Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis levonták az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha zárolásban is marad, aztán néhány nap elteltével automatikusan felszabadul. Ha mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb), a levonás mellett (valamikor) lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, mégis lekönyvelt tranzakciót 7-10 nap után automatikusan visszatérít a Curve rendszere. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines).
Ha viszont az érintett tranzakciónál ilyeneket látsz az appban rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ezek azt jelentik, hogy a Curve rendszere kezdeményezte a zárolás feloldását, vagy visszatérítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A második szöveggel találkozhatsz akkor is, ha éppen nem azonnal, de legfeljebb 7-10 nap után automatikusan elindult a visszatérítés, innentől már csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap):
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ACE-
addikt
válasz Oliverda #16500 üzenetére
Én múlt héten horvátban voltam és nem tűnt fel hogy hétvégén lett volna fx. fee, kb. ugyanaz volt az árfolyam mintha Revolut-on váltottam volna a hétvégi díj nélkül... és az appban sem írja, hogy volt.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
őstag
Sziasztok!
Elég régóta Curve felhasználó vagyok az ingyenes csomagban. Utóbbi időben érezhetően feltűnt hogy kezdik kivéreztetni, egyre szigorúbb limitek, mindenre plusz költség stb. Felmerült bennem a gondolat, hogy lemondom, vagy ha maradok akkor muszáj előfizetni legalább a Black csomagra (X sokat nem ér). Jellemzően amire használtam: KP felvétel, online vásárlások (pl szállás előleg intézés), esetleg külföldi vásárlások ha a Prepaid Revolut nem tetszene nekik a helyszínen.
Black csomagban ahogy néztem van már Cashback, és sokkal magasabb limitek.
Mit gondoltok, főleg akik aktív Curve felhasználók, érdemes váltani, megéri a Black csomag, vagy sok a nyűg vele (pl elutasított vásárlások stb).
Köszi! -
ACE-
addikt
válasz koxkids #16506 üzenetére
Nyűg az van vele, ha kiszámolod mennyi a Cashback, és mennyi a havi díj, ha a CB-ből kijön a havidíj, akkor szerintem megéri. Ha nem, akkor nem sokat ér, csak szenvedsz vele. Ha tudsz olyan kereskedőket kiválasztani, amiből összejön cirka 400ezer HUF vásárlás, akkor érheti meg...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz pictigjis #16490 üzenetére
kozben megint ott tartunk, hogy mobillal nem tudok fizetni, minden elutasitva ("carta bloccato"), a fizikai mukodik
biztos vagyok benne, hogy van osszefugges azzal, hogy az app tovabbra sem erzekeli, hogy ez a kartya valojaban hozza van adva a wallethez. nem jonnek a tokenek vagy akarmi, pedig amugy par hetig jol mukodott. eddig tartott. errol a jelensegrol, hogy a hozzaadast nem erzekeli az app, meg julius elejen videot is kuldtem a complaints csapatnak, nem faradtak valasszal azota se
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz pictigjis #16507 üzenetére
Nekem annyiban hasznos volt, hogy be tudtam állítani, hogy ha étterem, vagy szórakozás ahol éppen vásárolok, akkor automatikusan az Erste Max-ra terhelte... Meg ugye egy helyen látszódik minden költés, viszonylag áttekinthetően. Az Erste könyvelési gyakorlata és app-ja ehhez képest egy fos...
-
kapasz
tag
válasz koxkids #16506 üzenetére
Igen, black csomagban az előfizetés jó része megtérül a visszatérítések révén, pláne ha akcióban sikerül vagy egy évre, kedvezményesen előfizetni.
Változó, hogy mikor mennyi az elutasított tranzakciók száma. Most épp jobb időszak van, de többször volt már, hogy úgy voltam vele, visszaadom a csudába, mert sok a decline, nyűgös a használat.
Az előfizetésesek általában heavy userek, nagyobb tranzakciószámmal és statisztikailag náluk jobban kijönnek a hibák. Több pénzért/több pénzzel több szenvedés is jár.
-
N0R
csendes tag
Nálatok működik a Smart Rules\Category Rules? Nálam üres, nincs semmilyen választható kategória.
-
dredjudge84
őstag
Megint volt egy el utasított fizetés. Simplepay máv vonatjegy. Mávtól jött email hogy sikertelen, ellenben curve lekönyvelte, ahogy az unicredit is. unicredit azt mondja beszéljek a mávval, a curve szerint pedig a máv bekérte az összeget. Ez egy akkora szopás már hogy hihetetlen! Mindig emailezni telefonálni ahh....
-
ACE-
addikt
válasz dredjudge84 #16515 üzenetére
Az is unalmas hogy el kell mondani mindig hogy várj 1-2 hetet, és vissza fogják téríteni...
-
Oliverda
félisten
válasz pictigjis #16514 üzenetére
Ha tényleg ez a probléma gyökere, akkor a frissen (újra) hozzáadott kártyának működnie kellene legalább egyszer.
dredjudge84: Nagyon ráérsz, ha emiatt képes voltál mindkét ügyfélszolgálattal felvenni a kapcsolatot.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz dredjudge84 #16521 üzenetére
Semmiben sem más. Ugyanúgy jóvá fogják írni.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
ACE-
addikt
válasz dredjudge84 #16521 üzenetére
Én most nem a "múltkori" szitura gondoltam, hanem hogy nagy általánosságban el lett mondva többször, hogy ilyenkor csak zárolják a pénzt, és egy idő után visszakerül. Ha majd - banktól függően - 2-3 hét, max. 30 nap után sem lesz nálad a pénz, akkor érdemes bárkit megkeresned.
-
-
pictigjis
Topikgazda
-
dredjudge84
őstag
Hát az unicredit esetében halvány szürke színnel vannak a zárolt tételek, és feketével a könyveltek és külön vannak választva, mindig a zároltak vannak legfelül. Ez 3 nap után zároltból átkerült könyveltbe, és mind az UC és Curve szerint is sikeres volt a vásárlás, csak a máv nem érti hogy lehet, mert ők látják hogy sikertelen volt. A curve tranzakciók között se declined, hanem ott is úgy látszik, hogy sikerült. Ilyen nálam még nem volt. UC akkor infót vizsgálatot, ha a kereskedő nem segít és ezt be is tudom bizonyítani, curve szerint minden ok, most a mávra várok.
-
ACE-
addikt
válasz dredjudge84 #16529 üzenetére
Ha a MÁV-tól megvan az elutasított tranzakció visszaigazolása, akkor nincs gond, ha nem kapnád vissza, de feltehetően vissza fogod.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
válasz pictigjis #16528 üzenetére
kesobb is jott meg ma 1-2 decline. viszont ma a mobilnet is altalanosan doglodott, es lehet, hogy nem csak roaming eseten. az akadozo netkapcsolat a terminalokon azert valoban timeoutra futtathatta a curve-os tranzakciokat ma, pedig csak es kizarolag fizikaival probalkoztunk
egyebkent itt sziciliaban (de egy honapja toszkanaban is, szoval inkabb altalanosan olaszorszagban) ez a mobilnet mindig docogos. beszerzek lassan egy olasz simet is, hatha ugy netem is lesz a kirandulasokon
-
Oliverda
félisten
válasz pictigjis #16531 üzenetére
Érdemes lenne egy Revolut kártyák kiválasztani, hogy azzal mi a helyzet. Ott legalább a Curve és a Revolut között nincs nagy késleltetés, ami már elég lehet a sikeres tranzakcióhoz.
-
axioma
veterán
Ingyenes curve + garminpay -> mukodni fog az mbh hitelkartya fele' az mcc tovabbitas? Azt se tudom, h tudom-e ellenorizni, szar a visszaterites megjelenitesuk, inkabb elhiszem ha van tapasztalat.
-
Oliverda
félisten
Úgy fest, pár év késéssel láthatóvá teszik a váltási limitet:
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Oliverda #16536 üzenetére
nalam meg is jelent ez a menupont frissites utan, de csak kitakarva. gondolom, az eu-n kivuli cashbackkel egyutt kapcsoljak majd be
amugy pont "idoben" jon egy ilyen opcio, amikor a fizetos csomagokban lenyegeben korlatlanna valtak a limitek... ez is csak azt mutatja, hogy ezt a pofonegyszeru szamlalot teljesen szandekosan nem csinaltak meg
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz dredjudge84 #16539 üzenetére
Valószínűleg feleslegesen strapáltad magad, hacsak nem valami nagy összegről volt szó, amire mihamarabb szükséged volt. Amúgy legkésőbb 30 nap után automatikusan megtörtént volna a jóváírás.
-
pictigjis
Topikgazda
fogalmuk nincs a sajat rendszerukrol sem
I've looked over the recording you sent and can see that, in that recording, your physical Curve card had not arrived and as such had not been activated. As the card was not active, the prompt to add your card to your Apple Wallet would have remained until your physical card had arrived, been activated, and added to your Apple Wallet. This is because when you activate your physical Curve card, your virtual card details are updated and will no longer work in your Apple Wallet.
Therefore, the prompt remained as a way to remind customers to add their new card details to their digital wallet when activating it to prevent declines.
I can see that you have since activated your physical Curve card, and the prompt should have disappeared. If you are still seeing this prompt, and your most up to date Curve card details have been added to your Apple Wallet, please can you send me a screenshot of this so that we can investigate further.
-
edk-
őstag
Ha szeretném a SimplePay-t betenni a visszatérítős kereskedők közé, de most mások vannak ott, mi az eljárás?
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
dredjudge84
őstag
válasz Oliverda #16540 üzenetére
Most már 30 nap? Eddig 10 napot mondott mindenki. Nem az összeg nagysága a probléma, hanem az hogy amikor ilyen történik, és nem egyből történik meg a feloldás, akkor menedzselni kell a dolgot, ez alatt azt értem, hogy észben tartani, és figyelni, hogy tényleg visszakerül e az összeg. Jó cucc ez a curve, és azt nem értem hogy évek óta van, és még mindig nem tudták kinőni ezt a problémát.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz dredjudge84 #16546 üzenetére
valoban nem jo moka figyelni, de nekem peldaul van egy folyamatosan frissulo dokumentumom, amibe felirom az ilyen (kisebb osszegu) tranzakciokat, amikor meg rendezodik, kihuzom
nagyobb osszegnel (minimum ot szamjegy) meg irok a supportnak (lehetoleg cedulaval vagy screenshottal)
-
Oliverda
félisten
válasz dredjudge84 #16546 üzenetére
Olvasd el újra, amit írtam...
-
Oliverda
félisten
válasz dredjudge84 #16549 üzenetére
Akkor újra, mert rosszul értelmezted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest