Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
válasz
Flowtation
üzenetére
Tényleg nem combos, de most utaztam S-Cross-al pár km-t, inkább a Lodgy kellemes lassúsága, mint az a metsző hideg levegő, amit az automata klíma fújt ebből. Megfájdult a fejem is tőle, mint amikor jéghideg fagyit túl gyorsan töm be a polgár nagy melegben.
-
Dvix
senior tag
Nagyon jó formát kaptak, ha nem drágulnak nagyon, slágerek lehetnek ezek az autók
A Logan sedan változata már nagyon Lada Vestás, de a Volvo-tól "kölcsönzött" lámpa-led vonal nagyon illik szerintem, a Dustertől a motorháztető dizájn meg eleve adott volt h rajta lesz valamelyiken, jelen esetben a Stepway lett a győztes. Várom h reagál ra a piac. Ha kicsit is változtattak az üléseket kicsit még kényelmesítették szerintem sláger lesz ez az autó. -
-
golyós
addikt
Töltöm fel Drive-ra a packot, ha valakit érdekel, írjon rám privátban, küldöm a linket.
-
golyós
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
#1584 = Miért csúnya? Sokan berakattak a másik oldalra is. Gondolom akik nem kértek kamerát bele. Nekem van, így tökéletesen látok hátra.
#1585 azért kell a villogós pendrive, higy tud mikor van vége a folyamatnak. Ha nem villog nem tudod meddig dolgozik.
Délben ha alszik a gyerek csinálok leírást és felrakom a Google Drivera a térképpel eggyütt.
-
gyemipapa
senior tag
Miért kell "villogós" pendrive? Én nemrég éltem a 90 napon belüli ingyenes frissítés lehetőségével, az oprendszert a legfrissebb, Linuxosra cserélte (1.0.13.3), persze az új térkép rá pár napra jelent meg, így még a 2019-est tette fel.
De nem "villogós" pendrivet használtam.
Milyen nevű és kiterjesztésű fájlokat kell a penre másolni? Nekem elég lenne csak magyar térkép is sebességmérőkkel. -
golyós
addikt
válasz
Flowtation
üzenetére
Igen, ugyanez minden. Dupla féklámpa = Beköti a másikat is, kábel, izzó, minden.
Nem kell járni a kocsinak
Gyújtás egy kattintásra, hogy elinduljon a rádió, gyári rendszer lementése pendrive-ra 3 perc volt, Az update map feltelepítése meg 5-6 perc
Nyílván ez nőhet mert aki a full europa térképet rakja fel annak jelentősen nő a telepítési idő.
Én kiszedtem a térképek és a poik közül is sokat, így 4gb-ról lecsökent 800 Mb-ra. -
Flowtation
őstag
Köszi, ez egy kissé messze van nekem.
(#1580) golyós
Tehát ugyanez a navi van fizikailag csak más "szoftver" fut rajta? Milyen az a dupla féklámpa? Az ablakemelő világítás jó lenne.(#1581) golyós
Annó a szalonban mondták, hogy csak pen kell, viszont azt is, hogy járni kell a kocsinak (logikus), és hogy nem rövid idő? Igazak ezek? -
golyós
addikt
válasz
Flowtation
üzenetére
Mi a Navid szoftver verzió száma?
Egyébként hülyebiztos a módszer, csak egy pendrive kell ami ledes visszajelzésű, tehát villog amikor bedugod. -
golyós
addikt
Azért nem ennyire egyszerű. Berak egy modult ami alkalmassá teszi, hogy a Renault Medianavját futassa és engedélyezni tudjon extra dolgokat, vizhőfok, külső hőmérséklet kijelzés , eco Mód, és más szinű téma.
Ablakemelő világitást, dupla féklámpát, világÍtást berelézi, illetve kicseréli a Clio ablaktörlőjére a kapcsolót, Így fokozatosan lehet állÍtani ez után.
Nyilván nem ingyen, de jó a srác, gyári olajat és szűrőt is tart ha valki nem várná meg a 30000-km-es szervizes cserét, és mivel gyári cuccra cseréli, nem ugrik a gari. -
cdl
senior tag
válasz
Flowtation
üzenetére
Az FB-n van egy csóka Győr környékén. Ő felprogramozza, hogy látszon.
-
Flowtation
őstag
Na, akkor erről egy leírást tudnál szerkeszteni? Pont a múltkor az m2-ről olyan helyen akart levinni ahol nincs is lehajtó.
Az custom cuccok is érdekelnek.MÁS. A víz hőfok kijelzést ki lehet valahogy íratni, jelezni? Legalább annyit, hogy már nem hideg vagy valami. Lehet hülyeség de engem zavar.
-
golyós
addikt
Kicsit hackeltem a Medianavot, kicseréltem a bootlogot, mostmár a saját meteor szürke Lodgy képével indul, rászwrkesztettem a rendszámot is, hogy jobban mutasson.
Frissítettem a navit a 2020 Q2 -re, még a gyári szoftver volt rajta 2017es térképpel, pedig novemberi az autó. Poik, kamerák, térkép, minden.
Mostmár csak a Renault Navi szoftvere kéne bele mert abba van Eco Mód, kiírja a fogyasztási adatokat a kijelzőre nem csak a műszerfal pici egységére. -
golyós
addikt
válasz
gyemipapa
üzenetére
Lehet, persze.
Pont a napokban állítottam át a Petőfit mert Budapesten recseget, aztán rájöttem, hogy nem a pesti frekvenciára vokt tárolva.
Fejből nehéz lesz de szerintem : Rádió , utána a Fő gomb és ott a léptető gomb.
A mentésére nem emlékszem, bibelődtem vele mire rájöttem. -
gyemipapa
senior tag
Azoktól kérdeznék, akik Medianav Evolutiont használnak:
Létezik, hogy a rádión csak automatikus hangolás van, kézzel nem lehet korrigálni vagy beállítani egy frekvenciát? Ilyennel még nem találkoztam egyetlen rádiónál sem, nem találom a megoldást, a kezelésije sem ír róla. -
hz0917
tag
Sziasztok.
Nagy a csend erre felé. (kívül állóként, bár nézegetem erősen a sandero-t) Az automata klímával kapcsolatban van valakinek "hosszú" távú tapasztalata? -
Nem az én világom

-
kelly416
veterán
Erre befizetnék, ha hasonló áron adnák, mint a keménytetős társait...
-
-
-
konyi79
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Pótkerék az legyen pótkerék.
Ha szükség van rá, majdnem mindegy, hogy mivel tudsz továbbgurulni addig, amíg a másikat meg nem javítod.
És valahol a téli pótkerék még talán előny is szerintem. Pályán majd így mehetsz lassabban, de télen cserébe talán nem állsz keresztbe fékezésnél, ha csúszósabb felületre tévednél vele. -
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Puding próbája... úgysem fogom eladni csak azért, hogy másikat vegyek. Sajna nem állunk úgy, hogy ezt úri heccből megtehessem.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Közben rosszat írtam , 1998 lesz az.
Szerintem nem lehet nagy gond , mert egész szép múltra tekint vissza. -
kelly416
veterán
Ezen konkrétan "made in romania" felirat van, de nekem mindegy, csak jó legyen télen.
-
-
JoinR
őstag
Hosszú hétvégén Zakopanéban voltunk, 4 személy + tele csomag. Nem akartam elhinni a fogyasztást, amit mutatott/kiszámoltam, 7.1L lett a vége (2019-es 1.6 SCe Duster), pedig embertelen, mit kapott a szerpentineken
Sokszor végig leforgatva 2-es, 3-as, de alapból 3-4 ezer alá nem nagyon engedtem, így többnyire tudtam vele előzni is. Azért ilyenkor évi 1-2 alkalommal elférne az 1.3 TCe, de jó móka volt.
Nagyon takarékos ez a motor még ebben a nagy bódéban is, ha nincs autópálya tempó. -
-
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne. Logan 2 a gép. 2013-as1. láttam hogy van gyári fejegységben olyan ami már rendes érintőképernyős. Ennek mennyi az ára? Nem igazán találom. Esetleg valahol lehet venni használtan? Illetve tudja a carplayt?
2. Szerintetek nyárra 16” felni nem lenne gáz?
előre is köszi a válaszokat! -
kelly416
veterán
Mi amikor megvettük az autót, lemezfelnin nyári gumival kaptuk és lemezfelnin téli van hozzá garnitúrában, de meg sem néztem, milyen fajta, ahogy a pótkereket sem. Na majd ma ha el nem felejtem. Csak azt néztem, hogy a nyárit azzal a felnivel kaptam, amihez jó a kamu-alufelni dísztárcsa, a téli hagyományos lemezfelnin van.
Viszont az alufelnire nem tennék téli gumit, megmarja a só. Sokan túléltek egész életeket naponta szemrevételezéses guminyomás ellenőrzéssel, szetintem Te is túléled sima lemezfelnivel és téli gumival nyomásellenőrzés visszajelzés nélkül.
-
Dvix
senior tag
most jöttem rá, hogy ha én kifejezetten veszek lemezfelnit Dusterhez és gumit, nekem azt be kell TPMS szenzoroztani? is +15 ezer/db
Ki fogja azt nekem beállítani? vagy nyúzassam meg pár hónapért a alufelniket télire? áááhhh . Nem tudom...
Alufelnivel semmiképp nem akarok télen menni. Acélfelni darabja 15 ezer fölött.... ajaj
-
Dvix
senior tag
Én Brindestone Turanza T005-ökkel hoztam el a Duster-t, Pótkeréknek meg raktak egy 4 évszakos kontit. Continental ContiCrossContact LX 2 ha jhól emlékszem a mintázatra

Téli garnitúrának majd Hankook Winter Icept RS2 W452 XL-t fogok majd ven
-
-
Šolaire
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Michelin gumik milyenek? Kollégám azt dicséri.
-
-
kelly416
veterán
válasz
konyi79
üzenetére
Hát... Nem egyszer vettem észre én is, hogy az évek meg a rutin hamarabb dolgozik, mint ahogy azt valójában felfognám. Sajnos kerültünk mi is több alkalommal olyan helyzetbe, csak nem a Lodgy-val, ahol hamarabb cselekedtem, megúsztuk, és csak utána villogott a betojásjelző, amikor a tudatba is bejutott az infó. Sajnos, mert annak ellenére, hogy egyet sem én okoztam, volt már legalább 4-5 ilyen, pedig nem vezetek sokat, főleg mostanában.
Kell a rutin így vagy úgy, hogy se másokat, se magunkat ne sodorjuk veszélybe.A kép nagyon király, az autó szintén. Jól áll neki a kosz.
-
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi a tippet. BT hangkeltőben hallgattam Rád, bejött. Hátha majd ez is bejön, amikor aktuális lesz.
-
kelly416
veterán
Én hagyom a garit, van szervízkönyv is, de semmi esetre sem tolnám ki 2 évre az olajcserét, akkor sem, ha 1000km-t sem megyek egy év alatt, akkor sem, ha magamnak cserélném. Azaz főleg akkor nem, mivel a munkadíjon 2 év alatt majdnem bejön egy anyagköltség, tehát amit 2 év alatt összespórolsz így, azt áldozd az autódra úgy. Szerintem.
-
-
konyi79
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
-
konyi79
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Volt nekünk is az a GoodYear tavaly egy Kangoon, meglepődtem, mennyire jó, valóban. Sajátomra egy oka volt amiért nem választottam a kisautóra, csak 3 hosszanti vízelvezető árka van 195 szélesben, nem szép. Hosszú távon nem tudom milyen, az a kocsi elment. De a jó gumi drága, ez van.
Ok, nem fair a mai gumikhoz hasonlítani, de a legrosszabb emlék nekem is Pirelli. Huszon éve, P2000 Kemény volt, csúszott és repedt, ahogy írod az is...
-
konyi79
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Erre próbáltam én is célozni. Nyilván nem közúti forgalomban, de meg kell mindenkinek nézni, hogy hol van az Ő és járműve határa, ha biztonságosan akar vezetni.
Bár így 40 felé visszatekintve pár nem túl büszke pillanatból (de-de jóvolt!
) szerzett rutin azért már nem egyszer kirántott meleg helyzetből.
Ja, tegnapi. Ne csak a face csoportot untassam akkor. -
válasz
konyi79
üzenetére
Pár "gummancsot" elhasználtam , eddig szerintem a legjobb amit használtam goodyear efficientgrip performance 225/45R17 méretben volt . Csendes, tapadt. Fogyasztásban is segített. Egy baj volt vele az pedig az ára.
Legrosszabb amivel eddig dolgom volt a Pirelli Euro P2500 vagy valami ilyesmi neve volt. Hangos volt és hamar repedés volt az oldalukon. Futó felülete pedig pici darabokban hullott .
-
konyi79
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Pont ez a két dolog, ahol nagy különbség tud lenni már normál vezetésnél is. Hang + vizes út.
-
-
baro32
aktív tag
válasz
kelly416
üzenetére
Már mindegy mert egyszer sem vittem vissza magamnak cserélem az olajat.
Így vesztettem rögtön a garanciát itt is kockáztattam mint az előző kocsimnál.
Az elsőt 3275km-nél 1éves-en a második olajcserét már 8175km-nél 3éves korában cseréltem le vagyis van még 8nap a 3-évig
de úgy látom nagyon elvesztette a vizkozitását a motor olaj ezért visszaállok az 1-éves periódusra!
Ezúton szeretném a váltóban is legalább kicserélni az olajat a következő évben de én ilyen vagyok szeretem már előre megvenni a hozzávalókat
-
kelly416
veterán
válasz
konyi79
üzenetére
Igen, EcoContact5. Majd ha eljön az ideje, én is másikat választok szerintem, de én csak családdal hajtom a Lodgy-t, olyankor meg úgyis körültekintően vezet az ember, nem megy bele semmi olyanba, ahol határokat kellene tapasztalni, hacsak bele nem kényszerítik, de az még nem fordult elő velem Lodgy-zás közben.
Ja? Vezetéstechnikai tréning kimondottan jó, még úgy is, hogy 18-tól kb. 24-éves koromig iszonyat sokat ökörködtünk. Sárdagasztás, jégen keresztben menés, driftelve kanyarbevétel, kézifékezés orrba-szájba, rendőrforduló 180⁰, sáros gumikkal korcsolyázás, füvön állatkodás... és ennek ellenére is hasznos tud lenni.
-
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az igaz. Csongrad megye, Szentes. Mindig is nyugodt kisváros volt, a Tisza, a sok fólia által gyártott mini termik és az üvegházasok hangágyúja (jég ellen) nagyon óvja a környéket a nagyobb időktől. Ha besímul és esik-esik, akkor itt is úszik minden, de szerintem sokkal ritkábban esik itt, mint Csongrádon, perig 11km táblától tábláig...
-
kelly416
veterán
válasz
gyemipapa
üzenetére
Nekem az egész közösségi izétől áll fel a hátamon a szőr, és arra céloztam, ha ismerősök látják, sokat vagyok fent, akkor kérnek ilyeneket, így mindenestől leszoktam róla. De nem, nem vagyok könnyű eset, és szerintem ez így van jól. Mármint, hogy nem vagyunk egyformák.
-
konyi79
addikt
válasz
Šolaire
üzenetére
Gondolom a ContiEcoContact van akkor rajta. A Dokkerek nekünk is azzal jöttek.
Aquaplaningra annyira nem rossz, de én őszintén nagyon nem szeretem azt a gumit. Kemény keverék, alacsonyabb legyen a gördülési ellenállása, meg relatív lassabban kopjon. Cserébe vizes úton megfontoltan célszerű venni vele a féktávot, meg a kanyartempót. Nem tudom, a mostani 6-os milyen lesz, az 5-ös az nagyon gyorsan öregedett (még keményebb = szarabb lett) Amúgy házon belüli testvérét a ContiPremiumContact 5 homlokegyenest ellentéte, csak olyan 25k alatt lenullázódott
A gyakorlat majd meglesz! Addig is szépen, megfontoltan. Meg érdemes elmenni haverokkal/családdal programnak beiktatni valahol egy vezetéstechnikai tréninget. Nem kell túlzásba esni, de életet menthet, ha nagyjából sejted, hol a határa az autónak, és nem élesben tapasztalod meg először, milyen az, amikor elindul valamerre akaratodon kívül. -
-
gyemipapa
senior tag
válasz
kelly416
üzenetére
Tehát ha van információ, párbeszéd valamiről, az a baj, ha pang egy topik, az a baj. Nem lehetsz könnyű eset.

Nem kötelező sem lájkolni, sem osztani, de sok hasznos információhoz jut az ember. Te így a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntöd, de nem vagyunk egyformák. -
konyi79
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Ezt nem kell szerezni, az ELF olajválasztója elég pontos szokott lenni a márkánál.
baro32
De valóban, miért is kell belenyúlni? Az még simán garis kellene legyen, nem? -
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem tudom, milyen csillagzat alatt vagyunk, de mifelénk alig esik.
-
-
kelly416
veterán
válasz
gyemipapa
üzenetére
Eleve be sem lépek, mert utálom azt, amit látok magam körül, mindenki csak görgeti, pörgeti, hogy ki mit osztott meg, mindenkinek van csak egy kérése, hogy osszam, lájkoljam, stb... Nem kell. Be sem lépek. Csak azért nem töröltem még, mert a messenger azzal van regisztrálva és még lusta voltam utána nézni, hogyan kell át tenni telefonszámra a meglévő fiókot. Ha ez kész, törlöm is azonnal.
-
-
-
baro32
aktív tag
Na akkor én megtörném a csendet
megtudná nekem valaki mondani esetleg hogy egy Sandero 1.0 sce-ben a Váltó olaj mennyiségét? mert szeretnék rendelni csak nem tudom mennyi Litert rendeljek? -
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Hogyne, hogyne. Boldog szülinapot nektek és még legalább 10x ennyi balesetmentes km-t!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Eredeti játékok OFF topik
- Trollok komolyan
- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8/256GB - Kártyafüggetlen, Fekete - 1 Év garanciával
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP10 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 250 - 16GB 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év gari
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
- Beszámítás! LG UltraGear 27GL850 144Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A Logan sedan változata már nagyon Lada Vestás, de a Volvo-tól "kölcsönzött" lámpa-led vonal nagyon illik szerintem, a Dustertől a motorháztető dizájn meg eleve adott volt h rajta lesz valamelyiken, jelen esetben a Stepway lett a győztes. Várom h reagál ra a piac. Ha kicsit is változtattak az üléseket kicsit még kényelmesítették szerintem sláger lesz ez az autó.
jogos, elírtam rendesen. Tolató természetesen ahogy írtad.
Az custom cuccok is érdekelnek.