- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
-
84500 - 84401
85061 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Képért köszi!
A kérdés lényege a "Amiről .... visszatükröződik a sárga" volt. A sárgáról tudom, hogy mi

A típus-piacokat tekintve akkor megint kérdés, hogy akkor ez, extra akkusan is hova ,kinek,minek... ha annyi van már... de majd kiderül...
Én sajna kicsúsztam a nitecore-ból, mert mint írtam elfelejtettem, hogy van kuponom, ami a legjobban az alzában lesz felhasználható, és most -mert kb más nincsen elérhető- azon ülök, hogy blackdiamond cosmo 350 8.8k minus10k-ért alap lámpaként, vagy Storm 14.7k minus 10k-ért extra funciókkal, de szinte biztosan eltörős zárral. A Spot, 15k+ és kevesebb funciós, spotosabb a főámpa, viszont ipx8....
-
FBLLMAG
senior tag
Szerintem, ha munkáról van szó, ahol napi 8 órából 6 órát használod a fejlámpát, érdemes beszerezni a nagyobb HC65 / HC75 fejlámpák közül valamelyiket.
A HA sorozat a ritkán használt kategória. Havonta 1x - 2x esti túra, a sötétben kezdődő vagy végződő túra, éjszakába húzódó piknikezés, kempingezés. Diffúzor szütyő jár hozzá, hogy lámpásként használható legyen. Esetleg ház körüli használatra. Hogy befejezhesd a munkát sötétben. Ahol a meleg lakásban tudod tölteni. Ritkán, ha lemerül, 3 db AAA elemmel / akkuval lehessen etetni szükség esetén. Ezekre a HC említett lámpái drágák.
A NU30, NU31, NU33 hasonló képességekkel, hosszabított üzemidővel (tehát jobban visszavesz), belső akkuval rendelkezik. A felhasználás hasonló pl a HA27 -eshez. Csak ugye a NU sorozatnál nincs akkucsere lehetőség. A HA27 15 óra 100 lm fokozaton, a NU30 24 óra. 1500 mAh akku ez is, az is. A NU31, NU33 diffúzorral érkezik. A HA sorozat diffúzornak használható szütyőt kapott.
-
FBLLMAG
senior tag
-
ledgeri
nagyúr
Amiről a jobb oldalin, a jobb oldalán visszatükröződik a sárga, amibe pattan az akkupakk-pakk, az fém vagy műanyag ? (rekerestem, gondolom, műanyag)
Csak technikailag, már az élettartam növelő, hogy amit akár napi szinten nyitogatsz az nem áll struktúrális kapcsolatban azzal ami a fényt adja, így akár csak az akupakk-pakk cserélhető, ha pl az már kopna (minden másnál azért az akkuzáró fedél [a másik fél, nem a tényleges...], és az alaplámpa teste az egy)... (Érdekes hogy ez az egész azért vízálló valamelyest, így push-pin-estül is)Az akkupakk-pakk másik oldaláról kérhetnék képet, ha nem kell újra szétszedni...
-
iatti
aktív tag
-
FBLLMAG
senior tag
A Nitecore HA27 fejlámpánál az egész akku doboz eltávolítható. Így szavaddá válik az elektronikát hűtő rácsszerkezet. Az egész hátulja fém. Így az akkucsere sem probléma. A kezemmel meg tudom melegíteni a pántokat.
-
H-Zol
őstag
-
elpescador
junior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Nem én védem a Nitecore kulcstartó lámpáit. Tény, ha működnek, nagyon kafa a kijelző + kezelés + teljesítmény.
Nekem Ledlenser K4R és K6R, Nitecore TIP, THUMB, TUP, TIKI, Armytek Crystal PRO kulcstartó lámpáim vannak. A Ledlenser lámpák kigajtható USB töltővel rendelkeznek, az Armytek sokoldalú túlélő. A Ledlenser lámpái fele annyiba kerültek mint a Nitecore lámpái, és az Armytek is olcsóbb. A PRO nélküli majdnem fele áron megkapható, a PRO meg pár € -val drágább. A TIKI jelenleg, ténylegesen a kulcsok között lóg. A Ledlenser az oldalomon, az Armytek meg a nyakamba akasztva. A Tiki elég gyorsan tud merülni. Hagyott már cserben.
Nálam viszont a kulcstartón hordhatókon kívül más is helyet kap. EDC lámpák. És toll Fenix T6 lámpám is van.
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Nállam a Wurkkos mindég gyorsan jött ( pedig volt egy pár rendelésem ) , Ali van , hogy akadozik !!
-
ledgeri
nagyúr
Mikor én ide írtam elsőnek (19.) akkor már ültem az egészen egy ideje, és még ma is gondolkodóban vagyok úgy, hogy már majnem megrendeltem egy fajtát, de még rá akartam kérdezni valamire (el is küldtem), aztán az alatt amíg vártam az infóra (ünnepek), teljesen más koncempció mentén kezdtem el gondolkodni, így a kérdéses lámpa is értelmetlenné vált... aztán meg eszembe jutott hogy bekombózhatok egy elfeledett 2024 nyarán nyer 10k-s kupont, ami meg azt a boltot tette értelmetlenné.
A két akkus megoldás az akkor lehet jó, ha a lámpa tud figyelni a két akkura külön (modern gyorstöltős [100-200+w-os töltésűek] telefonok, és akkuik), mert ha nem, akkor kb Ni-Mh AA és AAA szitu megint: egyik picit off, majd az hamarabb esik...
Most is, egy bc-700 töltőm nem érzékel egy akkut a 3-ból (bici lámpa és hideg van), míg a másik 2 is 0.91-0.90 watton úgy, hogy vasárnap még ment villogóban, így nem tűnt fel...
A kérdéses lámpád, annak is az akkui, ahogy láttam nem sorba van kapcsolva, mert egy irányban kell beletenni a kettőt! (Ha nagyon gondolkodós -pl az egy akkus kérdés-, akkor én még a gyártónak is írnék [ha kínaiak akkor még a holdújév előtt] veszíteni vele nem leht!)A többire, meg azt tudom mondani, hogy jó keresőszavas youtube, abból is a hosszabb videók, és akkor hátha valaki mond egy olyat, ami "hú erre nem is gondoltam volna" kategóriás, akár pozitív, akár negatív!
-
bedvóter
tag
-
Ereshkigal
őstag
Wurkkos nálam kettőből kétszer gyorsabb volt.
-
elpescador
junior tag
Sziasztok!
Egy wurkkos fejlámpát rendelnék, van abban esetleg tapasztalat, hogy most a wurkkos.com ról vagy az Ali-ról jönne meg gyorsabban?
-
FBLLMAG
senior tag
Ezek mind olyan problémák amik állandó nyomásra történnek. A kapcsoló vagy a kijelző nyomás alatt volt. De tovább használhatók a lámpák. A kapcsoló nem hagyományos kapcsoló. A helytakaréksság végett homorú lemezeket nyomunk össze. A kijelző meg nincs cinezve. Elég a fizikai nyomás, pottyanás, hogy megszünjön a kontakt. De hát lámpa a hibás mindig, mert nem bírta ki a behatásokat.
-
gyapo11
őstag
-
gyapo11
őstag
-
FBLLMAG
senior tag
-
blueye
veterán
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
2 db 18650 -est eszik. A gyártói és a mért adatok elég különbözőek. Ezért kértem különvéleményt.
A valós életben előny vagy hátrány a 2 akkus megoldás? Erre lettem volna kiváncsi. Nekem úgy jön le, hogy inkább hátrány.
Lesem, lesem a SK05 (PRO) lámpáját (meg a Wuben X sorozatát). Valami mindig hátráltat. A SK05 esetében hiányolom a holdfényt. Az 50 - 350 lm fokozatok között nincs közbülső. 50 lm fokozaton sokáig világít, de a 350 lm már eszi az akkukat. Az 50 lm meg kicsit fényesebb környezetben, vagy eső utáni erdős / mezős túrára kevés. Szórt fényen én 200 lm körüli fényáramot használok. Az EX7 180 lm fényáramot is tud. A 350 lm meg ugye 2x töɓb. Az EX7 esetében papíron 15 óra, a valóság meg 14 óra alatti üzemidő. A SK05 PRO esetében a 2x 4000 mAh -ás akku 11 órát biztosít? Kettesével tároljak be akkukat? Az egyik tulaj a FB -on tudatta, hogy a 900 lm körüli fokozatot kedveli. 2 és fél óra lenne a valós adat? Nem nagy utakra jár az illető. A fókuszált fénynél is több fokozata van. Valyon be lehet állítani, hogy szórt fénynél valamelyik alacsonyabb fokozat mellé a fókuszált fényből magasabb fokozatot? Hogy ha megrezzen a bokor oda lehessen pirítani.
A 2 db 18650 az már 100 g. Tartalék +100 g. Valyon 1 db akkuról is üzemel?
Ha így meríti az akkut, minek a Power-Bank funkció? Szóval agyalok még 1 kicsit.
-
blueye
veterán
-
H-Zol
őstag
-
blueye
veterán
-
H-Zol
őstag
-
blueye
veterán
Megjött a harmadik Nitecore TIP SE

Gyorsabb így az Allegro mint az Ali. -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
-
bedvóter
tag
-
H-Zol
őstag
-
iatti
aktív tag
-
H-Zol
őstag
-
ledgeri
nagyúr
Csak mert rákeresve a következő link volt a gyári mellett (érdekelt mi is az). De +1 vélemény.
-
bedvóter
tag
Na, mi van ? A villamos is aluszik már ?
-
bedvóter
tag
-
H-Zol
őstag
Lemértem a hamis szerszámgép aksit és a Sonyt is ami megy helyettük , aki nem tudja az értékeket annak ide beteszem !!
"0-50 mΩ – nagy terhelhetőségű új állapotú speciális cella (jellemzően védelem nélkül)
50-150 mΩ – új állapotú normál akkumulátor (jellemzően védelmi elektronikával)
150-250 mΩ – használt állapotú cella, normál terhelésre még megfelelő
250-400 mΩ – erősen használt, gyengülő cella, gyengülő terhelhetőség
400 mΩ felett – haldokló, csere érett cella !!"
a Sony az tökéletes de jön a hamisitvány
-
H-Zol
őstag
Pont az este szedtem szét egy Kínai szerszámgép aksiját , mondtam is a havernak amikor megvette , hogy ez gyanús nekem mint a krematórium büféjében a hamuba sült pogácsa
, ( nekem is vannak kínai aksis szerszámaim , félkezes kis láncfűrész , metsző olló, ütvecsavarozom, de azok aksi szempontjából is aránylag rendben vannak ) , 3,9 V felé nem tölti fel se az ő töltője sem a liitokala lii 500S sem , de viszont a töltés végén 4,2 V ír ki , de a mérlegen amikor 34g mértem a szokásos 45g helyett ( 18650-es cellák ) már akkor tudtam , hogy itt nagy a baj
, de a teszt sem megy neki , szintén a liitokala lii 500S pár perc alatt megtölti és pár perc alatt lemeriti és 98 mAh pompál bele és vesz ki belőle ( nem 980 at hanem 98 - at
) , bele tettem tesztre a Sony aksit amit teszek hejettük azt majd 10 óra hosszát töltötte merítette ( estére összedobom és remélem lessz a havernak egy valós és jó 4A aksija , amúgy a BMS tökéletes benne , minden aksi egyformán töltődik és merül benne ) !! Most , hogy írom a belső ellenálásukat nem mértem de mindjárt lemérek egy kettőt a hamisból ! -
H-Zol
őstag
-
FBLLMAG
senior tag
Tudna valaki a LoopGear SK05 PRO lámpán, 350 lm fokozaton tesztet csinálni a Ceilingbounce APP segítségéval?
A táblázat 11 órát ír. Régebben 20 óra volt. A tesztek alapján kicsit több mint 10 óra. Mi a valóság?
Miért 350 lm? Az 50 lm kevés lehet, a magasabb fokozat felesleges. Köztes fokozat meg nincs.
Előre is köszönöm.

-
FBLLMAG
senior tag
-
csibe1
veterán
Ahh, az olcsóság
1 079 999 Ft [link]
Egy nagyobb nyeremény után talán majd gondolkodok rajta, vagy nem.
A leírása kicsit érdekes.

"Főbb jellemzők:
Hihetetlen fényerő: Akár 24 000 lumen folyamatos fényt és lenyűgöző 32 000 lumen fényerőt biztosít boost módban.
Kivételes elérhetőség.
Tartós konstrukció: Védőelemekkel és tükröződésmentes bevonattal ellátott elülső üveggel a tartósság érdekében a nehéz körülmények között.
Fejlett hűtőrendszer: Aktív hűtéssel felszerelve az optimális teljesítmény fenntartása érdekében a hosszú távú használat során.
Távirányító lehetőség.
Erőteljes akkumulátor: Kiváló minőségű, Bosch által táplált AMPShare újratölthető akkumulátorral van felszerelve, amely számos alkalmazáshoz alkalmas.
Német gépészet: Németországban fejlesztették és gyártották, garantálva a legmagasabb minőségi szabványokat.Ideális:
Alkalmas olyan háztartásokban való használatra, ahol több eszköz rendelkezésre állása szükséges, pl.
Ipari és építőipari munka.
Szabadtéri kalandok és expedíciók
Mentőszolgálatok
Minden olyan alkalmazás, amely maximális fénykibocsátást és hatótávolságot igényelFényáram: 32 000 24 000 15 500 8 500 4 000 / 500 Im
Méretek: 307 x 212 x 180 mm
Fénytartomány: > 2000 1900 1500 1100 800 300 m
Súly: 3600 g
Ellenállási tanúsítvány: IP54
Világítási idő: 0,5 0,75 1,25 2,5 >16 óra
Akkumulátor: Li-ion
Teljes töltés: 80 perc " -
FBLLMAG
senior tag
-
H-Zol
őstag
-
sarajhvh
tag
Találta egy igazi EDC zseblámpát, LedLenser XP 30r, a méretei,
és az ára is igen szolid!
-
FBLLMAG
senior tag
Megérkezett az Armytek Crystal PRO "kulcstartó" lámpám. A kulcstartóra az csak 1 lehetőség. Ugyanis klipsz is van rajta. A klipszen van lyuk a nyak / csuklópánt rögzítéshez, fejpánt rögzítéshez (fejpánt is jár hozzá), és magán a testen is van a tetején 3 lyuk. 2 apróbb, meg 1 szélesebb, ezek közül az egyikkel lehet kulcstartó karikára rakni. A test 2 oldalán vissza van hajtva, ezzel rögzül a szilikon (gumi) bicikli modulba, amit tépőzárral lehet a biciklihez rögzíteni.
Maga a lámpa 600 mAh -ás belső akkuval van ellátva. Az enyém fehér és piros fényt tud. A fehér 0,1 lm -től 220 lm fényáramig állítható több fokozatban. A piros 0,1 lm -től 30 lm -ig. (Bicikli fékezéskor 45 lm). Fehér és piros fénynél is van 2 - 2 villogó funkció.
A borítása műanyag. Az enyém kék hátsó borítást kapott. Az eleje színtelen, a ledek felett lencsekialakítással. Középre került a gumi nyomógombja. Látni a belső alkatrészeket.
Kezelése:
1x kattintva bekapcsol
2x kattintva fehér <> piros fény között vállt
3x kattintva a bicikli funkciót kapcsolja (gyorsulás érzékelő)
Hosszan nyomva vált fokozatotTIKI, TIP kulcstartó lámpa hosszúság, magasság, de szélesebb (4 cm). Szórt fény, nagyon széles szórt fény. Ha víz alá merül, azt is túléli.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
10k körüli áron milyen ajánlott fejlámpák vannak mostanában? Ami jó lenne: 18650 akku, kis súly. Szereléshez, munkához kell, tehát inkább szórt fény.
-
ledgeri
nagyúr
Most jutottam el oda, hogy felfogjam, hogy lenne alzába 10k-s kuponom (clubsmart pont 5 ezressével beváltható, de ha a 4. ezre alatt megállok, maradék elvész... szállítást nem tudom, hogy magába foglalja-e), úgy hogy keresek valami minimum de már jó lámpát.
Mi lenne jó kombó onnan?
(emag ugyanígy, de piacosan borzalom,és olyanra nem felhasználható, dechatlon ugyanígy, és kicsi a választék sajátmárkásan.
-
H-Zol
őstag
Kevés , egy egy Eve aksim van de a kapacitás és a belső ellenállasuk is jó ( nincs annyi , hogy osszehasonlitsam ) !!
Most egy szerszám gép aksit csinálok egy ismerősnek Sony / Murata US18650VTC4 2100mAh - 30A aksikból , na ezek igen minden 3,55 v volt ahogy megjöttek , a belső ellenállás mindnenél 15-16 között van !! -
H-Zol
őstag
-
krmcz
tag
Az lesz, köszi a választ.
Aki esetleg a Convoylight oldalról rendelne lámpát, van egy (már régóta élő) 5%-os kupon: PY7MMA3Y -
FBLLMAG
senior tag
-
Vlah
tag
-
H-Zol
őstag
Itt a kicsin "EDC" - én a lényeg
, nekem van két ilyen lámpám , majd holnap összefotózom őket ! Ami 18350-es aksit vettem most az csak 700mAh az tényleg kevés a többi 1100 mAh , 18650 - esbe ahova nem kell sok Amper , ez [link] tökéletes de ha kell kakaó is akkor itt van [link] az EVE 30P , ezek most a legolcsóbb és megbízható aksik ( a linkelt Nitecore hejett egy marokkal lehet ilyeneket venni
) !! -
H-Zol
őstag
-
iatti
aktív tag
-
H-Zol
őstag
-
krmcz
tag
Jövőre (már nem sokáig
) szükségem lesz egy uv-s, lehetőleg 365 nm-es zseblámpára, amit majd több órán keresztül tudok folyamatosan üzemeltetni. A Convoy S12 UV lámpát néztem ki erre a célra (ha van jobb, szívesen fogadom). Szükségem lesz hozzá legalább 2 db 21700 akksira is. Ha a gyártó honlapjáról rendelem akkor kell számolnom bármilyen extra költséggel Magyarországra (pl. vám)? A sportlámpánál nincs készleten, talán még Aliexpressről lehetne rendelni. Akksiból melyiket kell kérni mellé, lényeges a márka? Már van egy Fenix 21700-asom, gondolom az is jó lesz hozzá.BÚÉK minden fórumtársnak!
-
flash-
veterán
Hazai beszerzés vagy kínai rendelés?
Igazából mindegy
Áraktegória?
8-12ezer ft kb. (vagy ha 15-17k ért van ami nekem kell akkor természetesen azt)
Preferált akkuméret, ha van már esetleg valamilyen akkud otthon?
Nincs akkum, sem spéci akku töltőm(csak elemtöltőm van). Tehát beépitett akksisat keresek.
Lehet olcsóbb, bénább, vagy középkategóriás vagy inkább a prémium, egyszer megveszed és van termékeket preferálod?
Középkategóriásat illetve alkalmi használathoz ami jó -
benfolds
őstag
-
H-Zol
őstag
-
benfolds
őstag
-
H-Zol
őstag
-
ace22
tag
-
ace22
tag
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
-
FBLLMAG
senior tag
Nem volt szakadt ruhája, nem fázott, nem volt cigány, egyedül volt, és csak 2€ -ót kért. Kalácsra. Én is csodálkoztam, hogy kora reggel ilyen fiatal kislány az utcán (pékség előt) kér tőlem pénzt.
Nem gondoltam túl az esetet, csupán itthon gondolkodtam el rajta.
Hétvégén az egyik cigány kért meg, hogy olvassam már el neki, mikor nyit a patika. Nem tudott olvasni.
-
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
mármint egyedül kéregetett a gyerek a pékség előtt korán reggel?
(amúgy az a durva, hogy én nem sokat jártam a határnak azon az oldalán, kb. 4-szer, de gyerek tőlem bolt előtt csak egyszer kért pénzt életemben, az is révkomáromban volt. ez gondolom, hogy csak véletlen egybeesés, de azért érdekes (amúgy egy cigány kissrác volt.) ami meg jó emlék onnét, hogy egy deszkás kiscsávó magyarul köszönt rám az utcán, mint idegenre. az jólesett.
)múltkor elmentem segíteni fát szállítani egy nagyon rossz körülmények között élő ismerősnek. vezettem, mivel neki nincs jogsija, plusz pakoltam is a fát a kocsira fel, kocsiról le. picit hosszú a sztori, hogy miért éjszaka (is) csináltuk, a lényeg, hogy volt két kör, az elsővel éjfél előtt nem sokkal értünk a házhoz. látom, hogy az 5-10 év közötti 4 gyerek még a szobában játszanak. ráadásul hétköznap, iskolanap volt. mondom magamban, wtf. nem csak a teherautóval szállítottunk, hanem a srác dacia loganja is meg volt pakolva, amivel ő vitte a fát. a második körrel hajnali 2-kor végeztünk, járok ki az udvarból, akkor látom, hogy az asszony meg a 10 éves lánygyerek pakolják a daciát. hajnali 2-kor, a -2 fokban. nagyon felbaszódtam, de sikerült megállnom, hogy ne mondjak semmit.
(ennél off-abbak talán már nem leszünk) -
H-Zol
őstag
Nállunk Románia nagy bajok vannak és ez most még drasztikusabb lessz , házadó most január elsejétől 80% - al nől afoldadó 78 és a kocsi adó 58 szazalékkal emelkedik , de amúgy mindennek felmegy az ára még a villany áramnak is ami így is a legdrágáb az unión belül nálkunk
( példa Magyarországon 40 Ft egy kilowatt áram , nálunk most emelés előtt is 110 Ft ) !! -
H-Zol
őstag
-
blueye
veterán
Budaörs, Tesco. Kutyus jött oda hozzám (gondolom érezte az enyémek "nyomát" a cipőmön), hám rajta: "beteg gyerekeket segítő kutya". Atrap, pult, mögötte "bácsi", lehet hogy annyi idős volt mint én, tolószékben fél lábbal, szóltam pár szót hozzá, mutatta a nyakában lógó nagyothalló piktogramot. Közelebb mentem és természetesen én is hagytam pénzt náluk - egy ilyen állapotban levő ember is másokon segít.
-
H-Zol
őstag
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Ma reggel én voltam a cukrosbácsi. A pékség előtt amolyan 6 - 7 éves leányzó kért tőlem 2€ -t csokis kalácsra. 6 óra 30 perckor. Ilyen időben még ágyban a helye az ilyen fiatal gyerekeknek. Másik oldalról Karácsony is van karácsonyfával. Édeségekkel feldíszítve. Sütemények az asztalon. Nekem is elegem van az édességekből. Lehet, hogy neki nem jutott? Anyuka nem akart vagy nem tudott pénzt adni neki? Megsajnáltam. Megkapta a 2 € -t.
Mi meg azon agyalunk milyen lámpát, bicskát, órát, ruhát, cipőt, stb vegyünk.
-
benfolds
őstag
-
H-Zol
őstag
Vettem egy Enercig IMR18350 700mAh 14A pillanatnyi de 10A folyamatos áramot tud leadni , és probálgattam a Wurkkos TS11 -et !
Nagyon elvagyok ezel a kis lámpával , több 100 méter hatotávot mondanak róla de valóban 200-250 méterig jól használható !! -
WestBam
Topikgazda
Ha már termékbemutató:
Nitecore NWL20
Rengeteg hasonló létezik a piacon, gyakorlatilag a noname kínai verzióktól kezdve a szervizspecifikus termékeken át a nagyobb brand-ekkel bezárólag szinte mindenkinek van már ilyesféle munkalámpája. Most pedig már nekem is
A legnagyobb előnye a vetélytársakkal szemben az 5000mAh cserélhető sima 21700 akkuja. Full műanyag az egész lámpatest, a közepén van egy vastagabb aluöntvény, szerintem erre van csavarozva a műanyag test. Persze a műanyag egyáltalán nem gagyi, törős fajta, meglehetősen masszív és elég jó minőségérzetet ad.
COB LED hidegfehér és vörös fénnyel, plusz spot LED szintén hideg fénnyel.
Fokozatkiosztása eltér a megszokottól, közepes fokozaton kapcsol be, azt követi a magas, majd az alacsony és a vörös világítás és végül a vörös villogás. Spot fényre hosszú gombnyomással lehet váltani, az két fokozatú. Egy fokozatban használva 3mp után ismételt gombnyomásra kikapcsol. Megjegyzi melyik fényforrás volt utoljára használatban és az kapcsol be következő indításnál. A COB LED előtti lencse szerintem műanyag, körben a tömítés pedig GITD, tehát kikapcsolva valameddig foszforeszkál.
A COB LED értelemszerűen teljesen szórt fényű, a spot fény is viszonylag szórtabb fényű, kifejezetten közelebbi munkálatohoz lehet használni, amit a mérete és teljesítménye is sugall. Ebben szerintem teljesen jó is, házon belül, vagy szerelgetésnél tökéletesen teszi a dolgát.
A ráépített csuklós tartószerkezet még függőleges helyzetben is megtartja talápára állítva, bár itt már könnyen borul, amit a lámpatest alsó éle ilyenkor megakadályoz. Ez a talprész egyben egy méretes karabiner is, meglepő módon nem befelé, hanem kifelé nyílik az oldala, ami elég jó ötletnek tűnik, mert így nagyobb átmérőjű dolgokra, pl. faág is rá lehet könnyen akasztani. A talpában 3 darab erős mágnes van, amiből egy nem, de kettő már teljesen stabilan megtartja, 3 pedig atomstabilan. A talpa 180 fokban lehajtható, így függesztve is jól irányítható a fénye.
Sok egyebet nem tudok még róla, rendes teszt nem nagyon található mérésekkel, ezt még az is lehet, hogy pótolni fogom, mert ez szerintem kiváló ár/érték arányú munkalámpa, amiben könnyen cserélhető szabványos akku található. -
FBLLMAG
senior tag
-
WestBam
Topikgazda
-
WestBam
Topikgazda
A Pro változatot eddig nem ismertem, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmünket!
Kicsit viszont az az érzésem ezzel kapcsolatban, mint az alap Crystal-al kapcsolatban is volt, csak itt hatványozódott: kulcstartó lámpának túl nagy a mérete.
Ezen felül érdekesek a funkciói, bár számomra nem túl értelmezhető így egyben az egész.
Tetszetős, hogy van benne lassulásmérő, mint bringa hátsó lámpa, valamint a meglehetősen erőteljes színes fények is. Viszont észrevettem egy érthetetlen dolgot: van amiben Micro-USB és van amiben Type-C a töltőcsatlakozó (Pro verziókon belül).
Akárcsak a "No hassle 5 year warranty" ezzel a kikötéssel: kivétel az akkumulátor, a töltőcsatlakozó és a kapcsoló, amikre 1 év a garancia.
Egyébként pl. kutyának nyakörvre, hámra tök hasznos egy ilyen lámpa. -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Igen a régi Man motor van benne ( kevés Rába traktor jött ki D10-es motorral , a gyártás vegle felé ) , mondjuk egy buszban másképp muzsikál min egy nagy vasba ahol reggeltől estig teljes fordulaton húzza a nagy nehéz gépeket , de még mindég a legjobb Vas a világon , ár érték aranyról ne is beszéljünk
!!
Lehet utánna nézek egy D10-ES motornak ( a blokk ugyanaz , nagyobb fúrat és más hengerfely ennyi a különbség ) , de most tavasszal legalább az egyik motort felfogm újítani , de nem offolok tovább
!! -
FBLLMAG
senior tag
Vajon a kulcstartó lámpa csak kulcstartó lámpa lehet?
Bemutatnám az Armytek Crystal PRO kulcstartó lámpáját.
Ez is apró, kb 34 g tömegű, belső akkus (600 mAh) lámpácska. A hátulja több színben elérhető, az eleje átlátszó műanyag. Lárni a ledeket, elektronikát. IP67 besorolású! Ez nem minden kulcstartó lámpára igaz. A legtöbb gyengébb besrolású. Műanyag, de ezen is áthajtottak már autóval.
A hátulján acél klipsz is van. Fejpánthoz való használathoz kialakítva. Külön fejpánt is van a csomagban. A klipszen több lyuk is található. Akár kulcstartóra akár zsinórra feltehető
Csukló zsinór is van a készletben. Ahogy biciklimodul is amibe beültethető a lámpa. Maga a modul gumi / szilikon és tépőzárral rögzíthető. Hátra és előre is. A műanyagon lencse kialakítás van a fehér és a piros led felett is. 0,1 lm holdfénytől indul a fehér és piros fény is. A max a fehér esetében 220 lm a piros esetében 30 lm (biciklin fékezéskor 45 lm a piros fény). Igen gyorsulás mérőt is tartalmaz a lámpa. Ez fékezésnél (megáll a bicaj) lép működésbe. Madzaggal nyakba is akasztható. Szóval lehet válogatni, hogy ki mire szeretné használni.A Nitecore NU05 KIT jut róla eszembe, csak ez erősebb, jobban átgondoltnak tűnik. Az Armytek létezik UV, RGB leddel is. Lehet válogatni. Olcsóbb a PRO nélküli változat. Sokaknak ez is elég lehet.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Bekapcsoláskor hosszan nyomva kell tartani a kapcsolóját, míg a gomb körüli ledgyűrű párat villant. A kapcsoló körüli ledgyűrű kékre változik a lámpa fehéren bekapcsol. A fehér fény fokozatai közül kiválasztom melyik felel meg nekem. Később is módosíthatom a fokozatot. A mozgásérzékelő mindvégig aktív. És a kék színű ledgyűrűvel jelzi. A mozgásérzékelő kikapcsolásnál megint hosszan kell a kapcsolót nyomva tartani amíg el nem kezd kéken villogni a ledgyűrű.
Az időzítőnél bekapcsolom a lámpát, beállítom a fokozatot és ezután duplán kapcsolom. A ledgyűrű lilára vált és elindítja az időzített kikapcsolást.
Ennyi.
-
WestBam
Topikgazda
Ez nem az a topik ahol felháborodunk egy kis OFF beszégetésen

FBLLMAG
Ez a mozgásérzékeslés téma jobban érdekel, mit beszéltük is.
Be lehet állítani azt is, hogy melyik fokozaton kapcsoljon be, vagy csak az 1lm-en tudja?
Tudja a gomb körüli vörös fény is a mozgásérzékelést, vagy csak a fehér fény? -
H-Zol
őstag
Tényleg legyen már lámpa is , mert kikapunk
( írtam már , más topikban ha elkalandozik egy , egy felhasználó rögtön jönnek a felháborodóg
, például engem nem zavar , ha egy egy kicsit félre megy a topik ) !
Ilyen mozgasérzékelős lámpám nincs , de biztos nagyon jó dolog ( be kell már egyet szerezzek ) !
Az este nem volt köd és a régen használt Convoy 21A Osram LED -es lámpámat vittem magammal ( a múltkor már eldöntöttem , hogy LED -et kellene benne cserélni , mert túl szűken világít és mostanában rákattantam az olyan lámpákra ahol táv és sok szórt fény is van de nem lessz csere
) , hát megint jött a WoW érzés amikor messze legelésző szarvasokat , őzeket és még egy vonuló vaddisznó családot is láttam , az a lámpa úgy jó ahogy van és huzamos ideig lehet a túrót használni pláne ilyen -2 fokban mint az este volt !! -
sarajhvh
tag
Nem öröm az ilyen, az tény! A tiédbe még a régi Rába-MAN motor van, vagy már az újabb
D-10? Nálunk pár éve, nagyon sok Ikarust leselejteztek a Volán vállalatok, igaz, sokat elvittek belőlük tőlünk délre, ahol úgy örültek nekik, mint mi a Mercedesnek, de a legtöbb
buszban 5-600 000 Km volt, ami azt jelenti, hogy legalább még ennyi bennük van, szinte
kivétel nélkül mind elment egymillió Km. fölött felújítás nélkül.
Szerintem érdemes volna innen szerezni valami jó D-10 motort a nagy vasba.
-
FBLLMAG
senior tag
Legyen 1 kis élménybeszámoló is az év végére.
FENIX CL20R lámpás a tettes.
1 lm holdfény, mozgásérzékelő, 20 perces időzített kikapcsolás. A 30 lm fokozattal a 30+ órás (papíron majd 50 óra) üzemóra. Kellemes semleges fehér fény. Nagyon tetszik. Nekünk este ahogy besötétedik, a ház lecsukja szemeit (lemennek a redőnyök). Az éjszaka teljes a sötétség. Most ha ki kell mennem WC -re, a lámpás 1 percre bekapcsol magától 1 percre amint kikelek az ágyból. A folyosón, fürdőszobában automata a világítás. Visszafele ahogy nyitom a háló ajtaját, megint bekapcsol a lámpás. Az ágyon forgolódhatok, arra nem reagál.

Próbáltam a 1,5 lm piros fényt, vagy a kapcsoló körüli fénygyűrűt, azért a teljes sötétben lehet a legjobban aludni.

Este, mikor lemegy a nap, a redőny, a RGB ledek színes fényjátszása is nagyon kellemes. (Ezt olyan gyártói "meg tudom csinálni, akkor miért ne" játéknak gondoltam előtte.)
Én a fejlámpát is kedvelem, ház körüli helyhez kötött munkáknál, pakolásnál (ahol nincs, vagy gyenge a fény) azért jól jön (-nek) a lámpás (-ok). (Pedig munkalámpáim is vannak. Csak azok el vannak pakolva.) Tudom a pipalámpa is megvilágítja a területet, csak bele ne nézzen az ember a fényforrásba. Ezért jobb a lámpás / munkalámpa.
-
H-Zol
őstag
Ne is mond
, a nyáron használtan vett motort tettem bele amit pár éve vettünk ( na úgy átb@sztak mint sz@rt a palánkon
) , valami adalékot tehettek bele mert amikor megvettem , fel lett melegítve és nem a legjobb de 3,5 bár olajnyomást tartott , beépetes után új olaj Q8 10W40 és 500 méter tárcsázas után 2000-es fordulaton 2 bár alá esett , és ezekkel 2 bár alatt nem lehet dolgozni mert lehúzza a hengereket olaj hűtés hiánya miatt , utánna jött a sok meló , eszelés , olajszűrő ház szelepek , centrifuga kihagyása ( az egy kicsit segített de nem volt elég ) , új olaj szivattyú és végül szembesültem vele , hogy odavannak a hajtókar és a nyugvó csapágyak is , és a főtengély olyan csíkos , hogy akad benne a körmöm
, de idő hiány miatt kapott új csapágysort és pont tegnap fejeztem be a szántást , 3 bárt megtartja de dől belőle az olaj elől ( pedig kicseréltem a tömítést de hiába ijen kopással nem segített ) és hátul, ott nem cseréltem mert ahhoz vagy a motort vagy a sebesség váltót kellene levenni !!
És a hab a tortán ősszel elkezdett kopogni valami a motorba de csunyán és kibirt 180 hektár tárcsázást és 45 hektár szántast , tavasszal motor javítás ( felújítás ) lessz , mostmár két rossz motor is van
!!
Különben 10W40 motorolajat használok és kevés van vele dolgozva , de évente kap új olajat , ugyanúgy a kombájn is !! -
benfolds
őstag
bírom, amikor amerikai youtuberek leszállnak sanghajban, aztán néznek, hogy mi van itt? nekünk ezt nem mondta senki, hogy ezek már 2100-ban járnak.
minden hightech, zöld, tiszta, nincsenek hajléktalanok, drogosok, dagadt emberek.
a nyugatnak, főleg európának nagyon-nagyon meg kellene változnia, hogy tudja tartani a lépést. de pont hogy minden irányból kapja az ütéseket (orosz fenyegetés, usa védőszárnyainak megszűnése, plusz a vámok, kiszolgáltatottság minden irányba, demográfia, migránsok, az egész eu intézményrendszer egy működés- és versenyképtelen szarkupac). az én tippem az, hogy mivel egyre szarabb lesz az életszínvonal európában, jönnek a szélsőségek, majd a széthullás. sok hasonló példát lehet látni a történelemben birodalmak, civilizációk bukására. -
iatti
aktív tag
-
benfolds
őstag
szerintem a kínaiaikban lehet bízni, most már ők mutatják az irányt a világnak. nyilván a klímánk így is, úgy is menthetetlen, ahhoz azonnal harmadára kéne csökkentenie az emberiségnek a fogyasztását, de a kínaiak azért megteszik a tőlük telhetőt. 2025 első félévében telepítettek annyi kapacitást napelemből, amennyit az usában valaha. tegnap olvastam, hogy abban az óriási országban az 500 ezresnél nagyobb települések 97%-át eléri a mára 50 ezer km-es gyorsvasúthálózat, amit 2008-ban kezdtek el építeni. és azért 500 ezres településből van egypár. mekkora idő és energiamegtakarítás ez nekik? mennyivel hatékonyabbak ezáltal, mint mi itt a gőgös nyugaton? eközben az amerikai ember 2 órát pöfékel naponta a dugóban munkába oda-vissza. városon belül. sanghajban meg kétszer átszállsz a hightech metrón, felszállsz a gyorsvasútra, aztán 4 óra múlva pekingben vagy (1300 km). az eladott autók többsége elektromos (persze lehet vitatkozni, hogy ez mennyire környezetbarát, de ha a gyártási, üzemeltetési, karbantartási energiaszükségletet nézzük a teljes életciklus arányában, akkor környezetbarátabb, mint a belsőégésű. ráadásul ugye náluk az áram nagy része már megújulóból jön.) mivel kollektivista társadalom, az erőforrásokat igyekeznek egyenlően szétosztani, nem az van, mint amerikában, hogy néhány tőkés mindent visz, hanem az állam beavatkozik, mert létezik olyan, hogy közjó, nem pedig a profit mondja meg, hogy mi a jó és mi nem. persze mindennek azért ára van, a 996 munkarend, a szabadságjogok korlátozása (amit egyébként ők nem feltétlen élnek meg úgy, ahogy mi megélnénk, mert ők úgy gondolják, hogy pl. a mindenhol jelen lévő kamerák, arcfelismerő rendszerek nem ellenük vannak, hanem a biztonságukat szolgálják). mindenkinek ajánlom, hogy keressen rá youtube-on csungkingra vagy sencsenre, hangcsoura, csengdura, kantonra. mindegyik zseniálisan megtervezett, hightech, zöld metropolisz, amik vernek mindent, ami nyugaton van.
-
sarajhvh
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
84500 - 84401
85061 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Motoros topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Spórolós topik
- Építő/felújító topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vészhelyzet: tönkreteheti a Garmin eszközeit a legújabb frissítés
- Filmvilág
- Analóg fényképezés
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, nekem csak egy van a Convoy EDC ami a kulcstartómon lóg ( vasból van , kibír mindent , már rengeteg esésen túl van és nem sérült meg sem a LED sem a pici driver ) , de nállam is akad mindég másik lámpa is
!!
12000 HUFot nekem megér 2-3 évente.
Ott ahol jelöltem meg fúrni , tenni közé egy távtartót , hogy ne szakadjon be és egy csavarral anyával össze húzni , a vezetékek engedik és akkor simán belemegy !!
a Sony az tökéletes de jön a hamisitvány

2500-2900 euró tényleg nem is sok érte
így már nem igazo EDC , de viszont van üzemidő ( én a rövid csővel használom , de vettem hozzájuk egy hosszú csövet is ) !!
itt van a TS11 és két S8 !
(amúgy az a durva, hogy én nem sokat jártam a határnak azon az oldalán, kb. 4-szer, de gyerek tőlem bolt előtt csak egyszer kért pénzt életemben, az is révkomáromban volt. ez gondolom, hogy csak véletlen egybeesés, de azért érdekes (amúgy egy cigány kissrác volt.) ami meg jó emlék onnét, hogy egy deszkás kiscsávó magyarul köszönt rám az utcán, mint idegenre. az jólesett.
Nagyon elvagyok ezel a kis lámpával , több 100 méter hatotávot mondanak róla de valóban 200-250 méterig jól használható !!
) , valami adalékot tehettek bele mert amikor megvettem , fel lett melegítve és nem a legjobb de 3,5 bár olajnyomást tartott , beépetes után új olaj Q8 10W40 és 500 méter tárcsázas után 2000-es fordulaton 2 bár alá esett , és ezekkel 2 bár alatt nem lehet dolgozni mert lehúzza a hengereket olaj hűtés hiánya miatt , utánna jött a sok meló , eszelés , olajszűrő ház szelepek , centrifuga kihagyása ( az egy kicsit segített de nem volt elég ) , új olaj szivattyú és végül szembesültem vele , hogy odavannak a hajtókar és a nyugvó csapágyak is , és a főtengély olyan csíkos , hogy akad benne a körmöm