- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
válasz
st3v3np3t3r #2796 üzenetére
Akkor nem.
Mivel folyamatokat, "viselkedés formákat" néznek elemeznek, stb.
ami nagyon eltér az átlagtól, avval foglalkoznak.
Revolut szintén. -
dugynok
senior tag
Curve app frissìtés droidon! Újra kaptunk 3 hónap cashback-et
-
-
KTU
addikt
válasz
st3v3np3t3r #2793 üzenetére
A "rendeltetésszerű használattól" messze van hogy "Curve Cash"-ről elköltök 5 GBP-t.
És hogy nincs / nem volt kártya alatta 2 hónapig. -
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #2791 üzenetére
Ha nincs kártya mögötte, amúgy sem tudnád használni. Akkor nem értem...
"You must have a verified card to unblock Curve" -
-
KTU
addikt
válasz
st3v3np3t3r #2788 üzenetére
A szöveget alul nem láttam.
semmi -
kislaci
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #2788 üzenetére
Nem csak kivettél minden kártyádat a walletből?
-
-
BBS
tag
válasz
gzbotii #2785 üzenetére
Akkor pontositok. Nincsen ilyen gomb, mert mèg a kártyát sem tudtam aktiválni. Ez csak egy kovetkeztetès volt , hogy még nem adtam meg.
Más :
Viszont ha szeretné személyes adatokat akkor miért nem azt írja ki hogy azèrt nem tudom aktiválni a kártyát. Mint pld a revoultnál. -
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #2779 üzenetére
Az ugye megvan, hogy licenszeknek, különböző standardoknak, bankközi egyezménykének kell megfelelni, ha egy ilyen szolgáltatás akarsz bevezetni bizonyos országban? Szerintem nekik is az volna a legjobb, ha egyből mindenhol elérhető lenne és dőlne a pénz a jutalékból.
(#2780) DrBubo77: értem én, de azt írta, hogy senki. Erre reagáltam.
Sajnos nincs energiám/időm ezeket lefordítani mielőtt ide bemásolom. Curve szupport is csak angol nyelven kommunikál egyelőre, know-how többsége is csak angolul van meg hozzá, ami fontos azt lefordítotuk és beraktuk az összefoglalóba.
"Amúgy ez nem is feltétlen iskolázottság kérdése"
Még csak nem is sugalltam ezt. -
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
gzbotii #2778 üzenetére
Szerintem ő arra gondolt, hogy ha bemásolod angolul, amit válaszoltak, azt a felhasználók egy része nem fogja érteni. Te szerencsés helyzetben vagy, hogy még dolgoztál is angol nyelvterületen. Amúgy ez nem is feltétlen iskolázottság kérdése. Lehet, hogy valaki perfekt németből meg franciából, angolhoz meg lila gőze sincs.
És valóban egy magyar fórumon előnyben kellene részesíteni a magyar nyelvet.
-
válasz
gzbotii #2778 üzenetére
Ha már szóba került az Apple Pay .Már K&H-s kártyát is elfogad az Apple Pay link
Nem, hogy örülnének, hogy hasznalják a Samsung Pay-t, Google Pay-t szolgáltstást, na meg a Curve kártyát...nem...ezt is meg kell szüntetni...Tisztára mint itthon. Ami egyszer jó volt és nagyon jól működött,azt tönkre kell cseszni.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #2776 üzenetére
"Tehát ugyan ez magyar nyelven is! mivel senki sem perfekt angol!"
Mindenki beszéljen a maga nevében, 2 évig dolgoztam angol nyelven, UK csapat tagjaként IT területen. Megyeget'
Ha meg már, akkor a lényeges részét lefordítom:
Azonban, ez csak ideiglenes állapot, és hamarosan nem lesz rá lehetőség, hogy nem-egyesült királyságbeli felhasználók hozzáadják a kártyájukat.
Nem a kártyához jár jogosultság, hanem a régióhoz, ahol az használva/regisztrálva van. Lásd ugyan az az OTP/Revolut kártya működik a nyár óta Apple Pay-el, ami áprilisban még nem ment. Mert engedélyezve lett az OTP HU/Rev felhasználóknak.Lehet ezt feszegetni, de ennyi. Magyaroszágon nem elérhető a szolgáltatás. Egy bug, vagy ki tudja mi okból működött egy darabig. Amint visszaállt minden BAU, úgy ez a kiskapu megszűnt. Mert kiskapu volt.
-
Krethx
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #2776 üzenetére
Itt a válasz (#2764) gzbotii-által. Mi nem vagyunk jogosultak rá. Még akkor sem ha egy ideig használtuk. Most meg tiltják a jogosulatlan felhasználókat.
-
válasz
gzbotii #2775 üzenetére
Tehát ugyan ez magyar nyelven is! mivel senki sem perfekt angol! És ezt tessék mindenkor figyelembe venni!
Korlátozott számú, az Egyesült Királyságon kívüli ügyfél tette hozzá Curve-kártyáját a Samsung Pay és a Google Pay szolgáltatáshoz. Ennek oka az, hogy Curve-kártyákat adtak ki olyan kártyaszámmal, amely hozzáadható a Google Pay és a Samsung Pay számára. Ez azonban egy átmeneti helyzet, és nem az Egyesült Királyságon kívüli ügyfelek nem tudják hamarosan hozzáadni kártyáikat.
Csak nekem az akkor sem kerek, mert ha már korábban hozzá lett adva és működött, akkor ugyan azt a kártyát miért nem engedi újraaktiválni?! mert nem új kártyát adnak hozzá, hanem már korábban hozzáadott kártyát kívánják használni.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #2774 üzenetére
Curve UK ügyfelek (oda regisztrált) kártyákra biztosítja a támogatást Gpay-ben.
Hogy idézzem a supportot, újra:
A limited number of customers outside of the UK have been able to add their Curve card to Samsung Pay and Google Pay. This is because they have been issued Curve cards with card numbers that can be added to Google Pay and Samsung Pay. However, this is a temporary situation and it will not be possible for non-UK customers to add their cards very soon.
Elég világosan leírták, hogy mi a szituáció és mi várható. Ennyi. -
Nem érted az előzményeket.
Nem magyar régióba aktiválódik a kártya.A Google Pay csak az általa támogatott kártyakibocsájtók által kiadott kártyákat fogadja el, a Samsung Pay szintén. A GearS3 régiókódja UK(Egyesült Királyság) ahol támogatott a szolgáltatás. A probléma ott kezdődik, hogy egyik fizetési szolgáltató sem tudja lekérni/visszaellenőrizni a kártyaadatokat ezért kéri a kapcsolat felvételt a "bankkal".
Eddig működött mind2 gond nélkül, és egyszer csak jött egy probléma, hogy a Magyar Telekomos sim kártyára nem lehet Curve kártyát regisztrálni. Majd most jött az, hogy se GPay-ben, se SPay-ben nem lehet újraregisztrálni a Curve kártyát, holott támogatott GPay által, SPay által is jelenleg támogatott link
-
Krethx
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #2769 üzenetére
Eleve ott bukik ki az egész hogy a GPay és az SPay sem támogatott nálunk. Másrészt gzbotii megadta a választ. Tehát Magyarországon egy nem támogatott app-hoz adunk egy nem támogatott kártyához tartozó szolgáltatást. Nekem is hiányozni fog ilyen szinten mivel még a kp. felvétel is megy. Ezek tudatában nincs miért szidni a Curve-ot.
-
zolmesz
aktív tag
Én sem értem, minek erőltetik többen is ezt a Google Pay, Samsung Pay vonalat, főleg, ahogy írták is előttem, itthon még nem is támogatott. Bohóckodunk vele, hogy aztán reklamálhassunk, pedig semmi alapunk nincs rá, aztán csodálkozunk, ha nem törődik velünk az ügyfélszolgálat.
Olyan nehéz elővenni azt a kártyát fizetésnél, amíg hivatalosan is támogatott lesz nálunk ez a két szolgáltatás?
Vagy ragasszátok a telefon hátuljára a kártyát, és már meg is van a "telefonnal fizettem" életérzés -
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #2769 üzenetére
your interests in Google pay on Curve.
A limited number of customers outside of the UK have been able to add their Curve card to Samsung Pay and Google Pay. This is because they have been issued Curve cards with card numbers that can be added to Google Pay and Samsung Pay. However, this is a temporary situation and it will not be possible for non-UK customers to add their cards very soon. For now we won’t stop you if you are outside the UK and are able to successfully add your card.
During this period if you have any issues in adding your Curve card to Samsung and Google Pay, we will not be able to provide you any additional support to help you get set up.
We would like to assure you that we are working with Google Pay and Samsung Pay to allow all of our customers outside of the UK to add their Curve card in 2020. We’ll update you when we’re able to launch these features outside the UK. Please stay tuned for any announcements made and keep an eye on your inbox.
Ezt írta nekem a Curve support.
-
-
Krethx
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #2766 üzenetére
Az nem kib*szás mivel (hivatalosan) nálunk nem támogatott. Pedig én is használom. (még)
-
-
doongoo
addikt
nálam nincs a Curve ügyfélszolgálat a helyzet magaslatán:
Miután be volt már rendelve a saját bankos kártyám a curve alá (igazolva - verified is volt a mikroterhelés általl kapott kóddal) , de ennek ellenére sem engedte aktiválni a Curve kártyámat (beírtam az utolsó négy számát ennek, de hiába, újra kérte), ezért írtam nekik. már 4 napja. Aztán tegnapelőtt érdeklődtem, hogy mi a helyzet, mert még nem jött válasz. Erre tegnap jött a rizsa , hogy leterheltek, de töröljem a beregisztrált saját bankos kártyát, majd vegyem fel újra. Töröltem is, majd újra fel is vettem, DE: hiába terheltettem háromszor is a verify menüpont alatt, csak nem jött rendes tranzakciós aktiváló kód (mindháromszor csak azt írta, hogy CRV* card verification). Így most nem tudom igazolni a saját bankos kártyámat és emiatt nem is tudok a Curve kártya aktiválásra továbbmenni...
Persze, amikor anno eredetileg hozzáadtam, akkor azonnal jött a kód. Most várom, hogy hátha pár nap múlva a bankszámlakivonaton látni fogom a kódot.
A fentiek után kaptam este későn még egy emailt az ügyfélszolgálattól (gondolom az érdeklődésemre/sürgetésemre válaszként) egy linkkel, hogy töltsem fel az igazolvány képeimet és egy selfiet a Curve kártya aktiváláshoz. Ezt még nem léptem meg.
Tippetek? Megpróbáljam annak ellenére, hogy a saját bankos kártya még nem igazolt, vagy inkább várjak? -
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #2763 üzenetére
Lehet, hogy lezárják/ták a lehetőséget már.
-
Nagyon nagy gáz lehet a Curve-nél. Nem engedi újraaktiváni a kártyát sem Samsung Pay-ben, sem Google Pay-ben!
-
tibcsi0407
félisten
válasz
st3v3np3t3r #2756 üzenetére
Tegyük a support-ot idézőjelbe, mert valami piszok lassúak..
-
válasz
oOKitsuneOo #2758 üzenetére
Egyre több probléma van mostanság a Curve-val.
1) nem lehet 30-as számról regisztrálni
2) aktivált kártyát nem lehet használni
vajon mi lesz a következő probléma?! -
BBS
tag
Sziasztok. Megjött a kártyám de nem mikor beirom a a kért utolsó 4 számot a kártyáról ezt írja "to activate, verify a card that's yours & issued in Europe.".
Gondoltam használom egy vásárlásnál terminálban bedugva de a rèmlett pin kód nem volt jó. Később gondolkodva ezen rájöttem hogy lehet nem is adtam meg még. Szóval a kérdés mi lehet a hiba. -
Remélhetőleg akinek nem megy 30as számról a regisztráció az jelezte a Support fele mellékelt képekkel.
-
dugynok
senior tag
Üdv
Kérdeznék egy amatőr dolgot, mert màr nem emlékszem rà
Asszonynak is regisztràltunk, kivàlasztottuk a blue csomagot. Sajna nekünk sem jön kód a telefonszàm jóvàhagyàshoz, rengetegszer kértem, újratelepìtés se segìtett
Szóval elvileg a kàrtyàt automatikusan küldik majd ugye? Most, ha ràmegyek a "card" menüre ott azt ìrja "your curve card is currently pending approval",màst nem ìr. 2 hete regisztràltunk neki.
Így rendben van vagy valamit nem csinàltam meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Gyúrósok ide!
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest