Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bkercso: Társadalmi stabilitás az AI szemszögéből
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radio11
tag
Elég régóta kisérletezek leharcolt EEE 701-esemmel, engedelmetekkel az eddigi tapasztalataimat summáznám:
Hardver:
-A gép "nem indul" hibával került hozzám 'olcón'. A gyári SSD hibája, csak némi melegedés után volt hajlandó bootolni.
Tettem bele egy 3 dolláros SSD foglalatot (nagyon pepecs munka), meg egy Kingspec 8 gigás SATA ssd-t.
A satáról sajnos nem bootol, ezért van egy "bootolós" SD kártyám, igy tudok bootolni és a rendszert az SSD-ről inditani (nem olyan gáz mint amilyennek leirva tűnik).
A második SSD miatt az elsőt (alaplapi) nem is látja, igy ezzel nem kell foglalkoznom.
A legfontosabb hardvermódositás a 2 gigás RAM, ettől egész elfogadható a teljesitménye. Van még egy marék pendrive és SD kártya, USB DVB tuner, USB bluetooth, infra és szükség esetére egy erős USB WIFI.
Ezek közül talán a 16 gigás Sandisk Cruiser Fit pendrive érdemel még szót alig lóg ki a gépbő, igy ez az állandó háttértár.Szoftver:
-Alapból XP-t tettem az SSD-re. Pendrive-ról installálva a fórumon többször emlegetett módszerrel, kicsit lassú, de ez van. Az installáló pendrive-ot meghagytam, az összes drivert és még néhány install-pakkot is tettem mellé, ez a "túlélő-pendrive".
Xp jól fut, egyedül a mozillával van gondom, néha megfagy az SSD tőle. Ja, a 2 giga ram miatt a virtuális memóriát le is tiltottam, teljesen jó igy.
-Youtube böngészőkből eléggé szaggat, igy a youtube-tartalmakat BS playerrel nézem, azzal teljesen jó, nem szaggat.
-Sokat szenvedtem a DVB tunerrel, mert a legtöbb program nagyon szaggatva játsza a tartalmat. DVBViewer PRO demó verziója viszont teljesen élvezhető képet ad, viszont a program beállitása kicsit babrás volt.
-Linuxok közül a Puppee, a Mint, a Lubuntu volt ami bejött. Ezek, illetve az adroid is ott figyel egy-egy pendrive-on vagy SD kártyán. Van egy marha jó univerzális USB install program, ami bármilyen linux iso fájlból marha egyszerűen megcsinálja a bootolós pendrive-ot (még az Androidot is)
-Ja még van egy ősi 256 megás SD kártyám, ezen egy DOS bootol (és fut) szépen, nosztalgikus állapotomban DOOM2-zni szoktam rajt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 26
- Mobil flották
- A kamera nem lesz karcsú a Honor Magic8 Pro Air esetében
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air M2 256GB SSD, 1 Év Garanciával
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15,6"FHD IPS - i5-10300H - 8GB - 512GB SSD - Win10 - GTX 1650 Ti - MAGYAR
- MacBook Pro 2015 15 (16GB/256GB)
- Dell G5 5590 Gamer Laptop i7 / RTX 2060 / 32GB RAM / 144Hz / Újszerű akku
- Microsoft Surface PRO4 1724 (i5, 8 GB ,250 GB 2k, touch) AkciÓÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest