Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Klaus Duran: RCS
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
Ma voltunk 1. éves szervizen a 3. kerületben. Amíg nem derült ki, hogy van Easy Service, megemlítették, hogy igaz csak 2 évente kell olajat cserélni, de évente ajánlják. Miután kiderült, már annyira nem volt fontos
Hozzáállás normális, 1 óra alatt elkészült. Nem kérdezték, hogy kérem-e a kicserélt alkatrészt (pollenszűrő), de biztos csináltak valamit, mert most már néha halkan zörög valami az úthibáknál
-
kelly416
veterán
-
kelly416
veterán
Nincs mit. Nem kértük, ha tudtam volna, kérem hátra is, vagy nem kérem az elsőt, mert így elég fura, hogy elől ilyen szép, hátul meg sima carbon utánzat fólia, de ez van. Olcsó autóba olcsó megoldás.

Persze, hogy sokkal jobb a csomagtértálca (bár a tálca nem üti a hálót év viszont, úgyhogy nekünk lesz mindkettő egyszerre), csak mondom, a nagy izgalomban elfelejtettük felsorolni a sárfogó, szélterelő, koporsó, kutyarács és hasonló dolgok mellé.
Gumiszőnyeget is nézd meg Rider-nél, én ezeket az infókat kaptam bő egy hónapja:
"Köszönjük érdeklődését!
Az Ön autójához - Dacia Lodgy 2012-től gyártott modell - alábbi termékeinket ajánlom:
- csomagtértálca 5 személyes modellbe a második üléssor mögé: br. 12.900 Ft/db,
- csomagtértálca 7 személyes modellbe a második üléssor mögé, a harmadik üléssor ülésbak helye jelölve, vágható: br. 12.900 Ft/db,
Mindkét csomagtértálca elérhető most raktáron, azonnal átvehető/postázható.
Termékeinkhez hozzájuthat:
- személyesen: 8200 Veszprém-Jutas, Kisréti u. 21.
- postai utánvéttel (postás házhoz viszi, postaköltség ellenében 1990 Ft; 10 kg-ig.)
További termékeink az autóhoz:
- peremes lábtálca első kettő üléssorba Guardliner – rögzítő patentek mellékelve a garnitúrához: br. 14.100 Ft/garn.,
- peremes lábtálca 3 db-os garnitúra az első kettő üléssorba: br. 17.200 Ft/garn.,
- peremes lábtálca 4 db-os garnitúra három üléssorba: br. 24.500 Ft/garn.,
- gumiszőnyeg első kettő üléssorba: br. 12.000 Ft/garn.,
- kartámasz, tároló rekeszes, felhajtható karfás: br. 17.000 Ft,
- kartámasz, tároló rekeszes, felhajtható karfás, csúsztatható fedelű, állítható magasságú, tolltartó funkciós: br. 22.800 Ft,
Méretpontos kartámasz kiválasztásához az autó pontos évjárata szükséges információ!
- sárfogó gumi (univerzális – Feltétel: a műanyag dobbetét egy síkban legyen a karosszériával): br. 4.800 Ft/pár,
- lökhárító sarokvédő díszléc lekerekített (35 vagy 50 cm hosszúságú): 4 db-os br. 4.800 Ft/garn. ,
vagy aszimmetrikus végű (37 cm hosszúságú): 2 db-os br. 4.800 Ft/garn. 4 db-os br. 9.400 Ft/garn.
- kiviteltől függően tetőcsomagtartó, kerékpárszállító, akár vonóhorogra is.
" -
kelly416
veterán
válasz
gyemipapa
üzenetére
Igazából eltakarja a csavarokat, és ha esetlegesen zsíros, koszos részét is, bár ha bármi zsíros kell legyen, úgyis az a rész az, ami pont kilóg belőle. Egyébként a Lodgy kasztniba rögzített zárrészébe akadtam már bele kiszálláskor jó bő rövidnadrágban, de azzal úgysem tudok mit csinálni. Ilyen szempontból sokkal jobb a Duster vagy Focus2 féle megoldás.
-
mirci18
addikt
válasz
gyemipapa
üzenetére
Jól látod csicsa abból is azt a fajta amit nem fogsz minden nap látni vagy nagy dírrel durral mutogatni.
Számomra ez a kis plusz pont azt adja az autóhoz mint a küszöb védő matrica.
Egy csipetnyi egyediséget egy kis stílust az autóhoz.Nálam a hasznán kívül egy kis plusz stílus a fóliázás.
Vagy éppen egy egy ilyen apró matrica vagy kiegészítő:
[link]
[link]
[link]
[link] -
mirci18
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Köszönöm a választ és a képeket is.
Nagyon tetszik a gyári küszöb védőd. A világosabb színű autóhoz nagyon illik.
Ezt a mini hálót lehet megveszem Mert gyakorlati haszna nincs ugyan de megint egy szép esztétikai elem.Nekem egyébként azért is tetszik a csomagtér tálca mert azt könnyebb takaírtani mint a szövet részt.
Sose árt mert a múltkor kiborult a kocsiba fél doboz kenyér morzsa.
Volt mit porszívózni.Gumiszőnyeget én most akarok gyári méretpontosat venni mert ebben az esős időben eléggé bekoszoltam a gyári szövet szőnyegemet.
-
gyemipapa
senior tag
Értem a matricát, küszöbvédőt, stb, de áruljátok el, milyen célt szolgál az ajtózár takaró? Eddig nem is hallottam róla. Véd valamitől, vagy csak csicsa? Utóbbit nem érteném, hisz csak akkor látszik, ha ki vagy beszállok, illetve visszagondolva még akkor sem feltűnő, sosem akadt meg a szemem rajta beszálláskor, hogy hú de csupasz, kéne rá valami.
-
kelly416
veterán
Teljesen más az ajtózár bütyke, de még nem volt nálunk az autó, amikor megrendeltem. Régebb a fókán volt ilyen és nagyon szerettem, egy mozdulattal felpattant a helyére ragasztó nélkül és sosem mozgott.
Értelek, poénból írtam, hogy nem tudom mibe ülök bele. Nekem viszont ez a felirat a felesleges csicsa, kilépőfénynek viszont haszna van néha. Igaz, sima led világítana az ajtó alá, nem dacia logo. Sajnos pattantam már ki sárba sötétben, bár nem mostanában, az is igaz.A hálót sem gyárilag kértük, de.jó bepakolni alá a cuccokat, sokat megfog a kallódni akarók közül menet közben. Gumiszőnyeget majd veszek én is (nagy izgalmunkban megrendeléskor elfelejtettük), de még a szalonban is azt mondták, vegyek Rider csomagtértálcát, 5 személyes autóba való, de ki van képezve a hely a két hátsó ülés rögzítésére, sokkal gumisabb mint a gyári. Asszem 11.000 Ridernél, 12.000ért adja a Formont és 13.000 ha megrendelem (postaköltség) Ridertől, úgyhogy a 3000-es olajcserénél veszünk is egyet a Formontnál.
Na a miénken meg lökhárító védő nem volt gyárilag.
Küszöbvédő és közelebbről
Kép a kis hálóról
Kis háló az emelő elé -
mirci18
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Nem fekszik rá föl az ajtózár takaró?
Én ezért raktam fel fbs ragasztóval.
A gyári küszöbvédőről lősz majd egy képet?
Én a feliratot nem azért raktam rá mert nem tudom hogy hívják. Hanem egy picit egyedibb lesz tőle. Viszont ez még számomra nem parasztvakítás mint egy kilépőfény vagy valami undorító matrica megoldás.Én a háló helyett a gumi szőnyeget választottam hátulra.
Gyárit vettem eléggé mély nagy karimás nem csúszkál benne semmi.
Viszont rettentő sérülékeny könnyen karcolódik.Qi töltőt én nem használok arra ott van egy jó gyors töltő vagy éppen a navi töltője tükrözés közben.
Lökhárító védőnek én annó gumit néztem de mivel gyárilag van rajta egy műanyag nem kellett
Amit felraktál az emelőhöz arról tudnál új linket adni?
Nekem nem jön be semmi. -
mirci18
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Luck Dragon Dvix köszönöm szépen.
kelly416 Ez legyen a legnagyobb problémám az autóval.
Fura egy kicsit zavaró de majd megszokom.
Egyébként egy dolog eszembe jutott.
Lehet hogy a Waze kavar be mivel az a telefonon automata módban volt.
Jövő héten kipróbálom ha kikapcsolom a wazeben az auto módot akkor mi lesz. -
kelly416
veterán
Ja? Ilyenekről is beszélünk? Ajtózár takarót én is rendeltem, de Lodgy-hoz nem jó. Ha valakinek kell, [link] szívesen oda adom ingyen. Rendeltem küszöbvédőt is, de a miénken van gyári elől, úgyhogy csak hátra tettem fel, ahol ugye a gyerekek mindig óvatosan vigyázva közlekednek, de jól bírja. Igaz, a feliratot nem tettem rá, minek? Tudjuk, mibe ülünk bele anélkül is.
A szilikon huzat a kulcsra még mindig nem érkezett meg, azt várom nagyon.Továbbá merem ajánlani a hálót, nagyon nagy királyság és jól passzol a csomagtérbe. QI töltőt (szerintem a kézifék előtt tökéletes helye lenne a Lodgy-ban, csak nekünk haszontalan), kábelrendezőt, hátsó lökhárító védőt de van gumi is, vettem gumikukacot is szerszámokkal, de feleségemnek ez a kedvence, mert tök jól elfér a műszerfal tetején lévő tartóban. A kijelző feletti usb miatt 90 fokos kábel, az ajtókat ilyennel ragasztottam körbe de még hosszabb úton nem teszteltem, hogy csendesebb lett-e. A motorháztető alá is ezt ragasztottam, majd egy esős napos autózás után látom, volt-e értelme. Ja? Ha már a hálóval kezdtem, ez is király. Jobbra az emelő elé raktam, mert azt olyan csúnyán ott hagyták szabadon. Hasznos kis cucc és nagyon jól tapad. Na meg vettem ilyen fóliát a fényszórókra, de 2 óra hőlégfúvózásos, símogatásos, szikézős szívás után leszedtem, ez maradjon a profikra.
-
Szuper, plusz illik az autó összhatásához .
-
-
mirci18
addikt
Nem tudom ti hogy vagytok vele de nekem fontos volt az egyediség ha már Medianavom van.Alapvetően pendriveról hallgatok zenét de ha tükrözöm a telefont VLC-ről akkor is ugyanúgy látom a zenéket. Mivel a legtöbb zenémhez nem volt borítókép így gondoltam keresek appot hozzá.Ezt találtam androidra egész jól használható.
[link]
Van automata keresője de tudsz feltölteni egyedi képet is.
-
mirci18
addikt
Az első kettő apróbb optikai tuning az autón megtörtént.Beszereztem pár darab ajtó kilincs zár fedőt és egy matrica csomagot a küszöbökre.
A bónusz pedig egy méretpontos kulcs védő szilikon tok.
A matrica könnyen feltehető a meteor szürke tehát sötétebb autókhoz ajánlottabb. Mivel nekem az autómon gyárilag van carbon fólia így illett is hozzá. Egész jól felragadt eddig tartja magát.
A zár fedő megint csak színben pontosan passzol a kocsihoz. A gyári felragasztása fabatkát sem ért mivel nem volt elég vastag a ragasztócsík benne. Raktam rá saját kezűleg mint a képeken látszik de így elállt így maradt a biztos pont az FBS ragasztó.
-
konyi79
addikt
Mindenkinek hasznosak lehetnek a topikban az LZparts videói, itt pl pont egy D2-be faragja bele a Focal szettet.
Ellenben a Focal szett drága, és a hátsó ajtóhoz nem is ad újat tudtommal. 3rd termékből olcsóbban kihozod lényegesen ugyanazt, vagy annyiból jobbat.
Emellett szerintem alapból nem katasztrofális Dacia szinten a hang, lehet amit hallgattál nem is volt beállítva rendesen. Vagy nem járódott be a membrán, kell ezeknek azért egy 40 óra, hogy rendesen szóljon.
Ha viszont belekezdenél és nekiállsz ajtókárpitot bontogatni, a tartalék patentek mellé érdemes venni némi hangfogót, ne legyen az ajtónak olyan bádogdoboz visszhangja. Persze ekkor számold bele a tuc-tuc gyengébb lesz, mert nem erősíti fel az üreg úgy, ellenben sokkal természetesebb, pontosabb lesz a hangzás. Aztán bele lehet ebbe végtelenségig tolni az időt meg az akaratot.@a multimédián van fényerőszabályzás, a műszeregységen nincs.
-
Šolaire
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Van benne egy kezdetleges equalizer, tiszta hangzástól persze messze van de a Diesel Power azért üt.
-
Dvix
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
-
-
Dvix
senior tag
Kedves Topicosok. Ma kipróbáltam egy dacia dustert, 1,3 TCE Prestige-t és nagyon élveztem, rossz úton is nagyon kiváló minőségi érzést nyújtot.. Egy dolog nagyon nem tetszett...a rádió hangja. Az a kérdésem, hogy valaki rendelt e már pluszba FOCAL hangszórókat a kiegészítő listából és azok hogyan szólnap szerintük. Ennél még a a Suzuki Ignisem régi Blaupunkt hangszórói is 1000x jobban szólnak.
tényleg csak 75k 4 Focal hangszóró a kiegészítők köszött....
Előre is köszönöm...közben keresek Yt videókat is. -
mirci18
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Van fényerő állítás.
Reggel kénytelen voltam a gyári navi sebesség túllépés jelzését kikapcsolni. Mivel gyorshajtásnál megengedett maximum km t vagy százalékot nem lehet beállítani.
A tükrözés tökéletes egyszerre használtam Wazet és zenehallgatást közben telefonáltam is.
Bár ha komolyabban használja az ember a fejegységet folyamatosan pufferel.Egy dolog zavar hogy mindegy mivel navigál az ember mihelyt felkapcsolom a lámpát a navigáció sötét módra vált.
-
kelly416
veterán
válasz
Flowtation
üzenetére
Na ja. Nekem az is elég, hogy AA jól megy, minden telónkkal kapcsolatot teremt meg van 3 fokozat fényerő. Az is csak azért tettem be, mert itt korábban írta valaki, hogy nincs fényerőállítás a Dacia-ban.
-
Flowtation
őstag
válasz
kelly416
üzenetére
Akkor oké!
Én ezt a menüt már láttam. Itt van a csatlakoztathatóság menüben az, hogy pl. hangra zárd/nyisd a kocsit, meg egyéb nyalánkságok, viszont itt csak apple cuccokat ismer, ha jól rémlik.
Pedig mekkora buli lenne már beleszólni a telóba esetleg órába:
KITT maradj a kocsiban!
-
kelly416
veterán
válasz
Flowtation
üzenetére
Nekünk is ugyanezen felszereltséggel. De ha már a rádió (bocsánat, fejegység) menüjében túrtam, nézzétek mit találtam mindenféle trükközés nélkül is.
-
Flowtation
őstag
Stepway lodgyban is van hátsó hangszóró.
-
-
gyemipapa
senior tag
"Nem tudom miért erőlteted ennyire rá másikra a véleményed."
Erőltetésről szó sincs, csak kifejtettem, ezért fórum a fórum. Érvek, ellenérvek, véleménycsere.
"Nem kell ide se nyélgáz se semmi puszta fizika."
Pontosan azt írtam, amit mondasz, maximálisan egyet értünk, amíg nem üzemmeleg, nem kell erőltetni, ki lehet bírni azt a pár km-t, percet, pláne ha valaki nem erőszakosan akar az első perctől vezetni.
"Obd műszerrel nem foglalkozom mivel ahhoz legtöbbször pc is kéne"
Ezt nem tudom, honnan veszed, hogy PC is kell hozzá, akkor valszeg nem tudod, miről van szó: csak rádugod, és működik, menüből beállítod, mit jelezzen ki. Autool x50, keress rá, sokan használják, én bő két éve, már az Ignisemnél is.
Egy [link] ilyen egyszerű készülékről van szó, 10 ezer körül megkapható. -
mirci18
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Arra egyébként még megoldásom sincs hogy ha a gyártónak lehetősége lenne a vízhőfok kijelzésre mert ha be tudom kapcsoltatni akkor lenne miért nem él vele.
Akinek kell nézi aki nem nem.Ugyanolyan szomorú pont ez nekem mint az is amikor meg akarják nekem magyarázni hogy ne vegyél pótkereket hanem helyette használj defektjavító készletet. Feleslegesen akarnak egy más irányba terelgetni és megmondani nekem mi lenne a jó.
-
mirci18
addikt
válasz
gyemipapa
üzenetére
Nem tudom miért erőlteted ennyire rá másikra a véleményed.
Én még úgy tanultam s ehhez tartom is magam benzines autó használóként ha télen hideg autóval indulok akkor egy fél percig minimum járatom az autót majd lassan 2000-es fordulaton elindulok. Addig nem is megyek nagyobb fordulaton a motort kímélve ezzel míg az üzemi hőfokot nem érem el. Nem kell ide se nyélgáz se semmi puszta fizika. Hideg motorral 3000-es fordulaton kocsikázni pláne turbóssal nem szerencsés.Egyébként autó vásárlás előtt tájékozódtam s tudtam mi vár.
Ezért is viszem szakemberhez hiszen ha van lehetőség használom.Obd műszerrel nem foglalkozom mivel ahhoz legtöbbször pc is kéne ami nekem mára gyakorlatilag nincs.
De mivel telt egy 4 millás autóra számomra telik olyan szakemberre is aki legalább ért hozzá. -
válasz
AMD Power
üzenetére
Sajnos vagy sem, mostani autóknál egyre kevesebb.
Úgyhogy ha nálad is oda érkezik az idő akkor ne lepődjél meg ezeken.
De, mint a volt Opelemnél is volt erre egy titkos menü amin meg lehetett nézni, sőt az akkumulátor állapotát is meg minden egyebet.
Nem tartom kizártnak hogy minden márkánál ez meg van. Ahogyan fentebb is írta Konyi79 kolléga is. -
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nekem eddig csak olyan volt!
-
konyi79
addikt
válasz
gyemipapa
üzenetére
Kár itt ezt már túlragoznod ezzel az önigazolással. Ha meg próbáltad volna érteni az első, a témát indító hozzászólást, abból kiszűrhető világosan, hogy be lehet kapcsolni a műszercsoportban a hőfok kijelzést. Ehhez minek külön OBD eszköz, ha ott a lehetőség? Meg vegyen UAZ-t, hagyjuk már...
Nem érint, lépd át.Kis segítség a többieknek a témában:
2017 utáni modelleknél aktiválható a vízhőfok kijelzés, de ott is lehetnek kivételek!
Jelzések értékei:
0 vonás: <25°C
1 vonás: 25-49,9°C
2 vonás: 50-74,9°C
3 vonás: 75-92,9°C
4 vonás: 93-102,9°C
5 vonás: >=103°C
Szóval a rendszeres, nagyobb terhelést 3 vonásig célszerű kerülni azoknak, akik hozzám hasonlóan képtelenek a befúvott levegő hőmérséklete alapján tájékozódni. Vagy nyáron nem szeretnek fűteni.Ami még nem hangzott el, a hátsó automata komfort ablaktörlő funkciót is ki lehet kapcsolni, akkor nem fog automatikusan törölni hátramenetbe rakva.
-
Šolaire
veterán
Szervízbe csináltak a motornak egy szoftver frissítést így tolatásnál nem rángat be időnként a motor. Így egy év után én elégedett vagyok roszat nem tudok mondani az én igényeimnek megfelel az autó.
-
-
gyemipapa
senior tag
Biztosan bennem van a hiba, de nem értek két dolgot: Az ember autó vásárlá előtt tájékozódik, mit vesz meg. Akinek ennyire fontos a vízhőfok, miért olyan tipust vesz, amiben nincs?
A másik: Ennyi erővel pl. az is fontos, mennyi a töltés, régen volt, manapság mégsincs erre vonatkozó műszer, elég, ha probléma van, jelez a műszer. Régebben a motorolaj hőfok kijelzésére is volt műszer, mára régen kikopott. Valszeg nem azért hiányoznak ezek a műszerek, mert 10-10 ezer Ft-ot spóroklni akart a gyártó, hanem mert a mai autók mind számítógép vezéreltek, figyelik a paramétereket csendben a háttérben, akkor jeleznek, ha baj van. Venni kell egy UAZ-t, én pl. anno még azon tanultam, azon az összes most felsorolt műszer megtalálható.
Másik alternatíva, ha már Dacia: akinek telt egy 3-4 millás kocsira, "ruházzon be" egy 10 ezres OBD műszerre, az konfigurálható egy csomó érték kijelzésére. Én is ilyet használok, mondjuk nem a vízhőfok figyelésére. Na most lehet engem ekézni... -
konyi79
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ez nem kifejezetten állófűtés. A keresőbe írt cikkszámok a felszereltebb, dci motoros Daciákban előforduló kiegészítő elektromos fűtés. Baromi kicsi a hőveszteségük, ezért egy talán 500W-os fűtőbetét van a szellőzőrendszerben, lényegében azonnal tolja a meleget.
A Prestige 1,3TCe Dusterekben is van. -
-
kelly416
veterán
Oh, ne is mondd. 50 helyett 30, üres körforgalom brjáratánál is megállunk és körülnézünk (én már amikor közeledek, akkor csekkolom, milyen helyzetre számíthatok majd), jobbra a felezővonaltól, balra meg a padkától kanyarodunk... és a kedvencem amikor a kerékpáros jobbra kis ívben úgy fordul, hogy fittyet hány az elsőbbségadás táblára is meg a többi közlekedőre is.
-
JoinR
őstag
válasz
gyemipapa
üzenetére
Valakit csak zavar a pazarlás...nem azért kapcsolom le a lámpát, zárom el a csapot, mert nem engedhetném meg magamnak, hogy menjen egész nap. Számomra a fogyasztás is ilyen. Az más kérdés, hogy attól, hogy valaki követi a piktogramokat, nem fog törvényszerűen kevesebbet fogyasztani az autója.
Viszont az egész abból indult ki, hogy legyen-e vízhőfok kijelzés, hogy lehessen tudni, mikor lehet taposni...attól, hogy eléri a víz az üzemi hőfokot (azaz középre beáll a mutató), az olaj még nem biztos, hogy üzemmeleg, szóval az sem jó indikátor
-
Ezt a piktogram nézegetés dolgot én sem értem . Sőt az elején kimondottan idegesített, főleg este mindig villog a zölden a szemembe , azt hittem hogy a világítással van baj.

-
-
Šolaire
veterán
válasz
gyemipapa
üzenetére
Egyébként hamar jelez a piktogramm a műszerfalon mikor válts én kicsit tovább pörgetem 2500-3000- ig. Ma egész nap úton voltam sose értettem ahol lehet 50-el menni miért mennek 30-al. Miskolcon tegnap is álltam a forgalomba mire kiderült miért tapolcai elágazásnál kanyarba terepjáró felborulva. Itt a jó idő és több a baleset.
-
-
gyemipapa
senior tag
Dinamikusan vezetek, de a "nyélgáz" nem erről szól. Padlógázt valóban 18 évesen nyomkodtam, élveztem, hogy kipörög a kerék. Nálam az a "nyélgáz".
Ha pedig télen a fűtésről nem érzed, mennyire meleg, az szomorú.
Ahogy az is, ha valaki csak műszerek alapján vezet, gondolom, akkor sebességet sem fülre, hanem fordulatszámmérő alapján váltasz.
Ha ennyire hiányzik a hőfokmérő, én másik márkát választottam volna.
"Ennyi". :-)
(40 évi vezetési gyakorlat, és sokszázezer km van mögöttem, ettől még nem vagyok nagypapás vezető.) -
konyi79
addikt
válasz
gyemipapa
üzenetére
Te biztos nem szoktad jobban terhelni a motort, meg előzni se meg 2500-3000 fölé se forgatni vagy hasonlók. Akkor tényleg nem fontos. Néhány modellben meg elektromos fűtőbetét van rásegíteni, szóval az se annyira jó indikátor.
De neked nem kell, másnak szempont. Ennyi. -
kelly416
veterán
Nekem jól van lent a tárolóban, amikor töltőn van, vagy esetleg a kesztyűtartó feletti kis nyitott tartó is szóba jöhet még. Ha nincs össze dugva, mindig zsebben hagyom, mert mehetek vissza érte miután kiszálltam.
Ezekben úgyis csak a hatalmas fontosságú varrott maszkok vannak vagy semmi.A kijelző előtti kábelre meg ilyen kábelt használok ilyen kábeltartóval megspékelve. Nem mondom, hogy kimondottan esztétikus, de ha arra hajtottam volna, nem is Dacia-t veszünk.
Össz. 3db-ot ragasztottam fel, annyi elég a kábel elvezetéséhez a fenti helyekre. Nekem.Ja? Köszi. Reméltem, hogy esetleg kilépő fény előkészítés, ami aztán nem lett soha bevezetve, de akkor nem szerelek bele ledes fényeket.
-
mirci18
addikt
Ha valaki nem ért hozzá hogyan kapcsoljon ezt az a kocsin annak pénzért is megéri.
Másrészt az övcsipogás felesleges macera ami engem nem véd meg.
Ha pl megyek a kocsival száz métert vagy a hátizsákom az anyós ülésen van zavaró.
A TPMS szenzor nem foglalkoztat.
Ha egy kerékben nem megfelelő a nyomás azt illik nélküle is felismerni.
Számomra ami fontosabb jelenleg a vízhőfok mérés kimutatása plusz a start stop rendszer kapcsolás. -
konyi79
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
A fejegységtől függetlenül is odarakom többnyire, két okból. Egyik, hogy nincs máshol helye. Nem szeretem lerakni a telefont a középkonzol tárolóba, van ott épp elég kacat. A másik, ha nincs rádugva nem megy a Waze meg nem tölti, de a kijelző előtt lődörgő kábelt se szeretem.
A Dusternél már szerencsésebb, fentebb került a fejegység, ott fölötte egy ilyen kis spirál-csutakkal pont méret a szellőzőn lévő telefontartóval. Annyit csaltam, a csatlakozónál a tövét megmelegítettem kicsit irányba hajtani.A félig-meddig záró dugók elvileg a lyukakat zárják a nagyobb szennyeződés elől, amin az ajtóból a víz tud kifolyni.
-
kelly416
veterán
A tartót köszi, bár látszólag semmi szükségünk nem lesz rá, hatalmas ötlet és nagy királyság. Akinek nem nagyképernyős fejegysége van, annak tutira egy király alternatíva.
Az OBD-s meg a Micom cucc is jól hangzik. Köszi.
Egyéb téma:
Lodgy esetében tudja valaki, mik azok a gumi takarók az ajtók alján, amik csavarral vannak oda fogva? Ma ragasztgattam körbe az ajtókat hangszigetelés és koszos küszöb elkerülésének reményében, akkor láttam azokat a kis takarókat. Ha gondoljátok, holnap csinálok képet róla. -
konyi79
addikt
A 10-es android előtti verzióknál le kell szedni az AA apk-t pl innen, utána fog csak működni. Bár magyar nyelv van benne, de kicsi hazánk alapértelmezetten nincs a támogatott régiók között. Lényeges, hogy 2018 év vége vagy 2019 eleje körül volt váltás a fejegység típusában, azóta vásárolt modellek tudják a telefon tükrözését csak. Viszont nekem a legagyibb MM-os 50cm-es spirálkábellal is tökéletesen működik.
Telefontartót én innen rendeltem, maga az elgondolás nagyon szuper, Dusterben legalábbis nagyon jó helyen is van vele a telefon. Más kérdés, hogy én a gravitációs rögzítés mellett döntöttem, ami azóta is az agyamra megy. A telefont nem tartja elég szorosan, így a zörgése az agyamra megy. Mindenféle gumival küzdök rápakolni, ha kicsit is távolabb megyek. Ezt a verziót kerüljétek.
A DDT4ALL nevű programmal, meg egy normálisabb OBD olvasgatóval lehet ezt-azt modelltől függően kapcsolgatni az autóban.
Itt és itt találtok leírásokat, hogy mit lehet. Óvatosan, ne csináljatok faliórát egyik vezérlőből se!
Duster esetében tudom, a központi kijelzőre az óra és külső hőmérséklet kijelzést lehet aktiválni, kanyarkövető fényszóró, de pl én az automata ajtózár működését vettem fentebb, ne 7km/h-nál zárjon be (az udvarban mikor félreállok vagy beállok a kapun is lezárt). Sőt, Duster esetén itt lehet a kijelző (aka óracsoport) fényerejét is szabályozni, ami ugye Dacia esetén amúgy felejtős lenne.
Páran hirdetik, hogy ki lehet az öv csipogását is kapcsolni, meg pénzért vállalják a TPMS-t is deaktiválni mert akkor nem kell megvenni a drága szelepeket. Ettől óva intenék mindenkit, hisz ezzel biztonsági funkciókat kapcsolnak ki, ami balesetet megelőzni találtak ki. Utána szar Szent Péternél magyarázkodni, miért halt meg a család.Ja, még a Medianav tulajoknak érdekes lehet a Micom Test nevű menü vagy mi, amivel a fejegységben egyszerűen lehet kapcsolgatni dolgokat, ha szükséges.
Be lehet a TMC-t itthon is kapcsolni, színsémát lehet módosítani stb, ott a leírásban. -
mirci18
addikt
válasz
Flowtation
üzenetére
Nem. De nem az a lényeg.
Ugreent használok kínai top márka az is megteszi.
Mint írtam ha nem megy újra telepítés újra párosítás és mennie kell. -
kelly416
veterán
válasz
Flowtation
üzenetére
Nekem vármilyen Baseus vagy Ugreen kábellel is tökéletes. Most rendeltem direkt 90 fokos Ugreen-eket, mert a RN4 microUSB, a 9t meg már type-C.
-
kelly416
veterán
válasz
Flowtation
üzenetére
APKmirror-ról (legalábbis úgy emlékszem, onnan) leszedtem, telepítettem, kábellel össze dugtam a telót a fejegységgel és végig pötyögtem azt a pár "első lépést" behúzott kézifékkel. Utána mindig.tök jól működik. Ilyen volt S9-el is, ilyen most Mi 9T pro-val is, de feleségem Redmi Note 4-e is tökéletesen üzemel így.
-
mirci18
addikt
válasz
Flowtation
üzenetére
Először nekem is így volt hogy nem engedett tükrözni.
De mikor már mindent engedélyeztem a telefonon és a medianavon kerestem rá a telefonra és úgy lett párosítva tökéletes lett.
Most ha rádugom a telefont a media navra és kijön az android auto felirat és rákattintok akkor automatice átlép rá plusz bekapcsolja a bluetooth-t és mást is.Szóval ha van valami gond akkor próbáld az újratelepítést utána a medianavon az újra párosítást.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Flowtation
üzenetére
Sajnos nekem sem hajlandó tükrözni, Android 10.
-
Flowtation
őstag
uh, nem tudok mindenkinek külön válaszolni, de köszönöm a válaszokat. Én is mindig ott hagyom a kocsiban, ha kirakom. A tartóban legalább szem előtt van. Meg tölteni se szeretem letéve, mert biztos hogy egyszer megfeszítem a csatlakozót. Én a gyári navit egyébként egyszer használtam, nem volt rossz egyáltalán, persze csak google-al van összehasonlítási alapom.
kelly416: Az AA hogyan jött össze? Én leszedtem, de egyáltalán nem volt hajlandó tükrözni, igaz sokat nem szórakoztam vele. Nekem note 8t van, azzal próbálkoztam.
mirci18: Ennek akkor utána nézek. Kíváncsi vagyok mi mindent lehet még állítani. Egyébként engem is zavar az a rengeteg km számláló. December óta van meg a kocsi de még mindig nem tudom melyik mire van. Én csak a hátralévő km-t szoktam használni, meg most egyszer a guminyomás állítást, meg néha az átlag/pill fogyit.
-
kelly416
veterán
Aham. Akkor majd egyszer kerítek hozzá valakit, aki ért is hozzá meg van is normális eszköze, programja.
Na igen. Rengeteg minden van ott, a tankolás óta megtett táv például nem egészen világos, mert azt néha magától is nullázza tankolás nélkül. Vagy én nem értem azt sem, meg néhány másikat sem.
-
kelly416
veterán
válasz
gyemipapa
üzenetére
Na igen, ez ismerős. Be a boltba, melóba, bárhová, aztán curükk vissza a telóért. Na meg pénztárcáért, ami nyáron zsebben meleg és nagy, úgyhogy előszeretettel marad az autóban. Itt a Lodgy-ban is itt szokott maradni, bár mentségemre szóljon, csak akkor teszem ki, ha tölteni akarom vagy arról navigálok, mert a gyári navit sokkal kevésbé szeretem, mint az androidautót.
Egyébként ha már töltés, akkor a céges S-Cross egy 3 órás úton androidautós navi mellett (ami kb. csak saját gyári kábelen hajlandó működni S9-el régebb, most meg Mi 9T pro-val is) kb. 10-15%-ot tol a telóba, a Dacia bármilyen "szutyok" Ugreen vagy Baseus kábellel hajlandó AA navi mellett is feltölteni a telót ugyanennyi idő alatt. Szóval szerintem le a kalappal, nekem ez hatalmas dupla pozitívum. -
mirci18
addikt
válasz
Flowtation
üzenetére
Gyárilag többféleképpen lehet akár a km óra helyére akár a media navra.
Én mindig üvegre rakható telefon tartót használtam.
Ide is azt rendeltem de nem biztos hogy kell mert szőkeség lesz a telefonra a media navnak ha tükrözöm a telefont.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2 kazános Jura Z5 V2 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Tado V3+ komplett okosotthon fűtés eladó
- Konferencia kamera + mikrofon egyben - vaddi Conferenceshot AV Camera távirányitóval
- Smart home kiarusitas
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G3 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Alienware 16X Aurora Intel Core Ultra 7 / RTX 5060 Csillagközi indigó 2029-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A szilikon huzat a kulcsra még mindig nem érkezett meg, azt várom nagyon.

tényleg csak 75k 4 Focal hangszóró a kiegészítők köszött....
Előre is köszönöm...közben keresek Yt videókat is.

Össz. 3db-ot ragasztottam fel, annyi elég a kábel elvezetéséhez a fenti helyekre. Nekem.