Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
Naaaa... Akkora itt a csend. Mindenkinek ennyire jól megy a Dacia és ennyire elégedett az autójával? Biztos, hogy van valami, mert ennyire csendes autós topik ritkán van.
-
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Természetesen nem a már ütött-kopott fényezésre gondoltam a fóliát, hanem a még új, relatíve sértetlen autóra átlátszót. De aki ragaszkodik az újrafényezéshez, lelke rajta, de qva drága, és ugyanúgy ki van téve a sérüléseknek. De nehogy már én legyek itt a bűnbak, mert fel mertem vetni. Én nem fényeztetek, nem fóliáztatok, bekalkuláltam, hogy az autót használom, és együtt élek a sérülésekkel, karcokkal, alapvetően ez egy használati cikk, már az első hónapban rányitották az ajtót, karcolás is van rajta, igaz, felületi, nem esik jól, de nem dőlök a kardomba.
-
válasz
gyemipapa
üzenetére
Én is tudatában vagyok vele. Golyós kolléga írta feljebb hogy milyen, erre reagálunk.
Fóliázás mint alternatíva , igen csak nem írtad hogy milyenre is gondoltál ha már elővesszük a fólia témát is.
Ha frissen szalonból kihozza és kap egy átlátszó védő fóliát.
Vagy amikor már jégeső szétverte és utánna javítás , színezés helyett kapná meg. Mert úgy tényleg olcsóbb lesz.
kelly416
Sajnos a parkoló mindig megtörténik .
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Alternatív megoldásként vetettem fel, én kérek elnézést...
Mert lehet sopánkodni, hogy milyen sz*r a fényezés, ezt tény, én ennek tudatában vásároltam a Sanderomat, de ettől nem lesz jobb, az újrafényezés pedig aranyárban van. -
kelly416
veterán
Igen, csak azt is úgy, hogy telibe fújják, felpolírozzák, lakkozzák és polír újra, mert hiába szép a lakk, ha alatta narancs a festék. És ilyeneket egyre nehezebb találni, mert haladni akarnak, minél többet, hogy minél több pénzt hozzon. Persze ezért "mi" is hibásak vagyunk, mert a jó munkát nem sokan vagyunk hajlandóak 2x-es vagy 3x-os áron megcsináltatni.
-
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ja? Nem értettem félre, csak nekem ez evidens volt, hogy nem fogok olyan szipi-szupi festést kapni, mint talán a Porsche adott, hogy kulccsal vegig húzhatod és nem marad nyoma.
Sajnos, és egyet is értek a sajnossal, bár a miénk még makulátlan. Ismerős mondjuk végigkezelte japán vaxal vagy mi a fenével, és természetesen vigyázunk is rá, sokat ül garázsban, csak a mindennapi vásárlásra megy feleségemmel oda-vissza. Bár ott van a legnagyobb esély a rányitásra.
-
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Valamelyest megoldást nyújthat a fóliázás, és lényegesen olcsóbb...
-
-
Dvix
senior tag
Ha jo festest akar az ember akkor megcsinaltatja kulsos ceggel kb ugyanolyan szinre h ne kelljen a forgalmiban se modositani.
es mar csak egy ceget kell talalni aki kepes 3 reteget normalisan rafujni plusz egy lakkot, h nem cseszi el.
na es persze az autod nem biztos h megeri ezt a fel milka plusz raforditast ha kesobb el akarod adni.
-
-
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Már bocsánat, de mit is várunk ennyi zsetonért? Amikor a Merci meg az Ódi is narancsbőrös, mert már ott sem az a minőség mércéje, akkor ennyi pénzért ne várjunk már golyóálló lakkréteget a prémium festékréteg felett. Sajnos már semmi nem olyan, mint 15-20 éve, és ezt kár is emlegetni. MK1 Fiesta volt alattam pár évet, a lemez kirohadt itt-ott a festék alól,.de a festék még összetartotta és nem lyukadt ki. Ez most elképzelhetetlen, hacsak nem ez a gallyálló matt rücsis festék van ráfújva, ami majdnem divat lett a terepjárósok közt, bár lehet, az sem bírná.
-
-
Nekem annyiból jó hogy nem fényezett sem elől sem hátul.
-
mirci18
addikt
válasz
gyemipapa
üzenetére
Nyilván.
Csak sokszor észreveszem itt és a facebook-os csoportban is hogy minimális apró karcok vagy sérülések ahol csak a festék sérült elem nem fel van fújva az eset. Akit zavar ne vegyen drága autót vagy ne rakja le forgalmas helyen mert a nagy számok törvénye alapján valaki kárt fog okozni . -
mirci18
addikt
Nekem már több helyen is van mélyebb karc benne amit csak polír vinne ki.
Én úgy vagyok vele ilyen a valós használat.
És itt nem cak az autós társakra gondolok hanem bokrokra és fákra. Vagy akár a saját gyereked által okozott minimális kárra.
Nem mondom, én is már tettem kárt a vezető oldali ajtóban kiszállás közben otthon.
Édesanyám meg a hátsó ajtó kinyitása közben de ott sérülés nem lett.
De úgy vagyok vele ha eladom makulátlan állapotban nem fogom viszont addig érezzem magam jól benne.
Ha bárhol parkolok nagyjából ránézek de nagyítóval sosem fogom keresni a hibát rajta. -
kelly416
veterán
Ismerősnek a cégnél vágták rá az ajtót, pontosabban a szél, a nem egészen fél éves autóra. Ha nem emlékezett volna, melyik kollégája parkolt mellette, csináltathatta volna zsebből. Pedig egy túrban járnak 3 műszakban, még ha nem is egy csarnokban dolgoznak, együtt érkeznek, egy helyen húzzák az igát sok-sok éve. A fószer nyitotta a 20 éves nemtudomminek az ajtaját, a szél kivágta és persze nem fogta annyira, hogy ne tépje ki a kezéből. Ok, csak horzsolás és festés pici horpadással, de így a biztosító inkább ajtót cserélt nála, mert pont a lemez élét (övvonal asszem annak a becses neve) rogyasztotta meg és nehéz lett volna kiszedni belőle. Ezek után egy ismeretlentől ne várjunk semmit.
-
-
Dvix
senior tag
Nah ez is bekövetkezett...
Tegnap a parkolóban a hátsó sárvédőívre rányitották az ajtót, kisujjnyi hosszan, toll írásnyi vastagon, enyhe festékkopás átlósan lefele, enyhe behorpadás. Legalább látszik, hogy az autó forgalomban jár, olyan emberek között akik ezt szeretik csinálni.(parkol-ajtó rányit másik autóra-elhúz)
Asszonynak nem mondtam el. Jobb ez így mindkettőnknek 
-
-
-
WolfManus
csendes tag
Sziasztok!
1.33 TCe tulajokat kérdezem, találkoztak-e már ezzel a (vagy hasanló) jelenséggel: 5., 6. (főleg 6.) fokozatban 1500-kb. 2000 fordulatig gyorsítva enyhe zizegő/berregő hang jön a -szerintem- motortérből... -
-
-
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ja? Nyugodtan. Én viszont tudom magamról, hogy néha cirkalmasan fogalmazok, ezért nem vettem a lapot.

-
-
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Igazából nem ez volt a szándékom.
Megpróbálom értelmezhetően: Eddig kevés olyan opció van, ami felesleges lenne szerintem. De félő, hogy az újabb szériánál már vagy hoznak majd be feleslegesen sokba kerülő dolgokat amiket csak hasznos dolgokkal egy csomagba árulnak, és beállnak ők is ebbe a sorba, vagy remélem maradnak az eddigi legózható formánál még akkor is, ha kevesebb extrát árulnak, mint társaik. De mivel a Renault és a Dacia egy család, félő, hogy mennek majd a nagytesó után.
Hát... sokkal ez sem lett tisztább.
-
mirci18
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Kevés extra van az autókban így nem kell aggódni.
Nekem egy dolog maradt ki a bőr ülés elviekben.
Az elektromos hátsó ablakot szerettem volna de az nem volt hozzá.
Ahogy hallom a márkán belül a duster a legfelszereltebb. -
-
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Annyira kevés "extrát" tartalmaznak még most, legalábbis magasabb felszereltségi szinten, hogy nem nagyon tudnak csomaggal sem felesleges dolgokat eladni. Vagy hoznak még be egyéb lehetőségeket is, vagy max. ülésfűtést sóznak rá olyanra, akinek nem kell, mert Renaultnál is automatán behajlós tükör van (jó, nekem kis városban felesleges, másnak lehet, jól jönne mondjuk...) meg hátsó villanyablak van összeházasítva asszem pont ülésfűtéssel, és vezetéssegítő eszközök vannak csomagban, mint pl. tempomat az adaptív tempomattal meg a gyalogos vészfék rásegítéssel. Ebből is max. a sima tempomat kellene nekem, de másnak lehet, jól jön a másik kettő és neki eben guba, hogy csomagban vagy egyesével választja ki ezeket.
-
-
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
És elég csak "családon" belül átugrani a csomagokért. Már a Renault is csomagban próbál mindent adni, sok olyan dolgot ami nem kell egy olyanhoz kötve, ami nagyon is hasznos lehet. Félő, hogy ide is átgyűrűzik majd ez, bár a Lodgy esetében honlapról egyetlen dolgot találtunk, ami nem kellett, a bővített térképcsomagot.

-
-
mirci18
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ezért nem gondolkozok magasabb árkategóriájú autóban.
Nézegettem pár tesztet 7 személyes autókról.
Wolkswagen Caddy.
Győzködik a tesztelők mennyire megéri 200 e ft felárért plusz egy darab csúszó ajtó az autó másik oldalára vagy egy vonóhorog előkészítés 100 e ft-ért amiben vonóhorog nincs mivel annak az értéke többszáz e ft.
Nekem a vonóhorog volt mindenestül kb 110 e ft.Itt a Daciánál a klíma azét nagyságrendekkel olcsóbb.
-
válasz
mirci18
üzenetére
Nos mi példánk erre a legjobb mikor Fiatnál rendeltünk az autót 3M-ért nem járt klíma mert ügye Active csomaghoz nem lehetett kérni , de listán szerepelt plusz 330,000-Ft.
Hogy legyen Klímád akkor a Dynamic csomagot kell kérned ami hozzá tartozik sok olyan ami nem kellene lásd elől kód lámpa más fajta közép konzol és óramutató csoport meg még rengeteg minden és máris lett volna 1M több csak azért mert egy nyamvadt klímát szerettem volna. -
-
kelly416
veterán
válasz
mirci18
üzenetére
Mert használtan klímásat éppen nem találtak.
Nem tudom, miért vesznek egyaltalán klíma nélkül autót az emberek. Annyira melegek vannak már nyaranta, hogy sok esetben elviselhetetlen, főleg, hogy a huzatot sokkal kevesebben bírják, mint a klímát. A Zafirámban nincs klíma mert valahol ereszt, szerelőre várok. Tegnap is mentem szerelőhöz, 1 óra oda, 1 óra vissza, én bírom a huzatot, ha más is lett volna az autóban, aki nem bírja, meg is őrültünk volna. -
mirci18
addikt
-
JoinR
őstag
Nekem tetszik a bowdenes a fényszóró állítás. Tipikusan olyan dolog, amit totál sznobságnak tartok elektromosítani...én nem is állítom soha, pedig változó terheléssel, gyakran megyek este is. Ez legalább nem romlik el
és még könnyebb, olcsóbb is tőle az autó.
A másik autóm még jobb (MR2), abban nincs is
-
kelly416
veterán
válasz
mirci18
üzenetére
Tudom, mert ilyen van a céges S-Cross-ban, ismerősék Grand Scenic-jében, és több más autóban is. Auto funkcióban mindent állít magának, ahogy jónak gondolja. A Lodgy-ban szerintem bowdenes a legtöbb opció (mint a fényszóró magasság állítás is, azon betojtam), ezért nem tudnám feltételezni, hogy csak a kezelő egységet kellene cserélni. Bér lehet abban is a mozgató motor, csak kissé meglepő megoldás lenne szerintem.
-
válasz
kelly416
üzenetére
Duster esetében előbb volt, majd később Lodgy-an majd azt követően Sandero-Logan.
De az hogy most miért lett módosítva avagy miért vették le a listáról nekem ez a fő rejtély. Nem ért volna rá akkor levenni mikor már tényleg leváltja az új generáció a mostanit és akkor teljesen megszüntetik. Maradék alkatrészeket pedig szervíz raktárba került volna. -
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem hiszem, hogy csak ennyi lenne, mert automatán válogatja a befúvás helyét is, nem? Lábra, fejre, ablakra... De nem tudom, lehet elég lenne. Viszont amikor lefoglalóztuk az autót akkor a Duster-be már hónapok óta volt automata klíma.
-
-
mirci18
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
-
mirci18
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Egy álom az automata klíma.
21-22 fokon használom.
Nincs a kocsiban tőle az a vad hideg de csak akkor kapcsolom ki be ha nem akarom haszálni.
Életmentő funkció.
Pont mint a tolató kamera. -
-
JoinR
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerintem is csak annyi, különben nem 40k (vagy most már lehet 50) lenne a felára. Anno nem akartam digitálisat, de elgondolkoztam rajta utólag. Mondjuk túl sokat így sem tekergetem.
-
-
Dvix
senior tag
Tényleg ennyire csendesek az új szériát illetően? ok már látták tesztvezetni a prototípusokat de akkor is. Kicsit túl nagy a csend
Gondolom most mindenkinek nagyon kell alakitani ha életben akar maradni 
Jönnek sorban az online opciók, lehet h ez a közeli új széria hírnöke, vagy pedig csak a
Decemberi szállításoké? -
válasz
kelly416
üzenetére
Digi klíma talán egy éve van a kínálatban. Clio-tól származik a vezérlő panel és a hő gombája .
Nem tudom hogy nem-e elég csak a kezelő panelt cserélni és a hozzátartozó kábeleket manuális klíma esetén automata átalakításakor .
Mondom én mire asszociációk , mivel elég elég drasztikus változás nem történt a műszerfalon , csak a kialakítása változott és ezzel szinte semmilyen idő kiesés nem történet , nem lehet akkor technikai változás , vagy igen ? -
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Értem én, de egy meg másfél éve sem láttam Lodgy-ba automata klímát, meg MCV-ben sem (mert azt akartam venni először, ameddig nem jött az állami támogatásos opció), és valószínűleg másban sem volt a Duster-en kívül. Most meg a Sandero-ba is lehet kérni... Nem azért, mert lusta vagyok tekergetni, hanem mert hajlamos vagyok úgy felejteni, én jól bírom a hideget, de a család többi tagját megfagyasztom akaratlanul. De mindegy. Ez van. Ebbe már utólag úgysem tesznek digit klímát.
-
-
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én tegnap néztem Sandero-t kíváncsiságból, és automata klíma kérhető bele. Komolyan? De a Lodgy-ba nem tudtam kérni sehogysem amikor megrendeltük.
-
-
Dvix
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerintem biztos lesz valami csomag is a jövőben, "együtt olcsóbb alapon" tutti.

-
Közben egy kis újdonság , lehet ti már tudtátok.
Sandero esetében ( többiben még nem néztem) ha rendeli az ember és kér hozzá parkradart, akkor előre is lehet kérni, nekem ez új
Így néz ki a dolog:
Parkolóradar - előre - 8201457602 -35 690 Ft
Parkolóradar - hátra -8201663947 -35 390 Ft
Tolatókamera - 8201675484 -37 790 Ft -
mirci18
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Mivel most vettem a Logant is így el nem adnám.
A Logan csomagtérben verhetetlen meg szebb is mint a Lodgy.
Egyedül mint már írtam akkor voltam egy picit gondban amikor beraktam hátra egy gyerekülést meg egy magosítót meg egy felnőttet.
Sajnos egymás mellé két ülést az istennek nem tudsz berakni így középre kell ülnie a felnőtt személynek ami nettó szívás.
Egyenlőre elleszünk mivel novemberben jön a második gyerkőc.
Így a legtöbbször 4 fő használja a kocsit.
Időnként van 5-ik fő ami nehezíti a dolgokat.
De amíg nem lesz 3 gyerek addig nagyobb 7 személyes autót sem veszek.
Szóval minden csak elmélet.De egyébként ha pár éven belül jönne esetleg egy harmadik gyerkőc és maradnak 2022 után is a támogatási rendszer érdemes lenne lecserélni 7 személyesre a Logant.
De mivel én 4 milláért vettem a sajátom egy felszerelt Lodgy meg 5.6-5.8 milla pariban sincsenek egymással. -
Dvix
senior tag
A reanult-nak ez a Arkana modellje bejön, egyszerű megoldás a SUV-ok világában nem gondolkodtak sokat a recepten.
Ezen a hétvégén barátomékkal kocsikáztunk a Dusterrel és ők is a Dacia felé hajlanak, a bakancs Swift már nekik kicsi nagyon. Nagyon tetszett nekik.
Nekem továbbra is bejön a futómű/helykínálat párosa az autómban
Mondjuk persze nem próbálok elfogultnak hallatszani.
Jelentem a Tce100-as három hengeresre már ráéreztem, az első pár napban már megtanultam jól gangolni.
-
kelly416
veterán
válasz
mirci18
üzenetére
Ha nincs harmadik, akkor is jól jöhet nagyobb dolgok cipelésénél, nyaraláskor ha sokat szeret bepakolni a család (mert annyival nem is drágább és nem is nagyobb, hogy az év többi részében hátrányt jelentsen az a pici többlet ami ilyenkor előny), ha van még babakocsi vagy sajnálatos módon kerekesszék, vagy akármi egyéb történés van. Szóval szerintem összességében nem olyan sokkal több egy kombinál, amit nem lehetne elviselni a hétköznapokban (járulékos költségekkel együtt sem, mint többlet fogyasztás vagy biztosítás), de persze túlzásokba sem kell esni feleslegesen. Ha egy kombi bőven elég, akkor felesleges ez.
-
-
Šolaire
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Viszont klíma jól tud jönni ilyenkor nem bánom hogy van benne.
jövőhéttől elkezdek ingázni vele, fogyaszrásra kiváncsi leszek. -
-
Šolaire
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Jó tágas akkor, nekem se kéne kissebb.
-
Akkor legyen egy kis ON is .
Ma megjártúk Eplényt amit körbe jártuk, kellett egy kis kikapcsolódás.
Majd megereszkedtünk Veszprém irányába majd Székesfehérvára .
Fogyasztást egyáltalában nem figyeltem inkább annyi hogy végre kipróbáltuk azt hogyan férünk el négyen csomagokkal , de röhögve ez volt a pozitívum.
Egy negatív dolgot jött ma fel, ilyen melegben egy klíma jól jött volna. -
gyemipapa
senior tag
Nekem speciel nincs bajom sem a Renault Lagunával, Clioval, sem egyéb verzióival, de szerintem ez egy Dacia topik, Sanderosként ezért kisérem figyelemmel a hozzászólásokat, de a Renaultos kommentek nem lehetnének offosok, kedves Admin, és kedves fórumtársak?
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nincs bajom a Clioval. Szép kis autó. Belűl is tetszik. De 6 millióért eszembe sem jutna venni.
-
-
JoinR
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mondjuk a Clióra egy 10% kedvezményt ki lehet alkudni, Daciára meg szinte semmit.
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
6 milláért ki venne meg egy Renault Clio-t?
-
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Hát igen, erről van szó. Ezért is írtam, nekem elég lenne a 75 lógyenge, csak villanyablak legyen hátul. Annak idején MK1 Fiesta 1.3benzinnel tanultam és ökörködtem évekig. Ment keresztben, ment 150-nel, ment sárban, hóban, ment 6 emberrel hangfalakkal, számítógéppel és más aproságokkal megpakolva télen beöltözve, pörgött, forgott előre és hátra, amcsi filmek sztárfordulója, a "rükiben padló, kormány elcsap, 180-at fordul az autó és megy is tovább előre azonnal" is jól ment vele a 4 sebesség ellenére is... csak már nem igazán lehet olyat venni, vagy horror áron. 77-es kiadás volt alattam, az mostanra már kissé múzeális lenne.
-
válasz
kelly416
üzenetére
Clio- Life csomag SCE65 motorral 3,95M
Sandero- Ambiance SCE75 motorral 2,75M
Így a különbözet 1.2M.
Vissza fordítva az összeget rá tesszük a fentebb írt Sanderora elérjük a TCE100-as 15TH Celebration kiadást és még így is marad még 200,000-Ft ami költhető hátsó elektromos ablakra, digitális klímára, Navira, tolatóradar,kamera vagy éppen amit az ember szeretne.Ugyan ebben a felszereltség esetében és motorral a Clio röhögve elhagyta az 5M.
Közelebb vagyunk már inkább 6M ami azért vicces mert elgondolkodtató a fronthajtású Arkana 1,419 millió rubelbe kerül, ami úgy 6,4 millió forintnak felelne meg, az összkerék-hajtású pedig 1,499 millióba, ami közel 6,8 millió lenne forintban. Plusz a behozatal. Jó itt már szárnyalók képzeletben.
-
kelly416
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Én igyekeztem az olcsó kategóriában maradni, de ha el lehet engedni a fantáziát Rönyóéknál, akkor már Laguna. De nem kell nagy autó a Lodgy mellé, úgyhogy kb. Clio RS akkor már. De alapjáraton egy sima "fapad" Clio is elég lenne, csak az a bizonytalanság a javítási költségekben szűnjön meg, ami a használtakban benne van, főleg a 20 év körüliekben.
De egy Sandero is teljesen jó lenne nekem, még akkor is, ha 3-5 éves. Csak klíma legyen benne és működjön. Vagy villany hátsó ablak, birom a huzatot, csak ne kelljen mindig hátra kalimpálnom ezért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Ajkai ólomkristály
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

na es persze az autod nem biztos h megeri ezt a fel milka plusz raforditast ha kesobb el akarod adni.