Hirdetés
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ra3
őstag
válasz Masooo #40860 üzenetére
Nekem van filléres alis COB led fejlámpám, meg ilyen munkalámpa jellegű cucc is, igazából nem rosszak, ezekre az jellemző hogy nagyon szórt fénye van, tehát szélesen terít, cserébe nem világít messzire. Tipikusan amolyan szerelőlámpa, a látótérben mindent bevilágít, és közelre elég a fénye, nem vakít.
Nekem ezek nem régóta vannak meg, szóval a tartósság kérdéses, mondjuk ennyi pénzért nagy minőséget nem lehet elvárni, otthon szerelgetni, meg kocsiban vésztartaléknak vettem, erre jó.
Az a két kis piros felső békaszem azzal az ódivatú leddel (nem tudom ezeknek mi a pontos neve) szerintem szintén nem fog túl nagy távolságra világítani. Plusz macera a hátra vezető kábel, ezt megintcsak jobb elkerülni, előbb-utóbb gond lesz veleHorgászatnál azért ha jól tudom nem árt ha messzebbre is ellát az ember, ez a Skilhunt elég népszerű itt a topicban, szerintem ez alá ne add, vannak róla tesztek meg vélemények itt is. Nekem egy régebbi van ebből ami sima reflektoros (H02r), de az minden mást lealáz minőségben és fényerőben is. Mondjuk a listaára elég drága, de 25 dollár környékén szokott lenni kuponnal, egyszer kell megvenni, és fejlámpára többet nem lesz gondod.
[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
-
Tony21
tag
válasz Masooo #41041 üzenetére
pl. x6 S2+
Ez 2,1A-el hajtja a ledet.
Vehetsz x8-ast is (2,8A), de szerintem otthonra, bentre, ház körül bőven elég a gyengébb is, cserébe max fokozaton járathatod sokáig, nem melegszik túl mint az erősebb verzió. Fényerőben meg alig van különbség a kettő között.
Még a színhőmérsékletet kell eldöntened, hidegebb, vagy melegebb árnyalat-e ami jobban bejön. -
Tony21
tag
válasz Masooo #41046 üzenetére
Akkor a linkelt S2+ pont jó (kuponnal hozzá lehetett jutni nemrég 6,99$-ért is)
Ha több lámpával tervezel, illetve van már fejlámpád is, érdemes külön töltőt venni, onnantól kezdve meg nem elsődleges szempont a beépített töltő.
Lii-100 kuponnal elég költséghatékony.Persze a Zanflare F1 és az Eagle Eye X2R is jó vételek, kicsivel drágábbak csak kuponozva.
[ Szerkesztve ]
-
-
bwoay
nagyúr
válasz Masooo #41055 üzenetére
ha már most így állsz hozzá, akkor megjósolom, hogy 3 hónap múlva csak azért nem lesz még komoly gyűjteményed, mert a lámpák java még csak úton lesz feléd
Eagle Eye x2r-t én is erősen javaslom, mint S2+ alternatíva beépíthető töltéssel. fényerőben Zozz mérése szerint még előrébb is vagy, mint egy 6x-es Convoy S2+-szal, és a lámpa még magas fokozaton sem igazán forrósodik. természetesen van hidegfényű változata. (F1-nél pedig jóval egyenletesebb a vetítése képe)
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Tony21
tag
Akku: pl. Panasonic NCR18650B
Szerintem felesleges a védett akku, a felsorolt lámpák nem merítik túl, a töltők pedig vigyáznak a felső feszültség határra.C4 helyett jó a Lii-500 is, amelyikhez hamarabb találsz jó áras kupont, azt vedd.
Nagy áramú cellákat pedig majd akkor vegyél, mikor rendeled a Q8-at
-
drinker
tag
Ha az X2R lenne amit szeretnél
$ 12.49 KÓD: bilakosD15
-
ZozzV6
senior tag
-
Victorio
aktív tag
válasz Masooo #41120 üzenetére
Ez szerintem semmire se jó.
Ha USB lámpát keresel akkor ezt tudom javasolni.
Gumirozott és flexibilis a szára, beállítod egy pozicióba és ott marad, így oda világít ahova kell.Mondjuk 3x annyiba is kerül
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
Ra3
őstag
-
beginnerguy
tag
válasz Masooo #41132 üzenetére
Van egy fórumban egy threadje, ahova minden nap különféle akciókat oszt meg a saját ref kódjával. Lehet hozzászólni, amivel segítesz neki, hogy miket kérjen (meg ugye ő ebből kap részesedést), és magadnak is ugye, mert te is olcsóbban jutsz hozzá, ha sikerül neki. Persze lehet amúgyis csak meghatározottakat kap, és igazából csak így bumpolja a threadjét ügyesen, hogy előresorolja a listában, ezt már nem az én tisztem eldönteni... Többet én sem tudok.
Szerk: gondolom azért teheti meg, mert (elég?) nagy forgalmat generál. Persze semmi nem garantálja, hogy meg is kapja, amiket kérnek, de érdemes visszanézni. Csinált e-mail értesítést is, hogy amikor posztol, akkor megkapod e-mailben is, így nem kell folyamatosan figyelned, elég az e-mailt.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Masooo #41132 üzenetére
a kódok sokszor csak adott országokra érvényesek, szóval azért van némi korlátozás. ráadásul egy kód kb mindig növeli az eladásokat, az meg csak segítség nekik is, hogy ha olyanra rakják a kupont, amire már eleve megvan a komoly érdeklődés.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
vince
őstag
válasz Masooo #41141 üzenetére
úúúúú ötezer lumen, dobom is el a Klarust, az csak 1200-at tud
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
vince
őstag
válasz Masooo #41143 üzenetére
Max a doboz miatt lehet érdekes, de szerintem majd' 5000 Ft-ért (3323 a cucc és 1534 a posta) kapsz dobozt máshol is.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
drinker
tag
válasz Masooo #41254 üzenetére
NCR18650B 3400mAh 3.7V 18650 Protected Li-ion Battery
$ 15.49
KÓD: bilakosJ41Vagy kicsit kevesebb üzemidővel, de olcsóbban:
ICR18650 - 28A 3.7V 18650 2800mAh Protected
$ 9.99
KÓD: bilakosJ29[ Szerkesztve ]
-
drinker
tag
válasz Masooo #41256 üzenetére
Ezekbe védelem nélkülit használok, felesleges a védett. Bár mindegyik használható ezekkel a lámpákkal.
Márkás cellát vegyél és az nem robbanik.WestBam írása a cellákról Olvasgasd ill. a blogja is rendkívül hasznos.
[ Szerkesztve ]
-
drinker
tag
válasz Masooo #41258 üzenetére
Idézet az S2+ cikkből
"Csak egy 18650-es akkumulátorra lesz szükségünk a lámpán kívül, hogy működésre bírjuk. Az akku lehet védett (button top) vagy védelem nélküli lapos (flat top) tetejű, mindkét változatot tökéletesen fogadja a test."
A védetnél lehetnek méretben kis különbségek ezt figyelembe kell venni. Lehet nagyon passzentos lesz a celle, és nehezen lehet kapcsolni a lámpát.
Ugyan igy a borjú is, de mint írtam felesleges a védett. Én a linkelt pana cella védelem nélküli flat top verzióját használom mindkettőben.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz Masooo #41258 üzenetére
az NCR18650B védett elég passzentos az s2+-ban, van akijébe a gyártási szórás miatt bele sem megy. de valószínűbb, hogy elfér, nálam sincs gond vele. azért én inkább védelem nélkülit vennék a helyedben (már csak azért is, mert olcsóbb).
edit: közben megválaszoltad magadnak. a samsung akksikkal pedig semmi gond.
[ Szerkesztve ]
-
drinker
tag
válasz Masooo #41260 üzenetére
ezekben a lámpákban ezt a tipust használom
Érdemes ezt venni.
-
may15
csendes tag
válasz Masooo #41362 üzenetére
Reflektor ha nem felel meg, ki lehet cserélni igény szerint smo/op/tir refire, tailcapbe tudsz vásárolni astrolux világítógombot, vagy tettszés szerinti gumiharangot( van elég sok színben, sok foszforeszkál is.), ha nincs övklipszed hozzá, akkor azt érdemes, esetleg ar lencse, ha nem az van benne, illetve még egy biscotti fw rá, ha zavar a 3/5. Illetve van még gyűrűmágnes amit a tailcapbe lehet tenni.
Hőkezelheted ha más színt akarsz, lemarathatod az anodizálást, felpolírozhatod, ilyenek.
Sok dolgot lehet változtatni, biztos vagyok benne hogy közel sem vagyok az összeshez.[ Szerkesztve ]
-
Masooo
aktív tag
válasz Masooo #41383 üzenetére
Kicsit azért kutakodtam, az eredeti s2 tartóval mik a tapasztalatok?
Mert 800 körül van már eredeti is amibe akku is külön tartót kapott,van ebayen 13cm tartó olyan mint amit fenn ajánlottál hozzá 250ért 2db
szintén van 350 körül 1db de az 12cm.
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
qqzs
őstag
válasz Masooo #41402 üzenetére
Koszi logikus csak jozan paraszti esszel ket lampa erosebb mint egy. Az erosebb feny meg messzebbre vilagit, mondjuk akkor lehet ket 500as mondjuk 600ra de valamivel messzebre kell.
Ha egy gyertya fenyet latom x meterrol akkor egymas melletti 10 gyertya fenyet messzebrol latom. Valaminek ossze kell adodni[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
gyapo11
őstag
válasz Masooo #41425 üzenetére
Nem régen láttam egy 4 AA-val működő lámpát valahol, kb. olyan vastag, mint a 26650-es lámpák.
Fasttechen találni párat, de nem olcsó, pl. De nem ez volt, a fej átmérője nagyobb volt a testnél.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
qqzs
őstag
válasz Masooo #41424 üzenetére
Neten azt talaltam csak egy gyors keresesre hogy a ket lampa ereje osszeadodik de a visszavert feny nem lesz ketszer akkora. A szemünk felfogokepessegetol meg a szorodastol tekintsunk el mert az nagyon megbonyolitja. Aztan mar nem hagyott nyugodni es megkerdeztem egy gimnaziumi fizikatanar ismerosomet aki azt mondta hogy utánanéz a heten mert ez nem kifejezetten tananyag. Azt kerdeztem ha egy lampatol 100meterrre 500lument lehet merni akkor ket lampanal ugyanott hany lument. Meg hogy ket lampanal hany meterre lehet 500at.
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
ZolkoW
őstag
válasz Masooo #41447 üzenetére
tipp: olyasmi lehet,h 2 lámpa mondjuk gyökketőször messzebbre világít, mert térszögbe sugárzódik a fénymennyiség, és a hatótávot meg úgy definiálják,hogy melyik az a távolság,ahol ilyen meg ilyen a megvilágítottság..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Masooo #41447 üzenetére
Ez azért nem olyan egyszerű. Ha plafon felé, gyertya állásban, sötét szobában bekapcsolsz 2 db 500 lm fényáramú lámpát, a fényáramok összeadódnak. Tehát olyan fényesség lesz mintha 1 db 1000 lm fényáramú lámpát kapcsolnátok be. Ebben az esetben, mindegy milyen optikát használtok.
Távolságnál - ugyanarra a pontra, azonos optikájú, azonos fényáramú (500 lm), 2 db lámpával világítasz, a fényerő (cd) megduplázódik, a távolság pedig gyök 2 -ször emelkedik. Ha más az optika, már mindjárt más a helyzet.
Ha sokoldalú lámpát keresel, olcsón, érdemes a Lumintop TOOL AA lámpáját is megfontolni. Az EDC05 szintén jó. Erősebb, nehezebb, viszont nem annyira univerzális. 14500 -as akkuval erősebb mind a 2. Létezik AAA -s Lumintop TOOL AAA is.
Nekem a Manker E11 is tetszik. Vagy még jobban a Manker T01 II (500 lm / 900 lm), (10000 cd / 20000 cd).
-
Masooo
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs