Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
konyi79
addikt
válasz
Šolaire
üzenetére
Gondolom a ContiEcoContact van akkor rajta. A Dokkerek nekünk is azzal jöttek.
Aquaplaningra annyira nem rossz, de én őszintén nagyon nem szeretem azt a gumit. Kemény keverék, alacsonyabb legyen a gördülési ellenállása, meg relatív lassabban kopjon. Cserébe vizes úton megfontoltan célszerű venni vele a féktávot, meg a kanyartempót. Nem tudom, a mostani 6-os milyen lesz, az 5-ös az nagyon gyorsan öregedett (még keményebb = szarabb lett) Amúgy házon belüli testvérét a ContiPremiumContact 5 homlokegyenest ellentéte, csak olyan 25k alatt lenullázódott
A gyakorlat majd meglesz! Addig is szépen, megfontoltan. Meg érdemes elmenni haverokkal/családdal programnak beiktatni valahol egy vezetéstechnikai tréninget. Nem kell túlzásba esni, de életet menthet, ha nagyjából sejted, hol a határa az autónak, és nem élesben tapasztalod meg először, milyen az, amikor elindul valamerre akaratodon kívül. -
-
-
kelly416
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Én igyekeztem az olcsó kategóriában maradni, de ha el lehet engedni a fantáziát Rönyóéknál, akkor már Laguna. De nem kell nagy autó a Lodgy mellé, úgyhogy kb. Clio RS akkor már. De alapjáraton egy sima "fapad" Clio is elég lenne, csak az a bizonytalanság a javítási költségekben szűnjön meg, ami a használtakban benne van, főleg a 20 év körüliekben.
De egy Sandero is teljesen jó lenne nekem, még akkor is, ha 3-5 éves. Csak klíma legyen benne és működjön. Vagy villany hátsó ablak, birom a huzatot, csak ne kelljen mindig hátra kalimpálnom ezért. -
-
-
-
-
-
-
kelly416
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Látod, én viszont bajban lennék, vagyok. Egy régebbi idők tisztességesen megcsinált autóját szívesebben vennék, mert azok még jó eséllyel autók lesznek amikor ezeket a maiakat (3 henger hengerlekapcsolással meg start/stop és társai) már kidobtuk. Azokból sem olcsó az, ami jó karban van most is. Nem igazán tudnék most szalonból úgy kiválasztani autót, hogy tartósnak is gondoljam. De valószínűleg akkor már egy Volvo mellett tenném le a voksom, ha ennyire nem számítana a lóvé. És lehet, még így is inkább választanék egy megkímélt V70R-t.
-
kelly416
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Nálunk is az volt, de azért nem mondanám a Lodgy-ra, hogy jobb abban amiben nem jobb. Az, hogy nekünk megfelel a kisebb beltér meg a nem sík padló, az egyéni igény. Az, hogy jobb motor van benne benzinesből legalábbis és jobb a menetdinamikája, az lehet kimondott előny. Az is, hogy több az üveg és kevesebb a lemez a szükséges látómezőben, de ne a bejövő napfényre hivatkozzunk, ami még fóliazott autóban is kellemetlenül meleget csinál mostanság.
-
-
Dvix
senior tag
válasz
Šolaire
üzenetére
Teljesen igazad van! Nekem is életemben először fordult elő, hogy csak mondtam h üljünk be és menjünk el kocsikázni. Egy nagy öröm és kapcsolat építő.
Én eleve azért választottam Dustert mert nagyobb mint a Logan, jobban kinyúlnak az ülések lapjai elől és hátul, jobban támassza a combot. Magam mögött elférek, és a kerékjárati ív nem böki az utasaim fenekét sem. A fejtér is fontos volt. 4x2 nél 470 Liter a csomagtartó, a logan mcv-nek meg 570 ha jól tudom.
(#1330) AMD Power teljesen igazad van. Köszi h elolvastad
Igen, csak a jó hosszútávú befektetés számít a saját autónkba, véleményem szerint is. Felismeri mi kell nekünk. És így az ember spórolhat fontosabb dolgokra. Gratulálok a sikereidhez. Nem mindenki gondolkodik így!
Számomra a jól karbantartott használtautó beváltása hozta el a 4 éves törődés csúcsát, amikor is a Dusterbe 800ezerért beszámították és kaptam kedvezményt és ezzel egy jó ajánlatot egy 14 éves autóra, így új Dusterem lett.
Úgy h egy olcsón fenntartható autót vezettem idáig és sok minden másra tudtam pénzt gyűjteni én is, elsősorban: új ház, renoválás, pazarlós nyaralások. 
(#1321) mirci18 Teljesen igazad van.
Engem is kiszolgált az Ignis és nagyon megbízható volt. A baj az hogy azon a 12 km-es útszakaszon az újt mindkét fele le van szakadva, vadveszély van, plusz 4-5 halálos baleset egy évben banális vezetéstechnikai okok miatt, szóval Ignis-kénket le kellet cseréljük.
Senki el nem veszi az örömömet az új autótól!
Számomra egy újabb siker és eszköz h biztonságosan és kényelmesen eljuttasson pénzt keresni/nyaralni. És nekem is elég ebben a kocsiban a három henger 999 cm3-vel én nem érzem gyengének az autóhoz, jól fogyaszt, igényeimnek megfelel. Mondom ezt úgy, hogy a TCe 1,33 is próbáltam.
-
-
mirci18
addikt
válasz
Šolaire
üzenetére
Ismerős.
Mint már írtam mindenkit az érdekel mennyibe került és hogy miből vetted.
Senkit nem az hogy mit tettél meg érte.Volt olyan ember aki azt mondta mikor meséltem hogy kp-ra vettem babaváróból hogy így könnyű.
Megkérdeztem kinek.
Ugyanis azt is vissza kell fizetnem.
Annyi különbséggel hogy ma máshol nem adnak 0.5 százalék kamatra pénzt.De sok embernek mint már írtam az is szúrta a szemét hogy a régi autónk is megmaradt.
Mondván a kettő már luxus. -
kelly416
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Én egy ideig paraszt voltam ilyen helyzetben, rákészültem (azt hittem mindenre, de mint kiderült, csak majdnem) mindenre, és kevésbé fékeztem, húzodtam le, mint egy igazán defenzív pilóta. Nem generáltam még veszélyesebb helyzetet, csak kicsit hagytam főni a saját hülyeségében azt, aki kiszorult előzés címén. Aztán egyszer teherautó előzött teherautót velem szemben, lassítottam módjával, messziről integettem nemzetközileg, és amikor visszahúzott a saját sávjába az előzés befejeztével, akkor tűnt fel mögötte, a másik teherautó mellett a kaffermerdzsó a mágnes szemű matadórokkal (Hadházi után szabadon), csak épp vesés autó volt nem csillagos. A tesó két kézzel kapaszkodott a kormányba és odafagyott. Természetesen a gázra is, így szemernyit sem lassított. Persze mehettem le az útról. Szerencsére nem volt árok masfél méteren belül, így még vissza is tudtam kanalazni a ringatózó seggű kombi 626-ot az útra, miközben a teherautók mögött felgyűlt 8-10 autó kb. mindegyike veszélyben volt, úgy csúszkált a fara a kombinak. Szerencsére megúsztuk (mármint én és a szembe jövők is) köszönhetően a felelőtlenűl csúszkálós fiatalkoromnak, mert reflexből ment minden, agyalni nem volt időm. Azóta én is sokkal hamarabb lassítok, mert mindig hoz még valami meglepőbbet az élet.
-
kelly416
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Nem vagyok állszent, mentem én 180-at is a fókával például, de ha tökszósz vagyok és benézek egy helyzetet vagy csak úgy natur elkezdenek engem előzni, nem taposom a gázt, hogy meg ne tudja tenni, hanem tartom az addigi tempót, vagy ha kell, szitkozódva ugyan, de fékezek és beengedem a marhát, aki nem tudja felmérni az előzéshez szükséges követelményeket. De a sok idióta aki csakazértis rádtart mert őt nehogy megelőzze akárki (és tapasztalom ezt céges S-Cross 1.6 TD vagy anno a fókával is, nem kell hozzá Dacia) nem közútra való, hanem bányába. Vagy oda se.
-
-
-
kelly416
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Én 169 "mély" vagyok, ahogy a barátaim csúfolni szoktak, úgyhogy Neked sem lesz tágas. Nem, mintha soványka lennék, de a sejhajom mérete mit sem befolyásol azon, hogy a fejem felett sem volt már sok hely. És nem, nem álltam az autóban ekkor a további fricskák elkerülése végett.
-
Dvix
senior tag
válasz
Šolaire
üzenetére
Az autofelszerelések pont hu rol rendeltem gumiszőnyeget most Frogum-ot , gyári 2 db rögzítő pattentel 8ezerért normális ár. Plusz itt a kép nem stimmel de egy prémium Frogum gumi csomagtértálcát(13e), és a leírásban is 2017-től írják; de a típusszám okés, hogy Duster II-höz való szóval majd rákérdezek holnap mi a helyzet.
Google képkeresőben normálisan kihozza a képet(dacia duster frogum tm400887), hogy ahhoz való. 
[link]Igen! Én is ezt olvastam, a kézikönyvemben
(#1294) gyemipapa -
kelly416
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Ülj bele, aztán majd megtudod. Vagy nem abban ültem? Valami suv-ba beültem a szalonban, cipőkanállal tettek be. Utána bele csüccsentem egy clio-ba (mert abból több is van a családban csak öregebbek, de nem ilyen picik) és lám, az tágasnak érződött. Egyébként a családban van grand scenic, az sem igazán tágas a lodgy-hoz képest. Önmagában nem kicsi, de sok ment rá a "dizájnra", és kevés maradt az utasoknak ahhoz képest, hogy külsőleg kb ugyanakkorák.
-
-
-
válasz
Šolaire
üzenetére
Én nagyon ajánlom, lehet elsőre picit sokba kerül. De ha úgy adódik sokat segít a történet tisztázásában . Mert úgy is már a rendőr első kérdése az hogy van kamera?
Én nagyon örülök hogy 2018-ban változtattak a jogszabályon nem kell külön regisztrálnod meg hitelesíteni a fedélzeti kamerát és végre egyből a kamerát kérik az ügy érdekében.Majd fogok , csak most "elmacskásodtam" .

-
-
-
kelly416
veterán
-
-
Dvix
senior tag
válasz
Šolaire
üzenetére
Be fog következni most már náluk is egy új generáció váltás! Kérdés h az új jobbat is jelent e majd, és jelent e egy új biztonságosabb platformot.
Az hogy a TCe100 belekerül a Sandero/loganokba az mindenképp jó hír. [link]
Egyébként meg minden SUV lesz, minek itt találgatni! Minden autó az lesz és kész!

-
-
-
-
kelly416
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Lejárt a szerk. idő...
ez az autó pöppettöbbe van, mint a listaár, de a felni is és a vadrács is nagyon dögös.
De ez a lista ("tartozék árlista letöltése" link) sok mindent tartalmaz, amire csak úgy szórni lehet a pénzt.
-
-
kelly416
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
A szerviz, az a biztos... Tegnap kaptam időpontot Kecsóra 0w20-as Renault 17fe olajjal 63000JMF. Aztán ma felhívtam Szegedet, ugyanarra 40000JMF-os ajánlatot kaptam. (15000 alatt láttam neten 5L 17FE olajat, a szűrőt nem is néztem, de 2-3 Mátyás királynál nem több. Akkor mi a maradék, főleg Kecsón? De ma ha el tudom érni őket, lemondom, és egyúttal megkérdezem, mi kerül ebben ennyibe?!) Az érdekes, hogy Kecsón 1 mondat után elfogadták ar "érvemet", hogy én szeretném a bejáratós olajat lecseréltetni, Szegeden hülyének néztek, alig tudtam megértetni velük, hogy kifizetem, lesz@rom, de én lelkemnek így jobb. Kecsón a 0w20 első mondatra ment, Szegeden azt mondta a csávó, majd utána kérdez az importőrnél, majd a helyszínen tisztázzuk. Szóval a szervíz, az a biztos...
-
-
-
mirci18
addikt
válasz
Šolaire
üzenetére
Akkor amikor megvettem készletről nekem is mondták most ennyi de emelnek.
Most a jelenlegi helyzetben konfigurátorral Stepway kombi csak dízel motorral kapható 4.5 milla. Azonnal átvehetők meg kb 3.7-3.9 körül vannak.
Tehát picit olcsóbbak mint az enyém de se olyan színű se olyan felszereltségű sincs már közte ami jó lenne. -
-
kelly416
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Áh, mi kaptuk a fülest, hogy változni fognak az árak, elszaladtunk lefoglalni. Mondta az eladó is, hogy várhatóan következő héttől már drágább lenne, de mivel ezen az áron foglalóztuk, ezen fogjuk kapni. Következő héten nem drágult, kettő héttel később elindult felfelé. Amit megvettünk 4,6 milláért (plusz extrák a pdf-ből, összesen 5,3 milla), azt bő egy hónappal később pdf-es válogatás nélkül is 5,3 felett kaptuk volna meg. Iszonyat felmentek az árak tavaly év végéhez képest.
-
-
-
-
-
kelly416
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Egyébként sem megyünk sokat, általában ami évente több alkalom, az Szentes - Egerlövő, de idén először nálunk jött a fiam ( na jó, tavaly, dec. 30 ), aztán az uncsitesók lettek többen egyel. Ilyenkor ugye eleve min. 6 hét látogatásmentes amellett, hogy egyébként is nehéz egyeztetni, meg a nyaralásnak is elötte vagyunk, Erdélyi rokonlátogatásnak szintén, főleg ebben a nyomorult helyzetben, úgyhogy szegény nem sokat szaladt még.
-
-
-
válasz
Šolaire
üzenetére
Szerintem jobb az Artic. Motorral sem lenne baj, mert városban jó , főúton is , bár ott már kezd kicsit hangos lenni.
Pályán meg ordít. Persze ez nem az én felhasználási feltételeimnek van kitalálva ez egy szükséghelyzet.Plusz annyira hozzá szoktam a dízel nyomatékához hogy szégyen vagy sem de az elején kétszer is lefulladtam indulás előtt.
-
mirci18
addikt
válasz
Šolaire
üzenetére
Jaja.
Így voltam a Poloval mivel alacsonyabb volt és lomhább volt bármikor vittem el kocsikázni gyűlöltem nem tudtam megszokni.
A Daciat gyorsan megszoktam. Imádom hogy a Suzukihoz képest álom a futóműve a rossz utat sokkal jobban viseli. Az ülések kényelmesek. Az elejét és a hosszát még teljesen pontosan nem tudom felmérni.
De úgyis lesz benne kamera plusz magasított így a padka nem akadály neki. -
mirci18
addikt
válasz
Šolaire
üzenetére
Nekem is eddig a max 120 volt mivel bejáratós így ment 3000-es fordulaton.
Na nem hosszú ideig hanem kb 10 kilométert Gyula és Békéscsaba közt a gyors szakaszon.
Jövő hónapban tervben van autópálya ott is inkább 120 maximum.
Később majd többel is.
A wagon r-t eddig maximum 135-el toltam ott átlagban akkor 4000-es fordulaton pályán.
A Daciával ha elérem a 3000 km-t megyek majd egy kicsit többel esetleg de érzésre szerintem ez sem tud majd többet 130-135-nél.De ez a tempó és úthasználat az útjaim 5-10 százaléka évente tehát elenyésző.
-
mirci18
addikt
válasz
Šolaire
üzenetére
Szerintem aki sokat megy városon kívül annak nem kérdés minimum 90 lóerő kell ezáltal TCE. Főleg ha klíma is kell.
Nekem tapasztalat alapján szükség van rá.
Városon kívül 100-al szoktam menni ami valójában 95-97 km szokott lenni.Eddig 3 autóval volt szerencsém tesztelni behatóbban ezt a fajta tempót és ekkora tempónál azt hogy mennyire lehet előzni.
A sokszor emlegetett Suzuki Wagon r-el a Daciámmal és egy Wolkswagen Poloval.
A Suzi 91-2 lóerő a Dacia szintén a Polo csak 70 körül volt.
Tény a Polonak volt a legjobb fogyasztása de azzal egy egy előzés közben rémálmom volt.
A Suzukival és a Daciával is elég jól lehet előzni jól fel lehet egy egy helyzetet mérni.Ami már csak azért sem hátrány mert jó ha nem jársz úgy mint a tegnapi wócwágenes hölgy aki szembejött velem előzés közben rosszul mérte fel s lassú is volt így kénytelen voltam fékezni hogy ne menjünk telibe bele.
-
-
-
kelly416
veterán
Oh, ne is mondd. 50 helyett 30, üres körforgalom brjáratánál is megállunk és körülnézünk (én már amikor közeledek, akkor csekkolom, milyen helyzetre számíthatok majd), jobbra a felezővonaltól, balra meg a padkától kanyarodunk... és a kedvencem amikor a kerékpáros jobbra kis ívben úgy fordul, hogy fittyet hány az elsőbbségadás táblára is meg a többi közlekedőre is.
-
-
-
mirci18
addikt
Egyenlőre még sokat nem tudok mivel testvérem ajánlására megyek egy közeli céghez.
Nem tudom azt itt feltetetett fóliának mi a márkája az majd kiderül aznap amikor fel lesz rakva.
[link] Ide megyek majd.
A fólia többrétű egyrészt sötétít másrészt hővédő réteg van benne.
Így hatékonyabb a klíma munkája az autóban plusz a bent ülők sem lesznek szétsütve a nap által.Aranyat ér.
A régi autómban nincs fólia próbálkoztam tappancsos sötétítővel de az nem sokat ér a nap okozta hővel szemben plusz a gyerek folyton leszedte.Hátrafelé bármilyen sötétségűt kérhetsz.
Az első két ajtóhoz csak színtelen hővédős fóliát. A szélvédőre pedig csak egy 12-13 cm-es csíkot.
Nekem az első két üvegen nem lesz semmi csak hátul és a szélvédőn.
Alapvetően mindenki maga dönti el melyik a legjobb sötétségű fólia.
De azt szokták mondani hogy a legsötétebbtől 1 maximum 2-vel világosabb legyen fölrakva ugyanis ezeken még egész jól kilátsz de van is érezhető hatása,
Én a legsötétebbtől eggyel világosabbat kérek.
Mivel lesz tolató kamera plusz azért csak vannak tükrök is azon a kocsin majd csak kilátok.
A testvérem kocsiján akinek már fóliázva van sem vészes kilátni.Egy nagyon fontos szabály van még a végén kell egy műbizonylatot kérni másképp nem tudod a kocsit leműszakiztatni.
Ha majd túl leszek rajta dobok fel képet.
-
JoinR
őstag
Igen ezt az Index fórumon én is olvastam, de ez nem hivatalos, úgyhogy nem is írtam be. Én is júniusban viszem az 1. éves szervizre (pont 10k km lesz benne), szóval meglátjuk

Az anyacég biztos nem fizeti ki ezt a márkaszervizeknek (max tévedésből), hiszen nem előírás szerint csinálják...a márkaszerviznek meg végülis mindegy, a garis javítást nem ők állják, szóval nem tudom ezt ki fizeti ki a végén, ha tényleg cserélik évente (persze alapból lehet, hogy kifizettetik az ügyféllel, de hogy az Easy Service-esekkel mi van, azt majd júniusban meglátjuk).(#823) gyemipapa:
Persze, mondjuk vidéken vannak helyzetek, amikor egyszerűen muszáj autót fenntartani, nekik ez egy elég terhes szükség lehet. És így van, újat vettem, hasonló megfontolásból, mint Te is. Sokat szívtam az előző járkálós autóval, és meguntam (az is igaz, hogy az egész autó 3 év és 20k km alatt egy havi fizumba került mindennel együtt). Bár eredetileg Dokkert akartam, végül a Duster-re nagyobb kedvezmény járt (15%, Dokkerre csak 10% járt volna), ezért pénzügyileg az érte meg, és azt is vettem
Igaz nem fér bele a gokart, sem a biciklik, úgyhogy ez nagy kompromisszum, de majd eladáskor realizálhatom a különbséget.
De az egész abból indult ki, hogy megéri-e neked a karbantartás csomag...én arra céloztam, ha megengedhetsz magadnak egy új autót, akkor szerintem megéri az Easy Service is.. Főleg, ha hosszú távra tervezel vele, ha akár gariidőn kívül is baja lenne, sokkal szívesebben adnak méltányossági kedvezményeket egy szervizkönyves autóra..nem is beszélve arról, hogy sok olyan gariidőn kívüli javítás van, amit részben átvállal a gyártó (akár az egészet, akár csak az alkatrészt), amihez gyakorlatilag csak vezetett szervizkönyvvel lehet hozzájutni. Az autó értéktartásáról nem is beszélve. -
-
kelly416
veterán
Szerencsére én homeoffice-ban vagyok. Azaz talán lennék jövő hétfőtől, de 3 gyerekkel (12 év, 10 év és 2,5 hónap) nem voltam hajlandó szerdától bemenni. Közvetlen főni pedig megértő volt.
Igen, valószínűleg minden hitelt fizetek tovább én is, majd hétfőn vagy kedden mindenképp be kell menjek a fiókba, akkor intézem én is.
-
konyi79
addikt
A Renault-Dacia LPG nyomulása miatt úgyis téma lesz ez, pár dolog összefoglalva, amit érdemes tudni, aki ezzel tervez/gondolkodik- Nyugodtan lehet kiegészíteni, a hülyeséget javítani:
Jelenleg értelmes gázos autót szívócső-befecskendezéses motorokhoz tudnak csinálni.
Ilyenkor van a szívócsőben minden henger előtt 1-1 gázinjektor is.
A motor benzinnel indul mindenképp, típusfüggően 30-60 fokos motorhőmérsékletnél átkapcsol gázra, ha a módválasztó oda van kapcsolva. És van is benne gáz.
Erre azért van szükség, mert az elterjedt gázrendszerek nem cseppfolyós, hanem gáz állapotban fecskendeznek be. Azaz a rendszer része egy reduktor, amit a hűtőközeg fűt, párologtatás közben ne fagyjon le.
Szóval igen, van egy módválasztó. Ha LPG-re kapcsolsz, és meleg a motor meg van benne gáz és nincs hiba a rendszerben, automatikusan és jó rendszer esetén észrevétlenül átvált gázüzemre.
Ha menet közben kifogy a gáz, automatikusan visszavált benzinre. Előfordulhat, kicsit erőtlen a kocsi kevés gáznál. Ha úgy van kalibrálva a rendszer, teljesen kifogyassza a gázt, alacsony tartálynyomásnál szegényedhet a keverék, emiatt erőtlen ilyenkor.LPG előnyei:
- kisebb üzemeltetési költség Ft/km
- alacsonyabb károsanyag kibocsátás (LPG magasabb hidrogéntartalma miatt az égéstermék nagyobb hányada víz, mint benzin vagy gázolaj esetén)
- elvileg a motorolaj kevésbé szennyeződik (korom) és nem hígul annyira téli városi üzemben, ez hozhat hosszabb motor élettartamot azonos szervíz intervallumot feltételezve
- EGR problémák sem jellemzőek az LPG hajtóanyag mellettLPG hátrányai:
- pótkerék vagy csomagtartó egy része bánja
- + rendszer, ami előbb utóbb ugyanúgy meghibásodik, mint minden más
- újabb, speciális szakértelmet igénylő részegység, amivel még minden márkaszervíz sem rendelkezik jelenleg
- Műszaki vizsga előtt kötelező gázbiztonsági szemle
- 10 éves kora után a tartályt egyszerűbb cserélni, mint újra hitelesíttetni
- közvetlen befecskendezéses modellekhez megbízható rendszer nincs (bármennyire is állítják)
- hengerfej, leginkább a szelepek fokozott hőterhelése (hisz a befecskendezett benzin azt nem hűti), de a TCE LPG motorok erre fel vannak készítve.
- előbbi pont okán a tartós nagy tehelés kerülendő (szélsőségesen nagy tempós autópálya, nagy sebességű vonatás)
- parkolási korlátozások
- plusz tömeg, amivel a jármű hasznos terhelhetősége csökken.Léteznek liquid gázinjektorok is már, azaz folyékony gáz állapotban befecskendező rendszerek is. Ezek üzembiztonsága és működése azonban még korlátozott, nem ajánlott.
Ilyenkor közvetlenül az égéstérbe befecskendezett cseppfolyós gáz ott párolog el, ami elvileg lehetne előnyös is, azonban a mostani rendkívül összetett keverékképzésű motorokban nem igazán működik jól.
Ez a korlátja az közvetlen befecskendezésű benzinmotoroknak gázosításának is. Az égéstérbe belógó fúvókának hűtésre van szüksége, ami miatt LPG szívócső befecskendezés esetén a lambda értékhez mért 30% benzint szoktak befecskendezni, azaz itt lényegében folyamatosan kettős üzemben működik. Máskülönben a befecskendező szelep szétégne, vagy csak egyszerűen lekormolódna és nem működne benzinnel.
Van gyártó, aki kitalálta, hogy gázrendszert működtet közvetlen befecskendezéses benzinmotoron egy útváltó segítségével és úgy juttat közvetlenül az égéstérbe cseppfolyós gázt, de ezt is érdemes kerülni. A közvetlen befecskendezéses benzinmotorok is nagynyomásúak, mint a mai dízelek, csak itt 150-350bar befecskendezési nyomásról beszélünk. na erre ráépíteni egy útváltót, előállítani hozzá a gáznyomást és azt gondolni, ugyanúgy megbízhatóan és meghibásodás nélkül fog működni a befecskendezőszelep a más viszkozitású folyadékkal... nem egy mérnöki gondolat.Érdekességkép viszont a dízeleket is szokták gázosítani, de rendkívül hosszú megtérülése miatt ritkán. Ott ugyanúgy szükséges a részleges gázolaj befecskendezés, mint a közvetlen befecskendezéses benzinmotorok esetében.
-
mirci18
addikt
Én inkább 10 évben gondolkodom.
Nekem is sokat számított az hogy új legyen.
Először én is lízingelve szerettem volna. De jelenleg nincs 1.2 millió ft készpénzem a kezdő részlethez.
De mivel fel tudom venni a babaváró kölcsönt így gyakorlatilag meg tudom a kocsit venni készpénzre.
Nyilván ezért is hitelt veszek fel de ez legalább nem 5 % hanem csak 0.4 %. -
mirci18
addikt
Én még nem rendeltem de tervezem.
Múlt hét hétvége óta van a Tce 900-as motor helyett a TCE 100-as.
Dacia dusterben jelent meg ez a motor 100 lóerős benzin gáz üzemeltetésű.
Nyilván a gáz tartály miatt az ember bukja a pótkerék tárolást plusz vizsgáztatni kell az autó gázrendszerét egy hónappal minden műszaki vizsga előtt.
De én úgy tekintek rá hogy a pótkerék befér leszíjazva is. Plusz így elvileg olcsóbban is lehet utazni a gáz ára miatt. Plusz kevesebbet kell bele tankolni mivel két tartálya van. -
mirci18
addikt
Ennyi.
Mindenki ért az autóhoz mindenki jobban tudja nálad.
Sok a dízel fan azok úgyis azt ajánlják.
De nekem nem kéne. Sokat rövid utazok pályán ritkán megyek.
Van egy Suzuki Wagon r-em. Sokan lenézték régebben is mert csúnyának látják és igénytelennek.
Nekem megfelel.
A testvérem mindenképp rá akart beszélni először egy német konszerm termékre.
Mondtam neki nekem az autó közlekedési eszköz nem státusz szimbólum.
Számomra fontosabb az olcsó közlekedés mint a jelvény.
Ezután rá akart beszélni egy használt autóra mondván ott olcsóbban vehetek egy jobbat.
Csak pont az a baj hogy önerő nélkül autóhitelbe beleugrani nagyobb kiadás.
Egy autó pedig 10 éves kora után nagyon nagy rizikó.Mondtam neki mit akarok venni. Lenézi a márkát meg elég rossz véleménnyel van róla.
Szerintem pedig a Daciákat okkal szidják.
Ugyanis az eddigi beszámolók alapján nagyon is van gond az autókkal.
Bármelyik motort elnézve. Gondolom ez amiatt lehet hogy a régi alapmotorokat cserélni kellett az új turbós kissebb lökettérfogatú modellekre. Ez az uniónak köszönhető. Sajnos a mai motorok nagyon túl vannak tervezve túl vannak húzva túl vannak bonyolítva. De a problémás bonyolult motorok nem csak erre a márkára igaz. Ma az autók nem 15-20 évre vannak tervezve. A régi 4 hengeres alap motoros autóknál nem voltak ekkora problémák ha egy Suzukit vagy egy Daciát nézel.Szóval azt hogy ezeknél az új autóknál is lehetnek hibák el kell fogadni. Ha emellett meg tudja az ember szokni azt hogy az anyag is ki van belőle spórolva tehát fapados akkor nagy baj nem történhet.
-
AMD Power
titán
Ezt en mar megtanultam! Mielott vettem azt a *zar VW Polot (arra tesom beszelt ra) elotte majdnem megvettem egy Renault Megane Classis I 1.4 8v. Megvolt a proba kor ,allapot stb.... azt kellett volna megvenni. Utolag nagyon megbantam. Foleg,hogy a Polo mint tudjatok egy hulladek volt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- 0perces SAMSUNG DDR5 6400MHz vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia (6400B)
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nincs már Laguna jó régóta. Talisman néven fut, de a holnapon már az sincs, szóval valszeg egy Mégane volt

Igen, csak a jó hosszútávú befektetés számít a saját autónkba, véleményem szerint is. Felismeri mi kell nekünk. És így az ember spórolhat fontosabb dolgokra. Gratulálok a sikereidhez. Nem mindenki gondolkodik így!