Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tony21
tag
válasz nufenen111 #52716 üzenetére
Sofirn tényleg korrekt, SF14 v2-t rendeltem ismerősnek, de nem lehetett bekapcsolni. Mindent lecsekkolva a driver volt a gyanús, kérdezték ki tudom-e cserélni, majd küldték is az újat, !trackinggel!
Ha a válaszom nem, szerintem a lámpát küldik el újra ...[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
válasz Donki Hóte #52682 üzenetére
PayPal ahogy már mondták. Ott van a számla náluk a vásárlásról, képet mellékeled, hogy bg nem is szándékozik küldeni az egyik lámpát. Fele cuccért fele pénz, nem pedig a bg által megálmodott abszurd agymenés. Sima ügy.
-
Tony21
tag
válasz ZozzV6 #50075 üzenetére
Ezt én is észrevettem, mondjuk az enyém tavasszal lesz 2 éves.
A zárókupak tavaly gereblyével kapott egy hatalmas ütést (őszi, estébe nyúló udvarrendezés, gyerkőc buzgón csapkodta szét a rögöket, a H03 meg levett egy közel került suhintást, megmentve ezzel a fejemet), behorpadt, de az anodizálásnak kutya baja sem lett.
Azóta is szinte napi használatban van, többször esett már le térkőre, betonra, de egy karc sincs rajta.
Nem tudom hogy csinálták, de korrektre sikerült. -
Tony21
tag
Komolyan? Az írásaiban ez valahogy sosem jön át ... valahogy a kezdetektől fogva. Csak vissza kell olvasni (vagy emlékezni).
MittuDomain: ekkora magas labdát nincs pofám lecsapni
[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
Ezek után el sem merem mondani, hogy mai napig használok egy több mint 6 éves XM-L T6 led-es Uf501b hamisítvány lámpát (7$ volt annó, ebből IS gondolom hogy nem eredeti). Pedig van egy rakat mérföldekkel jobb lámpám ...
A LED szerencsére original Cree, max fokozaton 3A felett vesz fel, op reflektor, alufólia hűtésmod (p60 dropin), a vetítési képe pedig sokkal jobb, mint az S2-é. Bőven van szórt fénye és messzire is jól világít, így elsősorban bringán szolgál.
Nincs beépített töltő, ar üveg, moon fokozat, rengetegszer leesett már, fingom nincs milyen hatásfokú a driver és nem is érdekel.
Igazi ütni-vágni való faék lámpa, 6 év alatt sokat kapott az élettől de még szolgál.
Elvből nem vennék 100$ körüli lámpát, no meg ki sem merném venni a vitrinből -
Tony21
tag
válasz FBLLMAG #49443 üzenetére
Ennek olyan gagyi kínai érzete van, na nem a minőségre gondolok, hanem az összelapátolt funkciókra. A mindent pakoljunk egybe elv, aminek a vége egy torzszülött használati tárgy.
Mint a karabiner beépített LED lámpával, kihajtható ecsettel és mérőszalaggal, vagy a többi "hasznos" okosság.
Nekem ingyen sem kéne -
Tony21
tag
válasz Gargouille #49294 üzenetére
+1
Legtöbbet használt lámpám a H03, a legfeleslegesebb legkevésbé használt pedig a Q8 ... -
Tony21
tag
Jó ár/érték arányú AA/14500 lámpákat nézegettem ismerősnek.
Sofirn SF14 V1 - V2 között mi a különbség?
Sofirn oldalán a V2 modelleket nem találom sehol.SF14, SP10A, SP10B, Tool AA, stb ... ki melyiket javasolná és miért?
-
Tony21
tag
válasz MittuDomain_ #47763 üzenetére
Most ezt miért kellett?
Azért ha tudsz ilyeneket, ne tartsd magadban, lámpából a rengeteg is kevés -
Tony21
tag
válasz Teasers #46408 üzenetére
A postai azonosítószámok első két betűjele:
- postacsomag esetén: CA-CZ tartomány,
- könyvelt levélpostai küldemény esetén: RA-RZ tartomány,
- EMS gyorsposta küldemény esetén: EA-EZ tartomány,
ezt követi 9 számjegy, majd a végén ismét két betűjel (a feladó országot azonosítja). -
Tony21
tag
válasz Lacerta #46312 üzenetére
Nem ennyire fekete és fehér egyébként az akkuk öregedése, nagyban függ a katód anyagától.
pl. a vasfoszfát katódos cellák belső ellenállása teljesen feltöltött állapotban szinte alig nő, függetlenül a tárolási hőmérséklettől, ellenben azonos idő alatt a nikkel-kobalt-alumíniumoxid katódos cellák belső ellenállása teljesen feltöltött állapotban igencsak megnövekszik, ráadásul a hőmérséklet emelkedése durván befolyásolja.
Előző kettő kapacitásvesztése viszont magasabb hőfokon történő tárolás esetén töredéke a nikkel-kobalt-mangánoxidos cellákénak. Lehetne még sorolni ...Egyébként nem minden akkubontás sikerül jól, legutóbb egy 2 éves laptop akku bontásából kinyert Panasonic cellák voltak kuka pozitívak, a hosszú állás ellenére bennük mért kecsegtető 3,9V feszültség ellenére (laptop akksi előélete, állapota ismeretlen volt). Kapacitásuk a gyári 30%-a volt, töltéskor brutálisan forrósodtak.
Kímélni akartam a környezetet a bontásukkal, de mentek a veszélyes hulladék gyűjtőbe -
Tony21
tag
válasz Lacerta #46301 üzenetére
Ha belegondolok, hogy ezek a cellák anno jó néhány évet lehúztak laptop akkuként, meg én sem csak a szekrényben tartottam őket, akkor a töltési ciklusok és az évek számát, valamint az általad említett titokban magasabb max. kapacitás elméletet is figyelembe véve már 10 évvel ezelőtt is létezett 4-5000 mAh kapacitású 18650 akku
Meleg és langyos között pedig tudok különbséget tenni.
Az új HG2 is langyos, ha megküldöm 1A-rel, persze nem a töltési ciklus végén kell megnézni az akku hőmérsékletét ... -
Tony21
tag
Tavaszi nagytakarítás van a Posta raktáraiban!
November 12-én rendelt Tube ma jött meg. November 20-án már beérkezett az országba, innentől nem volt követhető.
Good job -
Tony21
tag
válasz Gargouille #44965 üzenetére
Ohhh, az a "Ragyás ork edition" .... ohh be szép
-
Tony21
tag
-
Tony21
tag
válasz FBLLMAG #44580 üzenetére
Legfeljebb felvett áramot tudok Neked mérni magas fokozatban. Ebből még nem lesz meg a lumen.
Szemre jóval messzebb visz, mint egy S2+, mellé elég jól szórja is a fényt, de nyilván közelre egy S2+ jobban terít.
Igen, ez a P60 drop in hátránya, de egy kis alufóliával remekül fel lehet tuningolni a hőelvezetést
Lényeg, hogy a hőt jobban leadja a fej és a test irányába, a többit bringán megoldja a menetszél. -
Tony21
tag
Nem, ez jóval drágább volt ... 8$
Igaz akkor a dollár csak 214 voltEz volt a második lámpám, (az első az egy SSC P7 ledes SpiderFire ami mai napig jól működő darab - akkoriban az volt a topik beugró, nem a Convoy ) mostani fejemmel persze már nem venném meg.
Csak csodálkoztam Westbam képén, hogy mi az a nagy sötétség, miközben az enyém beterít mindent (2017-ig bringalámpának használtam, jó fény, kis méret és mivel olcsó volt nem is sajnáltam). -
Tony21
tag
én még 6 éve vettem a kérdéses UF 501b-t. A menetek teljesen rendben, ahogy a tömítések is, a lencse üveg, a reflektor alu OP, egyedüli hátránynak a nem kihagyható SOS és stroboszkóp módokat mondanám (módmemória természetesen van).
A P60 drop in miatt nem venném meg újra, oda azért kellett egy kis fólia tuning, mivel magas fokozaton 3A felett vesz fel. -
Tony21
tag
C/10-el a kezdet kezdetén töltöttem, Energizer AA akkukat Energizer töltőben (időfigyelős nem lekapcsolós).
Rövid úton gallyra is vágta az összes akkut.
Azóta soha többet C/10, IPC-1L aztán hadd szóljon mint a vizipisztoly -
Tony21
tag
válasz gyapo11 #44450 üzenetére
Szíved joga, hogy olcsó/gagyi/noname/tré akkukat használj, de legalább itt ne próbálj meggyőzni erről senkit. Persze ha szeretsz széllel szemben ... nem én leszek hugyos
Van egy csomó jó állapotú bontott akkum itthon, 0Ft-ba kerültek, de mind márkás (Samu, Pana, LG, Sanyo). Mikor pedig vásároltam (jellemzően nagy áramfelvételt bíró akkukat, mivel a bontottak nem azok), akkor szintén a márkás, megbízható akkukból válogattam. Eszembe nem jutott volna fillérbaszóskodni ... -
Tony21
tag
válasz balazs1956 #44301 üzenetére
3500 / 0,17 - ennyi óra elméletileg.
-
Tony21
tag
H03 tényleg bestbuy.
Armytek-nél nem értem ezt a csavard le-vissza a kupakot 20x, közben mormold halkan hogy basadiku nabapipe, állj fél lábon, szórj hamut a fejedre kelet felé fordulva, kapcsold ki-be 4x a lámpát, csavard le-vissza a kupakot még 50x, kiáltsd hangosan hogy halleluja, kapcsold ki-be 2x a lámpát. Gratulálunk, bekapcsoltad az alacsony fokozatot ... a közepes fokozathoz csavard le-vissza a kupakot 32x ......
Nem igaz, hogy nincsen egyszerűbb megoldás -
Tony21
tag
Jó az a pilács, csak a kihasználtsága nyomába sem ér a H03-énak. Utóbbi ma is ment rajtam 1 órát, most meg asszony fején segíti a varrás folyamatát (hogy ne legyen csillár kapcsolva, ne zavarja a kiszűrődő fény a gyerkőcöt)
Becsületből azért bekapcsoltam ma a Q8-at, felmelegednie mondjuk nem volt ideje -
Tony21
tag
-
Tony21
tag
válasz Mikulásbá #41171 üzenetére
Mivel próbálod?
Van itthon gagyi Li-ion buta töltőm, abba beraktam és simán feltöltötte. Az nem kérdezte, hogy kell-e az akkunak az elektron, csak tolta bele
Ha normális töltőben próbálod a dolgot, hagyd benne az akkut hosszabb időre, lehet, hogy ilyen állapotban csak néhány mA-el tölt ... aztán ha elér a feszültség egy szintet, majd elkezdi tölteni normálisan.Van még valahol pár nullás cellám, ha megtalálom őket, kipróbálom a töltést Lii-100 / 400 / 500 töltőkben is.
[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
válasz beginnerguy #41106 üzenetére
Piros fényt írtál, hogy ne lőjj szembe másokat ... azok meg mind gyengén világítanak (az erős piros is tud vakítani egyébként).
H03-ban meg ott a két legalacsonyabb fokozat, szóval teljesen jól döntöttél.F1, S2+, X2R?
Veheted akár ebben a sorrendben is, aztán irány tovább előre a lejtőn -
Tony21
tag
válasz Masooo #41055 üzenetére
Akku: pl. Panasonic NCR18650B
Szerintem felesleges a védett akku, a felsorolt lámpák nem merítik túl, a töltők pedig vigyáznak a felső feszültség határra.C4 helyett jó a Lii-500 is, amelyikhez hamarabb találsz jó áras kupont, azt vedd.
Nagy áramú cellákat pedig majd akkor vegyél, mikor rendeled a Q8-at
-
Tony21
tag
válasz Masooo #41046 üzenetére
Akkor a linkelt S2+ pont jó (kuponnal hozzá lehetett jutni nemrég 6,99$-ért is)
Ha több lámpával tervezel, illetve van már fejlámpád is, érdemes külön töltőt venni, onnantól kezdve meg nem elsődleges szempont a beépített töltő.
Lii-100 kuponnal elég költséghatékony.Persze a Zanflare F1 és az Eagle Eye X2R is jó vételek, kicsivel drágábbak csak kuponozva.
[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
válasz Masooo #41041 üzenetére
pl. x6 S2+
Ez 2,1A-el hajtja a ledet.
Vehetsz x8-ast is (2,8A), de szerintem otthonra, bentre, ház körül bőven elég a gyengébb is, cserébe max fokozaton járathatod sokáig, nem melegszik túl mint az erősebb verzió. Fényerőben meg alig van különbség a kettő között.
Még a színhőmérsékletet kell eldöntened, hidegebb, vagy melegebb árnyalat-e ami jobban bejön. -
-
-
Tony21
tag
válasz beginnerguy #40781 üzenetére
Piros fényt mire használnád? Nem tudod nélkülözni?
-
Tony21
tag
válasz Zoli-bácsi #40089 üzenetére
Ez az összes gumigombos S2+ -ba jó? (saját S2-m nincs, de jópárat rendeltem már, szerintem pár embert érdekelne ...)
-
Tony21
tag
válasz szabifotos #40057 üzenetére
Ha olcsó kell, akkor Borjú 02, ha olcsón kell jó minőségű megbízható, akkor Skilhunt H03.
Szerk.: keress rá topicban a H03 -ra.
[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
5000 lumen (nem annyi, de tegyük fel) a fejeden mi célt szolgálna?
Ahhoz, hogy messze láss, nem kell ennyi, közelre meg végképp nem, mert a visszaverődő fénytől megvakulsz.
(H03-at is közepes fokozaton használom a leggyakrabban, mert az esetek nagy százalékában nem kell több)De már páran leírták előttem, hogy miért ne akard ezt, vagy más hasonló "csodát".
-
Tony21
tag
Szerintem itt soha senkinek nem ajánlottak még szart, semmiből sem.
Engedjük el a dolgot, BBéci hónapok kemény munkájával érte el, hogy ilyen reakciókat vált ki.
Így is több karakternyi figyelmet kapott, mint amit érdemel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest