Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

Most egy új Drupalos projekt keretében a Zen theme legújabb változatát használom (7.x-5.1), és így végre belekóstoltam a SASS-ba is. Hát ez nagyon komoly, már megértem a növekvő népszerűségének okát. A Zen brigádja ráadásul nagyon ráfeküdt a témára, és a subtheme-ekhez egy eleve jól használható SCSS-fájlgyűjteményt hoztak össze, amiből nagyon sokat lehet tanulni, és könnyű módosítani is. Másnak is tudom ajánlani, hogy próbálja ki, ha kicsit le szeretné egyszerűsíteni a CSS-írogatást, vagy könnyebben módosíthatóvá szeretné tenni a fájljait (pl. ebben a változók használata nagy segítség - a fájl elején megadod, milyen színt szeretnél többször is felhasználni, a kódba pedig csak a változó nevét írod).

A Zennél a Drush-sal való subtheme-készítés is elengedhetetlen.

Én így kezdtem el használni az új projektnél:

1.) Drush a konzolból (Win+R - cmd), a megfelelő Drupal-projekt elérési útvonalához elnavigálva:
    drush zen "Uj theme neve" uj_theme_gepi_neve --without-rtl

Ezzel el is készült a megadott nevű subtheme, a
    sites/all/themes/uj_theme_gepi_neve elérési úton.

2.) Telepítettem a Ruby-t (a linkelt változat Windows-hoz való) és a Compass-t, majd indítottam egy konzolt (Win+R - cmd).

3.) Elnavigáltam a Zen theme alkönyvtárába (az előbb említett elérési útra), ahol már eleve van egy config.rb a Compass/Sass pároshoz, és kiadtam a következőt:

compass watch

(itt a watch után nem kellett elérési út, HA elnavigáltam ebbe a könyvtárba előtte)

4.) Ezután tetszőlegesen módosíthattam az SCSS-fájljaimat, a Compass figyelte a változásokat, és minden fájlmentéskor legenerálta a config.rb fájlban meghatározott css nevű könyvtárba a megfelelő CSS-fájlokat.

Remélem másnak is hasznos lesz.

===========================

Drush + Zen kombóval kapcsolatban még tudnivaló, hogy a
    drush help zen
    megmutatja az elérhető argumentumokat, opciókat:

d:\<DRUPAL_PROJEKTEM_HELYE>\htdocs>drush help zen

(M)Create a theme using Zen.

Examples:
    drush zen "My theme name" Create a sub-theme, using the default options.
    drush zen "My theme name" my_theme Create a sub-theme with a specific machine name.

Arguments:
    name A name for your theme.
    machine_name [optional] A machine-readable name for your theme.

Options:
    --description A description of your theme.
    --machine-name [a-z, 0-9] A machine-readable name for your theme.
    --name A name for your theme.
    --without-rtl Remove all RTL stylesheets.
    (/M)

Új hozzászólás Aktív témák