Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
blackmoto
senior tag
Nos két nap használat után az eddigi tapasztalatok, és a kialakult vélemény:
DELL Inspiron 1501
Sempron 3500+ 1,8GHz 512 L2 533FSB, 2x512MB RAM dual channel 533MHz, ATI Xpress 1150 256M, 80GB WD HDD, DVD-RW Super-multi, 3in1 kártyaolvasó, WLAN, 4 USB, VGA, ExpressCard
First of all, mivel hogy erről sehol nem találtam érdemi infót és hátha mást is érdekel. Az Ati Xpress 1150 3D teljesítményét illetően az NFSU2 1024x768-ban (a képet kinyújtja) akadásmenesen szalad az előre definiált 4 grafikai részletességi szintből a 2-esen. Ami bőven jó. Azt nem tudom mért nem enged valami wide felbontást. Ez a játék elvileg tudja nem? Driver az van fenn, amit cd-n adtak mellé.
Van XP-hez és Vistához is a cd-n 32 és 64 bitesekhez is driver mindenhez.
A Vista Home Premium is frankón megy rajta. Viszont még sajnos elég instabil; pl. suspend módból való visszatéréskor a kijelző össze-vissza villog, illetve netezés közben is többször megfagyott, úgyhogy le is kaptam, és a felugrott a saját legális XP Home.
Egyébként kipróbáltam rajta a Linux Mint 3.0 Cassandrát (ez a kendvenc distrom, ebben minden minden megy, ami napi felhasználáshoz kell, (net, filmek, mp3, cd-írás, ... ja, és Ubuntu 7.04 alapokon, azzal kompatibilis) is, ezzel is műxik minen alapból, még a kártyaolvasó is. Igaz a WLAN-t nem tudom kipróbálni, arra ez a mondat nem vonatkozik. Illetve az alap telepítéssel (semmi hackelés) a kijelző fényerejének billentyűkkel való babrálása még nem tökéletes. Be tud ragadni a minimum fényerőre. A Beryl pedig nem hajlandó menni szintén ezzel az alap telepítéssel az alap opensource driverrel. Fehér képernyő az ablakkezelő-váltás eredménye. Szóval ezen még dolgoznom kell. (Restricted drierrel eleve nem megy, mert az meg nem engedi a composite kiterjesztést.)
Ennyi, az XP stabilan gyönyörűen fut, igaz ez csak 32-bites verzió.
A gép nagyon halk. A venti ha működik, akkor kicsit mintha sinusos jelleggel változtatgatná a fordulatszámot, de kis különbséggel és nem mondanám, hogy zavaró. Ebben a hűvös (25°C-os) szobában netezés közben gyakran még le is kapcsol pár percre. Ilyenkor a vincsi épp hogy hallatszik. (most sem megy, ahogy ezeket a sorokat írom)
A leghangosabb alkatrész a dvd-rw, ami huzamosabb használatnál azért felmelegíti a bal kéz alatti területet, de nem vészes. Olyan fincsi kézmeleg. Mondjuk dvd-pörköléskor nem szokásom mást is csinálni a gépen. A jobb oldalon ugyanez a helyzet a vincsivel, de ez ''sajna'' csak a billentyűzet mellett melegíti a burkolatot, így télen nem fogja melegíteni a fázós kezecskémet. A venti kézmeleg levegőt fúj, és nem csinál hurrikánt, úgyhogy nem fogok izzadni tőle.
A touchpad jól használható, de nem lenne rossz, ha a kijelzőhöz hasonlóan 16:10-es lenne az arány, mert bizony átlósan áthúzva a kurzort nem az egyik sarokból jut a másikba. Viszont mindkettő ''gördítősáv-terület'' jól használható.
A kijelző fényes felülete tükröződik igaz, de ez a szobában nem zavaró. Nem háttal ülök az ablaknak. Ettől zavaróbb a fekete, illetve egészen sötét felületek ''színátmenetessége''. Lefelé egyre világosabb. De ezt olvastam más notikról is, nekem ez az első, szóval összehasonlítási alapom nincs. Sötét képet nem érdemes berakni háttérbe, illetve a kezelőfelület színei nem egészségesek sötét tónusokkal. Most már megszoktam.
Az alapbeállítással fakók a színek, de a Catalysttal könnyen be lehet állítani, hogy jó legyen. Nagyon éles, és kontrasztos a kép. A gombokkal állítható fényerő nagyon hasznos, és jól is használható, ráadásul elegendő is, maxon már kisüti a szemem, amihez jól illik a kis smiley, ami ilyenkor már egészen sötét napszemcsit húz. 8)
A hangszóró nagyon jól szól, szépen tisztán. Persze max hangerőnél azért hajlamos tozítani, de az már bántó is a gép előtt ülve. Mélyhangot ugye nem feltétlen kell keresni... De Skype-ra pl, tökéletes.
A billentyűzet nagyon jó, halk és a nyomáspont is megfelelő. Nem is melegszik, legalábbis nem tűnt fel, nyugodtan mondhatom, hogy nem produkál zavaró melegedést a billentyűzetnél.
Amiről még nem írtam az maga a készlékház, ami nagyon profin van összerakva, igaz hogy műanyag, de ez egyáltalán nem érezteti magát. A fehér keret direkt pofás rajta. Semmi illesztési hézag, nincs semmi gagyi műanyagérzet amit sokan kifogásolnak a consumer kategória némely gyártóinál.
Ha valami kimaradt, vagy valamire még kíváncsi valaki, nyugodtan lehet kérdezni, biztos van ami nem jutott eszembe, meg most időm se lenne folytatni.
Számomra tökéletes választás volt, és remélem nem fog ez a vélemény változni. Nekem nagyon sokat nyomott a latba a 3 év teljeskörű garancia.
(Ja és az e-betűs bolt, ahonnan rendeltem, az is korrekt volt. Kedden 13:06-kor leadtam a rendelést, és szerdán 13-kor itt volt a gép Baján a szobámban. )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HP 630 635 HDD és DVD adapter/kábel eladó
- Vékony Acer Aspire 14 /Intel i3-7generáció / 8gb ddr4 / 128gb ssd /HDMI Kamera/windows11
- Dell 5480 szép állapotú i5, 256GB SSD, FHD IPS LCD, 8GB, magyar világítós billentyűzet
- HP ProBook 640 G5 szép állapotban, i5-8365U , HU világítós bill, Gyári garancia 2025-ig
- Dell Latitude E5470 Core i5 16GB + ajándék dokkoló
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest