele ami itt med demand, de mégsem tudom eladni.

-
Dzsek
tag
A felfedezéshez készítettünk/készítünk egy cikksorozatot, amelyben a csillagászati alapismereteket összehozzuk az ED világával. Később már konkrét felfedezésekről is be fogunk számolni. Jó szórakozást hozzá!
u.i.: kommentbe várjuk az ötleteket, hogy milyen csillagászati téma magyarázatát olvasnátok még szívesen. Továbbá, ha van kedvetek, küldhettek képsorozatot (esetleg videót) is már felfedezett, érdekes rendszerekről a dzsek@elitedangerous.hu-ra. Ezeket, adott téma szerint későbbi cikkeinkben publikáljuk, természetesen névvel együtt.
-
rexsimus
aktív tag
Meglett a pénzem.

Az egyik állomáson ahol kereskedtem, ott maradt több mint 100 tonna árum.

Bedokoltam, eladtam ami volt a raktérbe, és egyből benne volt a raktérbe a hiányzó áru.
-
Phobion
addikt
válasz
rtitusz
üzenetére
engem az is érdekelne, hogy bizonyos idő elteltével ezek a küldetések kifizetődőbbé válnék? értem ez alatt, hogy nagyon ritkán látok olyan küldetést amiért cserébe pl. 70-80k creditet kapnék, és abból a profit max 30-40k lenne így is

(#5315) rexsimus - redditen azt olvastam, hogy valami bug-ból kifolyólag egyesek többször adták el az árút, így volt olyan aki 80m-t termelt...

-
rtitusz
őstag
Nekem valaki azt is elmondhatná, hogy min múlnak ezek a változások. Egy valag küldetést csináltam a föderációnak, azonban velük a kapcsolaton "unfriendly", akármit is csináljak. Még reputation küldetéseket is csináltam párat, vittem nekik amit kértek ingyé', de nem azon kívül, hogy minden küldetés után látom a kis kék felfelé mutató nyilacskát, semmi nem történik...
-
rexsimus
aktív tag
Kifagyott a szerver és mire visszalogoltam hiányzott 1,5 milla creditem.

Esélytelen a visszakapás?

-
nmy1212
tag
Valami nagyon nem smakkol. [link] Én "csak" 40 ezret buktam... Cargomban ott a cucc, de mégsem.
-
duvi
nagyúr
válasz
ooooobi
üzenetére
Friendly (barátságos) lettél az adott frakciónál, azért "zöldült be" az állomás. A jobb oldali panel Status/Reputation fülén tudod ellenőrizni a különböző frakcióknál elért reputációdat.
-
ooooobi
őstag
Zöld lett egy bázis, de hogy mitől? 1 küldetést se csináltam csak kereskedtem ott. Látszik amúgy valahol, hogy az adott bázisnál mennyi kell még hogy barátságossá váljon?
Nekem amugy 2000-2100 a teljes oda vissza köröm most 16Ly+10000Ls mindkettö kikötö a központol. Jobbat nem sikerült, de keresgélek. Főleg rövidebb Ls távút szeretnék találni ilyen áron.
-
Phobion
addikt
Hogy lehet, hogy a 169k-s B értékelésű, 3-as osztályú FSD-val kemény 3 fényévet tudnék ugrani?

Más, szerintetek kereskedelemre, hogy érdemes felépíteni a Type 6-ot? 3x32, 1x16 Cargo? Melyik FSD/Power Plant? Esetleg shield, fuel scoop-ra gondoltam még.

-
nmy1212
tag
Sziasztok!
Nem tudom valaki járt-e már így, ezért is kérdezem meg hátha...
Laptopon játszok, eddig semmi gond nem volt, de most 1-2 napja néha beszaggat a játék valamint recseg-ropog a hang néha, főleg a stationokön.
A lapos tuti bírja (i7-4710, gtx 860, 8 gb ram), másnál nem jelentkezett hasonló hiba? Fórumokat nézegetem de eddig semmi.Köszi!
Üdv!
-
Phobion
addikt
ez melyik két rendszer? ha szabad kérdeznem

én jelenleg ezen az úton gyűjtök Type 6-ra
Cauani (Hardy City) 143ls Beryllium → LTT 15278 (Zholobov Enterprise) 143ls
Buy: 7621 (11h 44m ago)
Sell: 8736 (11h 53m ago)LTT 15278 (Zholobov Enterprise) 143ls Resonating Separators → Cauani (Hardy City) 143ls
Buy: 5516 (11h 53m ago)
Sell: 6615 (11h 44m ago) -
dooky
csendes tag
Talaltam ket rendszert, egymastol 13.2ly tavolsagra (egy ugras type-7-el) odafele 1430cr/t visszafele pedig 937cr/t haszonnal. Lehet karacsony van, nem ujev?
Lehetne meg 400-al tobb az odafele oldal, de cserebe plusz 2-ot kellene ugranom, ami mar sokat lassitana..Kinek mekkora a legjobb profitot hozo kore?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

csít!

Gratula!

Ezt még át kell gondolni... )

ezért vettem 1 Vipert az ASP mellé