Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• [Prolixus]

addikt

válasz *Ropi* #1401 üzenetére

Tessék akkor elolvasni amit legutóbb írtam, megnézni milyen cukrok mellett számít diabetes-esnek valaki (terhelésesnél 11,1 mmol/l felett, neked meg az éhomi volt min 15!!! órási különbség...) és össze is áll a kép. A te cukraidról ordít, hogy ennek a kompenzációs folyamatnak nagyon a végénél jártál mire diagnosztizálva lettél. Persze, lehetett volna gyógyszerrel kezdeni, de ilyen cukrok mellett én is azt mondtam volna, hogy 99%-ban úgyis hamarosan inzulin lesz a vége. Ilyenkor azt is mérlegelni kell, hogy játsszon-e az ember gyógyszerrel (valszeg feleslegesen), közben meg legyen kitéve a beteg érrendszere a nagyon magas cukroknak, meg legyen meg a diabetes-es kóma kockázata, vagy egyből állítsa be inzulinra.

(#1402) philoxenia

Éhominak az is eléggé magas, maradjunk annyiban. A HbA1c egy fokkal "jobb" de az is átlagosan 12 mmol/l-es vércukrot jelent a mérés előtti 3 hónapban. Az is elég sok. :( Hát nálad, talán lehetett volna kezdeni gyógyszerrel a terápiát, de itt is vannak kétségeim. Itt jön képbe amúgy a tapasztalat és a gyakorlati munka: Az orvosod lehet úgy gondolta, hogy az ilyen magas cukrokkal érkező betegek nagy része úgyis rövid időn belül inzulinnál köt ki, így nem sok értelme gyógyszerrel szenvedni. Ha 8-as éhomikkal meg 7%-os HbA1c-vel mentél volna, én eléggé biztos vagyok benne, hogy nem inzulinnal indítják a terápiádat.

Új hozzászólás Aktív témák