- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1614 üzenetére
Még egy ronda dologba futottam mostanában: az anticipatory io scheduler nagyobb adatbázisos műveletekre nem jó, egy-két adatbázis kapcsolat képes megzabálni a teljes io sávszélességet a többi folyamat elől, ilyenkor minden más blokkolódik, mintha meghalt volna a gép, pedig nem. Viszont ha ismétlődő tevékenységről van szó (mint pl. nekem 20 percenként méréseket végez és az eredményt beletolja egy táblába), akkor ha egy tevékenység nem fejeződik be a másik indulása előtt, akkor szépen megborul az egész. Nem árt lecserélni az io ütemezőt.
-
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1614 üzenetére
Attól, hogyha nem az adott tty-on van a konzol, akkor a kernel puffereli a kiírnivalókat és ha megtelik a puffer, akkor blokkolja a syslogd-t. Ezután egyes, syslogd-be logoló programok megakadhatnak. Előfordulhat, hogy ha lassan jön a syslog, akkor nem történik meg, majd hirtelen valami gond miatt megtolják a syslogd-t és akkor megrohad.
Tudom, hogy nem így kellene működnie, de ez van. Van pár más ok is, ami miatt időnként fejreáll a kernel (pl. ismert bugok voltak/vannak két scsi driverben).
Kiváncsi lennék egyébként, hogy kernel függő-e. Én mindig stock kernelt használok, semmi patchet nem teszek rá. Ehhez képest a gyári debian és ubuntu kernel is több patchet is tartalmaz.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged