- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
Aktív témák
-
máyköl
veterán
válasz
total90 #34957 üzenetére
Kicsit életlen.
Látom én, hogy az orrán/szemén akart lenni az élesség, de ott sem az igazi.
Valamint zavar, hogy középre van komponálva, jobb oldalt lehetne több hely.
Meg kár, hogy lemaradt a lába, és-hogy bal felül kicsit már kiégett...Ezeken kívül nekem tetszik, átjön a hangulat. Jól áll az FF ehhez a szomorú pofához...
-
törölt tag
válasz
total90 #34615 üzenetére
A HDR maga egyebkent elegge megosztja az embereket, vannak akik imadjak, van aki mar csak azert utalja a kepet, mert tudja rola hogy HDR, van aki azt szereti, ha durvan szet van huzva, van aki finomabban, van aki azt birja ha nem lehet eszrevenni hogy a HDR kep tenyleg az. Szerintem egy eros HDR is lehet igenyes, de nemelyeknel persze konnyen ki is verheti a biztit. Ingovanyos talaj
Koszi a programot (ki fogom probalni), a feldolgozast, es a tanacsokat!
-
törölt tag
válasz
total90 #34613 üzenetére
Klassz lett, kemenyen meghuztad, ugy hogy alig ment a minosege rovasara
Iranymutatasnak is nagyon jo, en ennyire huzosat nem akarok csinalni, de jo osszehasonlitani, hogy jobban erezzem a HDR hatarait. Elsore nem is akartam, hogy nagyon latszodjon rajta hogy HDR. Majd feltoltom a szuz kepet is, azzal egyutt nezve eszre lehet venni mar.
-
Sada88
aktív tag
-
C^^
őstag
válasz
total90 #34481 üzenetére
Teljesen sötét szobában, fekete vásznon volt a pohár, és hátulról meg lett vakuzva úgy, hogy a vaku előtt volt egy kék színű fólia.
A pohárba füstölőt tettem, lefedtem kézzel amíg megtelik füsttel, majd elengedtem, és kivettem a füstölőt.
Utólag túl élénknek találtam a színét, úgyhogy kicsit visszavettem a szaturációból. -
filózoli
senior tag
válasz
total90 #33661 üzenetére
Ez az első digitális gépem. Négy napja van meg. Azelőtt egy Canon EOS 300-al fotóztam. (A fentebbi képem is azzal készült.) Azt egyébként nem igazán értem, hogy miért ne lenne téma egyik képemen sem. Szerintem van. Persze te másként gondolod, esetleg megmagyarázhatnád hogyan.
-
-
Jinxx
senior tag
válasz
total90 #32492 üzenetére
Szerintem itt is szoktak a régebbi "tapasztaltabb" tagok véleményt írni a fotókról. Egyébként ki fogja azt eldönteni, hogy hol a határa egy amatőr és egy profibb képnek? És ki az amatőr, és a tapasztalt fotós aki véleményt ír? Én nem vallom magam tapasztaltnak sem és amatőrnek sem, szimplán szeretek fotózni, és ha valamiről van véleményem, vagy tetszik, leírom ide. Ha pedig egy kezdő belinkel egy olyan képet amit egy 3 éves gyerek is meg tudna komponálni, akkor sem itt, sem a társtopikban nem fog rá írni senki semmit, max azt, hogy nem jó irányba halad az illető. Eddig is elég volt, szerintem ezután is elég lesz ez a topik, csak meg kellene tanulni egymással normálisan fórumozni, és nem akadni fenn, és vitatkozni oldalakon át offtopikban, minden kis hülyeségen.
Szerk: OFF[ Szerkesztve ]
-
Jinxx
senior tag
válasz
total90 #32390 üzenetére
Kb azt tudnám írni mint Fejo 1.-nél sok a lila, sőt szerintem ez éppen fekete-fehérben nézne ki jól, talán egy szűk vágással, mert annyira nem érdekes sem a téma, sem a háttér, hogy ennyit haggy mellette. 2. tetszene, viszont itt a színtelenítést tartom feleslegesnek. A galambos pedig inkább egy elkapkodott, "jé,ott egy galamb" kép lett, mint egy megtervezett, átgondolt fotó.
-
Tomate
veterán
válasz
total90 #31784 üzenetére
Köszi, tegnap is rá akartam venni magam, de szakadt az eső. Ma meg csak csepergett... (mondjuk a végére eláztam) Ez az egy jó lett csak sajnos... Ma nem volt szerencsém. Mindig akkor volt a nagy durranás mikor épp dolgozott a gép. Sajnos ez ilyen szerencsejáték...
aginor: Az első baromi jó. A színvilágot rohadtul eltaláltad.
-
pdave
aktív tag
válasz
total90 #31463 üzenetére
szerintem ez így önmagában kevés. egyrészt az első képen, kilóg a szív a képből, a többi pedig semmi extra. Ahhoz hogy valami különlegesebb legyen, valami érdekes/látványos ojjektumot
kellene keresni, amit megvilágít az absztrakt/felismerhető formát adó fényjáték. pl ez
-
skiny83
aktív tag
válasz
total90 #31154 üzenetére
kromatikus aberráció (lexikon)
Az objektívek egyik hibája, mely a képeken lilás elszíneződést eredményez a nagy kontrasztkülönbségű felületek találkozásánál. A fény új közegbe lépéskor (üveg, víz, stb.) megtörik.májköl: kár hogy pont a fakóbb a legélesebb. a perspektíva nem rossz de total90-é nekem jobban bejön. napokban rakott fel egy csipeszes képet.
-
tzimash
őstag
válasz
total90 #30346 üzenetére
1. kicsit zavaró az a fehér sáv jobb oldalt, én lehet levágtam volna
amúgy a virág nagyon szép, nem csak ezen, hanem mind a három képen.
2. a baloldali fűszál valahogy elviszi a tekintetet, de ez tetszik a legjobban
3. 90 fokkal jobbra forgatva?a középen lévő fehér folt itt is bezavar szvsz.
-
drkbl
őstag
válasz
total90 #30244 üzenetére
Szerintem a "ne középre komponálj" nem azt jelenti, hogy a téma erősen a kép szélére kerüljön. A második képen úgy tűnik, kimaradunk a két virág "beszélgetéséből".
A harmadik képen szerintem az zavaró, hogy mindkét téma harmadolón van, a szem ugrál közöttük. Lehetnének közelebb, és mivel álló a téma, portré vágással.
A negyedik tetszik legjobban, annak ellenére, hogy a jobb széllel párhuzamos szirom nélküli virág és a balra "kinéző" bimbó háromfelé szedi a képet. -
a000
őstag
válasz
total90 #30181 üzenetére
Az első képen az ég meg a felhők olyan furák. A hídig ilyen fakós, a híd utáni kicsi részen meg jó. Érdekes.
MIFtIli (#30179): Hát olyan amatőr kategória. Az oldalról ne is beszéljünk, gyalázatos, ilyen honlap után én szóba nem állnék a """""fotóssal""""
[ Szerkesztve ]
-
Az-X
őstag
-
Az-X
őstag
válasz
total90 #30122 üzenetére
No ha S állásban van az AF akkor elvileg megnyomod az exponáló gombot az első állásig. Ekkor fókuszál. Ha megtalálta az éles pontot akkor már elmozdíthatod a gépet, nem fog újra (máshová) fókuszálni. Ha C módban van az AF akkor keresi folyamatosan az élességet a gép. Másik megoldás ha a keresőben más élesítési pontot választasz. Ezek többnyire úgy vannak elosztva, hogy megkönnyítsék a komponálást. Milyen géped van? Hátha ismerem és akkor tudok segíteni konkrétabban is.
-
Az-X
őstag
válasz
total90 #30094 üzenetére
Akkor írok picit a 2. képről. Nem kell hozzá extra tudomány. Amire szűkség van az 2-3 szál gerbera, illetve valami sötét színű háttér. Ez a kép a következőképp készült. Tetőablakos szobában olyan helyet kerestem ahol a nap rásüt a virágra. Gyakorlatilag átvilágítja a szirmokat. A háta mögé betettem egy fekete gyöngyvászon laptop táskát, mert hátteret egyszerűen nem akartam. Akkoriban még egy nagyon kommersz 70-200 akármi telém volt, erre rácsavartam valami (1000Ft-os) macro előtétet. Egy állvány, ha jól emlékszem elég szűk rekesszel csináltam (sajnos az eredeti képet most nem találom, exif nincs benne a kicsinyítettben). Ezután jön a dolog legfontosabb része. Ezzel így még lehetett volna tök kommersz képet is lőni. El kell kezdeni olyan pozíciót keresni ahonnét érdekesnek tűnik a téma. Nem csak úgy lefotózni, hanem hogy tényleg különleges is legyen. És ami a legfontosabb, nehogy meg csináld utánam!
Forgasd a fejedben az ötleteket, aztán valósítsd meg őket
Eleinte 100 képből 1 lesz jó aztán 20 ból 1 majd minden tizedik végül azt veszed észre, hogy csak jó meg mégjobb képeid vannak
Persze ehhez nagyon sok kitartás és odaszánás kell.
Ja és lesd meg nesa tyúkhúrját is! Az is jó példa arra, hogy igen is lehet téma egy olyan dolog is amit minden nap csak megtaposunk
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz
total90 #30045 üzenetére
köszi
szerintem az utolsó a leggyengébb minden szempontból
amúgy nem égett be a sárga, még visszább vettem, és igen, ez ennyire sárga volt, épp ez benne a nagy szám
a 4-esen a kalapon van a fókusz, s nem a szárán... jobb lett volna szűkebb rekesz...
a gombás pályázatot köszi, de ismeremazt hiszem van is benn képem
-
Az-X
őstag
válasz
total90 #30003 üzenetére
Mindenféle rossz indulat nélkül fogom akkor leírni a véleményem. A pipacsos képről azt leszámítva, hogy jó helyen van az élesség sok pozitívumot nem tudnék elmondani. Sétáltál valahol, megláttál egy virágot, rátetted a középső fókusz pontot, katt és kész. Ez mondjuk akár még működhetne is, csak akkor valami olyan téma kellene hozzá ami nem hétköznapi. Ha a témád hétköznapi akkor valami olyan pluszt kell belevinni az alkotásba ami kimozdítja az unalmasságból. Valami extra fény (pl szirmokon átszűrődő), extra szín (pl háttér), extra nézőpont (pl mintha egy hangya szeméből néznéd), esetleg további "szereplők" a képen... Szerintem gondold át fejben ezt a képet, indulj neki egy búzatáblának, és meglátod sokkal jobbat is tudsz alkotni majd ebben a témában. Aztán ha lesz pici időd érdemes aratás előtt is kimenni, ahhoz a színhez is nagyon passzol a pipacs
-
Az-X
őstag
válasz
total90 #29996 üzenetére
Épp gondolkodtam, hogy a pipacsos képedre írok valamit, de nem tudtam mit írjak. Az a kép kissé hogyis fogalmazzak... unalmas... talán nem ez a legmegfelelőbb de mást nem akarok rá írni.
Ez a képed viszont nagyon aranyos lett. Kedves kis jószágok, a kép színei rendben vannak... teljesen rendben van
Persze lehetett volna lehasalni és még izgalmasabbat kihozni a témából. De vigyázni kell!!! Sok lúd (na jó kacsa) ... győz
-
skoos
őstag
válasz
total90 #29927 üzenetére
Szerintem:
-tedd távolabb a hátteret, az szépen mosódjon el. Nem jó, ha egy tárgyfotón részleteket látsz a háttérből.
-használj lágyabb fényeket. Az ilyen jellegű fotóknál körvakukat is szoktak volt használni, mert nincs éles fénye, és nem hagy árnyékot sehol. Törekedj erre.
-én a felső képet jobb kompozíciónak találnám, de kicsit dönteném még a gépet az eper irányába.nem értek hozzá, csak véleményt kérdeztél...
-
máyköl
veterán
válasz
total90 #29536 üzenetére
Nekem a múltkori jobban tetszett. Ez inkább szomorú kép, az előző sokkal élettel telibb, vidámabb volt. Nekem a vidámabb mér a hangulata miatt is jobban tetszik.
Szerintem legközelebb mehetsz nyugodtan feljebb, mert így a domb takarja nagyon a fát, mindenképp napsütésben menj ki szvsz, hogy vidám legyen a kép, a felhők szépek, azok maradhatnak.
Az elsőn nincsenek felhők, pedig nagyon fontos, ha vidám képet szeretnél, próbálj meg felhős időben kimenni. Nagyon középre komponáltad az elsőnél a fát, a másodiknál már jó, és szerintem nyugodtan maradhatsz a fektetett képnél. A második képed sötét is, világosíts rajta, ha sötét lenne a következő. Kicsit színekkel szerintem tuningold fel, sokkal izgalmasabb lesz a látvány, jobb hangulata lesz a képnek. Szomorkás képnél hidegebb, vidámabbnál melegebb színeket dobj rá, szerintem.
-
Balli
őstag
válasz
total90 #28897 üzenetére
ugy meg mar tenyleg nagyon vilagos, zavaroan... szerintem ugy lenne jobb a kep ha termeszetes napfeny verődre a virágokra, vagy legalább egy részére, hogy virítson a képről hogy tavasz van
olyan jó kinézni most is az ablakon hogy szép napsütéses tavasz van és ez nem tükröződik vissza nekem a sötét képedről, engem inkább egy kicsit lehangoltetős kép: nekem kicsit túlzsúfolt, ergo jobb lenne ha a kép előtere illetve a hátterre kicsit elmosódottabb lenne es a tema jobban fokuszalna a kemeny+madarka temara. A kéménynek szerintem kár volt levágni a tetejét inkabb a kep also reszebol kellett volna kevesebb
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz
total90 #28553 üzenetére
Értem.
Nos, nem tudom, hogy S1500-ra rá tudod-e rakni, mert annak nem fix. az objektívje, hanem ilyen kibújós.
A Raynox-ba az a jó, hogy rugós a vége, és rengeteg átmérőjű objektívre rá lehet rakni. 10-12k Ft. körül van a használt ára, az újat nem tudom. Nem olcsó, de megéri. -
máyköl
veterán
válasz
total90 #28551 üzenetére
Az elsőben látok valamit, de úgy jobban el tudnám képzelni, hogy közelebb vagy a témához, szinte már nem is látszik a föld, csak a levél, és rajta a cseppek. Lehet, hogy ezt a gped nem bírja megcsinálni, mert nem olyan a maróképessége, de ha mindenképp ilyesmi makrókat akarsz csinálni, vegyél szerintem egy makró előtét-lencsét, Raynox Dcr-250 a legjobb szerintem.
A második nekem abszolút nem.De haladsz szerintem.
-
máyköl
veterán
válasz
total90 #28165 üzenetére
Az első egy tipikus égbolt fotó, házból nem túl előnyös égboltot fotózni, mivel benne lesznek a faágak, a háztetők, és egyből lerontják a képet, és eltereli a figyelmet. Érdemes megfigyelni, hogy milyen időben szokott lenni naplemente, és kimenni valami nagyobb üres területre, mezőre, és ott fotózni, hogy ne legyen benne semmilyen zavaró képelem a képben, maximum villanyoszlopok, de néha jól is állnak a villanyoszlopok, és a vezetékeik egy naplementés képben.
A második tényleg nem túl előnyös kép. A kutya hátsó része világos, kb. ilyen világosnak kéne lennie a pofájának is, viszont az sötét. A pofája ahogy látom egy zárt, sötétebb helyen van, a teste pedig a szabadban. Menj ki legközelebb, és az egész testét, a pofájával együtt, a szabadban fotózd le. Viszont egy nagyon jó, alapkövetelményt betartottál, hogy a kutya szintjéből, magasságából fotóztad le. Ezt mindig tartsd be! Egy tipp: A szabadban ültesd le előtted, te is ülj le elé. Ilyenkor az én kutyám általában mindig elnézegetett másfele, én közben beállítottam mindenfélét, amit kellett. Rekesz, záridő, Iso, stb. Majd mikor mindez megvolt, odaszóltam neki hirtelen, majd ő rám nézett, és akkor nyomtam meg az expo gombot. Próbáld ki!
Sok sikert!
-
Agent87
aktív tag
válasz
total90 #28165 üzenetére
egyikse lett valami nyerő sztem. nem bántani akarlak csak nem értem mért posztolsz ilyen képeket. ha megnézed más képeit és látnál egy ilyen félig sötét kutyát egy nyakatekert pózban most azt te szívesen nézegeted? látsz benne esztétikumot?
amikor kezdő az ember persze nekem is újdonság volt, hogy hú de jó mosott a háttér meg minden de az attól még nem lesz jó kép és én se töltöttem fel értékelésre minden lefényképezett bokrot meg most se teszem. hiába szerkeszted tudatosan a képet, hiába használod a harmadolást / aranymetszést ha a képen egy rohadt virág van az akkor nem lesz jó kép (bár biztos van aki még abból is ki tud hozni valamit)
és most tényleg nem bszogatásból mondom ezeket csak nézd meg mások képeit hogy miket csinálnak és hasonlítsd össze a sajátjaiddal. bridge/kompakt géppel is lehet szép képeket csinálni.sztyui2:
grat, jó lett a hand in hand, ezt is utcán csináltad vagy mesterséges fényekkel?[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mikrotik routerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Formula-1
- PlayStation 5
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- További aktív témák...