Új hozzászólás Aktív témák

• Zed895

csendes újonc

Sziasztok,

egy kis segitseg kellene:
    Debian 9-et hasznalok Cinnamon asztali kornyezettel.

A Synaptic csomagkezelovel feltettem a Netbeans-t, ami fuggosegkent feltette az Open JDK-t es JRE-t.
    A Netbeans fut is szepen, csinaltam egy kis helloWorld programot, ami szepen lefut ha a mappajaban terminalbol kiadom a java -jar helloWorld.jar parancsot.

A gond az, hogy a jar-file-ra duplaklikkel nem megy, az archivalo nyitja meg. Probaltam hozzarendelni helyette a javat, hogy az nyissa meg (open with other application), de nem tudtam hol a java. Kis netes kereses utan arra jutottam, hogy a update-alternatives --config java megadja, ez azt irja, hogy:
    "
    There is only one alternative in link group java (providing /usr/bin/java): /usr/lib/jvm/java-8-openjdk-amd64/jre/bin/java
    "
    Szoval az jar-on valo jobbklik utan probaltam ujra az "open with other application" -t es megadtam neki, hogy a "/usr/lib/jvm/java-8-openjdk-amd64/jre/bin/java" nyissa meg. De igy sem csinal semmit. Mondjuk legalabb mar az archivalo sem nyitja meg.
    Szoval gondolom valami path -gond lehet, nem tudom. Lehet, hogy trivialis a megoldas, ha van valakinek otlete, koszonom.

Z.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés