Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
*Ropi*
félisten
Tegnap az egyik gyógyszertárban azt az infót kaptam, hogy az Actrapid hiánycikk: 2 hete nincs a nagykerekben. Nem is tudtak adni, ezért át kellett menjek egy másik gyógyszertárba kiváltani a receptet. Szóval ha valakinek mostanában fogyna el, akkor mozduljon rá!
-
prannk
őstag
Geryson mi a helyzet a pumpával?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Próbáltam a kókuszzsírt, nagyon drága, de például rántott ételeket tényleg jó benne sütni. Főzni nagyrészt olivával szoktam.
-
-
-
*Ropi*
félisten
Kókusz olaj (nem tudom volt-e már)...
-
törölt tag
Sziasztok
Ma hívtak a mery cukormérő gyártótól, hogy nyilatkozzak a készülékről...
nos sokat nem tudtam mondani, mert a feltöltő felület miatt nem használom, ezt mondtam is
szóval aki ezt használja és szeretné, hogy fejlesszék a programot, írjon nekik, és mondjátok el mit szeretnétek látni benne
ha sokan mondják, talán... -
[Prolixus]
addikt
válasz
philoxenia #1087 üzenetére
Érdekes egyébként a koncepció, meg nagyon ötletes is. De ebből a hosszabb cikkből azér egyértelműen kitűnik, hogy inkább kiegészítésként lehetne használni (legalábbis jelenlegi állapotában). És ha jól olvasom, akkor még csak egereken tesztelték...azért az rohadtul nem ugyanaz, mint egy 80 kilós ember.
Plusz az inzulin kieresztéshez használt biokémiai reakciót és érdemes vizsgálni olyan szempontból, hogy H2O2 keletkezik közben. Ami közismert oxidatív stresszt okozó ágens, szabadgyökképző. Antisepticus felhasználása során is pont ezt a tulajdonságát használják ki, krónikus hatás viszont mutagén/carcinogén lehet. Persze ha mindig máshol használjáka tapaszt, azért jelentősen csökkenthető egy adott bőrterületen ez a kockázat.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
[Prolixus] #1086 üzenetére
itt talán több az info, de az elsődleges forrást nem sikerült megtalálnom
-
[Prolixus]
addikt
válasz
philoxenia #1085 üzenetére
"A tűkben nanorészecskék találhatók; a mikroszkopikus „buborékokban” inzulinraktárak vannak, amelyek azonnal szétesnek, és inzulint juttatnak a szervezetbe, amint a beteg vércukorszintje túl magasra emelkedik."
Tűket ír. Persze a tűk a tapaszon vannak. Szóval kérdés, hogyan érted ezt a tapasz dolgot.
Mondjuk lehet a fordítás rossz, nem néztem utána. De ha 2-esnek szánják, annak is az elején, amikor még kevés kell...hát. Akkor azért olyan túl sok értelme nem lesz a dolognak, bár gondolom a smiley-t is ezért raktad hozzá a mondatodhoz.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
[Prolixus] #1084 üzenetére
Gondolom a tapaszban lenne és főleg a 2-es típuson segítene ahol nem túl sok inzulin kell, pláne eleinte és pláne napközben.
-
-
törölt tag
-
*Ropi*
félisten
válasz
#32577792 #1075 üzenetére
Az még benne van a mérési szórásban. Egyébként pluszmínusz 2 a max. elfogadott eltérés, mert a műszer és a csík is egyet-egyet tévedhet oda-vissza. Ultrám van: általában 3x mérek, ha bizonytalannak érzem az eredményt és hetente többször van ilyen...Ráadásul nálam simán téved 1-et, ritkábban 1.5-öt is.
-
törölt tag
Ma kaptam egy Mery ultra készüléket, használ valaki ilyet?
4,1-et mértem Dcont partnerrel, 3,8-ar a Meryvel.
Nem sok eltérés, de azért van. Érdekes lenne tudni, melyik a pontosabb -
-
laszlohu
addikt
Jönnek az okos vércukormérők,
az első a Dcont Hunor, amire van TB támogatás,
magyarul olcsóbb receptre : -
-
bullseye
addikt
Erről tudtok valamit. Nyilván nagyon bizalom gerjesztő, hogy szerintük mindent gyógyít a baleseti halálon kívül, de amúgy van valami alapja/értelme cukrosoknak?
-
törölt tag
Voltam kontrollon.
Átnézte az adatokat és szokásokat.
A hajnali emelkedéssel nem tud mit kezdeni, Levemirnél nem tud jobbat a hajnali szintemelkedés csökkentésére.
Megpróbálok visszaállni a zabkásás vacsira, ott elég sokára szívódik fel a ch.
Kerékpározás: azt javasolta, hogy a 2x30 perc pihijénél vigyek be 10-15gr. CH-t. Ezek után nézzük mi lesz. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#32577792 #1065 üzenetére
Igazából a saját inzulin mindig bekavar nálunk, a 7-8 nem túl magas érték szerintem. Ha inzulint adsz magadnak a saját visszaszorul és nem termelődik. A testmozgás nyilván segíti a felhasználást, de a termelést semmiképp. Azt a magasabb cukorszint váltja ki. A 8 körüli még nem feltétlenül.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #1064 üzenetére
de
ettől függetlenül ott nem szívódott fel, pedig mindent próbáltam. többet adtam, ettem, emelkedett nem kicsit, újat bontottam, az se használt
-
prannk
őstag
válasz
Geryson #1061 üzenetére
Hali. Ilyen nekem is szokott lenni,hogy napközben tök patent minden és reggelre felszökik.. Ez általában akkor szokott ha nem sportolok semmit aznap + szénhidrát dús kajákat eszek. Illetve amikor már 4. napja van benn a kanül.
De az is lehet,hogy olyan helyen van a kanül ahol rosszabb a felszívódás. Nekem volt már bent 5 napig akanül is -
törölt tag
válasz
Geryson #1061 üzenetére
Azt tudni kell, hogy 6,2 körüli volt a hemom 2-3 évig.
Ehhez képest most 7, annak tudatában hogy leálltam a reggeli-esti almás-zabkásáról, még úgyis sok számomra.
A tekerés ha egyedül megyek intenzív. Ha nem dolgozom, akkor ezt kétszer teszem meg, igaz délelőtt és este.
A 30 perc séta eredményesebb ebből a szempontból.
Nem mondom, hogy nem csúszik be olyan CH ami nem ideális, de figyelek azért erre eléggé.Az este pl. 5.0 volt lefekvéskor, amire ettem egy szelet túrós rétest (ebben max, 10gr liszt lehetett, a túró pedig édesítős) jóval kevesebb bázist adtam (14E) és reggelre 8.2 volt.
Frontok befolyásolják nagyon, ez tény, de az 1-2 nap.
Sajnos azt is magamtól kellett rájöjjek, hogy a hasfalba adott inzulin nem szívódott már fel. Hiába próbáltam ki mindent, 10 fölött volt állandóan. Amikor olvastam róla és karba adtam, 12 óra alatt helyreállt.
Azóta igyekszem váltogatni a helyeket is.na mindegy, csütörtökön megyek kontrollra, remélem a doktornőm lesz, mert vele lehet 2 percnél is többet beszélni.
A többi szarik az egész tanácsadásra, eredmény néz, javaslat kiad viszontlátásra. -
Geryson
addikt
válasz
#32577792 #1059 üzenetére
Hát én már azt észrevettem, hogy néha össze-vissza reagál a szervezetem dolgokra, inzulinra, stb.. Próbáld ki megint és ha hasonló eredményt érsz el, akkor doki és megmondja a tutit. A 7.3 tökéletes, szinte alacsony intenzív sporthoz. Az, hogy felment lehetne pl. az is, hogy lassan felszívódó szénhidrát volt még benned és közben fejtette ki a hatását. Lehetne az is, hogy nudli volt a tekerés, nemhogy intenzív.
Amúgy nekem is volt már olyan, hogy DCont Personal mesterünk mért x-et, nem hittem el és második mérésnél lényegesen (!!!) más érték jött elő. De olyan szintű volt az eltérés, hogy el sem hittem. Egyszer valami olyasmit olvastam még vagy 10-15 éve, hogy nem szabad préselni a vért az ujjból, mert az nem "jó" vér. Most nem szó szerint írtam, de ez volt a lényege.
Nekem példának okáért 12 órája teljesen hülyén reagál a szervezetem az inzulinra. Futás közben után tökéletes volt, éjjel elindult felfelé (mintha megállt volna a bázis), reggel 15, azóta csillagászati mennyiségűvel sikerült némileg lehúznom, pedig szereléket is cseréltem - nehogy tömődés legyen az oka. Tiszta furcsa, ilyet sem láttam még soha. Még várok pár órát és hívom a dokit, hogy mit csinálok belül...
Apropó: 7+7 km az nem túl sok tekeréshez. Intenzív kerékpározás (20 éves koromig versenyszerűen toltam) az egy középhalandónak is 22-25 km/h, nekem anno 35 km/h. Szóval az kicsivel több, mint fél óra. Nem kritika, jó, hogy legalább ennyit tekersz, de ez nudli hacsak iszonyatos ellenállásra nem vagy beállítva. Ugye sportnál valami olyasmire emlékszem, hogy 30 perc az abszolút alap, inkább 60. Tekerni én azt mondom, hogy 20-30 km és akkor lesz komolyabb hatása, izomban, bármiben...
-
*Ropi*
félisten
-
törölt tag
sziasztok
van valaki akinél egy inteníz órás biciklizés nem csökkenti hanem emeli a szintet? -
prannk
őstag
válasz
Geryson #1050 üzenetére
Örülök! Megkönnyíti az életet az biztos.Nekem is 22 a napim. Csak én adok 10-12 is étkezésnél
penel 16 körül szoktam. Én sajnos szeretek enni
Éjjel nekem 3- 6 ig meglett nővelve a bázis 20% al. Így olyan szintbe van egész éjjel.
Egy dobozka tartozék legyen nálad mert bármikor eldugulhat a cső vagy kijön a kanül belőled.Csak elmondom,hogy Németországban ingyen adogatják a pumpát. Vagyis teljes támogatásra.
-
Szomorú hír, hogy a nyugati-országokban 100% az új cukorbetegek pumpaaránya és jó 50% a régieké, ehhez képest itthon nincs 1%, jól olvastátok: 300-350.000 inzulinos cukorbetegből 2.500 pumpás van...
Erre van egy tippem: Nincs rá pénzük. Mennyibe kerül átlagosan egy hónap?
-
Geryson
addikt
Köszönöm kérdésed, már lassan 2 hete össze vagyunk nőve. Azért van mit tanulgatnom és bevallom őszintén nem tudom, hogy hogyan fogunk teljesen összeszokni. Elmagyarázom...
A készülék maga makulátlan. Ugye én a legjobban a folyamatos szenzornak örülök. Ez annyira, de annyira cool, hogy el sem tudom mondani. Belőttem magamnak, hogy 3,5 mmol előtt 20 perccel riasszon, hát ez valami fenomenálisan király. Felfelé 11 mmol-ra lőttem be a határt, ott sem trend, sem időriasztást nem kapcsoltam be. Csodaszépen látom, hogy hogyan hullámzik a cukim kajánál, vagy bármikor. Merthogy ugye hullámzik az éjjel is, hajnalban pláne (most már tudom is, hogy miért). A hipporól végre megkaptam a végső intelmet, ugyanis nem az a legnagyobb gond, hogy a máj glükózkészlete kiürül és pl. reggelre Somogyi effektus lép be, vagy éppen a májat károsítja - hanem a doki szerint a legnagyobb veszély az agyi funkciók roncsolódása így elterveztem, hogy soha többé nem hippózom.
Futásnál nekem óriási segítség a szenzor, és ugye sajnos a sport miatt én elég sokat hipóztam.
A pumpa maga is iszonyat király. Az, hogy visszaveszem a bázist órákra, vagy teljesen leállítom, az hihetetlen. Futás közben, előtt és utána 2-3 órán át 0%-on vagyok, utána 2-3 órát 50%-on nyomom, reggel 4.6-al ébredtem pl. ma (este futottam). A doki szerint viszont 15-ig el lehet indulni sportolni, így tegnap (véletlenül) felmentem 13-ra és inkább azt csináltam, hogy adtam egy egységet, ami ugye a futásnál extrém szinten hatékony és 4 körül értem célba úgy, hogy közben már bevettem egy kis cukrot, mert beriasztott a trendriasztás. Amúgy azt megfigyeltem (amit a szakirodalomban is olvasni), hogy ha 10 fölött mész el, akkor először felfelé indul el a mmol és csak utána kezd el csökkeni. Tökre érdekes...
Az is baromi jó, hogy iszonyatosan visszaesett az inzulinigényem. Anno simán szúrtam 10-12 egység Apidrát, a 24 órásom 25-28/30 egység között volt. Most a 24 órásom 22 egység, kajához meg szúrok 5-6-7 egységet. Most tanultam meg, hogy ez a csepegtett inzulin sokkal hatásosabb ugye, mint az inzulingombóc. Érdekes amúgy, hogy nem zavar a készülék, bár már szakítottam ki magamból a szereléket.
Simán alszom vele, ha éppen "olyan" szituáció van, akkor klikk és már le is van véve.
Amit nem nagyon tudok egyenlőre, hogy szénhidrátot számoljak, ez tökre nem megy, pedig be akarják állítani automatára a készüléket. Én eszem, szúrok kb. és mérek, így csinálom 15 éve. Az, hogy a kifőzdés nénitől megtanuljam, hogy egy rántott hús mennyi CH, az nekem egyenlőre eléggé kizárt.
Csak javasloni tudom bárkinek ha meg tudja venni, mert nagyon profi kis dolog és. A Medtronic amúgy 24 hónap kamatmentesre odaadja a készüléket. Szomorú hír, hogy a nyugati-országokban 100% az új cukorbetegek pumpaaránya és jó 50% a régieké, ehhez képest itthon nincs 1%, jól olvastátok: 300-350.000 inzulinos cukorbetegből 2.500 pumpás van...
Ami sajnálatos negatívum nálam, hogy 2 hónapja vérnyomi-csökkentőt kell szednem, mert hiába bármi erőfeszítésem (bár még nem adtam fel), a vérnyomim felment 140-150 közé, ami ugye már sok.
38 év, stresszes vállalkozói élet és a cuki megteszi a hatását...
-
adsl
aktív tag
Sziasztok!Olvastam a balzsamkörte teáról.Szeretném megkérdezni hogy valaki fogyasztja e?És ha igen mik a tapasztalatok?
-
prannk
őstag
-
prannk
őstag
Geryson mi a hejkó a pumpával? rajtad van már?
-
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia #1042 üzenetére
A cukiság ellen.
(#1045) ungawa: Jobbulást!
-
-
tserrof77
őstag
válasz
philoxenia #1042 üzenetére
Zsír, eladom az audiba az esztergályosoknak
Szerintem ungawát pl térdműtét miatt tiltották el...
-
törölt tag
Én meg szilvapálinkával
-
tserrof77
őstag
Végre megjött a jó idő, előkotrom a bringát én is, az majd azért segít. A króm tényleg nem rossz ötlet, már más is mondta.
-
tserrof77
őstag
Pedig igenis van jelentősége a szemnyomás mérésnek. Én amikor megyek szemfenékre (általában évente) mindig megcsináltatom. Igaz, én nem sztk keretek között. A szemfeneket pedig érdemes tágítás mellett csinálni, mert különben a periferiális bevérzéseket nem fogja a doki rendesen látni. Nekem is így látta csak meg a kezdődő bevérzéseket (21 év mégiscsak nagy idő).
Más... ma totál kész vagyok, hajnal 3-kor megébredtem. Este normál 7,9-cel feküdtem. 14.3-mal "ébredtem" vert a víz, mint aki hipózik. Szomjas is voltam (ezért mértem, az nálam tipikus magas érték) adtam korrekciót, de már nem bírtam visszaaludni. Ez a melegfront kutyulhatott be szerintem. ..
-
fordfairlane
veterán
Pontosan hányféleképpen tudják megmérni?
Nem tudom, nekem kétféleképpen mérték, egyszer a nyomkodásossal, egyszer meg olyannal, ami hirtelen levegőt fúj a szemgolyóra. Mindkettőnél érzéstelenítették, de könnyeztem nagyon a vizsgálat közben.
A levegőfújásos azért kellett, hogy pontos értéket mérjenek, mert a kontaktos mérés fölé- vagy aláméri a nyomást, ha a szaruhártya vastagsága eltér a normálisról. Magánrendelésen csinálták.
-
válasz
fordfairlane #1028 üzenetére
Levegőfújásos? Az milyen?
Pontosan hányféleképpen tudják megmérni?
---
Bekértem az Alditól a péksütemények szénhidráttartalmát. És fura számokat kaptam.
Azt még megértem, hogy a kakós csigában 49,3(ebből cukor 21,7)g/100g a szénhidrát, de azt gondoltam a "fitt szílvás" ehetőbb, de nem: 42,6(ebből cukor 11,6)g/100gViszont a tökmagos buci hihetetlen eredményeket produkált. 3/100g szénhidrátból 6,5/100g a cukor. Ez hogy jött ki nekik?
-
-
-
-
Geryson
addikt
Én is évente 1x járok. Sajnos a legutóbbi elég emlékezetes marad (de azóta pont belefutottam egy pár hasonlóan furcsa dokiba): vizsgálat közben kérdezte a kezelőorvosom nevét, majd mondta viccesen, h nem ismerem, de üdvözlöm. Majd kijelentette, h a leletem tökéletes, de ez úgysem tart sokáig mert én nem fogok tudni inzulinnal makulátlan eredményeket produkálni. Mondtam neki, h köszönöm a jóindulatot.
-
Milyen gyakran jártok szemfenék(nyomás) vizsgálatra?
Most voltam új szemüveget csináltatni, és az optikus szerint minden évben el kéne végezni ezt. Nem elég pár évente ha új okulárét csináltatok? -
Geryson
addikt
Szia! Azért nem Accu Check mellett döntöttem (pedig imádtam anno a vércukorszintmérőjét, amikor még el tudtam számolni a tesztcsíkot egészségpénztárra), mert sajnos nekik nincs vércukorszintmérő-kombójuk. Azt, amit ugye adnak a beállítási időszakra, az egy "idegen" gyártó és csak kölcsön kapod.
Néztem még a Dexcom termékeit, Ausztriában van képviselőjük, de bár a készülék jó áron van, de a "tesztcsík" rohadt drága és persze ugrott a TB-támogatás is.
Szóval ezért Medtronic, mert 200e a pumpa és "ingyen" megkapom a vércukorszintmérőt hozzá, csak a "tesztcsíkot/folyadékot" kell megvennem.
Vagy rosszul gondolom?
Mérőt azért 2 fő okból akarok mindenképpen. Az egyik, hogy iszonyat elfoglalt vagyok és pl. most az előbb is, elfelejtettem szúrni. Sima reggeli, csak egyszerűen a kocsiba nem jutott az eszembe, most rámértem és 12,6. A másik a futás miatt. Amikor elkezdek, fellököm 10-re (itt ugye mérek), 8 km környékén már lent vagyok valahol, mert érzem és tolom be a cukrot. 12 km-nél kell a következő adag cukor. Az idén fel szeretnék menni 20 km-re per futás. Ezt egy kicsit kiküszöbölném azzal, hogy ránézek, felviszem "csak" 8-9-re, elindulok és 4 körül már megfogom mert tolom be a cukrot. Kevesebbet, több adagban.
Tuti lesz majd egy csomó kérdésem. Kíváncsian várom az értékesítő srác oktatását és persze a doki hozzá állásást is. A mostani dokim tök jó fej, de kb. a cégről szoktunk beszélgetni és minimálisan a cukorbetegségről. Full el van havazva és kb. semmire nincs ideje. 3 órát várok, hogy bejussak és 5 percet vagyok bent. Szerencsére csak 1x kell hozzá mennem egy évben. MÁV Kórház - Belgyógyászat főorvosa
A kérdések utána mindenképpen jönnek majd!
-
válasz
gancsix #1013 üzenetére
1. Rendelek ebéd házhoz szállító cégtől. pl. http://www.update1.hu, http://www.teletal.hu, http://www.e-food.hu, http://www.bonappetit.hu(ez ugyanaz mint az e-food)
2. Na ez nagy probléma nálam. Általában az ebéd mellé rendelek sütikát (ezek is alacsony szénhidráttartalmúak), vagy az ABC diabetikus polcán nézek valami kis apróságot (csoki, keksz, cukorka). Mértékkel eper, málna, alma, sárgadinnye.
3. Pótcselekvésekkel. Iszok egy pohár vizet, Önuralommal, ami gyakran nem sikerül
Pl. Nálunk most nyílt az Aldi-s látványpékség. Hát... nincs rájuk írva a Ch értek, de a francia (kakaós) croissant, a pekándiós párna,...
-
gancsix
újonc
Nos, hát, megpróbálom összeszedni.
Nálam 3 éve tart, stressz váltotta ki. (ennek a bizonyítéka volt nekem, hogy a macskagyökér és a citormfű különböző formát szedtem /szedem - Valeriania Relax, később Valeriana Halrmony és most Interherb XXL, 4 egésszel viszi lejjebb a cukrom ) Merckformin 850 mg 2x1. Most próbálom, hogy 3x legyen, és akkor nem kell nyugtató.
1. Az egyik legfontosabb kérdés: hogy oldjátok meg, ha esetleg olyan lusták vagytok,mint én, hogy a speciális kaját viszitek a munkahelyre? Nincs agyam állandóan megtervezni a napi ennivalót, annak ellenére, hogy tudom, ez az alfája-omegája. Suliban dolgozom (gyógypedagógus vagyok), extrém maga stressz-szint van nálunk (magatartászavaros, pszichésen sérült gyerekek)
2. Van-e olyan tuti valami, amit néha lehetne nassolni, büntetlenül? (Pl. nagyon szeretem a csokival bevont bulátát, de alig lehet kapni, a környékünkön egyáltalán nem) A karalábé, sárgarépa csíkokat nagy ritkán nem vagyok lusta előkészíteni, de annak a megvétele a gond, elfelejtem, és mindig félek, hogy nem finom,mert sokszor nem finom. Köztes étkezésre szoktam vágni almát sajttal...
3. Hogyan csillapítjátok az édesség utáni vágyat? (én főleg a fagyit, és a krémes dolgokat szoktam kívánni)Bocs, ha sok voltam
-
prannk
őstag
[Az új Accu Chek Insight inzulinpumpa] nagyon ott lesz.. Magától cseréli a patront levegőmentesen. Számos új lehetőségek.
-
prannk
őstag
válasz
Geryson #1008 üzenetére
Szia!
Örülök,neki hogy pumpád lesz!
+ félévente 40 ezer szerelékekre ( kanül,patron )
Ha majd bármi kérdésed lenne nyugodtan zaklathatsz! Meg is adom a telefonszámom,ha gondolod.
Bár nem értem,hogy miért Medtronic nál döntöttél. Accu Chek sokkal ismertebb és kiváló termékeket gyárt. Árban szinte semmi különbség.
Nekem ugye accu chek combo van. Ehez is van ez a folyamatos vércukorszintmérő ami a pumpának küldi a grafikont. Nekem volt mert kaptam ajándékba 2 hétre volt elég. 10 ezer lett volna 1 csomag ami 1 hétre volt elég.
Na sok sikert! Majd írjál,hogy hogy boldogulsz
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Geryson #1008 üzenetére
Nem gáz az...
Igazából a legnagyobb baj az, hogy ha a "cukorbeteg" folyamatosan lelkiismeret-furdalással küzd és jön az úgyis mindegy... Pedig ez élethosszig tartó "küzdelem" de ha jól fogja föl az ember, akkor rájön, hogy a diéta miatt rengeteg betegséget megelőz, ami jönne, ha zabálhatna... 15-20 kilóval lennék nehezebb valószínűleg és minden náthát elkapnék, még így évente ha egyszer vagyok kicsit náthás, a mostani járványokat is megúsztam eddig, hála Istennek.
Ha kicsit kilengek, mindig vissza tudok térni a szorosabb diétára és újra jók az értékek. -
Geryson
addikt
Ma voltam a Medtronicnál inzulinpumpa és folyamatos vércukorszintmérő ügyében.
Igazából ugye én csak egy folyamatos vércukorszintmérőt kerestem de kiderült, hogy az 500e Ft és nincs rá támogatás. De ha egy Medtronicos inzulinpumpát veszek, akkor az 1m HUF (TB-re 200e Ft) és akkor az tudja mutatni a vércuki értékeket, "csak" havi 40-50e Ft-ért kell vennem hozzá és folyamatos mérőt (ami ugye továbbítja a pumpa felé az értékeket). Sőt, kiderült, hogy van 90%-os TB-támogatás is a "tesztfolyadékra", de ezt már csak egyénileg bírálja el a TB és sajnos többet el is utasítanak. Nekem havi 40-50e-t már megér, persze örülnék ha a TB-n még ezt is át lehetne verni...
Szóval le lett adva a nevem a kórházba (országos inzulin pumpa centrum) és rövidesen megyek be a papírjaimmal, hogy be tudják állítani a készüléket. Tiszta izgi...
Ami gáz, hogy a doki minden értékemet fogja tudni a folyamatos vércukorszintmérőből...
-
gancsix
újonc
Sziasztok!
Csak ezért a fórumért regisztráltam az oldalra. Hihetetlen jó, amiket írtok, még nem olvastam ennyire jól használható fórumot. Nem is tudtam végigmenni még rajta, de olvasom, folyamatosan. Biztos lesz egy csomó kérdésem, mert most épp mélypontra kerültem diabetes-ügyben. Szóval összeszedem magam, a gondolataimat, és - előre elnézést kérek - robbantok.
És mindent köszönök, amit eddig írtatok -
*Ropi*
félisten
Csínján vele, mint minden cukorfélével!
"A kókuszcukor egyike azoknak a természetes édesítőknek, melyek az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek közé tartoznak. Itt a határérték az 55-ös GI. A kókusz nektár cukor a Fülöp szigeteki Élelmezés- és Táplálkozástudományi intézet munkatársainak mérése alapján 35-ös GI-szel rendelkezik. Ez külön érdekes, hiszen fruktóz és glükóz mellett magasabb GI-ű szacharózt is tartalmaz, mégis a vércukor szintjének emelkedésében máshogy működik. Ez is bizonyítja, hogy a természet finom ajándékai egyúttal testbarát élelmi anyagok is.
Így a kókuszcukor alapanyagává lehet, lassabb felszívódása és értékes anyagai miatt az természetes és egészséges táplálkozásnak. Illetve segítség lehet az ingadozó vércukor szinttel rendelkezők, vagy a cukorbetegség kezdeti stádiumában lévők, a II-es típusú cukorbetegséggel (diabetes mellitus) rendelkezők, vagy fogyókúrázók, de édességre vágyók számára is."
-
*Ropi*
félisten
Sokszor egyél keveset (ha inzulinra és a hozzá való diétára fognának, akkor kb. napi 150-160 CH lesz amit ehetsz, R30-T20-E50-U20-V30-PV20 elosztásban). Ez a gyomrod méretét szűkíti (az elején rossz megszokni, de egy idő után már nem is akarsz majd sokat enni), ha eleget mozogsz mellé szépen le fogsz fogyni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden ami hőszivattyú
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Politika
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával (3)
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest