- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
czappa
aktív tag
Nos igen, lehet nem adtam futtatási jogot, nem is néztem meg, alapból file létrehozáskor meg nem adódik elvileg.
Valószínüleg tehát ez volt a gond.Látszik kezdő linuxos vagyok, és bénázok...
A másik megoldás viszont működik, ezért mostmár így használom, ami jó azt nem akarom piszkálni.
[Szerkesztve] -
czappa
aktív tag
Szia!
Az elsőt próbáltam, de nem igazán működik:
Az /etc/rc2.d -ben ez van:
lrwxrwxrwx 1 root root 28 2007-09-06 11:48 S55wifiscript -> /etc/init.d/cza_wifi_atheros
az /etc/init.d/cza_wifi_atheros tartalma pedig:
#!/bin/sh
iwconfig ath0 essid ''a_név''
iwpriv ath0 authmode 1
iwconfig ath0 key s:wep_kulcs
dhclient ath0
(persze a az essid és a key normális, valós értékeket tartalmaz most csak átírtam)
Ahhoz, hogy netezni tudjak újra egy terminálban kellett rootként beírjam. -
czappa
aktív tag
Sziasztok!
Wifi atheros chipes hálókártyám van. Korábban ndiswrapperrel használtam, de mikor megtudtam, hogy madwifivel windowsos driver nélkül használhatom, akkor váltottam.
A hivatalos howto-t használtam és működik is rendesen egyetlen gondom, hogy minden rendszerindításnál két modult kézzel kéne betöltenem (hogy ezt ne kelljen beírtam őket az /etc/modules-be), és az alábbi sorokat rootként mindig be kell pötyögjem:
iwconfig ath0 essid ''név''
iwpriv ath0 authmode 1
iwconfig ath0 key s:wep_key_ascii-ben
dhclient ath0
Hogyan tehetném meg, hogy ez a 4 sor automatikusan lefusson?
Halottam ''indítási szintekről'' és ott kéne állítgatnom, de nem igazán tudom, hogy mit keressek / csináljak.
Előre is köszönöm.
(Ja az OS: Debian 4.0)
[Szerkesztve] -
czappa
aktív tag
Linux kezdőben már kérdeztem, megoldani nem sikerült, de kiderült valószínüleg ez egy Debianos feature.
[link]
#2905 - 2911
Az eredeti kérdésem:
''Részlet az fstabból:
/dev/hdd1 /mnt/hdd1 ext3 noauto,rw,user 0 0
Kérdésem:
A noauto miatt nem annak kéne történni-e, hogy amikor elindul a rendszer, nem mountolja magától? Csak, mert nálam ez történik.
Bejelentkezek és már mountolva látom.
Ezt a vinyót racknek használom, mindjárt kipróbálom úgy, hogy nincs benn a gépben, valyon mit csinál.
Előre is köszi.
ui.: OS: Debian etch''
ui.: Közben tesztelve lett és nem gond ha nincs benn a vinyó, itt csak arról van szó, hogy zavar nem úgy működik, ahogy ''kéne'' neki.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BMW topik
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nők, nőügyek (18+)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest