Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) *Ropi* válasza [Prolixus] (#1399) üzenetére


*Ropi*
félisten

Csendben jelentkezem: 2-es vagyok és alapból inzulinra tettek, tablettáról szó sem volt (amikor diagnosztizáltak éhgyomorra is 15-20 közt volt, hát még csúcsban)...

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1402) philoxenia válasza *Ropi* (#1401) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

14.2 volt az éhomi, 9.6 a HbA1c amikor diagnosztizáltak...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1403) [Prolixus] válasza philoxenia (#1400) üzenetére


[Prolixus]
addikt

"Nem világos számomra, hogy az inzulinrezisztenciának mekkora a szerepe a magas cukorszintben és mekkora az inzulinhiány"

2-es diab esetén (kezelés nélküli forgatókönyvet vázolok) kezdetben normális az inzulintermelés, sőt, sokszor szupernormális, pont azért, mert a szervezet próbálja kompenzálni a rezisztenciát. Aztán ez megy egy darabig, amíg el nem fogynak a kompenzációs kapacitások, a sejtek "kimerülnek" és elkezd lefelé menni az inzulin, még inkább súlyosbítva a cukorbetegséget. Az ember biológiájában számtalan ilyen kompenzációs mechanizmus van, ami sokáig elfedi/tompítja a betegséget, aztán egy idő után már inkább káros hatása van, mint kedvező (pl szívizom megvastagodás (hipertrófia), ami talán a legszélesebb körben ismert példa szakmai berkeken kívül). Szóval ha a folyamat elejéről beszélünk, akkor 2-es diab esetén a magas cukor oka kizárólag az inzulinrezisztencia. Ha a folyamat végéről beszélünk, akkor az inzulinrezisztencia ÉS az inzulinhiány. Pontosan ezért kell ilyenkor beszállni a terápiába inzulinnal, és pontosan ezért hagyják az inzulint a terápiás fegyvertár végére 2-es diab esetén (nem csak azért, mert kellemetlen és macerás a betegnek inzulinnal sz@rakodni, meg figyelni a szénhidrátokat).

Ez a rezisztenciát kompenzáló fokozott inzulintermelés amúgy sokaknál olyan "jól" működik, hogy sokszor mire már a beteg jön a magas cukrokkal meg a tünetekkel, akkor már pont a "végét járja" ez a kompenzáció. Már évek óta inzulinrezisztens, de labor alapján normálisak voltak a cukrai, mert a béta sejtek kompenzáltak. Szerintem sokak fejében ez okoz zavart: 2-es diab, diagnosztizálják, aztán nem is olyan sokkal később már inzulint kell adni neki, holott "még csak nemrég lett diagnosztizálva". Na igen, de a folyamat már nem a diagnózis idején kezdődött, hanem jóval előtte...

Ilyenkor amúgy elméletben az is lehetséges lenne, hogy valami késői jelentkezésű 1-es diabról van szó (bár azért 1-es diabnál elég gyorsan meg szoktak pusztulni a béta sejtek az autoimmun folyamatok miatt, hamarabb szokott leromlani a betegek cukra gyógyszeres kezelés mellett, mint az olyan betegé, aki ténylegesen 2-es diab-os, de a már erősen fogyóban van a kompenzációs kapacitása, szóval a klinikum általában árulkodó ilyen esetekben is), de a terápia szempontjából ennek nincs jelentősége. Ha többféle 2-es diabra való gyógyszercsoport sem használ, akkor marad az inzulin. Mindegy végeredményben, hogy azért fogyott el az inzulin, mert a kompenzációban kimerültek a sejtek (2-es diab) vagy azért, mert az autoimmun folyamat vagy valami toxikus hatás eleve kinyírta őket (1-es diab), a lényeg, hogy nincs elég inzulin. Mondom, ezért jöttek elő a IDDM vs. NIDDM kategóriákkal, mert terápia szempontjából sokkal relevánsabb csoportosítás, mint az 1-es vs. 2-es diabos beosztás.

"összemosva a 2-es beteget 40 és 70 évesen, napi fél óra vásárlás és napi több óra fizikai munka esetén, férfit és nőt egyaránt."

Ez akkor jelent komoly hibát, ha a szóban forgó betegek mind már inzulinosak. Ha egyikük sem kap inzulint, akkor ennek kevesebb a jelentősége. Persze van, hiszen a mozgás csökkenti az inzulinrezisztenciát (ez amúgy fantasztikus dolog, nem tudom tudjátok-e, ennek mi az oka...4 féle glükóz transzporter van az emberben - én legalábbis ennyire emlékszem :D -, és a GLUT4-es rendszeres testmozgás hatására szépen kihelyeződik az izomsejtek membránjába, növelve ezzel a glükóztranszport kapacitását, ami még relatíve érzéketlen inzulinreceptorok esetén is azt eredményezi, hogy több cukor megy be az izomsejtekbe, aminek szervezet szintjén nagyon komoly hatása van, lévén az izomszövet teszi ki a testtömegünk nagyobb részét), de kevesebb, mint amikor egy rosszul összepasszintott inzulin + szénhidrát kombó hipoglikémiás kómával megölheti a beteget. Az életkör önmagában megint nem olyan jelentős adat. Van akinek 30-es évesen kezdődik a 2-es diab, van akinek 60.

"A páciens gyerekként kezelése sajnos még mindig eléggé elterjedt.... :("

Elhiszem, hogy neked ez zokon esik. Nem akarok erre semmi védőbeszédet adni, eleve úgy jönne ki, hogy a mundér becsületét védem csak, alaptalanul. Maradjunk annyiban, hogy volt nekem is bőven "rossz" tapasztalatom ami a betegek felnőttként kezelhetőségét illeti. Persze tisztelet a kivételnek...az már nyilván az orvos hibája, ha nem tudja kiszűrni, hogy ki az ilyen beteg, és ki az akinek tényleg minden szájba kell rágni, és lehetőleg tőmondatokkal...

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1404) *Ropi* válasza philoxenia (#1402) üzenetére


*Ropi*
félisten

Pacsi! :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1405) [Prolixus] válasza *Ropi* (#1401) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Tessék akkor elolvasni amit legutóbb írtam, megnézni milyen cukrok mellett számít diabetes-esnek valaki (terhelésesnél 11,1 mmol/l felett, neked meg az éhomi volt min 15!!! órási különbség...) és össze is áll a kép. A te cukraidról ordít, hogy ennek a kompenzációs folyamatnak nagyon a végénél jártál mire diagnosztizálva lettél. Persze, lehetett volna gyógyszerrel kezdeni, de ilyen cukrok mellett én is azt mondtam volna, hogy 99%-ban úgyis hamarosan inzulin lesz a vége. Ilyenkor azt is mérlegelni kell, hogy játsszon-e az ember gyógyszerrel (valszeg feleslegesen), közben meg legyen kitéve a beteg érrendszere a nagyon magas cukroknak, meg legyen meg a diabetes-es kóma kockázata, vagy egyből állítsa be inzulinra.

(#1402) philoxenia

Éhominak az is eléggé magas, maradjunk annyiban. A HbA1c egy fokkal "jobb" de az is átlagosan 12 mmol/l-es vércukrot jelent a mérés előtti 3 hónapban. Az is elég sok. :( Hát nálad, talán lehetett volna kezdeni gyógyszerrel a terápiát, de itt is vannak kétségeim. Itt jön képbe amúgy a tapasztalat és a gyakorlati munka: Az orvosod lehet úgy gondolta, hogy az ilyen magas cukrokkal érkező betegek nagy része úgyis rövid időn belül inzulinnál köt ki, így nem sok értelme gyógyszerrel szenvedni. Ha 8-as éhomikkal meg 7%-os HbA1c-vel mentél volna, én eléggé biztos vagyok benne, hogy nem inzulinnal indítják a terápiádat.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1406) *Ropi* válasza [Prolixus] (#1403) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nekem is volt egy kis kavarodás a fejemben a típusmeghatározásokkal kapcsolatban, de most ezt elolvasva helyreállt a rend. :)

Erről a GLUT4 sejtmembránon át való felszívódásáról még nem hallottam, de akkor megmagyarázza, hogy miért "jön szembe a Titanic" némi kerékpározás után (más mozgásforma nálam nem viszi le ennyire). :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1407) cigam


cigam
félisten

Már Androidra is elérhető a dcont-os enapló.

Az már csak hab lenne a tortán, ha pl. a bt-os "nemere" fel tudná tölteni ezen mobil app-on keresztül is a mért értékeket. Vagy ez már működik? Most olvasom, hogy ez már működik.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1408) philoxenia válasza [Prolixus] (#1405) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nekem gyógyszerrel indult és ma sem vagyok inzulinos szerencsére. :)
A mozgás és a diéta nekem nagyon sokat jelent. A testsúly is fontos tényező, alacsonyabb testsúllyal sokkal jobbak a cukraim. Amit még újra tapasztalok mostanában, a hideg nagyon sokat segít a cukorszint csökkentésében, nem tudom ez mennyire általános. :F

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1409) [Prolixus] válasza *Ropi* (#1406) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ez a titanicos beszólás jó. :DDD

"Erről a GLUT4 sejtmembránon át való felszívódásáról még nem hallottam"

A glükóz molekula nem tud átmenni a legtöbb sejt membránján, minden sejtbe transzporter fehérjék segítségével tud bejutni csak (úgy képzeld el a glükóz szempontjából a helyzetet, hogy van előtted egy áthatolhatatlan fal, amiben van egy oda-vissza billenős szerkezet, ami a fal egyik oldaláról a másik oldalára szállít dolgokat, ennek segítségével tehát mégis át tudsz jutni az amúgy áthatolhatatlan falon, de máshogy sehogy...ha nincs billenős szerkezet, akkor b@szhatod). A bélrendszer üregéből (lumen) is ilyen transzporter fehérjékkel kerül be a bélhámsejtekbe a glükóz (ott mondjuk nem GLUT-4 van, hanem egy másik fajta), a vérbe is így kerül, a vérből is ilyen fehérjék segítségével jut be más sejtekbe. Van olyan GLUT aminek teljesen független a működése az inzulintól, van olyan amire hat az inzulin (ilyen a GLUT-4 elsősorban). És akkor a trükk tehát, hogy mozgás is "aktiválja" (kihelyezi őket a sejt membránjába) a GLUT-4 transzportereket, nem csak az inzulin. :K

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1410) [Prolixus] válasza philoxenia (#1408) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Na akkor köszönd meg a dokidnak, tuti van olyan orvos, aki már nálad sem vállalta volna be a gyógyszerrel való játszadozást. :)

"A mozgás és a diéta nekem nagyon sokat jelent. A testsúly is fontos tényező, alacsonyabb testsúllyal sokkal jobbak a cukraim"

Utóbbi dolog teljesen természetes jelenség. A mozgás meg a diéta persze hogy fontos, de nem olyan kritikus, mint amikor inzulinra van állítva a beteg. Ha valaki annyira "jól" eszik és "jól" mozog, hogy már szabályosan alacsonyak a cukrai, akkor azt úgyis jelzi az orvosnak és akkor vissza vesz a dózisból, vagy kap olyan gyógyszert, amitől kisebb hatást (és kevesebb potenciális mellékhatást is persze) vár az orvos, így az életmód jótékony hatása plusz a gyengébb gyógyszeres terápia is elég. Azt viszont minden orvosnak el (kellene?) mondania még a kezelés elején, hogy a táplálkozás és a sport nagyon sokat számít. Eleve úgy hangzik a kezelési protokoll, hogy enyhe esetekben nem is írunk fel gyógyszert, hanem testmozgást és diétát javasolunk. Na erről sajnos nekem is az volt a tapasztalatom, hogy nem sokan vesződnek már ezzel (mármint az orvosok)...lehet a sok rossz tapasztalat miatt. (Amikor jön vissza a beteg magas cukrokkal, de állítja, hogy ő nem eszik cukrosat...aztán kiderül, hogy zabálja a tésztát mint állat, holott elmondtad neki, hogy az is szénhidrát...voltam ilyen szakrendelésen)

"Amit még újra tapasztalok mostanában, a hideg nagyon sokat segít a cukorszint csökkentésében, nem tudom ez mennyire általános. :F"

Ez mondjuk fura, én pont az ellenkezőjét várnám. Hidegben inkább a szimpatikus hormonok szintje nő a vérben, azok meg szinte kivétel nélkül vércukor-emelő hatásúak. Persze lehet van valami általam nem ismert csavar a dologban, ami miatt mégis ellenkező hatás érvényesül...Passz.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1411) philoxenia válasza [Prolixus] (#1410) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Mondjuk én tényleg mindent mérek mérleggel és még a zöldborsó és a sárgarépa szénhidrát tartalmával is igyekszem számolni, míg sok ismerősöm szerint a zsömlében kevesebb a szénhidrát, mint a kenyérben.... :O

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1412) *Ropi* válasza [Prolixus] (#1409) üzenetére


*Ropi*
félisten

Akkor most már hivatalosan is elismert tény, hogy orvosi diploma kell a humoromhoz, mert az offolós topicban mindig azzal savaznak a srácok, hogy vallatni lehetne vele...Vagy valóban sz@® egyedi. :))

Köszönöm a részletes magyarázatot: sikerült dekódolnom, pedig eléggé elektronikára hangoltan jár az agyam. :D

(#1408) philoxenia: A hideg nekem is viszi le, szerintem ez általános jelenség (másoktól is hallottam).

(#1410) [Prolixus]: Jól tévedek, hogy inzulinról tablettára visszaváltani nem megszokott dolog? Máshogy kérdezem: megjátszható?

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1413) [Prolixus] válasza *Ropi* (#1412) üzenetére


[Prolixus]
addikt

"Jól tévedek, hogy inzulinról tablettára visszaváltani nem megszokott dolog? Máshogy kérdezem: megjátszható?"

Persze. De tartós tejet ne vegyél, ha meg akarod játszani. :DDD

Komolyra fordítva: Gyakorlatilag nem megoldható, jól tévedsz. Pont azért nem, mert inzulint akkor adunk már, amikor így vagy úgy, de nem elegendő az inzulintermelés (1-es diabnál kezdettől fogva ez a helyzet, 2-es diabnál meg a folyamat vége felé, amikor a sejtek kompenzációs mechanizmusa már kimerült).

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1414) *Ropi* válasza [Prolixus] (#1413) üzenetére


*Ropi*
félisten

Akkor viszont jól megszívtam azzal, hogy 2-esként regisztráltak úgy, hogy gyakorlatilag 1-es vagyok (ha keveset is de termel a szervezetem). Jól hallottam, hogy van valami C-Peptides vizsgálat, amivel kideríthető, hogy mi a helyzet? Amiatt kérdezem, mert nagyon időrabló, amikor szúrás után fél szemmel az órát kell figyelni, hogy mikor ehet az ember. Volt már, hogy elfelejtettem és arra kaptam észbe, hogy éreztem amint a Kisföldalatti felé tart a cukrom...Szóval átminősítés után emberi áron lehetne hozzájutni az azonnal ható inzulinhoz.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1415) [Prolixus] válasza *Ropi* (#1414) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Hogy mi, nem ugyanolyan áron veheti az inzulint aki 1-esként van diagnosztizálva, meg aki 2-esként, de ugyanúgy inzulinkezelésre szorul? :F

"Jól hallottam, hogy van valami C-Peptides vizsgálat, amivel kideríthető, hogy mi a helyzet? "

Ezzel megmondható, hogy mennyi inzulint termel a saját szervezeted. A C-peptid egy oligopeptid, az inzulin előalakjából vágódik ki az inzulin termelése során (tehát elő-inzulin - cpeptid = inzulin), így a vérben ugyanannyi C-peptid van, mint saját inzulin. Viszont ezzel nem lennél előrébb, ha a fenti elkülönítés alapján van besorolva az árképzés. Ahogy írtam korábban az 1-es vs 2-es besorolás nem az alapján különíti el a beteget, hogy kell-e neki szúrni inzulint vagy sem, hanem hogy miért alakult ki nála a cukorbetegség (autoimmun béta sejt pusztulás VS rezisztencia). Hiába vagy te inzulinos, akkor is 2-es cukorbeteg vagy. Mondjuk ez elég wattafuck, ha tényleg ezek alapján adja az OEP a támogatást a különböző inzulinokra.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1416) *Ropi* válasza [Prolixus] (#1415) üzenetére


*Ropi*
félisten

Sajna így van: az azonnali hatásút 2-esként 50%-ra kapja az ember. Így jártam... :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1417) zolokas


zolokas
aktív tag

Éggyomorra mindig 6.5 és 7.2 közöttszokott lenni milyen cukorszínt hogy reggeli után 1.5 valamikor 2 orával mindig 10 vagy 12? utána meg 7 8 között van? de csak reggeli után ennyi aztán rendeződik! azt alig eszek! ma pl 1 korpás kifli volt 2 evőkanál körözött meg 10 szelet herz szalámi! napi 2 500mg meforálom van!

[ Szerkesztve ]

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#1418) cigam válasza zolokas (#1417) üzenetére


cigam
félisten

A cukor magas, a meforal kevés. De ezt a dokival beszéld meg. Nekem 3x1000 tartja normál szinten. A múlt héten az éhomi 4.1 és 5.6 között volt. (egyszer 7.4 is volt, de akkor vétkeztem) Étkezés utána 2 órával sem szokott 8 fölé menni.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1419) zolokas válasza cigam (#1418) üzenetére


zolokas
aktív tag

kevés igen a meforál de még nem engedik a 1000mg-t nem rég raktak 500mg-re

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#1420) cigam válasza zolokas (#1419) üzenetére


cigam
félisten

Más gyógyszert/kiegészítőt nem szedsz? Életmódváltozás volt?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1421) zolokas


zolokas
aktív tag

Nem szedek semmit plusszba, 2 hónapja fogtak meg 17es cukorral és azota 2x 500mg

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#1422) cigam válasza zolokas (#1421) üzenetére


cigam
félisten

Miért nem ad többet? Az értékeidből látszik, hogy picivel a felső határ felett tartja, de nem viszi le teljesen a normál értékre. Esetleg egy másik dokival is konzultálj.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1423) zolokas válasza cigam (#1422) üzenetére


zolokas
aktív tag

Nekem annyit mondtak hogy ha állandósul minden nap szakba a 10es érték akkor kell felhívni, de még olyan nem volt változo a szint minden nap!

Meg a az a baj rá stresszelek is! Pl ennék csokit de ne memrek meg ilyesmi meloba is mozgok aztán leülök mérni amikor kell azt attol is fel megy! Pedig a mozgástol le kellene menni! Vagy mérni akkor kell ha pár percet pihenek menet után?

[ Szerkesztve ]

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#1424) [Prolixus] válasza zolokas (#1423) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Miért gondolod, hogy mozgás hirtelen lezúzná a cukrodat? Nem vagy inzulinos, ez elsősorban náluk jelenthet problémát. Mozgás inkább hosszú távon csökkenti a cukrot a te esetedben, nem pár percen belül.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1425) zolokas válasza [Prolixus] (#1424) üzenetére


zolokas
aktív tag

akkor mielött mérek pihenni kell legalább pár percet aztán mérni

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#1426) [Prolixus] válasza zolokas (#1425) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Mindenképpen reprezentatívabb lesz a mérés így. 15 percet pihenj.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1427) zolokas


zolokas
aktív tag

a tablettát hogy érdemes bevenni közvetlen kaja után vagy késöbb pl 10 perc mulva? elötte nem jött be mert meghajtott :)

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#1428) [Prolixus] válasza zolokas (#1427) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ilyen időintervallumban mindegy. Kaja után közvetlen veheted.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1429) tserrof77


tserrof77
senior tag

...nem tudom, mi van ma, de a szokásos kaja/inzulin mellett is reggel óta szinte folyamatosan hipózok... :U

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#1430) zolokas válasza [Prolixus] (#1428) üzenetére


zolokas
aktív tag

Kaja után nem viszi lejeb a cukorszintet a tabletta! pl ma 8,5 volt reggel utána 8,8 most este 6,9 vacsi előtt utána meg 7.4

8,5 éggyomorra sose volt még mióta tablettás vagyok!

[ Szerkesztve ]

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#1431) *Ropi* válasza [Prolixus] (#1386) üzenetére


*Ropi*
félisten

Véletlenül (mást kerestem) belefutottam egy cikkbe, amiben pont erről is szó van (szóval majdnem jól emlékeztem, mert nem a konkrét érték a 8, hanem a %-os HbA1c átlaga).

"Idén (2012) július elsejétől lépett életbe például az a rendelkezés, amelynek értelmében azok a betegek, akiknek a kiemelkedő kedvezménnyel juttatott drága gyógyszer ellenére sem sikerül adott időszak - kétszer három hónap - átlagában 8 alá szorítania vércukor százalékukat , vagy visszatérnek a korábbi, kevésbé korszerű adagolást és beadási módot jelentő NPH inzulinra, vagy maradnak az analóg készítményen, ám már nem 300 forintos dobozdíjért, hanem a gyógyszer árának felét kifizetve."

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1432) [Prolixus] válasza *Ropi* (#1431) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Korábban arról volt szó ha jól emlékszem, mi számít kórosnak és mi nem. Itt meg arról van szó, hogy milyen érték alatt/felett támogat az OEP egy terápiát vagy sem. A kettő nem ugyanaz logikailag. Ha nem lett volna ilyen szigorú az OPE, akkor meghúzhatta volna a határt 9%-nál is. Ez nem azt jelenti, hogy akkor 9% alatt minden oké lenne.

Amúgy ez az írás...kriminális. 8%-os átlagos vércukor teljesen értelmezhetetlen. Mi a százalékszámítás alapja? Mi a a 100%? :U És akkor ez elvileg egy olyan oldal lenne,a mi nem totál laikus...

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1433) *Ropi* válasza [Prolixus] (#1432) üzenetére


*Ropi*
félisten

Persze, elvonatkoztatva attól, hogy mindent súlyozni / szűrni kell, amit olvasunk. :))

Csak azért mutattam, hogy ez lehetett az alapja annak, amire a fórumtárssal ketten is rosszul emlékeztünk.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1434) [Prolixus] válasza *Ropi* (#1433) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ok, akkor én értettem félre a szándékodat ezzel a szövegidézéssel. :B

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1435) *Ropi* válasza [Prolixus] (#1434) üzenetére


*Ropi*
félisten

Semmi gond, itt nincsenek olyan mankók, mint a mimika meg a metakommunikáció. :N

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1436) zolokas


zolokas
aktív tag

HbA1c átlag az nem abból szűrik hogy milyen értékeket mérek? pl dcont alkalmazás programja átlagot számol nekem pl azon átlag vércukrom 3 hónapos 6.9!

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#1437) [Prolixus] válasza zolokas (#1436) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nem. A HbA1c az HbA1c, nem vércukor átlag. Relevánsabb adat, mint a mért cukrok átlaga, mivel az átlagolósdi csak akkor informatív, ha sokat mérsz.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1438) zolokas válasza [Prolixus] (#1437) üzenetére


zolokas
aktív tag

napi 4x mérek szerintem átlag nem rossz

de hogy kell kiszámolni vagy kiszámoltatni? HbA1c-t?

[ Szerkesztve ]

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#1439) bullseye válasza zolokas (#1438) üzenetére


bullseye
addikt

Azt nem te számolod, hanem a labor adja, szerintem.

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#1440) [Prolixus] válasza zolokas (#1438) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nekünk sehogy. Esetleg nézz utána, hogy mi is az. :K

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1441) zolokas válasza bullseye (#1439) üzenetére


zolokas
aktív tag

Laboron soha nem szokták feltüntetni még a c-peptidet se!

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#1442) [Prolixus] válasza zolokas (#1441) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Mert nem is nézik. Erről már beszéltem, hogy az esetek többségében felesleges c-peptidet nézni.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1443) zolokas válasza [Prolixus] (#1442) üzenetére


zolokas
aktív tag

lassan már 4 napja el van szállva a cukor pedig nem eszek sokat meg semmi édesség! 8 alá nem akar menni! reggel se este se! lehet nem 500mg meforal kéne ha nem egész! nem merek szilveszter napján inni ki tudja mennyi lesz meg tablettára alkohol nem jo, ha este beveszem 7 körül utána már semmi alkoholt nem ihatok!

[ Szerkesztve ]

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#1444) [Prolixus] válasza zolokas (#1443) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Biztos, hogy szénhidrátosat sem eszel? Egyébként több dolog okozhat ideiglenes zavarokat. Valami fertőzés például, megfázás vagy ilyesmi. Nem vagy beteg? Más gyógyszert nem szedsz? Az is bekavarhat.

Ha így marad 1-2 hétig még, akkor mindenképpen irány az orvos. Lehet valóban kevés a dózis. Első körben viszont másra is gondolni kell azért.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1445) zolokas válasza [Prolixus] (#1444) üzenetére


zolokas
aktív tag

nem vagyok megfázva,és nem szedek semmit, max rá stresszelek! de a éggyomori mindig 6,5 és 7.2 között van reggel 7kor

[ Szerkesztve ]

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#1446) *Ropi* válasza zolokas (#1445) üzenetére


*Ropi*
félisten

Sajnos a stressz is növeli, ráadásul eléggé (nálam legalábbis).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1447) Balinov


Balinov
félisten

Sziasztok Sracok, friss (3.5eves) 2es tipusu vagyok, 2x500mg medforminnal kezelve. Raneznetek erre a Ropival folytatott eszmecserere? Kivancsi lennek masok tapasztalatara/ velemenyre.

Konkret cukormero tipus Abbot Freestyle Optimum, egeszpontosan ez, nem a neo. Abbot oldala mar nem is mutatja a kurrens modellek kozott. Tesztcsik gyari , nem 3rd party utangyartott

Koszi
Bali

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1448) [Prolixus] válasza Balinov (#1447) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Szerintem senki nem fog tudni olyat mondani, ami a cukormérővel kapcsolatos gyanúdat kizárhatná. A javasolt megoldások vehetők számításba, előregyártott cukoroldat vagy laborral szimultán méregetés. (Vagy te csinálsz magadnak törzsoldatot, de ha nem vagy gyakorlott, akkor annak legalább annyi hibafaktora lehet, hogy lehet kár megcsinálni.) Esetleg elkérdheted más mérőjét és merhetsz azzal.

Hiába jó a tesztcsíkod, ha a mérő szenzora hülyült meg. A végeredmény ugyanaz, téves adatokat mutat a készülék. A legegyszerűbb a mérő hibáját kizárni.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1449) Balinov válasza [Prolixus] (#1448) üzenetére


Balinov
félisten

Koszi!

Oldatot nover jobbik felem meg csak ossze tudna hozni, de a legjobb tenyleg egy verveteles cukormeressel kontrollalt cukormeros osszehasonlitas lenne. Hulye voltam (illetve ezert nem:) ) mert szeptemberben mikor otthonvoltunk voltam tesztoszteronra vervetelen, 1-2 ezresert megcsinaltak volna +-ban a gyori Synlab-ban a cukort is, ott siman tudtam volna egy idopontban feljegyzett kontrollosszehasonlitast cisnalni.

Persze az is lehet, hogy szimplan cigirol leszokas miatttobbet eves,kozbenkaracsonyi menuzes es par nap szabadnap miatt feljot 8kilo es az utobbi idoben nem tul szigoru dietanemkovetes a ludas es bizony humanfaktor a magasabb ertek oka.

Csak aposomet nem ertem, o pont az ellenkezoje, kicsereltek combjaban egy eret/sontot az osszel, azota fel cigit sziv, fele kv-t iszik, napi 30-60percet minimum setalgat es fogyott 6-7kilot a mutet ota, nekei meg miert pont magasabb..

Rogzitem a Laborom appal a reggeli ehgyomrikat, tenyleg ugy tunik, par nap alatt mozdultam a 7-8-as tartomanybol (vagy kevesebb, aktivitasfuggo) a 10+-ba..ami van annyira rohadt sok, hogy muszaly utanajarni.

udv
B

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1450) cellpeti


cellpeti
veterán

Sziasztok!

Vénaszkenner.

"Működésének lényege, hogy közel infravörös tartományú fénnyel világítja meg a pásztázott területet, amit a vénákban haladó, oxigént már nem szállító hemoglobin-molekulák elnyelnek, ezzel sötét mintát alkotva a visszavert képen."

Így nem lehetne cukrot is mérni?

[ Szerkesztve ]

Tigris, tigris, csóvafény...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.