Új hozzászólás Aktív témák

• Zsírkrétamen

senior tag

Sziasztok!

Első autó/első elektromos autó vásárlás előtt állok (ráadásul még nő is vagyok, tehát nem értek az autókhoz :DDD ). Első körben még azt sem tudom eldönteni, hogy 2 vagy 4 személyes legyen, mert elsőre jó lenne egy igazán mini autó, viszont 2-4 éven belül szükség lesz a 4 személyesre gyerkőc várható érkezése miatt, szóval nem tudom hogy beleugorjak-e a nagyon kicsibe és később lecseréljem. Felszereltség annyira nem izgat, anno egy fapados fabia-val tanultam vezetni amibe semmi nem volt még a klímán és a szervo kormányon kívül, azóta meg nem is vezettem autót, ennek már 5-7 éve. Városi használat lenne csak (kb 30km naponta), otthon töltés napelemről, illetve munkahelyen van töltési lehetőség, tehát a városban szinte sosem szeretném tölteni, töltési sebesség mindegy, éjszaka-melóidő alatt feltölt amennyire kell. Ár keret 10M, viszont ezt nem feltétlen szeretném kimaxolni, leginkább egy jó ár-érték arányú gépet keresnék.

Ár szerint rendeztem őket (használt és új is van a listába):
    1. Xev Yoyo - 3,1M-ből meg tudnám úszni, 110km reális hatótáv bőven elég, viszont a max 90km/h végsebesség aggaszt, mert előfordulhat hogy az M0-on mennem kéne vele. Viszont tényleg nagyon pici, ez a fő érv mellette.
    2. Dacia Spring - 3.1M, viszont 86e km futásteljesítmény kicsit soknak tűnik, nem tudom mennyit bírnak az akksik. Egyéb bajom ezzel nincs.
    3. Smart Fortwo - 3.3M, ez is jónak tűnik, legalább nincs annyira korlátozva mint a Yoyo, cserébe nem is nagyobb a hatótávja tesztek alapján.
    4. Renault Zoe 41kW - 3.6M ez ár-érték arányban jónak tűnik, csak kicsit régi már.
    5. Dacia Spring - 4.1M ez ennyiért 0 kilóméteres, kérdés hogy jobb deal-e 1M-el többért egy vacsi új, mint egy 86ezer km futott.
    6. e-Up - 4.2M ezt legalább vezettem már (Gringo), tetszett is, 250km-ert elvileg elmegy, ez is jó ár-érték arányúnak tűnik
    7. Dacia Spring 65 (Extreme) - Új lenne, 4.9M, ez hatótávra nem tűnik nagy számnak, egy előnye van hogy vatta új.
    8. e-C3 - Új, 4.9M, több a hatótávja mint a Spring-nek, viszont ez már elég nagynak tűnik képek alapján, tesztet meg nem nagyon találtam még róla.
    9. Renault Zoe 52 kW - 5.6M ez is jónak tűnik, sokat elmegy, viszont itt már kérdéses, hogy nem-e éri meg akkor valami vadi új autót venni.
    10. BYD Dolphin - 6,8M, új, igazából ez tetszik a legjobban, talán ennek van a legnagyobb hatótávja az összes közül.
    11. MG 4 (Comfort) - 6,8M, új, minimálisan drágább mint a Byd, cserébe talán kicsit kevesebbet megy el tesztek alapján. Egyik márkát sem ismerem, ha a Byd és eközött kéne választani, nem tudom melyik a jobb döntés.

Ti mit vennétek ezek közül?

Új hozzászólás Aktív témák