Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• radio11

tag

Elég régóta kisérletezek leharcolt EEE 701-esemmel, engedelmetekkel az eddigi tapasztalataimat summáznám:

Hardver:
    -A gép "nem indul" hibával került hozzám 'olcón'. A gyári SSD hibája, csak némi melegedés után volt hajlandó bootolni.
    Tettem bele egy 3 dolláros SSD foglalatot (nagyon pepecs munka), meg egy Kingspec 8 gigás SATA ssd-t.
    A satáról sajnos nem bootol, ezért van egy "bootolós" SD kártyám, igy tudok bootolni és a rendszert az SSD-ről inditani (nem olyan gáz mint amilyennek leirva tűnik).
    A második SSD miatt az elsőt (alaplapi) nem is látja, igy ezzel nem kell foglalkoznom.
    A legfontosabb hardvermódositás a 2 gigás RAM, ettől egész elfogadható a teljesitménye. Van még egy marék pendrive és SD kártya, USB DVB tuner, USB bluetooth, infra és szükség esetére egy erős USB WIFI.
    Ezek közül talán a 16 gigás Sandisk Cruiser Fit pendrive érdemel még szót alig lóg ki a gépbő, igy ez az állandó háttértár.

Szoftver:
    -Alapból XP-t tettem az SSD-re. Pendrive-ról installálva a fórumon többször emlegetett módszerrel, kicsit lassú, de ez van. Az installáló pendrive-ot meghagytam, az összes drivert és még néhány install-pakkot is tettem mellé, ez a "túlélő-pendrive".
    Xp jól fut, egyedül a mozillával van gondom, néha megfagy az SSD tőle. Ja, a 2 giga ram miatt a virtuális memóriát le is tiltottam, teljesen jó igy.
    -Youtube böngészőkből eléggé szaggat, igy a youtube-tartalmakat BS playerrel nézem, azzal teljesen jó, nem szaggat.
    -Sokat szenvedtem a DVB tunerrel, mert a legtöbb program nagyon szaggatva játsza a tartalmat. DVBViewer PRO demó verziója viszont teljesen élvezhető képet ad, viszont a program beállitása kicsit babrás volt.
    -Linuxok közül a Puppee, a Mint, a Lubuntu volt ami bejött. Ezek, illetve az adroid is ott figyel egy-egy pendrive-on vagy SD kártyán. Van egy marha jó univerzális USB install program, ami bármilyen linux iso fájlból marha egyszerűen megcsinálja a bootolós pendrive-ot (még az Androidot is)
    -Ja még van egy ősi 256 megás SD kártyám, ezen egy DOS bootol (és fut) szépen, nosztalgikus állapotomban DOOM2-zni szoktam rajt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés