- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Jarod1 #26310 üzenetére
Nem értek a Pocketbookhoz, se ukránul nem tudok, de ha SD kártya van benne, akkor nem lenne elegendő dd -vel linux alatt leklónozni a kártyát egy másikra?
szerk: mondjuk ha meghibásodott a kártya akkor nem valószínű hogy mindent kinyersz alóla, jogos
kérdés, mit értünk meghibásodás alatt. -
akos3
addikt
válasz
Jarod1 #26304 üzenetére
Nem világított a LED sem ... Folyton töltőn volt de nem megy. Félek alaplap hiba és kuka lesz... Úgy sw-t se lehet frissíteni
igazából amikor bekapcsolt akkor 78%on volt az akksi szóval nem biztos H ez a fő baja.
A dátum vissza volt állva alapértelmezett 2000 június 1-re.a beállítások meg ugye nem nyílt meg szóval ezért is kapcsoltam ki...azóta megint semmi
-
garga pista
őstag
válasz
Jarod1 #26279 üzenetére
Kösz a választ és Cs1csó-nak is.
Szétszedtem, egy videót találtam róla. Lényegében a hátlapot szépen le kell pattintani (Ettől féltem nehogy ragasztott legyen), de volt ilyen gitárpengető szerű cuccom (meg pengető is van), azzal le tudtam venni a hátulját. Akku csatlakozó megszívatott, mert nem kihúzni kell hanem felfelé. Azt levettem, 4 csavar ki és máris hozzáférhető a panel. Elég trükkös megoldás, a gombok egy plusz panelen vannak és 2 forrasztás elég gyanúsan nézett ki, azokat átforrasztottam, de azért fújtam bele egy kis kontakt sprayt, letöröltem és próbaképpen összedugtam, jó lett. Összerakva is műxik, köszi a tippeket.
-
Helios
tag
válasz
Jarod1 #25268 üzenetére
Azért mert te nem úgy használod, és nem tudod elképzelni, hogy mennyire hasznos dolog a vízállóság, attól még igencsak az. Elég csak ezt a fórumot követni, hogy lásd, hogy miért, mert többször volt itt is téma.
(A tűzállós példa meg eléggé sántít. Az ember nem igazán hőálló, viszont a víz sokunknak természetes közege.)
-
Cs1csó
titán
válasz
Jarod1 #25268 üzenetére
Számomra is lényegtelen, de nem vagyunk egyformák, én pl. zuhanyzom, fürdőbe nem járok, WC-re sem szoktam vinni a telefont vagy könyvet, magazint. Ami engem érdekelne ha teljesen, törésálló stb. lenne, ne kelljen aggódni ha leesik de ezt még okostelefonnál sem tudják garantálni.
-
BBalázsBB
friss újonc
válasz
Jarod1 #24824 üzenetére
Valójában tényleg “ennyi csak” a baja. Szóval kár lenne érte, én viszont nem értek ilyen mélyen a dologhoz. Ha el is küldeném a Pocketbook-hoz, bár nem tudom hol javítanak, biztosan több lenne az egész, mintha vennék egy másikat.
Azért felteszem ide a leírását, hátha valakinek jól jön, vagy tud segíteni. -
BBalázsBB
friss újonc
válasz
Jarod1 #24822 üzenetére
Este meló után még megpróbálom, de sanszos, hogy nem lesz jó.
Tegnap este más megközelítésből megpróbáltam külföldi fórumokon is rákeresni a problémára. Arra jutottam, hogy nem vagyok egyedül. A probléma a belső SD kártya hibája, ami csak olvashatóvá vált. Magát a kártyát nem lenne bonyolult cserélni, viszont minden olvasóhoz a “saját” kártyája passzol csak. Vagyis írnak még arról, hogyha a régi kártyáról készül egy image file és az fel van az új SD kártyára “égetve”, akkor talán. De ez nekem már kicsit bonyolult. -
tsabeekaa
aktív tag
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Jarod1 #20879 üzenetére
Tableten kezdtem el ekönyveket olvasni, MoonReader progival, ami nagyon ó. Inverz módban használtam, vagyis fekete alapon világos betűk, így kevésbé fárasztja a szemet, de nem hasonlítható egy valódi ekönyv olvasó által nyújtott élményhez. AZ utóbbi évek legjobb döntése volt, hogy vettem egy Kindle-t (de lehet bármelyik ekönyv olvasó).
-
arcsin
senior tag
válasz
Jarod1 #18005 üzenetére
Megpróbáltam mégegyszer rákérdezni az eladónál, hogy a dobozba BENNE van e tok vagy kijelzővédő valami, de megint azt válaszolta hogy nem árul egyiket sem
ezt elengedtem, jön ahogy jön, csak ma alin rendelnék hozzá valamit ha nem. Gondolom valami univerzális tokkal kellene probálkoznom.
-
csendes
addikt
-
LittleBiG007
aktív tag
válasz
Jarod1 #17926 üzenetére
Koreader mivel tud többet a beépítettnél?
Ez egyszerűen felsorolhatatlan. Itt egy összefoglaló: https://github.com/koreader/koreader/wiki/Features-list
-
csendes
addikt
válasz
Jarod1 #17926 üzenetére
Coolreader-t és KOReader-t is lehet telepíteni PB-ra. Szerintem a felhasználók 90% számára a beépített olvasó a legjobb, mivel ez a legstabilabb, minden funkció működik, ennek van hivatalos támogatása, és sok mindent tud. A maradék 10% szeretne valami extra beállítást, vagy elégedetlen a pdf/djvu olvasóval és ezért szeretne KOReadert, vagy egyszerűen csak szeret mindenféle programokat telepíteni.
-
DittyCat
tag
válasz
Jarod1 #17781 üzenetére
És ebből lehet következtetni valamire? Nem vettem ki a tokból, amikor utoljára elraktam, még tökéletes volt, amikor elővettem a következő napon, ez fogadott.
Ha leejtettem volna, persze, akkor érthető lenne, de így...?
De az sem lenne kevésbé fura, ha esetleg gyári hibája lenne, miért pont most jött elő?
Vagy elvitték az ufók, csak ez maradt.
😔😔😔 -
Skynet258
veterán
válasz
Jarod1 #17621 üzenetére
Belőlem alapvetően nem, csak könyv helyett a netet akartam kiolvasni.
De így tanultam meg amit tudok a fotózásról, a telefonokról, az alapszintű programozásról, az angolom nem kicsit a net miatt fejlődött... és még ezer más dolog, ami fejlődhettem. Én mindig azt vallottam, hogy az ember mindegy mit olvas, csak olvasson. Anno papír alapon a Kaland Játék Kockázat könyveket faltam, meg a fantasy-t. Sokan azt mondták ez trash, és a kötelező olvasmányok, meg a szépirodalom... Bla bla. Ha arra van szüksége az ember lelkének, akkor azt fogja olvasni. Máskülönben ha elém tettek volna havi 3 könyvet ami baromira nem érdekel de el kell olvasnom... Hát megutáltam volna az egészet az tuti. És nem tanulom meg szeretni, hogy információt fogadjak be, és én is egy életképtelen valaki lennék, akkor még egy sms-t sem tud értelmezni (true story, nem is egy alkalommal, 4 év Telenorral a hátam mögött).
Hú de messzire kalandoztam...Szóval vissza az ON topikba: a Pocketbook jó cucc és bátran vehető.
-
-
-
apszi
őstag
válasz
Jarod1 #17412 üzenetére
Félreértettél. Akkor nem merül, ha ki van kapcsolva a készülék. Ezt én úgy csinalom, hogy az automatikus kikapcsolást bekapcsolom, pl., hogy 10 perc tétlenség után kapcsoljon ki a ketyere. Érteszesz?
UPDATE
Kozben lehet, hogy megvan a megoldás. Az új firmware-nek köszönhetően ki lehet kapcsolni az erintóképernyőt. Ezt megtettem, és 2 órája egyetlen százalékot sem merült alvó módban. Ez biztató, mert mielőtt kikapcsiltam volna az érintő képernyőt, ennyi idő alatt kb. 20%-ot esett az akku fesz. Reggelig még nyomok neki így egy tesztet, és referálok. Köszi az eddigi ötleteket! -
apszi
őstag
válasz
Jarod1 #17405 üzenetére
Szuper boldog vagyok
Sok-sok gari van még rajta. Köszi az infót.
(#17406) bwoay
Sajna 19-es firmwar-el is ez volt a helyzet.Kérdés viszont, fogják-e gariztatni. A kiskönyvében le van írva, mint hibaelhárítás a gyors merülés elkerülésére, hogy kapcsoljam be az automatikus kikapcsolást.
-
fPApi
őstag
válasz
Jarod1 #17198 üzenetére
Itt megtalálod a választ (nem egyértelmű a kérdés: basicből is van több fajta, illetve mire vonatkozik a kérdés: a képernyő méretre, vagy az eszköz méretre). Azért nem semmi, hogy egyeseknek könnyebb megkérdezni, és több órát várni egy olyan válaszra, ami a legtriviálisabb módon 1-2 perc alatt megtalálható.
-
Jenkíz
csendes tag
válasz
Jarod1 #17096 üzenetére
Elnézést, nem írtam le, de már próbálkoztam eltávolítással (majd restart) és újracsatlakozással, de nem történt változás. Win7 esetén pedig rögtön tudtam kezelni.
Írtam az Alcornak is, azt írták kedden, hogy "Felvesszük a kapcsolatot eszközgyártó partnerünkkel és megnézzük, hogy van-e nekik Windows 10 eszközmeghajtójuk a készülékhez (nekünk sajnos nincs ilyenünk)".
Azóta nem jött még válasz. Ha kapok, megosztom itt is, hátha valaki másnak is ilyen problémája akad. -
frankstork
aktív tag
válasz
Jarod1 #14438 üzenetére
Mint írtam Alcor Myth Led-et használok. Összehasonlításom nincs, előtte világítás nélküli wayteq volt. Ennek teljesen jó a világítása, hideg fehér, fényereje állítható, de mint mondtam nincs összehasonlítási alapom más, valószínűleg drágább modellekkel. Ha most kellene venni, szerintem most is ezt venném. Olyan 25ezer körül kapható. Kényelmes gumírozott burkolat, tetszik hogy nem fekete, a lapozó gombok viszont hangosak, és ha csak egy kézzel fogom néha elég tádék...
-
frankstork
aktív tag
válasz
Jarod1 #14434 üzenetére
Úgy érti, hogy nem kell bele kártya.
2gb tárhely mindegyik típusban van, arra pedig felmegy legalább 500 könyv.
Vagy Asimov-tól a teljes Alapítvány és birodalom könyvhalmaz 133-szor. Szóval elég sok hely van kártya nélkül is. Másrészt nem nagyon van szerintem kártyaolvasó nélkül. Van?
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Macska topik
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple iPad 11 (A16) 128GB Silver ! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPad Pro 4 (2022) 11" 128GB Cellular M2 Chip - Makulátlan, akku 100%, akár beszámítással
- Apple iPad 10th Gen. 256GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad 10th Gen. 256GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad 10th Gen. 64GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W