Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Óraátállítás
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- hcl: Könnyű légierő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Friczy
senior tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy bármi is másként menne, mint mondjuk Ubuntunál, ahol helyből ez a megoldás van. Én már régebben (még Ubuntu használat előtt) is használtam a sudo-t, Ubuntunál ez volt a default, és azóta is, Debianon, Archon is első dolgom telepítés után megcsinálni. Összesen egy programmal találkoztam eddig, ami nem szerette ezt a megoldást (már nem emlékszem, pontosan mi volt az), ez viszont nem függött a disztribúciótól, épp Ubuntu alatt jelentkezett). Ez utóbbi problémát egy sudo su paranccsal meg lehetett oldani.
Ha több év alatt egyszer jelentkezett ilyen probléma, akkor talán mégsem akkora gond. Egy otthoni, egyfelhasználós rendszernél nincs nagy jelentősége, azonban ha többen használják a gépet, akkor már nagyon nem jó, ha a root jelszót többen is ismerik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ableton Live 12 Suite Education
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ADATA XPG Valor Air 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Cooler MasterCM 690 III 550W
- AKCIÓ! Asus VG27AQ3A 27 180Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest