Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz__G
csendes tag
Üdv!
Örök kérdés, mégsem tudom a választ. Az ékezetes karakterek nem látszódnak jól. Sem a fájlnevekben, sem a megnyitott fájlokban. Hol is kell ezt beállítani? Amit írok, az megy, csak az újratelepítés előtti dolgokkal van probléma.
Üdv:
Gábor -
Sz__G
csendes tag
Üdv!
Az történt, hogy apt-get upgrade közben elszállt a rendszer. Reseteltem, és boot-kor nem jött be az X. gdm-et kiadva ment, de a dpkgval gondok vannak.
apt-get upgarde -ra ennyit ad:
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
dpkg --configure -a ra abszolút semmit nem ad. Addig eljutottam, hogy ez az összes csomag ot újrakonfigurálja.
nézegettem a parancsok között, így ezt kiadtam:
dpkg-reconfigure --force -a
Ez mindent rekonfigurált (eltartott egy darabig), de a helyzet nem változott. Jah, egy apt-get cleant is kiadtam, de semmi.
Mit tegyek? Mivel van egyáltalán baj? -
-
Sz__G
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy azt hogy tudom megoldani, hogy a User is ki tudja kapcsolni a gépet? IceWM van a gépen, debiannal. Ugye poweroff csak root-ként adható ki. Úgy még meg lehet oldani, hogy kijelentkezés, és a GDM-ben kapcsolom ki. De hát az hosszadalmas. Egy ikont szeretnék, amire rákattintva kikapcsol. Vagy az IceWM menüje is szóbajöhet, ami ctrl-alt-del re jön elő. Azonban userként a kikapcsolás-újraindítás-munkaállomás lezárása ikonok szürkék maradnak.
Kösz:
Gábor -
Sz__G
csendes tag
Linux jogok - ismét
Üdv!
Lenne 1 kérdésem. 1db 160 gigás vinyóm van.
df -h
Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatl. pont
/dev/hda1 49G 18G 32G 36% /
tmpfs 125M 0 125M 0% /lib/init/rw
udev 10M 88K 10M 1% /dev
tmpfs 125M 0 125M 0% /dev/shm
/dev/hdc 4,4G 4,4G 0 100% /media/cdrom0
/dev/hda5 100G 70G 31G 70% /D
fstab: (részlet)
/dev/hda5 /D vfat rw,user,auto 0 2
A problémám az, hogy a /D -t csak a root tudja írni. Csináltam azt, hogy umount /D chmod 777 /D aztán megint mount, visszaváltoztatja a jogokat, hogy csak a tulaj (root) tudja írni. Lehet h. az a baj, hogy ezt a FAT32-t még XP-vel hoztam létre?
Kösz:
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Hálózatokról alaposan
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- HP Thunderbolt 4 kábel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150-Pro i5 6500 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA 450W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest