Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Sortörés akkor is kell, ahogy mondtad.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja, én azt hittem, csak szemléltetés céljából vannak felsorolva az értékek így. Ha ebben a formában adta meg, abból nemhogy link, de érték sem lesz.

Egyébként ha csak a key van megadva, drupal hét bátyó generál kulcsokat, kipróbáltam régebben. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hmm, nekem custom content type van, multilingual site, és max 10 kép és van custom image style is.
Ha lesz időm, valamikor kísérletezem vele, hogy is működik. Kösz, hogy megnézted. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ezzel én is találkoztam.
Azért valahol ez egy komoly bug, ha kis tárhely és nagy képek szerepelnek az egyenletben. -
olivera88
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Értem. Köszi. Saját gépemre hogyan tudom telepíteni?
-
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ha ez számít akkor lokálban sem törlődik.
-
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem, akkor sem.
Azt mondja az időzített feladatok sikeresen lefutottak. -
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Kérdezz nyugodtan, ha valami nem tiszta!
Fogok
De ezzel is már egy akkora kezdő löketet adtál az új Zenhez, amivel jóóóó sok órát spóroltál nekem
Szal kösz...
Csak sajnos még a korábbi problémára adott tippeket se tudtam mind kipróbálni.... az a fránya időhiány.... -
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönöm!

(bár drush-hoz nem értek, se SASS-hoz, se semmihez)
de egyik projektemnél már ismerkedni akartam Zen újabb verziójával és lehetőségeivel, de ezekbe még nem sikerült beleásnom magam.A Zennél a Drush-sal való subtheme-készítés is elengedhetetlen.
Ezt kifejtenéd bővebben?
Miért elengedhetetlen? Ugyanúgy van benne starterkit, az nem jó?
Btw itt (Zen Drupal alsminknél) a SASS fájlokat kell CSS-re fordíttatni végeredményért? Tehát a SASS-al kell dolgozni és abból lesz CSS-ünk?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
NetBeans-plugin: SCSS Support
-
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem nyert

-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Az tagadhatatlan, hogy a win7-et jól összerakták, ha az XP-vel vetjük össze, a Vistáról nem is beszélve. Mondjuk azt talán jobb elfelejteni is.

Múltkoriban kerültem össze egy office 2010 (?) -zel (ribbon-os volt), de kiakadtam, hogy a search/replace-nél nincs regex. Sejtheted, mint mondtam.Azt a kattingatós webszerveredet egyszer ki kellene próbálnom, csak hogy lássak olyat is.
-
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére

Nem, a Windows-os részre nem reagáltam, az easyphp-s tippet köszöntem meg
Neked meg akkor most kösz az IIS tippet.
Szerk:
ne menjünk el Win/Linux témábaaaaa! Lécci!
Próbáltam Linux-ot. Bugos sz.r verziót fogtam ki. Ennyi a történetem vele.
Ha valaki rohadtul ért Linuxhoz akkor annak biztosan sokkal de sokkal jobb (lehet) mint a win, de aki nem ért hozzá.... annak mindegy
Hibaüzenet kb. ugyanannyi.
Console:
POST http://localhost/xxx/comment-abuse/complaint-popup/22
500 (Service unavailable (with message)) jquery.js:142
c.extend.ajax jquery.js:142
b.fn.ajaxSubmit jquery.form.js:12
Drupal.ajax.eventResponse ajax.js:251
Drupal.ajax ajax.js:178
c.event.handle jquery.js:64
c.event.add.h.handle.o jquery.js:57 -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szerinted miért raktam off-ba?
Egyébként szerintem ő az easyphp-re válaszolt.(off)(off)(off)(off)(off)
Minden lélek számít, akit kimentünk a M$ ördögi csapdájából.
(/off)(/off)(/off)(/off)(/off)Vetted?

-
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Views használ AJAX-ot, nem? Mert az működik gond nélkül.
Sőt, ajax-os Views által létrehozott oldal is működik. (nem itt vannak a commentek)Modulok....
Advanced Help
Auto nodetitle
Comment abuse
Conditional fields (de nincsen beállítva)
ctools
entity
field group
field permissions
hidden comment (ezt próbáltam kikapcsolni és uninstall, hátha ezzel akad össze, de nem segített)
hierarchial select
link
pathauto
rate
redirect
references
rules
tlcomment (Two level comment) (mindjárt kipróbálom, hogy kikapcsolom, hátha ezzel akad-e össze)
token
transliteration
views
voting api
webform
webform validationSiriusb:
Nem használom a Flag Abuse-t. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
el volt "nyomva"
A fején ültem.
Szegény Kunta Kinte. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Kihagytad a leírásból a function zenTest_links($variables) -t, ami azért a pastebin-es kódban benne van.
Ami furcsa, hogy a $node->nid sorra hibát dob, pl. egy /contact oldalon:Notice: Trying to get property of non-object
Még furcsább, hogy idáig html_head_alter()-ben ugyanezt használtam nem volt gond. A Te kódod beírása után ez is szórakozik.
Akkor is, ha eltávolítom a kódod. Lehet utánad kellene egy széles spektrumú antibiotikum? 
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem tudom, miért nem működött, 1 pillanatot sem szántam rá, hogy kiderítsem.

Amikor pl. csak a key neve kell, jó az a var_dump, kattingatni sem szükséges, egyből ott fekszik előtted kiterítve. S erre az egy alkalomra nem érdekel, mennyire töri szét az oldalt. Elég rendesen rombol, az biztos.
Jobb napokon még a <pre> -t is hozzácsapom. 
Ki kell próbálnom a Drush-t. Ezért szeretem az Arch Linux-t, valaki már készített is hozzá PKGBUILD-et, szóval pikkpakk felrakom.
Ez az UUID miért jó? A leírásból hirtelen nem jöttem rá. Ha esetleg *röviden* leírnád.
Csak viccelek. 
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja, még egy, ami nélkül nem lehet létezni aktív Drupal-fejlesztőként:
Drush.
Én személy szerint eléggé lusta vagyok ahhoz, hogy össze-vissza kattintgassak az admin-felületen (nem szeretek ilyen rabszolgamelókkal időt elszarni), és megvárjam, amíg végre összerakja az oldalt, stb., meg backupoljak az update-ekhez, stb., ezért ez tökéletes eszköz számomra.
Csak kiragadott példák:
nyomatok egy ennyit parancssorból:
drush pm-update
a Drupal core-hoz és az ÖSSZES engedélyezett modulhoz megkeresi a lehetséges update-eket, és update-eli is őket, ha van újabb ajánlott verzió. Az adatbázis-frissítést is elintézi egyből.Én akkor vettem elő ezt az eszközt, amikor meguntam a piros figyelmeztetést, hogy nem ártana már security update miatt frissítenem a Drupal core-t és pár modult.
Kicsit ismerkedtem vele, aztán elindítottam konzolból a fentit, készítettem egy kis kaját, mire visszaértem, megvolt a teljes folyamat. Backupot is készített az update-elendő modulokból.
Persze éles projektből saját mentés akkor sem árt, minden adat inkább legyen meg akár kétszer-háromszor, mint egyszer sem.Másik use-case: most pl. a Drupal 7-es frissítésénél előjött egy modulhiba, a UUID modul alpha3-as változatába beleraktak egy kisebb hibát:
[link]
"Undefined variable: replacements in uuid_tokens() (line 95 of ...sites\all\modules\uuid\uuid.tokens"
OK, megnéztem, a topicban írják, hogy a devel változatban már javították ezt az egyébként nem túl tragikus hibát.
Na, akkor frissítsünk csak a develre, de a franc fogja böngészőben megkeresni a UUID modul oldalát, és az alapján begépelni a pontos változatot (jó, itt nem túl bonyolult, 7.x-1.x-dev, de kinek van kedve gondolkozni rajta, hogy ez még csak az 1-es változat), ezért inkább begépeltem ezt:drush dl uuid --select
Ez felkínált egy listát:
D:\Projects\web\PHP\drupal-7\htdocs>drush dl uuid --select
Choose one of the available releases for uuid:
[0] : Cancel
[1] : 7.x-1.x-dev - 2012-Jul-18 - Development
[2] : 7.x-1.0-alpha3 - 2012-Jan-31 - Supported, Recommended
1
Project uuid (7.x-1.x-dev) downloaded to D:/Projects/web/PHP/drupal-7/htdocs/sites/all/modules/uuid.
Project uuid contains 4 modules: uuid_services_example, uuid_services, uuid_default_entities_example, uuid.Szóval a lényeg, hogy csak bepötyögtem, hogy 1-es, és kész is volt.
Persze ha Access denied üzenetet kap az ember, akkor figyelni kell a jogosultságokra (esetleg adminként el lehet indítani a parancssort), meg arra is kell figyelni, hogy ne legyen lock-olva a webszerver által (nálam ezt megtörtént, ekkor jött jól az Unlocker).
Vagy többnyelvű oldalnál le akartam tölteni a frissített modulokhoz az esetleges fordítási frissítéseket, akkor ennyi:
drush l10n-update
A listát még sokáig lehetne bővíteni: drush.ws
Ajánlom a használatát, ezt is folyamatosan fejlesztik.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ha jól emlékszem drupal 6-nál a dpm-et használtam, viszont a 7-esben hibával elszállt. Lusta voltam utánajárni, mert a kpr működik.
Néha meg bekandikál a var_dump(), ha rá kell keresni valamire
Annak örülök nagyon, hogy régebben javasoltad, nézzem meg a zen-t. Némi használat után nagyon bejött.
Most már azt sem sajnálom, hogy áttértem d 6-ról a 7-re, amire szintén te "beszéltél rá". 
Várom a beszámolód a 8-ról is
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ismét oszlattál a homályon.
Bele sem gondoltam, miért használja referenciát, tényleg okos megközelítés.
Próbáltam már átlátni, milyen sorrendben megy egy node eleminek az előállítása, csak többet kellene olvasnom róla... Akkor jobban érteném, mikor milyen hook-ot célszerű alkalmazni.

-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Öregem, az elmúlt évezredbeli önmagamra emlékeztetsz, amikor katonáéknál nagyon megtanultam mindent kimagyarázni (értsd: a lustaságomat) a tiszteknek. Persze egy idő után rámszóltak, hogy ne nézzem már őket hülyének.

SSD már nagyon jó lenne, a 8 éves asztali gépem biztos szívesen venné.
Értem én, hogy csak a kimenet számít, de majdnem mindenhol azzal találkoztam, hogy ott van paraméterként a &$variables, szóval furcsa volt.
TEHÁT A TE HIBÁD AZ EGÉSZ!!!
Csak a Te egyedfejlődésedért teszem, hogy segítsem, több oldalról is ráláthass az adott témára.
Nagyon szépen kifejtetted az egész kérdéskört az utóbbi 1-2 napban, megérdemelsz egy piros pontot.
Remélem értékeled, hogy nem csontot vagy jutalomfalatot mondtam.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Komolyra fordítva a szót: kösz. Elég színvonalas topikot generálsz így magadban.

-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szóval böngészgettem egy kicsit a hook-ok miatt és valahol olvastam, hogy a theme() függvény használata javasolt, mert az automatikusan a megfelelő helyre megy, hisze n a theme registry-ben ellenőrzi a kérést, akár template-t, akár hook-ot hívsz meg.
Persze nem biztos, hogy felfogtam, mit akarnak, csak ez maradt meg.
5.) Létrehoztam a zenTest_theme() függvényt:
Ezt a függvényt nem teljesen értem. Igazából azt furcsállom, hogy nincs bemenet. Remélem ma este lesz időm szórakozni vele, hogy megértsem, mit is csináltál. Azt lehet tudom, mit tettél tavaly nyáron, de hogy idén nyáron mit, azt biztos nem.
Egyébként én mindent cache-t ki szoktam kapcsolni, amíg turkálok, így is néha kell egy plusz ctrl+f5, hogy frissüljön a böngésző.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
töröltem
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hmm, már értem. Most hirtelen nem jut eszembe ellenérv.
Végre én nyertem
Jó lenne a modul - a leírás alapján -, csak nincs hozzá 7-es verzió. Szerintem túl sok a változás drupal 6 és 7 közt, hogy én át tudjam hekkelni, de azért majd vetek rá egy pillantást.
Egyébként néztem már a többi hozzászólásaidat, csak nem jutottam el a kipróbáláshoz. Próbáltam használni a theme developer-ből kinyert függvény neveket, de a 2 db alulvonás (is)kicsit megkavart.
És azt derítettem ki még, hogy theme() függvényt illik inkább használni. Az a baj, hogy az utánaolvasással is elmegy rengeteg idő.
Pedig már megszokhattam volna. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nos, nézzük a listát, ahol látható, hogy a node title eredetileg a "második" értékkel bír:
[link]Node:
[link]Miután alkalmazom a pathauto modult: Automatically generate the title and hide the title field, eltűnik az általam megadott title, helyére a generált érték kerül AutoNodeTitle-kettes:
[link]Tehát, nem tudom megőrizni a manuálisan megadott title-t, amit ÉN láthatnék a content list - ben, de amit nem látnának a látogatók, hiszen számukra egy külön előállított title lenne (mindenhol, minden HTML elemben, hiszen a teljességre törekszünk).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A lényeg az utolsó bekezdésből: ha az Automatic Nodetitles-t használod, és adatbázisszinten generáltatod le a címet, akkor nem kell ez az egész bohóckodás, mert akkor a language switcher block is a helyes címet fogja megkapni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja, egyébként ha az aktuálisan beállított title kell, akkor ezzel tudod lekérni:
htmlspecialchars(menu_get_active_title());A check_plain azért nem jó, mert az a sima aposztrófot is átalakítja '-re, ez pedig a title-ben is így jelenik meg, ha föléviszed az aposztrófot.
Fontos megjegyzés az előző hsz.-hez, hogy ettől még a fordítást meg kell oldani.
Esetleg a foreach-en belüli részt át lehetne alakítani így:$options = array('langcode'=>$langcode);
$variables['links'][$langcode]['attributes']['title'] = t('!myTestFieldValue (original: !originalTitle)', array(
'!myTestFieldValue' => $myTestFieldValue,
'!originalTitle' => $langLinksArray['attributes']['title'],
),
$options
);Így már benne van a langcode is a t() alkalmazásánál, bár ettől még mindig megoldandó probléma lesz szerintem a fordítás. Bár ha valami egyedi cuccot akarsz generálni a cím mögé, ami mindegyik nyelvnél azonos, akkor ez nem probléma, de ha minden nyelv adott custom mezőjéhez más-más érték tartozik, akkor ez továbbra is megoldandó probléma.
Amennyiben ez a helyzet, akkor már megint visszatérnék az Automatic Nodetitles-hez, meg amúgy is az lenne a javasolt megoldás, mert ez adatbázisszinten változtatja a node-ok címét, miután legenerálta az adott pattern alapján, nem pedig csupán a megjelenítéskor alakítgatja át a címet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Alábbiakban leírom, hogyan változtattam meg a Language switcher block linkjeinek "title" attribútumát.
Két fontos info:
- az én theme-em neve zenTest (Zen theme subtheme-je), ezt az elnevezést fogom használni a továbbiakban, ez cserélendő a saját theme-etek nevére
- korábban megváltoztattam a node címét egy modullal, a hook_node_view() implementálásáért felelős függvényben.1.) Először megnéztem a language switcher block-ot Theme Developerrel (must-have): [link]. Ahogy a képen látható, a title attribútum tényleg nem változott a nyelvi linkeknél, pedig a címet már megváltoztattam korábban a modullal, ahogy fentebb említettem (látszik is a "Test field's value" rész a címben, az azután lévő "original:" után lévő rész az eredeti cím!!).
Ha a nyelvi link fölé viszem az egeret, még mindig a régi cím jelenik meg: [link].
2.) Megnéztem a "Candidate function names"-nél felajánlott nevet: "links__locale_block" - tehát kell nekem majd egy theme_links__locale_block() függvény.
3.) Megkerestem a theme_links() függvényt a hivatalos Drupal-oldalon. Ezt úgy, ahogy van, bemásoltam a template.php fájlomba, majd a függvény nevét theme_links-ről átneveztem zenTest_links-re, mert nálam zenTest az aktív theme neve.
4.) Létrehoztam a zenTest_links__locale_block függvényt (úgy tűnik, nem is kell a sima theme_links__locale_block!), majd beletettem ezt:/**
* @see zenTest_links()
*
* @param array $variables
* @return string
*/
function zenTest_links__locale_block($variables) {
$node = menu_get_object();
if ($node->nid) {
if ($node->type == 'test_multilingual_type') {
$myTestFieldValue = $node->field_title_for_test['und'][0]['value'];
foreach ($variables['links'] as $langcode => $langLinksArray) {
$variables['links'][$langcode]['attributes']['title'] = t('!myTestFieldValue (original: !originalTitle)', array(
'!myTestFieldValue' => $myTestFieldValue,
'!originalTitle' => $langLinksArray['attributes']['title'],
)
);
}
}
}
return zenTest_links($variables);
}5.) Létrehoztam a zenTest_theme() függvényt:
/**
* Implements hook_theme()
*
* @return array
*/
function zenTest_theme() {
return array(
'links__locale_block' => array(
'variables' => array('links' => NULL, 'attributes' => array('class' => array('links')), 'heading' => array()),
),
);
}6.) Empty cache (enélkül nem megy!), majd próba.
A változtatás után: [link].
A komplett kód tehát:
http://pastebin.com/iLJcmX3K -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Azért nem jó az a modul, mert nem azt akarom, hogy helyettem, mint a pathauto, generáljon egy értéket, amivel felülírja a node - ot.
A node title úgymond belső használatra (azonosításra van), viszont nem kéne publikus legyen, mert nem értelmezhető a látogatók számára.
Ha változik a tartalom, amiből a dinamikusan előállított title keletkezik, az úgy helyes, hiszen a node - ban található mezőből állítom elő (kivéve egy helyen, ahol konstans), azaz nem borul az egész, hanem úgy működik, ahogy szeretném. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
title=" után keresem a következő macskakörmöt, hogy megtaláljam, hol a vége a title="ez nem kell" -nek.

Egyébként nálad hogy van benne a node title a language switcher block-ban?
Nem tudom mennyire lényeges: a node-t (custom content type) views segítségével állítom elő. Ha a nyelvek neveire viszem az egérmutatót, pl. English, szépen kibuborékozza a node-title-t, mig a zászlónál az English szavat írja ki
Bár akkor az meg a Pathauto modul hibája, ha ezt az esetet nem kezeli le.
Valami olyat olvastam a fejlesztőjétől, hogy írják meg rendesen a többiek a moduljukat, ő nem foglalkozik vele. Ilyesmire emlékszem.Igen, nem lenne rossz valahogy szebben megoldani a hibakezelést.
Le vagyok nyűgözve, a tarhelypark.hu-n van script a drupal 7.14 (!) telepítésére. Fél perc az egész, létrehoz adatbázist, usert.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez tényleg működik. Kösz.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Dumáljunk tovább az ügyről, kicsit kiegészítve.
Elöljáróban annyit, hogy valószínűleg külön modult kellene pont egy ilyen esetre írni, de én a template.php-ben akarom megcsinálni.
Kicsit ismerkedni szeretnék itt a hook használattal.Tehát, az a cél, hogy a weboldalon (a HTML-ben sem) ne a node title jelenjen meg, hanem egy általam tetszőlegesen előállított érték. Igazából 2 érték.
A template.php-ben
a MY_THEME_preprocess_page() függvénnyel átírom a böngésző fülén és a node title-ként megjelenő értékeket:
if (array_key_exists('node', $variables)) {
if ($variables['node']->type == 'sajat_tipus') {
drupal_set_title($variables['node']->field_sajat['und'][0]['safe_value'], $output = CHECK_PLAIN);
$variables['title'] = t('ez legyen az uj, statikus ertek');
}
}Ennél "szebb" megoldásra nem tudtam rájönni.
A <head> esetén:
function MY_THEME_html_head_alter(&$head_elements) {
$node = menu_get_object();
if ($node->nid) {
if ($node->type == 'sajat_tipus') {
$head_elements['rdf_node_title']['#attributes']['content'] = $node->field_sajat['und'][0]['safe_value'];
}
}
}Amit nem tudtam kiókumlálni több óra alatt sem: a language switcher blokkban a nyelvnél link title-ként megjelenik a node title. Na ezt nem tudom, hogy lehetne felülírni.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Jelen esetben egy list_text-ről van szó.
Én nem próbáltam meg elmenteni a változtatást a figyelmeztetés hatására, csak elkezdtem rákeresni a neten és ott olvastam, hogy nem ajánlatos változtatni. Belenéztem az adatbázisokba, a key|value BLOB-ként van tárolva, gondolom a helyes karakterkódolás miatt, viszont mindegyik node-ban felhasznált value külön-külön le van tárolva, emiatt gyanítom, hogy a változás felül sem írná a régebben létrehozott node-okat.
Nem volt még kedvem teszt adatbázissal kikísérletezni, de úgy látom, elkerülhetetlen lesz.Patterns:
nekem itt annyi látszik, hogy Save configuration, oszt csókolom. Illetve látszott, mert most már megjavult.
Annyit tudok róla, hogy elég megfoghatatlan hiba, kinek ez, kinek az a modul okozza a jelenséget, és jó workaround sem nagyon volt. Nálam mindenesetre a 2.1-es Variables gyógyírt hozott. Remélem ez így is marad.Szerk:
hosszú ideje húzodott már az avatár dolog, kb fél évre feledésbe is merült, de Ndruu segítségével röpke 2-3 hét alatt megvalósult. Egy barátom is elkezdett egy próbát készíteni, de nem rajongtak érte.
Szóval kösz.
-
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
IE-parára Drupal 6-hoz (!) ez nagyon hasznos modul:
nem az IE volt a para
tudom hogy az ennyit tud, drupal css tömörítése jó nekiEz viszont nem teljesen jött át... kéne látni egy kódot, hogy ez miért is van így, és hogy is kell pontosan elképzelni. Esetleg majd ezt ki tudod még picit fejteni, vagy példát mutatni, vagy ilyesmi?
Persze, természetesen, szeretnék is, mert mint mondtam nem egyszerű eset
Szóval fogok. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem lesz "baj" belőle. Más érték fog tartozni hozzá, az már más kérdés, hogy nem engedi, mert vannak már feltöltött értékek.
Ki kellene nyomozni egyszer, hogy működik. Hátha adatbázisban átírás segít. Elég ciki lenne, ha valami javítás miatt új mezőt kellene létrehozni és átmásolni a már létező node-okból az értékeket. És persze ez tönkrevág minden kézzel írt php kódot, views-t, mivel más nevet kap a field.
Pathauto:
A Variables 2.1 verziójával újra láthatóak a Patterns fülön lévő tartalom típusok, mármint az azokra vonatkozó beállítási lehetőségek. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ne zavarj már össze.
Mittomén 
Amúgy azért nem rossz, hogy ketten viszünk egy topicot.
Na most képzeld el, milyen lenne, ha csak magamban beszélgetnék, mint 2 héttel ezelőtt néhány napon keresztül.
Lehet a nekromanta mellé megkaphatjuk a drupal_hangya titulust is.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Erre gondoltam:
<!--[if lt IE 7]>
<link type="text/css" rel="stylesheet" media="all" href="/themes/garland/fix-ie.css" /> <![endif]-->Akkor ennek mi a helyes neve, csak hogy helyére tegyük.

-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A linked az conditional stylesheet.
Nálam:
<!DOCTYPE html>
<!--[if IEMobile 7]><html class="iem7" lang="en" dir="ltr"><![endif]-->
<!--[if lte IE 6]><html class="lt-ie9 lt-ie8 lt-ie7" lang="en" dir="ltr"><![endif]-->
<!--[if (IE 7)&(!IEMobile)]><html class="lt-ie9 lt-ie8" lang="en" dir="ltr"><![endif]-->
<!--[if IE 8]><html class="lt-ie9" lang="en" dir="ltr"><![endif]-->
<!--[if (gte IE 9)|(gt IEMobile 7)]><!--><html lang="en" dir="ltr"ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Amikor szórakoztam a hook-okkal, az egyik függvényben benne maradt a <pre> és ezt a DOCTYPE előtt írta ki. Kiszedtem, most már jó.
Bocs a hülyeségemért. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem

Idáig a google sem mondott semmi használhatót. Lehet előveszem a conditional stylesheet modult, megpróbálom azzal.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ha a normál property-t változtatom, változik az IE-ben is.
#block-home-link-home-link-block h2{
display: none;
}
.lt-ie8 #block-home-link-home-link-block,
.lt-ie9 #block-home-link-home-link-block h2{
display: block;
}
IE8-ban és 7-ben a h2-t mutatni kellene. Ám inkább nem csinál semmit.
Ha kiszedem a display:none-t, mutatja IE-ben is. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igazából úgy látom, az még az IE6-hoz is jó:
<!--[if lte IE 6]><html class="lt-ie9 lt-ie8 lt-ie7" lang="en" dir="ltr"><![endif]-->
Lásd class.nem akarok semmi extrát, csak pl. pozíciót javítani, de még egy egyszerű betűszínt sem változtat meg.
Valamit biztos bénázok, de nem tudom, itt mit lehet elrontani. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem mondod, hogy ilyen modul is van?!

A Zen témával ez
<!--[if IE 8]><html class="lt-ie9" lang="en" dir="ltr"><![endif]-->
hogy működik?
Elvileg elég lenne a css-ben .lt-ie9-cel kezdenem, és ha IE8-cal nézem, ez a stíéus fog érvényesülni, nem? Legalábbis kellene. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére

Inkább segíts ebben:
Van egy custom type content-em, nevezzük my_content-type-nak.
Azt szeretném, ha a title
<div class="title" id="page-title">EZ A TITLE</div>
lecserélődne valami másra, a node egyik mezejére, pl. field_ezlenneatitle értékére.A template.php-ben ezt hoztam létre:
function MY_THEME_preprocess_page(&$variables, $hook) {
if (array_key_exists('node', $variables)) {
if ($variables['node']->type == 'my_custom_type') {
$variables['title'] = t('something');
}
}
}Sajnos arra nem jöttem rá, hogy lehetne az adott content type-hoz fűzni, pl. .
function MY_THEME_preprocess_page_my_custom_type(&$variables, $hook)Mindenesetre eddig működik, de csak statikus értékkel. Ki tudom valahogy nyerni az egyik field-et a node-ból?
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Az volt az első. hogy kipróbáltam. Most ránézek újra, de ezek szerint valamit elbénáztam. Erre nyitva hagytam a lehetőséget, ezért írtam úgy: szerintem.

Szerk:
Szólj hozzá, most meg működik. Vajon mit cs@sztem el? Nem engedélyeztem a blokkot?
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ezek nagyon hasznos információk, remélem nem felejtem el, amire legközelebb kelleni fog.

Nagy szerencse nekem, hogy Te már kitapostad az utat. Lassan tényleg jár neked meghívás egy bambira.
<front>, ez az, amit php filterrel sem tudsz használni egy blokkban, szerintem.
Szerk.:
pörgetem én a topikot, csak mindig egyirányú az áramlás
Így jártál...

Elhiszem, hogy ezek fájó pontok, elég sok időd és energiád mehetett rá. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A $variables-re gondoltam.
echo l(t('Home'), variable_get('site_frontpage', 'node'));
Csalsz
, idáig <front>-ról beszéltünk. Nem tudtam, hogy van ez a variable_get(), ez mindenhol működik?(#152) Sk8erPeter
array('html' => TRUE)
Tényleg agyilag zokni vagyok, elkerülte a figyelmem, ráadásul most, hogy láttam, már emlékszem is rá, régebben használtam. No comment...
Ezer kösz.
Meg egy. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez így nagyon jó, köszi, szuperül működik.
PHP filterrel a l(t('Home'), '<front>') NEM működik a blokkban, kipróbáltam, hiszen ott nem fér hozzá a szükséges változóhoz. Ez volt a kezdeti problémám.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Kösz a javaslatot.
Ennek nem nagyon látom értelmét, ha már ott van a $variables['front_page'].
Azt hittem, az abban a tömbben lévő változók elérhetőek lesznek a blokk előállításkor, de nem így történt.Azt hiszem, a Te megközelítésed a második legjobb az én nem működő első legjobbam után.
Érted? 
A drupal api-ban az l() funkcióra konkrétan nem írják a <front> használatát, ám mivel ez úgy is az url()-t hívja meg, működnie kell. Kösz, ki fogom próbálni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Itt van egy jó lista a további elérhető hookokról: [link]
- hook_block_configure
- hook_block_info
- hook_block_info_alter
- hook_block_list_alter
- hook_block_save
- hook_block_view
- hook_block_view_alter
- hook_block_view_MODULE_DELTA_alter -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja, és a teljesség kedvéért, ezt a HTML-kimenetet generálja:
<div id="block-testmodule-my-test-block" class="block block-testmodule first last odd">
<h2 class="block-title">Test block blabla</h2>
<div class="content">
<div class="item-list">
<ul class="test-block links inline clearfix">
<li class="test-block-front-page first" id="test-block-front-page"><a href="/" class="active">Home</a></li>
<li class="test-block-links test-block-email last" id="test-block-links-email"><a href="/contact">Email</a></li>
</ul>
</div>
</div>
</div><!-- /.block --> -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Original node no, a leírását már nem olvastam el, túlságosan el van rejtve

Szerintem most egy napig hanyagolom a pathauto vegzálást, be kellene fejeznem a téma beizzítását. Később még biztos jövök ezzel a kérdéskörrel. Ebben a melegben nagyon döcögősen halad a munka.
Pedig már a country is szól, hátha ad egy kis ritmust... -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
összekutyulódtam

Fenéket működik.

Akarok felvenni új content type-t és elölről kezdeni, hátha segít, mert elsőre csak tesztelgettem, szóval módosítgatás, törölgetés volt benne. Eddig még nem jutottam azonban el, mert egyrészt kutya meleg van, másrész haverom olyan olyan skint tervezett, a fülem is kettéáll. Mindenhol árnyékok, vonalak, szerintem szívatni akar. Lehet photoshop-ban sem volt könnyű megcsinálni."original" részt
Ezért kérdezgettem a moduljaidról, csak durván elbántál velem... -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
[link]
Nálam van. Viszont nálam nem működik úgy az alias generálás, ahogy nálad, szóval cserélnék.
Pl. most beírtam még 1-2 mezőt, és nem akarja legenerálni az új minta alapján, csak a régivel.
A Te általad javasolt token működik.Hrrrrr.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem kell ismerni őket, elég kattintgatni a replacement patterns szekcióban

some/thing/[node:nid] és vala/mi/[node:nid] esetén a NID nem lenne ugyanaz, a forrás és a fordítás más node-ban van. Viszont ha egy google analyticsra ránézek, nem fogom tudni, hogy ez a kettő ugyanarra a tartalomra hivatkozik, csak más nyelven.
Pl. lesz cat/1, cat/9, cat/11 és macska/5, macska/10, macska/19 az előbbieknek megfelelően. Ebből nem fogok rájönni hogy a macska/5 tulajdonképpen az 1-es számú. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Próbáltam egy új telepítéssel, ott működik a field_groups-ban lévő mező is az url alias-ban.
Viszont a [node:original:source:nid] nem akar megjelenni itt sem! Angol és magyar nyelvű tartalom, URL úgy nézne ki:
some/thing/1 (az eredeti változat NID=1) illetve vala/mi/1 (a magyarra fordított node, NID=2)Azt hiszem a fejlesztői verzióba törlöm a content type-t és felveszem újra, hátha, bár nem sok kedvem van ennyit kattintgatni...
A [node:original:source:nid] tokent kipróbálnád te is? Kösz.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Lehet sutyiba adtál nekik valami patch-et, ami beleraktak, belőled kinézem.

Öregem, van ennyi modul egyáltalán, vagy csak kivágtál a képből egy részt és azt másoltad egymás alá? S azért fogod másra a rossz minőséget, mert nem akartad, hogy észrevegyem.
De szemfüles vagyok ám!Nálam olyan modulok vannak, hogy: ctools, fieldgroup, date, adv help, token, internationalization, variable, views.
A fieldgroup bekavarhat, mert amikkel próbáltam, az csoportban van benne? Hmm, holnap megnézem. Egyébként én is textfielddel próbáltam.Lássalak ám holnap is!

-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igyál aludt tejet, vagy mit tudom én mit szoktak ilyenkor csinálni...
A multilanguage dolog azóta végül akkor összejött?
IgenMost nem vágom, erre gondoltál?
/admin/config/search/path/patterns
Igen. Megy ez neked.
my-test-ct/[node:field_stuff]
Ez nálam jól működik
Milyen modulok vannak még installálva? Pl internatiolizatis, variable?Vagy ennyire részrehajló a drupal, téged szeret, engem szivat? Vagy én szivatom magamat?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Úgy értettem, hogy célkeresztben, hogy a 7-essel foglalkozik.

Majd ha lesz egy kis időm végigolvasom.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez a modul telepítési módszer már önmagában is felgyorsítja a munkafolyamatot.
Meglátjuk. Ha majd a 7-sel kapcsolatos kérdésekkel nyaggatlak, átálltam.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Egyébként nekem ami nagyon tetszik, az a modultelepítés módszere: ráklikkelsz a modulok listáján az "Install new module" linkre, a megjelenő szövegdobozba csak beilleszted a modul hivatalos oldalán található tar.gz vagy zip linket a projektre, leokézod, az meg letölti és kibontja a modulok saját könyvtárába, még csak elő sem kell kapnod az FTP-klienst.
Ezután már ott az engedélyezés lehetősége.
(Persze ehhez először legyen rendben a tmp és a jogosultságok.)
Lehet, hogy önmagában nem nagy szám, de szerintem ez is egy a sok közül, ami nagyon kényelmessé teszi a Drupal használatát, főleg az elején, amikor még csak a core modulok vannak fent, és az ember nyilván teleszórja kismillió extra modullal. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ha ennyire pozitív a véleményed / tapasztalatod, el kell gondolkoznom a Drupal 7 felhasználásán legközelebb. Vagy inkább a 9-én, ha már ennyire nyomják

-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Véget ért, a ló rúgja meg. Utálom feladni, de bizonyos energia+idő beleölése után tovább nem vagyok hajlandó értelmetlenül pocsékolni az erőforrásokat, ha van kerülő megoldás.
Az első többnyelvű drupal 6 oldallal azért kínlódtam. Amit most csináltam, ott már elég gördülékenyen ment a többnyelvű tartalmak kezelése.
Mintha azt olvastam volna régebben, hogy a 7-ben sokkal jobb az internacionalizáció kezelés.Amikor legutoljára néztem - ami nem tegnap volt
- a Drupal 7-et, még sok modul nem volt portolva, vagy alfa / béta státuszban voltak. Ha már CMS, akkor nem szeretném az időmet bug keresésssel tölteni és hekkelni a rendszert. Persze a másik oldalon meg ott van, hogy akkor lesz kiforrott a verzió, ha minél több hibát jelentenek és javítanak.
Ahogy látom, már a Drupal 8-cal foglalkoznak. Nem tudom, a 7 beérett-e már annyira, mint a 6, de hogy már a következő verzión fáradoznak ahelyett, hogy a 7 lenne teljes értékű. Hmm. Mondjuk a custom modulok karbantartása biztos nem a core fejlesztők feladata. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Semmilyen oldalt nem érek el, sehogy nem tudtam előcsalni semmit.
Végigpróbáltam mindent, amit javasoltál, cache táblákat is ürítettem az adatbázisban.Töröltem mindent, leszedtem a szerverről az egész cuccot, betöltöttem az adatbázist is... és működik!
Vagy nagyon szégyenlős lett egyik napról a másikra a lokális változat, vagy valami orbitális baklövést követtem el, amire rá sem tudok jönni. Töröm a fejem, melyik változat a valószínűbb...
Szerk:
szerintem kimondatlanul is tudod, de azért: kösz a segítséget! -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez a beállítás nem tudom, miért lenne jó.
Én sem, a netet túrva találtam, valaki ezt alkalmazta. Neki bejött, nekem nem. Végigpróbáltam mindent, amit javasoltak.Ha megemelem a max_execution_time -ot, most 180-on van, apache újraindítva, hibaüzenetet nem ad, teljesen üres az oldal. Ezt úgy értsd, hogy a forrásban sincs semmi, ha böngészőben megnézem.
Az általad javasolt függvény sem működik, egyik módon sem.
először is nem ártana, mi volt az az "1-2 apró módosítás".
A tartalomban ill. a css-ben módosítgattam. Semmi, ami a kódot érintené.Szerk:
Ami lényeges, a többi drupal alapú cucc megy a különféle virtualhost-okon, csak ez az egy nem, tehát nem valószínű, hogy apache konfig probléma... -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez aztán a válasz!
Kösz!Bevallom egyetlen egyszer írtam modult, a Views-hoz kellett sorba rendezés választható mező alapján, mert nem táblázatos formában jelenítettem meg a tartalmat. Meg is voltam lepődve, hogy működött.

-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A kérdés kb. az volt, kinek mi vált be.

A Solr túl munkás, elolvasva a readme-jét, most a Fuzzy-t próbálgatom.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ezt, a Fuzzy Search -t és a Google Custom Search Engine - t néztem. Gondoltam hátha van valakinek tapasztalata.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Most van időm, elkezdtem a ZEN-nel (is) foglalkozni, tényleg hasznos kis darab. Egyelőre elkezdtem az egyik sminket átültetni ebbe. Amint az ember fejébe megragad, melyik css-be miért kel nyúlni, egész jól megy.
Más:
Szótöredékes keresésre mit használtok? Ugye a beépített search module csak egész szavakra keres. Drupal 6. -
PowerBuldog
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Csináltam, de nem jó. Amúgy saját gyártású smink.
Közben viszont rájöttem, hogy mind1 milyen sminket aktiválok és teszek default-á, akkor is csak a Bartik fület mutatja és annak a blockjait engedi csak konfigurálni.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Azt hiszem jobban meg kell ismerkednem ezzel a Zennel. Néztem annak idején és tetszett is, de valamiért félreraktam.
Kösz az infót. Szerintem ez hasznos lesz számomra! -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hasonlóan, de kipróbálom így is.
Idáig inkább megírtam saját sminket, de ennél a projektnél nem akartam túl sok munkát belefektetni annak idején (2 éves cuccot húztam elő most...). -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A kapkodás...
Bocs. Nem a legjobb a multitasking vezélésem. Mondhatnám úgy is, gyenge a proci. 
Szerintem sincs köze, és valóban, ott kell a jQuery UI, ahol Views is van.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Annyi a kavarás a subtheme-ben, hogy Views-t használok.
Keresés:
Lehet nincs joga mysql temporary táblát csinálni? Megnézem. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Bocs, hogy ilyen sokára jelentkezem, hirtelen ezer és egy dolgom lett.
Ezt írja:
jquery_ui_get_path():
'sites/all/libraries/jquery.ui'Lehet az is baj - könnyíteni akartam a dolgomon
-, egy garland subtheme-ben dolgozom. Mivel nem írt ki először semmit a kódod hatására, áttettem a garland template.php-jébe, úgy már kiköpte a fenti infót. Viszont onnan sem húzza be az UI-t. -
sz_abika
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Lassú az oldal, és gyanítom itt lehet a hiba oka.
Viszont tényleg nem tudok belenyúlni ilyen szinten, így csak továbbítottam a fülest végül
-
sz_abika
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi a segédletet, mindjárt bele is merülök.
Remélem lesz rá jogosultságom, mert nem az én felügyeletem alatt van az oldal
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Így adom hozzá:
drupal_add_js('sites/all/libraries/jquery.ui/ui/ui.core.js');
drupal_add_js('sites/all/libraries/jquery.ui/ui/ui.tabs.js');
drupal_add_css('sites/all/libraries/jquery.ui/themes/base/ui.all.css');Ha délután / este lesz időm, megnézem a linkelt függvényed.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A readme alapján csináltam, Libraries modul nincs fent.
jqui 1.7.3-at raktam fel.Az említett modullal is ki fogom próbálni, már csak az érdekesség kedvéért.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szerintem kell az update modul, hogy normálisan működjön. Régebbről is valami ilyesmi rémlik, úgyhogy megteszem.
Töröltem a cache-t, nem ment.Mindjárt megnézem, a Devel modul be van-e kapcsolva, mert az szokott még nagyon bekavarni...
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Használnám én rendeltetésszerűen, de minek, a te módszereddel sem megy. Nincs nálad véletlenül fent a jquery update modul?
Na jó, belátom, tényleg így kellene használni.
Emlékszel? Lazy developer... -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez a változat jobban tetszik, mert rövidebb. Az előző azért volt jó, mert nem biztos, hogy page típusra van szükségem, mint jelen esetben is egyedileg létrehozott típussal dolgozom és ez esetben változóval is, akár több típusra megírható a kód.
Csak simán beleraktam a template.php-be, semmi cifrázás.

-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Jó tudni, hogy gondolnak rám is: a lazy developer necromancer.

Valóban, saját bevallásom szerint is lusta vagyok. Ezért farigcsáltam régebben kisebb programokat, minek dolgozzak én, ha nem muszáj?!A template.php-ben hívtam meg.
Szerk.:
És már bővült is az első hozzászólás. Köszönjük, yetike. Neked is, Sk8erPeter, hogy összeszedted az infókat. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Modulok:
pl. lehet rendezni letöltések / értékelések szerint. Meg különben is.
jQ UI:
a readme szerint jó:
jquery_ui_add('ui.sortable'); // For a single fileAzért majd kipróbálom tömbösítve is.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja, hát majd egyszer biztos belekezdek. De egyelőre a yii és jquery van a porondon.

-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Pontosan erre gondoltam! Kösz! Legalább le van írva, jó lesz referenciaként a jövőben.

Egyébként, még az előző hozzászólásoddal kapcsolatban, én is azért írogatok inkább bele ide-oda, mert utálok minden *kis* hülyeségért egy modult feltelepíteni.
Más:
A jQueryUI modul nektek működik alapból? Ugyanis a jquery_ui_add('ui.tabs'); utasítással nem csinál semmit, csak ha drupal_add_jssel hozzáadom a szükséges fájlt. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Én az egész szöveget akarom módosítani, ami a node title-ből és a site name - ből áll össze, ez van a $head_title-ben. Te csak a title részre koncentráltál.
Viszont a linkedről elindulva megtaláltam az előzőekben említett modult, ami teljesen korrekt kis szerkezet. Kösz!
Azt már le sem írom, a template.php-ből miért nem volt jó a hook. Ennyire nem fogom égetni magam...

-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez már régóta érlelődött bennem. Igazából jobban bele akartam ásni magam a php-ba és akkor gondoltam már megcsinálom yii-vel. A másik pedig, hogy nekem ez a cck és a views soha sem akart összejönni, így egyedibb oldalak készítésére sem tudtam rávenni, pedig nagyon tettszik és könnyen be is lehet állítani.
De lehet, hogy ha kész lesz a yii-s, akkor a drupal-ba is megpróbálom jobban beleásni magamat. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Kösz, kipróbálom.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A visszafogó az, hogy elvileg a sor végén húzza be őket ha nagy a terhelés. Vagy valami ilyesmi.

A fent vanra az amin menu-re gondoltam.

Amúgy valószínűleg tényleg valami cache lesz, és a poormanscron-nak is köze lehet hozzá. Vagy a fene tudja, örök rejtély marad.

-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Akkor tisztázzunk pár dolgot.

Én nem sz*roztam le egyszer sem a drupalt. Csak írtam, hogy mostanában szívat engem, holott már 1.5 éve megy ez a motor és nem volt vele semmi gond.
A boost modult, hol olvastad hogy fent van nekem? Még mindig csak azt tudom írni, hogy nincs fent. Mivel nincs is fent (legalábbis én nem látom).
Ettől még lehetett más beállítási gond vagy lehet, hogy én baltáztam el valamit egy modullal/beállítással. Ezt nem is tagadom, de egyelőre nincs rá semmi okom, mert a megszokott modulokat használom, nem is keveset.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"így az anonim felhasználók még mindig az adatbázisszintű cache-ben tárolt tartalmat látják"
Na, erre olyan hosszú lett a hsz., hogy még rosszul is írtam...
Pont, hogy NEM adatbázisszintű cache-ből szedi a Boost a tartalmat anonim felhasználók esetén, hanem fájlrendszerszintű cache-ből:"The cached files are stored (by default) in the cache/normal/ directory
under your Drupal installation directory.[...]
Once Boost has been installed and enabled, page requests by anonymous
visitors will be cached as static HTML pages in the server's file system.
Periodically (when the Drupal cron runs) stale or expired pages
(i.e. files or pages exceeding the maximum cache lifetime setting)
will be purged, allowing them to be recreated the first time that the
next anonymous visitor requests that page again. If the Cron Crawler
is enabled, the files and pages will be regenerated automatically.New rewrite rules are added to the .htaccess file supplied with Drupal,
directing the web server to try and fulfill page requests by anonymous
visitors first and foremost from the static page cache, and to only pass the
request through to Drupal if the requested page is not cacheable or hasn't yet
been cached." -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Fent van, csak nem jó helyen kerestem.

A hibáról meg többet nem tudok mondani, fent állt x ideig, majd jó lett. De ebből én sem tudok rájönni, hogy miért lehetett.
Én magam semmi extra kesst nem állítottam be, nincs többnyelvűség az oldalon.
De mindegy, lassan úgy is kész lesz az új oldal yii alapokon...szóval annyira nem is érdekel. Azt a max 1 hónapot meg a drupal tejesíti még.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem, ez nincs fent.
Én ilyen menüt nem is látok az admin menüben.
Mindenesetre ez azért elég gáz pl egy nagyobb forgalmú oldalnál..
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nos, imagecache valóban megoldotta a problémát. Most már biztos emlékezni fogok a modulra, bár a letöltéseim közt is megtaláltam egy régebbi verzióját, szóval valamikor biztos használhattam. Megspóroltál nekem némi kódolást

Éljen sokáig ez a fórum! De ha nem, az se baj, jönnek a halottidézők!
Hmm, kellene egy betétdal számunkra, a Szellemirtók mintájára.
Vagy legalább egyéni rang a PH!-án. Hihi. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Tehát az a lényeg, hogy használjam az ImageCache-t? Mindenképpen nekiugrok. Kösz ezt a részletes leírást!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ehh, basszus, az a baj, hogy a sima "Lightbox2 iframe"-et alkalmaztad... Én az előbb azt próbáltam, hogy pl. "Lightbox2 iframe: product_list->node_page" - ekkor a product_list ImageCache szerinti kép linkel a node oldalára, így a Lightbox-vásznon a node oldala jelenik meg.
DE a sima "Lightbox2 iframe" esetén NEM úgy működik, ahogy szeretnéd: ekkor nálam is a fájl neve jelenik meg, és az linkel simán a képre. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nos, ezeken én már végigmentem. Részemről a lightbox2 modult raktam fel.
Ha kiválasztom Format-nál, hogy lightbox2 iframe, akkor (is) csak egy fájl ikont rak ki, valamint a kép nevét hivatkozásként, melyre kattintva lightboxban megjelenítődik a kép.A Do not rewrite if empty és a Group multiple values ki van választva. Amit furcsállok, hogy ha ez utóbbi nincs kijelölve, akkor csak egy képet ad vissza, holott elvileg:
If unchecked, each item in the field will create a new row.
Próbáltam relationship-et is, ami csak eszembe jutott, de csak a manuális abajgatással tudom megoldani, mert a files/imagefield-thumbs/ - ból csak egy tudok előszedni a kis képeket és rálinkelni az eredetieket.Viszont ha azt mondod Colorbox + Imagechache így működik, holnap kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- 1 VII Japán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos autók - motorok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Mobil flották
- Mini PC
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- További aktív témák...
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L530 - i5-3G I 8GB I 500GB +16SSD I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Akkor is, ha eltávolítom a kódod. Lehet utánad kellene egy széles spektrumú antibiotikum?
Csak viccelek.