Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6013) Ronaldohun válasza ArthurShelby (#6012) üzenetére


Ronaldohun
tag

Lineartnál, vagyis amikor előrajzolod, jobb a kijelzős tábla. A sima táblánál kicsit döcögősebb a pontos(!) rajzolás. Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy nem tudod reprodukálni azt, amit papíron rajzolsz, csak érezni lehet, hogy kicsit pontatlanabbul sikerül. Egy idő után ez már nem lesz zavaró.

Festésnél meg - szerintem - sokkal kisebb a sima tábla és a kijelzős közti különbség. Valószínűleg azért, mert ott általában "maszatol" az ember, nincs szükség a vonalak relatíve szabályos formájára és pontos illeszkedésére.

Egyébként a kijelzős táblánál, a toll és kurzor között van egy minimális késés, még a legszuperebb Cintiq-eknél is. (Nem, nem rossz beállításról és a lagról beszélek, amikor 10 centire lemarad) Eleinte ez kicsit zavaró volt számomra, mert előtte sima táblát használtam, ahol megszoktam, hogy a kurzort figyelem, és rögzült bennem ez a szokás, tehát, hogy a Cintiq-nél is a kurzorra koncentráltam. Na, akkor feltűnik, hogy a tolltól, kissé lemarad mindig. Annyi a lényeg kijelzősnél próbáljuk mindig csak a tollra magára koncentrálni miközben "egészében" nézzük a rajzot.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.