Hirdetés
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Meggyi001: A kérdés...
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- VHS digitalizálás
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
Értem.
A leírásban adatnak prefixet. Utána configure-t futtat, úgyhogy szerintem lehet neki adni.TakkerX!
Nézd már meg ezeket a csomagokat (és persz -dev ha van), hogy fenn vannak -e:
gettext, gnulib, libglib2.0-dev. [google mondta, nem biztos, hogy ez a híja.]
Vagy nézd meg ezen az útvonalon:
/usr/share/aclocal
és másold be kézzel. -
ZCoyote
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Jó, akkor lehet hogy nem úgy hívják, az a kis narancssárga bigyó fent a jobb sarokban a gnome panelen ami arra figyelmeztet, ha kijött vmi frissítés.
Aztán ha rákattintasz akkor előugrik egy ablak a választható frissítésekkel.
Most megnéztem az előugró ablakon lévő kis súgó gombra kattintva azt írja, hogy ez bizony az update-manager. -
Vitus
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Ránéz, megpiszkálja, nem kell neki és bootol a winyóról, ha a vinyót kiszedem a boot listáról akkor nem bootolható lemezt ír. 2 cd-t írtam egy újraírhatót és egy simát mindkettőt a legalacsonyabb sebességen a jó minőség miatt de nem kell neki. Más oprendszer bootol róla csak a debian netinstall 180mb-os nem.
-
GD
őstag
válasz
bambano
üzenetére
hát ez fura, mert emlékszem hogy az apt-cache search nem dobott semmit nvidia szóra.. és az envy-vel tököltem hogy legyen 3D... lehet a backport nem volt rendesen beállítva.. ahhoz sem piszkáltam max kiszedtem a #-eket.. kíváncsiságból majd feldobok 1 sid-et mostmár
az is lehet hogy én már lenny-re upgradeltem anno.. -
ngabor2
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
lehet, annyira nem mélyedtem bele.
viszont a linux-wlan-ng nem fordul, aszongya 2-6-23-as kernelt nem szeresse... így ismételten nem tudom kipróbálni az egyik wlan-kártyát. szerencsére van mááásik, de akkoris idegesít, hogy van egy eszköz, amit nem tudok használni, pedig elvileg van hozzá driver.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
ez még mindig egy p3 laptop, úgyhogy a túl friss lap opció kiesett. a nagyobb baj az, hogy a postinst scriptet se találom a debben, hogy lássam, mit barmol el.
retes: először is tudni kellene, hogy milyen wifi. pcmcia-s? deb alatt sajna nem tudom, hogy lehet megnézni, hogy milyen pcmcia-kártyát lát a rendszer. ha integrált, akkor lspci megmondja.
de ha nincs nincs linuxos natív driver, akkor még mindig ott az ndiswrapper nevű csoda, az a wines driverrel tudja a wlant használni.
-
-
GD
őstag
válasz
bambano
üzenetére
olyan vagyok mint az optimista orvos, a hullafoltos beteget is megpróbálom újraéleszteni egyszer.. ''üssük ki 400-al, dr Benton''

volt egy ilyen sejtésem csak így jobb, hogy te közlöd a gyászhírt én meg vigasztalom az özvegyet..
ui: a windows nem egy hw test oprendszer, vagy okozza a bajt vagy neki okozzák..de a lényeg hogy a BAJ szó szorosan köthető a windows szóhoz..
[Szerkesztve] -
-
GD
őstag
válasz
bambano
üzenetére
nyertél!
sajnos a kattingatós nvidia telepítés módszer az automtaix bugfix-ig nem fog menni, a kézi nvidia telepítéssel meg vegyesek a tapasztalataim...
amikre elékszem single módban elindítom a .run-t miközben a gdm kilövött állapotban van
aztán besír hogy nincs prekompile kernel..
azonkívül hogy letöltöm a headers-t meg a source-t és kicsomagolom a /usr/src-ben, esetleg a build-re rakok egy linket linux néven, mi kell még neki?
ha fejből megy köszi, ha nem akkor majd google...bár annyiféle szar leírás van hogy egyiket se merem etalonnak elfogadni...
[Szerkesztve] -
pawee
tag
válasz
bambano
üzenetére
a debiánon müxik minden faszán, az a dhcp-ről kapja a netet!
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The primary network interface
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet dhcp
auto eth0
iface eth1 inet static
address 192.168.0.4
netmask 255.255.255.0
auto eth1 -
GD
őstag
válasz
bambano
üzenetére
nálam így kelt életre:
gspcav1-20070508.tar.gz
spca5xx-source.tar.bz2
spcagui20060127.tar.gz
gspca-source.tar.bz2
Gideo-0.1.tar.gz
spcaview-20061208.tar.gz
lsusb: Bus 001 Device 002: ID 0ac8:0321 Z-Star Microelectronics Corp.
ubuntu/media/gspcav1/gspca_core.c: USB SPCA5XX camera found.(VC0321)
[link]
+aMSN + portforward
ez lett volna a kérdésem... de lehet hüjén kérdezek..
-
-
GD
őstag
válasz
bambano
üzenetére
értem, a te megoldásodnak annyi a hátránya, ha az sata lenne mint nálam, hogy pici sata csatlakozók szorosan egymás mellett... vagy felszámozod filctollal, vagy uuid és akkor mind1 hogy kit hová raksz, nem lesz a sda-ból sdb és ilyesmik, hanem tudni fogja ki kicsoda
pl mikor a gépet takarítom, legutóbb tápcsere miatt volt ilyen kavarásom..
ide csatikat ugye nem olyan könnyű összekeverni -
mikrofon
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Hát! akkor megpróbálom 4-gyel is! viszont sajnos az hogy keresztpostolás az nem mond semmit!Ehhez légyszi küldj egy kis segitséget! Illetve milyen X felületet ajánlasz?
A laptopra ragasztoot intel cimke valamint a bios és a különbözö linuxok szerint is P2 233 vagy lehet h 266 ebben nem vagyok biztos! -
ngabor2
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
akkor ezért kellett olyan erőltetve leváltani a jó öreg 2.4-et...
no mindegy, nem értek hozzá, csak hangosan gondolkodtam
a via epia sp13k hőmérőjéből akarnék végre értelmes értéket kifacsarni, ami közelebb áll a valósághoz, mint az eddigi -270, vagy 4.5G °C... a google szerint a 20-asban már benne van. -
ngabor2
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
mert eddig nem igazán akart összejönni normálisan a 2.6-os kernelek fordítása... meg lusta is vagyok

nomeg a gép, amire fordítani kellene, kb. 300km-re van tőlem, és ha nem megy elsőre, akkor baj van. a 20-as milyen stabilitású, a többihez képest? 2.4 óta nem igazán követem a fejlődést, azokból gond nélkül tudtam fordítani, mindig saját kernelem volt. 2.6 óta a disztribbel jövőket használom. -
GD
őstag
válasz
bambano
üzenetére
nem kell, ebben az adott esetben, de érdemes minden más policy szempontból is.. megosztások, stb,azért egy suliban minmum a tanár diák hálózatot kétfelé kell szedni, legalább egymás között ne legyen átjárás.. bár, lehet így népszerűbb a diákok között, főleg ha a tanár a dolgozatkérdéseket a gépén hagyja vmi megosztásban

-
-
Necc
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Szerintem is ez tűnik a leglogikusabbnak.
parancssorba: ''apt-get install x11'' (asszem, nincs időm megnézni) vagy ''aptitude'' és ott lesz valahol.
Na korábbi témára visszatérve, a hálózat el kell hogy legyen az én gépem nélkül is mert most csináljuk teljes gőzerővel a jövő héten leadandó vizsgamunkánkat, és ha nincs DHCP szerver a hálózatban akkor a windows gépek lehalnak, és igen szorgosan másolgatjuk egymás gépeire a vizsgamunkáinkat mint biztonsági mentés... szerintem most én is hanyagolni fogom a linuxot egy ideig mert nekem is vizsgamunka minden időmet leköti. -
Johnsones
tag
válasz
bambano
üzenetére
full java-s a program és a file szerint SPARC procira íródott.
Ez egy speckó katalógus amiben a k épeket egy még speckóbb plugin hozza fel. Eddig csak IE alatt sikerült életet lehelni bele.
szted van rá némi sansz, h debian alatt lehessen bele életet lehelni?
nem titok...
[link] -
-
Sianis
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Árnyékolt jelszó! Na ez, ez durva. Szóhoz sem jutok.
Láttam már durva fordításokat, talán én is követtem el párat, de ez ez viszi.
Ha tudtok, üzenjétek meg a magyar Debian fordítóknak, hogy ezt legyenek szívesek javítani, mert baromira félre van értelmezve a dolog.
Sianis -
Necc
addikt
válasz
bambano
üzenetére
aha és 3-4K-val szedjek le 500-600 megát meg a telepítő alapból kenni vágni fogja a bluetooth modememet proxistulmeg mindenestül, hát azért a 3.1-es sarge linuxot nem ilyennek ismertem meg

Szóval nálam feltétlenül a suliból kell letöltenem 3DVD-t (annyit találtam unstable-ként csak nem írták oda hogy az mi is akarna lenni szóval 3.1 vagy 4.0) és ha most leszedem a bétát akkor hét múlva szedhetek újra le 9 gigát... inkább megvárom a stable release-t és utána.
Viszont ehez a szoftveres/hardveres raid-nek neked adok igazat habár nagyon furcsálnám ha tényleg szoftveres lenne, van RAID vezérlőnek külön bios-a meg minden csiribúja, és a processzort se ''fogyasztja'' annyira mint kellene. -
Necc
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Érdekes, én pont fordítottját hallottam hogy hardvereset csinál és hogy az egyik legjobbak közé tartozik, de mind1 nem is ez a lényeg, hanem az hogy megnéztem a debian.org -ot és ott a 4-es verzió ''unstable''-ként szerepel, mennyire biztonságos ennek használata? (no és amíg letöltök újból 9 gigát...
) -
Capricornus
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
Thx bambano!
Beírtam a locale-os dolgot az fstabba, és most már felcsatolja úgy, hogy az ékezetes fájlok és könyvtárak is látszanak, viszont, a normál ékezetes betűk helyett még mindíg kriksz-krakszok vannak utf8-al. Esetleg valakinek ötlet, hogy kaphatnék normális fájlneveket? -
-
Laprasi991
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
Tulképpen most csak teszt képpen van bent az asus router, késöbbiekben rendes switchet meg wlan kártyát akarok a linuxos géphez kötni, csak meg akartam nézni h. mielőtt bevásárolok, fog-e menni. De ez így tényleg kicsit túl van bonyolítva, úgyhogy asszem hagyom, inkább majd ha beszerzem a cuccokat akkor rakom majd csak össze. Amúgy ebből az egészből, egy helyi fájl, letöltő, ftp, web tűzfal és netmegosztó szervert akarok létrehozni.
-
Laprasi991
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
Igen vmi ilyesmiről van itt szó

Amúgy ha iptables-el engedélyezem a portokat, akkor miért nem jó?
A következő parancs hatására semmi
iptables -A FORWARD -s 192.168.0.0/24 -p tcp --dport 80 -j ACCEPT
Nem a WAN portra van kötve a gép, hanem a LAN1-re
vagy ez lényegtelen?
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Witcher topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Hét új család perli az OpenAI-t öngyilkosság miatt
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tudományos Pandémia Klub
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

modprobe ipw3945, és menni fog? vagy mi?