Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adsl
aktív tag
válasz
#32577792 #998 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!Nagyon jól esik mert most nagyon kétségbe vagyok esve!Megfogadom amit írtál!És holnap megyek a dokihoz is.Sajnos mióta vagyonőr vagyok elég sok kg rám jött,főleg hogy abba hagytam a súlyzós edzést is.Jelenleg 185cm,és 135kg vagyok.Tudom 20-30kg le kell adnom!
-
törölt tag
Sajnos sok dolog miatt lehet emelkedett:
- olyan kaját ettél, ami éppen akkor szívódott fel és hirtelen, amikor nézték
- időjárási frontok
- gyulladás, láz, gyógyszer
- stressz (heeh, erről aztán lehetne mesélni)Javaslatom elsőre:
Vegyél elő egy füzetet és 10-14 napig pontosan vezess mindent (étkezési napló).
Mikor, mit és mennyit ettél. Mennyi szénhidrát volt benne. Kaja előtt mérni, utána 1,5-2 órával.
Ha közben 20-30 percet meghaladóan mozogtál - séta, futás, úszás, kerékpár - ezeket is jegyezd fel.
Macerás, de nagyon sokat tud segíteni.
Kerüld a hirtelen felszívódó kaját, keresd az alacsony GI élelmiszereket. Tessék rendszeresen mozogni, napi 30 perc séta -- nem sétálgatás - sokat segíthet.
Gyógyszer: nem tudom mit fog mondani, DE mielőtt elkezded szedni, adj lehetőséget a szervezetednek, hogy maga oldja meg, ha ezekre figyelsz, 3-5 nap után már érezni kell a változást.
Ha nincs, akkor ne halogasd a felírt gyógyszert.
Inzulint elsőre ne engedd, onnan már nem igazán van visszaút.
Este 18 után ne egyél. -
adsl
aktív tag
válasz
#32577792 #995 üzenetére
Tavaly augusztusban is voltam laborban akkor 7,2 volt a laborban mért.Akkor nézték a 3havi átlagot is és az jó volt.Azóta ennyit romolhatott?Hogy ma meg 10,8?!Holnap megyek házidokihoz.Szerinted elküld újból laborba vagy ír fel gyógyszert?Vagy terhelésesre küld?Sajnos elég mozgás szegény az életmódom.Most eléggé megvagyok ijedve!Sajnos az életem is elég stresszes...
-
Nagyon függ attól is, hogy mikor, mit, mennyit ettél. Mérd rendszeresn 1-2 hétig. 1x evés elött, 1x evés után másfél-két óra elteltével. Nem szükséges minden étkezéskor, elég 1-et kiválasztanod, de azt minden nap mérd le. Ha rendszeresen 7 felett mérsz, akkor irány a doki, és mutasd meg neki a mérési táblázatot. Ha mázlid van egy kés odafigyelés, és testmozgás elég lesz. Ha nem akkor bogyóval még kezelhető. De ezt majd úgyis a doki dönti el, a lavór eredmények alapján.
A labor pontosabb mérlst végez, és az sem mind1 mennyi idő különbséggel, honnan vetted a vért. Pl. megméred a bal kezeden, aztán rögtön a jobbon, más értéket kapsz. Ezek az otthoni mérők inkább jelzik az értéket, akár 1 teljes egységet is tévedhetnek. Arra viszont tökéletesek, hogy észrevedd nagyon alacsony, átlagos, vagy éppen magas lett.
-
-
adsl
aktív tag
Sziasztok.Accu chek vércukormérőm van.Megmértem a vércukrom.7,3 lett.Gyógyszert nem szedek.Tudom hogy ez éhomira elég magas.A laborban mért meg 10,8 lett.éhgyomorra.Eddig még soha nem mértem itthon 8 felettit!Ennyi különbség lehet az itthon mért és a laborba mért között?Tesztcsík párnapos.Most eléggé megijedtem!
-
törölt tag
Én ma direkt megmértem első cseppesen és utána is.
4,2 volt mind a kettő esetben -
GAbre
veterán
Üdv!
Kérdezném,hogy mennyire lehet cukorbetegeknek enni Kókuszvirágcukrot?
Vegyes leírásokat kapok róla.
Egyik azt mondja ne egye cukorbeteg,másik,meg hogy azoknak is lehet.
És mennyire érdemes/lehet "enni" ezt a cukrot? -
http://www.diabetes.hu/cikkek/hypertonia/0802/a-vercukor-merese
philoxenia
Ez így nem feltétlen igaz, a legújabb accucheck performa is már kapiláris mérőcsíkkal mér. -
törölt tag
válasz
philoxenia #987 üzenetére
Hát fene tudja melyik mér pontosabban
Amikor vérvételre megyek, 1-2 tized eltéréssel mérek a kiadott labor eredményekhez képest.
A dcont cabrioval soha nem volt ennyire pontos a mérés.
Egyébként meg has kérdése is, hogy ki szeretne lábujjból szúrniHa nagy seb van és jó az akkori eredmény, én elrakok belőle mintát olyan napokra, amikor bűnözni akarok
-
philoxenia
MODERÁTOR
Szerintem az Accucheck pont azért mér pontosan, mert nem kapilláris módon veszem a vért, hanem cseppentem. Azonkívül először a kibuggyanó vért letörlöm, ajd a második cseppet mérem. Így közelebb vagyok a vénás vérhez.
Az igazi buli az, mikor valahol megvágom magam, akkor, ha nem nagy a seb, mérek egyet, ha már..... -
törölt tag
google a Te barátod is
kulcsszavak: vércukormérés, kapilláris
Egyébként még lehet fülcimpából is, bár kérdés hogyan teszed oda műszert
Egyébként is figyelni kell arra is, hogy az első csepp vért használd, ha nem jön, akkor ne nyomkodd, szúrj máshova és a többi
De az, hogy csak vér, az nem igaz. Pl. vénás vér nem alkalmas a pontos mérésre ezekkel a műszerekkel.
Bár nem tudom, hogy orrvérzés esetén mi a helyzet, de ugye az ritkán van, és azért orrba sem veretném magam -
fiktív1
tag
Aha, igen, megpróbáltam, hatalmas a különbség. A lábas 6.3, a kezes 7-9 volt most. Kaja utáni, sejtésem szerinti csúcsot mértem. Tudok az adott készüléknél és a tesztcsíknál említett kb 20%-ról ide-oda, de ez mégis hatalmas differencia. Később leírom majd röviden a sztorimat, borzasztó értékekről indultam, fogyással, 2 x 500 mg Meforalal, életmódváltással próbálkozom, lekopogom, 2.5 hónap alatt remek eredményt értem el. Kösz a választ, tehát elvileg nem lenne különbség. Tisztaságra vigyázom.
-
fiktív1
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy otthoni cukorszint méréshez (Dcont Trend) megfelelő-e a lábujjak begyéből vett vércsepp? Vagy mindenképpen a kéz ujjbegyeinek az oldala ajánlott? Lehet-e nagy különbség a két kapott érték között? Esetleg milyen egyéb helyek ajánlottak még?
A választ előre isöszönöm! -
Geryson
addikt
Az Index főoldalán egy BLOG, ami összegyűjti az általunk már úgy gondolom, hogy ismert terveket / álmokat.
-
prannk
őstag
Üdv!
erről hallottatok már? Elvileg ha a doki felírja akkor ingyenes. Vki volt már ilyen szűrésen? Szeretném megvizsgáltatni a lábaim,ereim,szemeimet stb így 15 év után.
-
törölt tag
Nekem úgy cserélték a régi dcont-ot, hogy nem is kérték be a régit.
Amikor gáz volt és arra voltam bevittem, azonnal kalibrálást végeztek rajta. Érdekes volt látni. én teljesen megbízom bennük, magyar cég, inkább nekik fizetek és még pontos is. -
Traxx
őstag
válasz
philoxenia #971 üzenetére
Akkor tájékozódok a tesztcsík árakról, és utána meglátom, hogy mi is lesz
-
-
Traxx
őstag
-
Szerintem mivel újdonság, ezért nem mindenhol tartják, majd ha kifut a régi/egyre többen keresik az új mérőcsíkot, lesz "mindenhol".
Ugyanakkor egy pillantást megér a Dcont akciója. Bár 3k a csere, de hamar megtérül, ugyanis 3k alatt van egy 50-es tesztcsík (a WEB-es boltjukban 2706.-). Javítsatok ki ha nem így van, de a piacon ez a legolcsóbb. Akkár az accu-chek, akár a bauer csikjai mind 1-2 ezressel drágábbak. Aki pedig havonta elméricskél ennyit, annak ez nagyon is számít, és pár hónap alatt visszahozza az árát.
Bár a youtube-on is találni videót a különféle mérők pontosságát összehasonlítandó, ezek egy mérésre szorítkoznak. Érdekes kísérlet lenne, egy hosszabb távú teszt, pl. 1 hónapig rendszeresen ugyanabból a bökésből származó vérből származó minta eredményeit összehasonlítani.
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
A napokban futottam bele egy reklámba, mely szerint ingyen cserélik a régebbi Akku-Chek Active cukormérőt újabb fajta Performa típusra. Itt van róla a hír.
Én nem vagyok érintett a témában, de édesanyám igen, bár neki szerencsére nem kell inzulinnal injekciózni magát. Régebben szedett pár évig gyógyszert a magas cukra miatt, de diétával kordában tudja tartani, és gyakorlatilag már a bogyó sem kell.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes cserélni? Főleg a másabb típusú tesztcsík elérhetősége és ára miatt kérdezem...neten talán 1-2 helyen láttam ilyen csíkot, míg Active-hoz gyakorlatilag minden bokorban van. De nem tudom, ebben mennyi változást hozhat a TB-támogatott körbe való bekerülése...viszont hátha van valakinek infója
Köszönöm a segítséget!
-
A cikk pontosságára jellemző, hogy azt állítja "45,3 forintos európai uniós támogatásból valósult meg".
-
lacam71
tag
[link]
Remélem még megélem! Beállítanék egy 4-es és egy 8-as jelző szintet, ez elég nagy áttörés lenne a vércukorszint szabályozásban, nem? -
philoxenia
MODERÁTOR
"2.5.2 Inhalációs inzulin
Tudja Ön?Hogy a porlasztott inzulin biztonságosan adható a 2-es típusú diabéteszben?
Amerikai szaklapok szerint néhány tanulmányban 2-es típusú cukorbetegeken hasonlították össze az egyszer adott hosszúhatású inzulinnal kombinált porlasztott száraz, por alapú inzulint és a hagyományos kétszeri injekciózás hatékonyságát. A betegek 6 hónapon keresztül étkezések előtt porlasztott inzulint, és lefekvés előtt elhúzódó hatású inzulint kaptak. Vizsgálták a HbA1C változását 6 hónap múlva. A HbA1C értékek mind a két csoportban hasonló mértékben csökkentek. Kissé kevesebb hipoglikémia volt az inhalációs inzulin mellett, ugyanitt viszont gyakrabban észleltek köhögést. Fontos megjegyezni, hogy az inzulin ellenes antitestek a porlasztott inzulint alkalmazó csoportban emelkedettebb értéket mutattak. A kezeléssel az inhalációs csoport tagjai voltak megelégedve.
Az eredmények szerint az inhalációs inzulin a 2-es típusú diabéteszben hatékonynak és jól tolerálhatónak bizonyult, a betegek pedig jól fogadták ezt a kezelési formát.
A fenti vizsgálat klinikai tanulmány keretében történt, gyógyszertári forgalomban a porlasztott inzulin sem külföldön, sem hazánkban egyenlőre nem elérhető." [link]
-
A meforal1000 kikerült a támogatásból?
Ma a doki egy másikat írt fel, amin van támogatás, de a hatóanaga ugyanaz. Ha ez nem tetszik, akkor töb mint ezer forintért kiadják rá a meforal-t is.Miért kell variálniuk a támogatott bogyókkal?
-
Pár napja belefutottam egy érdekes műsorba, ahol azt ecsetelték, hogy fognak egy nanokapszulát, abba disznóból származó hasnyálmirigy sejteket tesznek, és ezt binyekciózzák a bőr alá. Mivel a nanokapszula rácsai úgy vannak méretezve, hogy a termelt inzulin "átfér" rajta, így az akadálytalaul a szervezetbe jut. Az idegen "tárgyat" megtámadó fehérvérsejtek túl nagyok, hogy átférjenek a rácson, így "biztonságban" van a "beültetett" insulin termelő hasnyálmirigy.
Fejből írtam le, és lehet nem túl pontosan idéztem de a lényege az volt, hogy ezzel módszerrel 1-2 havonta egy szuri. és a frissen befecskendezett hasnyálmirigysejtek pár hónapig teszik a dolgukat.
Hallottatok ilyen módszerről/kutatásról?
-
adsl
aktív tag
Sziasztok!Érdeklődnék hogy valaki használja e a balzsamkörte teát?Tényleg van hatása a vércukorcsökkentésre?Éhomi vércukrom 7és8 között szok lenni.
-
harry3
őstag
Üdv.
Az alkohol fogyasztáshoz szeretnék hozzászólni. Az alkoholról azt kell tudni, hogy a májban történik a lebontása, amelyhez cukor szükséges. Nagy mennyiségű alkohol fogyasztása esetén a máj glükózfelhasználása nagyobb, ezért csökken a vér glükóztartalma. Természetesen a magas cukortartalmú italok pont az ellenkezőjét váltják ki. Ha valaki este elmegy iszogatni, akkor nem azt fogja számolni, hogy olyan italokat igyon, hogy a vércukorszint normál értéken maradjon, főleg ha már részeg az illető. Ilyenkor áteshet a ló túloldalára, lecsökken a vércukorszint(normális is maradhat, ez csupán a véletlen műve), ájulás, kóma következhet be(bár ezt gondolom mindenki tudja). Ha ezt gyógyszer mellett csinálja valaki, akkor még veszélyesebb, illetve a 2-es típusú diabetes mellitus esetén a rendszertelen vércukorszint tovább ronthat a helyzeten, de ez inkább alkoholisták, rendszertelenül étkezők esetében okozhat gondot. Remélem valamennyire választ adtam rá, hogy miért is nem jó a rendszertelen alkoholfogyasztás. -
-
*Ropi*
félisten
válasz
#32577792 #952 üzenetére
A kenyér állaga annyira szivacsos és habkönnyű, hogy relatíve tényleg korlátlanul sokat ehetsz belőle (ha az adott étkezésnél csak azt eszed egyedüli CH forrásként). Én a bevitt térfogat miatt kezdtem hízni tőle (pl. ebéd 50 CH az 9-11 szelet belőle, arra felvágott, Norbis light Trappista, meg 1-2 paprika, 3-4 paradicsom szeletelve).
-
törölt tag
"Diabetikus kenyérkénk fejlesztésénél figyelembe vettük az igényeket egy olyan termékre, amit szabadon fogyaszthatnak a cukorbetegek és építhetnek rá étrendet a fogyókúrázók is. Diétás kenyerünk 30%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos kenyér."
Szabadon fogyaszthatnak???
Azért hazudni nem kellene talán. Ezt is csak a napi CH mennyiségen belül lehet fogyasztani.Egy nagy fekete pont a hazug marketing miatt...
-
*Ropi*
félisten
válasz
bullseye #947 üzenetére
Nagyon hasonlít a Lipótiban kapható diabetikus kenyérre, az is 250 grammos és pontosan ugyanennyi CH-s.
Mennyibe kerül? A Lipótis 370.-, ha jól emlékszem (augusztus óta nem ettem, újra leálltam a kenyérről).
-
-
bullseye
addikt
Azt hiszem még itt nem ajánlottam, de találtam egy nagyon jó kenyeret, csak sajnos ritka, meg ahol látom ott is csak néha bukkan fel, és nem tartós. Meg nem bízom a csodában, úgyhogy valaki szakértőbb megnézhetné.
Kohl's kitchen Diabetikus kenyérke. Sima 30 körüli CHval, mint legtöbb ilyen szénhidrátszegény izé, ami nem paleo/magos megoldás, DE valahogy sikerült nagyra készíteni. Gondolom sima 250 grammos kis kockakenyeret már látott mindenki, ez minimum kétszer akkora ugyanakkora tömeggel, szép nagy szeletekkel, egészen kenyérforma a kinézete, a szaga és az íze is közelebb áll hozzá. Eddig a legkomolyabb hátránya, hogy pirítósnak könnyen megég.
-
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia #945 üzenetére
Ott a pont.
-
*Ropi*
félisten
Jó Neked.
Nekem (192 / 106 pillanatnyilag, de napok alatt jön-megy 10 kiló, 3 hete 96 voltam, most megcéloztam újra) még ez a napi 150CH is sok néha, minden rám ragad, mozogni meg nem mindig tudok a munka miatt. Amikor tudok lenyomok pár tíz felülést meg guggolást, hogy járjon bennem a vér, de általában még enni is elfelejtek.
-
Geryson
addikt
válasz
#32577792 #931 üzenetére
Nyilvánvalóan kerülendő (ez a szénhidráttartalom miatt is érthető), de hát 1x kit érdekel egy évben?
Én amúgy baromi ritkán iszom, ez 0, 1 vagy 2 alkalom egy évben, de inkább csak a 0-1 alkalom a megszokott. A leírásod alapján duplán veszélyben voltam, ugyanis 1.-jén futottam 15 km-ert délután, de azt hiszem ezekre is elég jól tudok már vigyázni...
-
törölt tag
Nekem nincs pumpám, kérdezték, de számomra az macarás lenne.
Szeretek fürdőbe járni, szaunázni, ott meg gondolom nem előnyös.
Azt egyébként alkalmazom, hogy mérés alapján adok, ha kell keveset adok - azért nem viszek be több szénhidrátot mert 5 körüli az étkezés előtti - és ha szükséges, ráadok 1-3 egységet. Így adagolva sokkal egyenletesebb a szint. Ha dolgozom, akkor sajnos ez nem megoldható annyira, bár ott nincs nasi-nasi, tehát az értékek is jobbak akkor.Páleszt szeretem, de válogatós vagyok benne, bolti gagyit szinte soha.
Torokfájásra, gyomor fájdalmakra, búra-derűre egy kis korty -
-
törölt tag
- feltétlenül kerülendő a cukros likőrök, desszertborok, édes pezsgők fogyasztása, mert ezek nagyon megemelhetik a vércukorszintet;
--az alacsony alkoholtartalmú, de malátacukrot tartalmazó sörök közepesen emelik a vércukrot, ezekből két dl-nyi mennyiség kb. 1/2 zsemlének felel meg;
--szem előtt kell tartani, hogy az igen alacsony cukortartalmú száraz borok, száraz pezsgők, valamint a cukrot nem tartalmazó égetett szeszes italok (pálinka, brandy, vodka, whisky stb.), mivel az alkohol májenzim-méreg, blokkolják a glukoneogenezist, a keményítő glukózzá bontását. Tehát alkohol hatására a máj nem, vagy alig bocsát cukrot a keringésbe, ami abban az esetben, ha egyidejűleg nem kerül sor szénhidrát-bevitelre, nagyon könnyen a vércukorszint gyors zuhanásához, hipoglikémiához vezethet. Ennek fokozott a veszélye, ha az alkoholt fogyasztó cukorbeteg azonos időben fizikai aktivitást is végez, azaz fut, gyalogol, kerékpározik, táncol vagy akár szeretkezik. Ez különösen érvényes az inzulinkezelés alatt álló vagy szulfanilurea-készítményt szedő cukorbetegekre. Tehát: ha vércukorcsökkentő alkoholfélét iszik a dibabéteszes, tanúsítson önmérsékletet, és egyidejűleg fogyasszon szénhidrátot is. Ilyenkor biztonsági okokból ajánlatos soron kívül ellenőrizni vércukorszintjét!
--a cukorbetegnek tudnia kell, hogy az alkohol, akár a napi két dl-t meghaladó bor is, jelentősen megemelheti a vér trigliceridszintjét, ami már az érrendszeri szövődmények fokozott kockázatával jár.-
-
Geryson
addikt
válasz
philoxenia #921 üzenetére
Köszönöm a linkeket. Főleg a második ígérkezik érdekesnek, a hétvégén írok is nekik egy levelet, hogy mennyi lenne a készülék + a szenzor meg minden, ami kell. Januárban megyek éves
szervizrekontrollra és megkérdezem a fődokit is, hogy milyen gyártókról tud még itthon a Medtronicon kívül, mert szinte 100%-osan eldöntöttem, hogy egy ilyen készüléket beújítok magamnak. Szúrni bármikor tudok, de mérni 5 percenként nem...prannk: Beszéltünk itt az alkoholról, hát egy előszilveszteri és egy szilveszteri buliban bevágtam több mint 1 liter Jägert.
Hát tényleg meglepően sokat kellett szúrnom, nem is figyeltem még. Az egyik nap 30 valahány egységig számoltam, majd szakadt a film, szilveszterkor is baromi sokat szúrtam, de mondjuk nem számoltam. Úgy voltam vele, hogy inkább hippo, mint magas és akkor gyorsan iszom valami cukros üdítőt. Hippo végül is nem lett, a cukim viszont tök OK volt. 7.9 volt a legmagasabb, szilveszterkor végig 4 és 5 körül, merthogy 1-2 óránként mértem a filmszakadásig.
Szóval a cukrot rendben tudtam tartani, de a vérnyomásom 2 napja 150 körül van, aminek meglehetősen nem örülök, remélem qrva gyorsan lemászik innen a normális tartományba vissza...
-
törölt tag
Elméletileg a Pen tűjét is minden alkalommal kellene cserélni, ott van a használati leírásban.
Na most, vagy annyit cserélsz, amennyit kapsz támogatott mennyiségben, vagy a feletti részt megveszed támogatás nélkül.
Én tuti nem fogok minden lövés után cserélgetniAkcept
Azért írtam feltételes módban, így használhatjátok nyugodtan, viszont a lándzsa legyen mindenkinek sajátja. Azzal nem szabad mást szúrni. -
válasz
#32577792 #925 üzenetére
A készülék 1 személyes használatra van kitalálva, eltárolja a méréseket (időpont, érték), és heti havi átlagot is számol a mérésekből. Lehetőség van rá, hogy megjelölj 1-1 mérést, hogy azt ne vegye figyelembe az átlag kiszámításakor, de macera. Viszont - mivel ajándék - gondolom nincs rá szüksége rendszeresen, csak időnkénti kontrol mérésekhez kell. Ekkor nyugodtan használhatja az egész család, mivel sem az átlagolásra nincs szükség, sem arra, hogy az internetre feltöltve más is nyomonkövethesse a kapott értékeket.
-
-
Akcept
tag
Karácsonyra kaptam egy vércukormérőt.
Ti egy ujjszúró lándzsát többször használtok? Vagy eldobjátok és mindig új kell?Más: Ez egy Dcont TREND. Miért nem használhatja az egész család?
-
Geryson
addikt
Tudjátok miben kellene a segítségetek? Szeretnék venni egy folyamatos glükózmonitort. A múltkor kaptam itt valakitől a Medtronic-os linket, de sajnos náluk 508.000 Ft a készülék (plusz 6 naponta 10.500 Ft a betét). Esetleg valakinek más ötlet készülékgyártóra? A betét ára nem zavar, de a készüléké nem gyenge - persze ha nincs más, akkor megveszem.
Igazából mivel nem OEP-támogatásos, azon gondolkoztam, hogy vehetném pl. Németországban is?
-
MonoGluceosis v1.1
A MonoGluceosis egy platformfüggetlen cukorbetegség menedzselö szoftver, melynek két része van: az adatrögzítö és analizáló rész. Az adatbeviteli résznél rögzíthetök a betegséggel kapcsolatos adatok, mérések, állományok stb. Ezekböl az adatokból az analizáló rész készit jelentéseket, kiértékeléseket pdf formátumban. A program pluginekre épül, igy egyszerüen lehet kiegészitéseket, új jelentéseket a programhoz készíteni. -
prannk
őstag
-
Geryson
addikt
He-he, ez a kérdés engem is érdekelne. Én mondjuk tök ritkán iszom, de akkor masszívan, Jäger + light kóla és soha nem mértem még rosszat (általában filmszakadás előtt még mindig mérek egyet - legtöbbször segítséggel). Szóval alkohollal úgy magában még soha nem szúrtam el...
-
prannk
őstag
Üdv!
Az alkoholról lenne 1-2 kérdésem.
1 es vagyok és pumpás. Kijárkálok este bulizni,kocsmába szinte minden hétvégén.
Mielőtt elmegy rámérek (általában jó szokott lenni)
Megiszok 2-3 sört meg 1 kis bort meg valamikor előferdül egy tömény is (vodka vagy whisky. cukros löttyöket meg pálinkát nem iszok.)
Hazaérek megint rámérek és kb ugyanolyan jó mint amikor elmentem otthonról. Persze szoktam benyomni 2-4 egységet az este alatt.
És reggeli,késő délelőtti kelésnél is ugyanúgy jó. Valamikor kicsit alacsonyabb.De miért mondják,hogy a cukros ember nem ihat alkoholt?
Mert én kitudom játszani az értéket jóra.
Szóval ihatok alkoholt nem? Mert nem megy fel/le az érték tőle mert kijátszom.
Soproni szénhidráttartalma 1 deciben 1.6g. 1 üveg = 8g Nem olyan vészes.
-
-
[Prolixus]
addikt
válasz
beleszólok #905 üzenetére
És nem lesz olcsó valószínűleg...
Origo minőség: A glükagont/glucagon-t sikerült kétszer(!) leírni a cikkben glucadonnak.
-
beleszólok
senior tag
Mesterséges hasnyálmirigy
Egy bajom van vele: már tíz éve is ígérgették, öt-hat éve ugyanígy azt mondták, hogy még kb. öt év kell a bevezetéséhez... -
[Prolixus]
addikt
válasz
philoxenia #903 üzenetére
Nem tudom, de szerintem (tippre) sehogy, vagy nem közvetlenül. A hypo-s tüneteket a szimpatikus idegrendszer fokozott aktivitása okozza, nem az, hogy sok az inzulin vagy ilyesmi.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Na ha ennyire mélyen belemegyünk a témába, miért jelentkezik a nyugtalanság stb. Még relatíve nem alacsony (4 fölötti) cukroknál, ha a tendencia csökenő? Azaz az inzulin hogyan hat ezekre a receptorokra?
-
[Prolixus]
addikt
válasz
beleszólok #901 üzenetére
Ühüm. Hát akkor ez a téma kérdéses marad a továbbiakban. A ritmuszavart mindenesetre "igazán" az EKG-vel lehet diagnosztizálni, szóval ez a vérnyomásmérős extra funkció esetleg arra lehet jó, hogy felhívja a figyelmet, "talán gáz" van. Én ezt azért nem könyvelném el még biztosan ritmuszavarnak. Mármint, hogy az volt neked. Persze, nincs kizárva, hogy az volt, és igaza volta mérőnek.
-
beleszólok
senior tag
válasz
[Prolixus] #900 üzenetére
Most csak a ritmuszavar: a mérőmnek van egy olyan funkciója, hogy bizonyos fajta ritmuszavarokat érzékel és megjelenít egy kis ikont a kijelzőn, hogy ilyet tapasztalt. Hogy ilyenkor valójában mit vesz észre, azt kérdezd a gyártótól.
Altató: mondom, nekem nem valódi alvásproblémáim voltak, csak egy félhülye szomszéd, akinek a zajongása miatt nem bírtam aludni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden ami hőszivattyú
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Politika
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest