Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
Kobo Aura H2O 2nd edition készüléken az aktív Könyvjelzők hol érhetőek el egyben?
Kindle alatt, ha odatapicskolok a jobb felső sarokba, a többi könyvjelzőt is látom, itt nem.
Tegnap jött meg a készülék, egyelőre ami negatív, hogy a kijelző oldalán a világítás igen erősen "foltos".
Egyébként tetszene...
-
niof
veterán
Ha nincs különösebb, említésre méltó para ezen kívül vele kapcsolatban, akkor már csak az üzemidő kérdéses számomra. A glo HD nagyon jól teljesít ezen a téren. Változó, hogy mennyit olvasok, de lehet napi 1 órával átlagolni, így havonta, vagy másfél havonta 1* kell etetni.
Bár az az igazság, ha fele lenne az üzemideje, az sem lenne kétségbeejtő... -
Dhampir
félisten
Nem állítottam az ellenkezőjét, ha jól rémlik. A külalak nem fontosabb a tartalomnál.

Viszont nem vetem meg az esztétikai élményt sem. Mindamellett dísze is lehet a szobának egy-egy szépen kivitelezett sorozat. A többirányú érzékelés megélését adják a papírkönyvek, ami jót tesz az agy fejlődésének is. No meg ha leejted, akkor legfeljebb a lábadat ütöd meg, ha útban volt, míg az elektronikus könyvolvasót tönkre teheti (persze megfelelő védelem mellett lehet, hogy semmi baja nem lesz).
Ám mint a korábbiakban már írtam, elférnek egymás mellett. Praktikusság szempontjából (kis hely, beépített fényforrás stb.) az elektronikus eszköz sokszor hasznosabb lehet. -
bwoay
nagyúr
válasz
aggleány
üzenetére
nem biztos ám, hogy alin ugyanazt néztük
viszonylag sokféle tok van, pl nekem az origami is tetszik, de néhány review szerint nem túl igényes a kidolgozása. belinkelnéd, amit rendeltél? lehet, hogy privátban lenne jobb, ezt a tok téma sokakat szokott untatni.
és köszönöm, nagyon kedves vagy, hogy kölcsönadnád, meg nekem totál adja is ez a piros virágos
, de jó eséllyel túl messze vagyunk egymástól ahhoz, hogy ez könnyen kivitelezhető legyen. -
aggleány
addikt
Szívesen.

Igen, elsőre nagyon furán néz ki, de élőben teljesen rendben van. A sarkoknál valóban eléggé meg van erősítve, és a hajlékony gumiszerűség, ami látszik a képeken, valójában elég merev ahhoz, hogy ténylegesen védje a kütyüt. Még csak próbálgattam, de eddig (kb. 15 alkalommal) mindig ébresztett. Mondjuk ez számomra nem igazán fontos, mert nem nagy mutatvány megnyomni az alján a gombot, bár valóban kényelmesebb, ha van ilyen lehetőség.

Teljesen jók az alin a képek, pont úgy áll benne az olvasó. Precízen fedi felül, és alul is csak a csatlakozóknak van kivágva a tok. Nem olyan igényes az anyaga, mint a gyárinak, de engem a védelem jobban érdekel, mint a szépség.
Ha gondolod, szívesen kölcsönadom Neked a gyári tokot, ha nem nagyon gáz, hogy piros virágos tokról van szó. Ezt az egyet találtam, amikor hirtelen felindulásból megvettem a könyvolvasót, és azonnal kellett hozzá a tok is, mert anélkül ki sem veszem a dobozból.

-
aggleány
addikt
válasz
szkaroly
üzenetére
A nagyobb felbontás is érezhető, de elhanyagolható a színhőmérséklethez képest. Az nagyon sokat jelent. A HD 3 mellett a Sense-nek határozottan kékesnek tűnik a kijelzője. Képet sajnos nem csináltam róla, de megdöbbentő látvány, hogy mennyit jelent egy ilyen jelentéktelennek tűnő dolog. Hardver ügyben csak a szokásos: sokkal gyorsabb minden, főleg a kikapcsolt és alvó állapotból való ébresztésnél érezhető, a lapozás a Sense-n is elég gyors volt.
Plusz a Sense-en nekem egy csomó könyvnek nem jól jelent meg a címe, a HD 3-on meg minden rendesen látszik, az ékezetes betűk is.
-
-
kemotox
addikt
Nah, szerintem Kindle 10th gen lesz a befutó. Vagy esetleg annyi pénzért van jobb is? 22 HA-ról.
-
aggleány
addikt
Ha esetleg még nem vettél tokot a Touch HD 3-hoz, és nem sürgős, akkor vegyél aliexpress-en. Én vettem gyárit is, de most megérkezett az alis, és már át is raktam bele az olvasót. Sokkal jobban védi, mint a gyári tok, ami azért elég vicces számomra. Ugyanúgy ébreszt, mint a gyári tok, de körben védi az olvasó tetejét és az alját is a csatlakozók kivételével.

-
BoB
veterán
Nekem ez van, mi a kérdés?
Egyébként a gombok felőli oldalon előfordulhat némi bevilágítás (egyenlőtlen a fényerő). Nekem is van kicsi, de nem nagyon zavar.
Megbánni nem bántam meg hogy megvettem. A kijelző tényleg jó, én régebbi Kindle-t váltottam vele pont a nagyobb kijelző végett, és ezen nekem sokkal kényelmesebb olvasni.
-
niof
veterán
-
bwoay
nagyúr
válasz
farkas-j
üzenetére
nagyon jó vételnek számít, de messze nem egy budget megoldás, amilyet a kollega keres. ráadásul pdf-hez "csak" a nagyobb kijelző miatt jobb, egyébként ugyanúgy kezeli a formátumot, mint a kisebb és olcsóbb Pocketbook modellek. szerintem pocketbookok közül ilyen célra használt Touch HD 2-t érdemes keresni, az egy modern (carta) kijelzős, nagyfelbontású (300 dpi), állítható megvilágítású, microSD-vel bővíthető, csúcskategóriás masina tavalyról, és árban nem 70'000 környéke, hanem kb 30 rugó.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
kemotox
üzenetére
A pdf-eket szinte mindegyik olvasó jól kezeli.
De a kijelzőtechnológia miatt a pdf olvasás élménye valahol a 0 vagy inkább az alatt van. Egyrészt a tördelés, másrészt amikor majd nagyítgatod és hosszú másodperceket vársz mire lefrissíti az eszköz az általad kért művelet első lépését, megőszülsz, és lehet addigra kifejlesztenek egy jobb technológiát mire végig tudsz olvasni egy ilyen könyvet. (Évtizedek kérdése)Szóval ha sok a PDF, akkor arra ajánlott inkább egy tablet, vagy phablet valami OLED kijelzővel, az nem bántja a szemet.
(#17265) kemotox: Asimov könyvek vannak natívan .epub-ban vagy .mobi-ban, ezeket egymás közt igen jól lehet konvertálni. Egyedül a pdf forrás ami felejtős.
-
kemotox
addikt
válasz
tomazin
üzenetére
Hát igazából csak néha kéne, sulis jegyzetekre esetleg, bár már arra sincs szükség sokáig. Konvertálást úgy értettem, hogy mennyire jó a minősége. Nem tudom már miről mire konvertáltam régebben, de elég béna volt, berakott szóközöket, stb. Igazából csak buszon olvasgatásra kéne valami viszonylag budget megoldás. A 900 oldalas Asimov köteteimet nem jó móka hurcibálni :D
-
válasz
kemotox
üzenetére
pdfekre nem az olvasók az ajánlottak. nem tudom milyen pdfről van szó, de ha az a fő cél, akkor itt mindenki tabletet ajánl.
ha csak nagy ritkán valamit megnézni, akkor nekem a pw3 sokkal jobban bánt a pdf-el, mint a kobo clara.
Konvertálás szerintem nem nagy fejfájás. Én még arra se vettem rá magam, hogy felrakjam otthon a calibrét, amivel automatikussá lehet a konvertálást tenni.niof: azt neked kell eldönteni, hogy az a pénz megéri-e azt, hogy 6helyett 8-on olvass (a többit én olyan extrának gondolom(sárga fény, vízállóság), ami nem éri meg a pénzráfordítást)
-
kemotox
addikt
Sziasztok
20 ezerig (pluszminusz nehány ezer) mit ajánlotok? HA-t nézegettem, ha csak a bontatlanokat nézem úgy is elég nagy a választék. Kindleket néztem első körben, de nem ismer annyira sok formátumot. A saját amazonos formátumába konvertálás mennyire működik jól?
Ja meg pdfeket ha jól kezelné az jó lenne. Régen volt egy kindle 4 vagy 5ösöm, már nem emlékszem, azzal nem volt annyira nagyon jo a pdfezés. Meg miután eladtam utána döbbentem rá, hogy léteznek rá custom fw-k mindenféle extrákkal, ki kellett volna próbálni.
Köszi! -
niof
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy Kobo gloHD-t használok, amivel alapjáraton elégedett is vagyok. Ám most gondoltam egyet, és ránéztem a Kobo weboldalára, és megláttam a forma-t. Tetszik, hogy nagyobb, tetszik, hogy van "esti", sárgás háttérvilágítása, és hogy vízálló.
Ha esetleg valaki huzamosabb ideje használ már ilyet, vagy behatóbban ismeri, írna pár szót róla? Megérné leváltani a gloHD-t erre?
Ezen az íráson kívül nem nagyon találtam róla itthoni véleményt...
Előre is köszi! -
Jarod1
veterán
pb tokok
Kompatibilitás: PocketBook Basic 3, PocketBook Basic 2, PocketBook Basic Lux, PocketBook Touch Lux 3, PocketBook Touch Lux 2, PocketBook Basic Touch 2, PocketBook Basic Touch
-
Pont erről beszélgettünk kollégámmal, hogy az új (kiadású) könyveket egyszerűen nincs értelme megvenni, mert rengeteg helyet foglal. Akár otthon a polcon, de ami még rosszabb, a kezedben útközben. Ami régen elfért (random adatok jönnek) 150x70mm kb 150oldalon puhafedeles, az most 250x130 és 300oldal, keménykötés, mert úgy drágábban el lehet adni.
Az nem gond, hogy az ember nem azért veszi a könyvet, hogy utcai harcban milyen hasznos lesz majd... -
Ébri
senior tag
Meg vannak határai a papír könyveknek, nálunk feleségem és én is elég szép gyűjteménnyel rendelkezett eredetileg is, amihez még vettünk is, így van egy egészfalas (4,5×2m) polcunk tele könyvekkel, de oda már nem férünk, így máshol is vannak összevissza könyves polcok. És én nagyságrendileg 3-4 éve (szinte) csak e-könyveket olvasok újságokon kívül
. Szóval szép, szép, de kicsit helyigényes. -
Dhampir
félisten
Persze, én is szeretem az E-könyvet. Megférnek egymás mellett a hagyományossal (ami szépségben is többet tud nyújtani).

Azt azért még hozzátenném, hogy sajnos nem érzem ugyanolyan értékűnek az elektronikus tartalmat, mint a papírra nyomtatott könyvek esetében. Nem szellemi oldalról, hanem ez a "másolom-törlöm" világ mintha degradálná a klasszikus értékeket, valahogy súlytalannak tűnik az egész, mindamellett persze praktikus, könyvtár a "zsebben".
Jó lett volna, ha az Alexandriai könyvtárat át tudták volna menteni másfajta adathordozóra is...
-
Oldman2
nagyúr
Ha már a tok a téma...
Perpill az Edigi-nél látom legolcsóbban a Kobo Aura H2O 2nd Edition modellt.
Ez a tok ugyan passzolna-e rá?
-
bwoay
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
ha netán valaki hozzám hasonlóan belezavarodna a tok kínálatba:
a pocketbook kínálatában többféle pocketbook shell kapható.
az egyik cikszáma JPB626, ez a korábbi, nagyobb 6"-os olvasókhoz való, kivéve Touch HD.
aztán van WPUC-631: ez elvileg a Touch HD és HD2-vel kompatibilis tok
létezik WPUC-616 és WPUC-627: ha minden igaz, ezek valók a Touch HD3-hoz, a Touch Lux 4-hez és a Basic Lux 2-höz, mivel ezek méretei megegyeznek.
magyarán aki tokot keres a Pocketbook olvasójához, az tartsa a szemét a cikkszámokon! -
Oldman2
nagyúr
Szolnokon (vagy annak közelében) van-e valakinek Kobo Aura H2O 2nd Edition készüléke?
-
bwoay
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
köszönöm! de képtelen vagyok felfogni, hogy ez az info miért hiányzik a gyártó weboldaláról
-
bwoay
nagyúr
a Touch HD 3 tulajokat kérdem: letezik, hogy ehhez a keszulekhez nincs gyári tok? a pocketbook oldalan nem szerepel, az edigitalnal a pocketbook shell 6 neve utan zarojelben ott van ez a tipus is, de a leirasban a kompatibilitas resznel mar nem. ezzel sikerult engem teljesen osszezavarni.
-
pjen
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
Ezért írtam,hogy nem vagyunk egyformák,szerencsére.Nagyon szeretek olvasni,és olvasok is.Wc n,evés közden,buszon,bárhol.Ehhez sokkal jobban használható számomra az E könyv.Rá csöpóg a zsír,lefújom ablaktisztítóval és passz.Pár száz kötet még mindíg van,hogy legyen mit portalanítani,de lassan elkopnak.

-
Dhampir
félisten
A könyveknek nemcsak tartalma, hanem fizikai kiterjedése is létezik, a pergő lapok hanghatása is megnyugtató, akár egy szú percegése a fában, lényegében több dimenzióban éled meg az olvasást.

Számomra mindig nagy élmény volt gyermekkoromban könyvtárakban időzni, felfedezni a világot a könyveken keresztül. Egyik könyvtáros rokonom lakása is olyan volt, mint egy könyvtár, róla vettem az iménti hozzászólásban megpendített mintát.
-
zseko
veterán
Rá kellett jönnöm, úgy néz ki, amióta olvasóm van szívesebben olvasok ezen, mint 'normál' papírkönyvet. Imádom a rendes könyveket, most is vettem ötöt, de már 'macerás'

- egy kézzel némelyiket lehetetlen használni
- étkezés közben tiszta tortúra, hogy nyitva maradjon, le kell 'súlyozni'
- a lapozás is macerás emiatt
- a zsír-, egyéb paca is csúnyán mutat a papíron, így közben külön figyelni erre is
- ágyban, fekve, ugyancsak kínlódás a használat
- sötétben nem látni, nem világítanak a lapok (hacsak fel nem gyújtom
), így az éjjeli lámpát is használni kell (amiben nálam speciel ~100W-os izzó van, mert azt szeretem). -
Dhampir
félisten
válasz
_ _ _ _ _2 3
üzenetére
Android alapú, de E-ink olvasókon jobban lehet netezni és feltelepíthetők egyéb hasznos appok is, persze a kijelzőtechnológiából adódóan villog rendesen egy-egy oldal tartalma, amíg betöltődik.
-
-
_ _ _ _ _2 3
tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Rendben ,csak a szememnek nem tesz jó....
Újságot olvasok reggel ezzel: https://github.com/yuvadm/free-haaretz
Ezért szeretném kissé megbuherálni.... és ,csak a browser-t ....
Nem értem miért kell butítani meg GOOGLE-ezni "" Az egy rohadék - DuckduckGo-mindenre elég ,más az elv ,ha meg valaki elállítja ott a gyári visszaállítás...
Had állítsam már el saját felelősségre... grrr
spell
Ui. Mellesleg ez gyönyörű a többihez képest Inkpad 3 nagyon rendben van - nem akartam ennyit szánni rá ,de életem első Ebook olvasója, inkább félreraktam rá. Nem kelti azt a prémium hatást ,amit az ára alapján gondolnánk ,de ,ami benne van Hardwer Világítás - Szótár - Szélek, méretek, betűtípúsok - Zene - Hangos felolvasás - kategória győztes!
-
kobohoz honnan tudok szerezni szótárat (en-en)? sajnos elég gyakran elborítja az agyam, a pw3as sokkal jobb volt.
(nem jut eszembe konkrét szó, hiszen meg sem tudtam a jelentését, de egy csomó ilyen magyarázat:
XXXX (melléknév)
értelmezés: somebody XXXXing) -
Skynet258
veterán
válasz
_ _ _ _ _2 3
üzenetére
Lehet jobban jártál volna egy tablettel, az inkpad 3 egy marha jó ebook olvasó, szerintem ezeken az eszközökön kínzás netezni... Nem még extension-ökkel terhelni a hardvert...
-
_ _ _ _ _2 3
tag
Jézus!
Vettem egy Inkpad 3-at.
Jó vétel volt.
És "ez,, tippre MacOs szerűséggel működik,
van rajta 1 Google Chrome, megváltoztathatatlan Google kezdőlap!
ÉS szeretnék vagy egy olyan Chrome-ot rá ,ami kezel kiterjesztést
vagy/és egy Firefox-ot szintén "extension,, kiterjesztéssel.
Ennek az Application menüjébe .app file-ok vannak -nem vagyok nagyon nagy spíler szoftveres dolgokban ,de azért Psp-re pl. már sikerült böngészőt raknom (az sem az egyszerű történetek közé tartozott)
Ha valaki tud segíteni, ötletet adni, köszönöm!
spell
-
vtechun
veterán
válasz
LittleBiG007
üzenetére
kipróbálom, csak a kobo olvasón volt vele probléma, de calibre saját megjelenítőjénél nem volt gond a margóval, meg semmivel
-
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Van egy epub formátumban lévő könyvem. Calibre olvasó része szépen megjeleníti, viszont a Kobo Aura olvasómon valahogyan nem jól, nem úgy működik, mint az összes többi epub.
Olvasón, apró betűmérettel kitölti szinte az egész képernyőt, de ahogy nagyítom a betűméretet, úgy csökken a hasznos tartalom. Azaz, alul-felül egyre több üres hely keletkezik. Nagyon nagy betűméretnél, már csak egy sor jelenik meg, mondjuk 2 cm magas betűkkel. Valaki találkozott már hasonlóval? Volt már restart is, nem segített. Köszi!
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
25.000Ft ig bezárólag e book ot vennék anyámnak.
Teljesen mafla vagyok ez ügyben... :/
Tudnátok 1-2 népszerű modellt ajhánlani?Előre is köszönöm!

-
Jarod1
veterán
pocketbook használók! miért van az hogy az olvasott könyv nem az utoljára olvasott lap jelenik meg hanem a címlap?
-
NextError
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltunk egy pocketbook touch lux 4-et viszont ma egy kikapcs után nem akar visszakapcsolni, próbáltunk mindenfélét bekapcs hosszan nyomását resethez viszon semmi nem történik a pekapcsled világításán kívül. Valaki találkozott már ilyennel? -
l!nk87
aktív tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni 🙂
Szemezgetek az új kindle olvasóval, ráadásul most akciós is. A kérdésem az lenne, hogy ha a spéci ajánlatost veszem meg (gondolom reklámok lesznek a főmenüben) akkor lesz ezen kívül bármi hátrányom? Gondolom e könyveket tudok majd rá másolni és nem csak az amazon shopjából tudom beszerezni a könyveket.
Remélem valamennyire érthető a kérdésem 🙂 -
válasz
chewycl
üzenetére
Szerintem egy új paperwhite4-el jobban jársz innen az apróról. Gari ugyanúgy van rá, de +10kért nagyobb felbontású kijelzőt, háttérvilágítást, vízállóságot kapsz.
Vagy ha nem szeretnéd onnan, akkor nem tudom hová mész nyaralni, de esetleg ott is meg tudod venni a pw4-et egy saturn/mm akármiben. Pl. olasz MM
Vagy akár direktben az amazontól. De gari szempontjából a legegyszerűbb az itthoniaktól megvenni, mert akkor velük, vagy amazonnal tudod intézni. Kinti bolt esetén velük kell levelezni (és lehet kiküldeni javításra)
Meg én nem vennék háttérvilágítás nélkül olvasót. -
chewycl
tag
Sziasztok! 30-40 körül szeretnék venni Kindle ebookot, csak olvasásra használnám. Ezt [KINDLE Touch (2016, 8. generáció) 6" fehér ebook olvasó] néztem ki egyelőre
megvehetem, vagy tudtok ebben az árkategóriában jobbat ajánlani?
és.. a mai napon kell megvennem, mert holnap indulok nyaralni, úgyhogy köszönöm a gyors hozzászólásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A71 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

viszonylag sokféle tok van, pl nekem az origami is tetszik, de néhány review szerint nem túl igényes a kidolgozása. belinkelnéd, amit rendeltél? lehet, hogy privátban lenne jobb, ezt a tok téma sokakat szokott untatni.
, de jó eséllyel túl messze vagyunk egymástól ahhoz, hogy ez könnyen kivitelezhető legyen.