Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis levonták az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha zárolásban is marad, aztán néhány nap elteltével automatikusan felszabadul. Ha mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb), a levonás mellett (valamikor) lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, mégis lekönyvelt tranzakciót 7-10 nap után automatikusan visszatérít a Curve rendszere. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines).
Ha viszont az érintett tranzakciónál ilyeneket látsz az appban rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ezek azt jelentik, hogy a Curve rendszere kezdeményezte a zárolás feloldását, vagy visszatérítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A második szöveggel találkozhatsz akkor is, ha éppen nem azonnal, de legfeljebb 7-10 nap után automatikusan elindult a visszatérítés, innentől már csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap):
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano_77
nagyúr
tegnap jártam a bankban és megnézték. November 6-án jár le a foglalás, addig most már várok. Mondta az ügyintéző hölgy, hogy felvehetünk egy panaszkezelést, de mire végig megy a rendszeren, addigra fel is oldódik a pénz.
Köszönöm a segítségedet!"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
pictigjis
Topikgazda
válasz jano_77 #17051 üzenetére
egyebkent oktober 7-en pont ezt irtam neked, hogy az elutasitott probalkozasod csak zarolasban van, de akar 30 napig ott is maradhat. a cetelem es az otp melle akkor fel lehet venni a granitot is a 30 napig zarolok koze, de ha mar bent voltal, fel is oldhattak volna manualisan...
-
jano_77
nagyúr
válasz pictigjis #17052 üzenetére
azt mondta az ügyintéző, hogy ezt Ők ott nem tudják elvégezni csak fent a kollégák, és ahhoz kell kitölteni egy papírt, amit Ő ír meg, ha kérem. Mondtam, hogy megvárom a nov.6-ot és ha nemn változik a dolog, akkor vissza megyek.
[ Szerkesztve ]
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
ACE-
addikt
Véleményetekre lennék kíváncsi. Feleségem vásárolt, ezért a gyakorlati tapasztalatom nincs, csak elmondásból tudom mi történt. Vásárolt, majd az ember azt mondta, sikertelen. Ezután még egyszer fizetett, akkor már sikertelen volt. Az első a Curve Cash-ből történt (könyvelve) a másodikra már nem volt rajta pénz ezért a mögöttes kártyára (könyvelve). A Google Wallet-ben mindkettő tranzakciót sikeresnek jelöli. Ezt a cetlit adta a gép:
Ti is úgy látjátok, hogy a felső résznél, mintha beakadt volna a papír, és egy részen festette meg és oda nyomtatta az egészet? Mert ugye ez minden, csak nem az elutasítás visszaigazolása... Szóval nekem úgy tűnik a kereskedő dupla áron számolta a kürtős kalácsot...
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
jano_77
nagyúr
meglepődnénk, hogy mi mindent tudnak ellenőrizni a bankban. Nekem pl az említett tegnapi látogatásomkor azt is ellenőrizte a kedves hölgy, hogy a nemzetközi rendszerben mit mutat a dolog, hogy hányszor szerepel a kártyafoglalás - mert hogy nemzetközi rendszeren keresztül kommunikálnak a kártyák és terminálok a müholdak segítségével (mint megtudtam).
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
ACE-
addikt
válasz jano_77 #17064 üzenetére
Ja csak a legtöbbször banktitokra hivatkoznak... Ugye az ő ügyfelük a terminált bérlő, a vásárlás(ok) rajta keresztül mentek. Én ugye az én kártyámhoz tartozó bankkal vagyok szerződésben... aki tegyük fel azt mondja ez két sikeres tranzakció volt. Csak a másik oldali bank, a kártyaelfogadó terminál bankja tudja megmondani, hogy a kereskedő megkapta-e a 2x 5ezer Ft-ot... illetve hogy az általuk üzemeltetett terminál sikeresnek ítélte-e meg a tranzakciót.
-
pdr755
tag
válasz kleinguru #17045 üzenetére
Nem ide tartozik de:
Nem hinném hogy bármilyen argentín fintech szrt lehet nyitni DNI (személyi szám) nélkül. Az meg csak ott intézhető.
Török újratölthető bankkártya az "ininal" nevű alkalmazással igényelhető, elvileg külföldieknek is.
Korábbi leirásokban azt olvastam hogy a török youtube megy vele, én még nem próbáltam. -
addikt
-
7Heads Drago
veterán
válasz RoyalAirForc #17060 üzenetére
Az érdekes nekem is az hogy kint Romániában nekem se volt egy elutasított fizetésem se.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Oliverda
félisten
válasz 7Heads Drago #17068 üzenetére
Mert ott nincsenek OTP-s terminálok.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz 7Heads Drago #17070 üzenetére
Az elszámoló bank a lényeg, nem a terminál típusa vagy kora.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Oliverda #17071 üzenetére
a wiener stadthalleban nem otp-s terminal van, de csak osszejott ott is egy decline tegnap egy 280 euros vasarlasra de legalabb a zarolasbol azonnal kikerulos fajtabol. masodjara - mar bedugva - sikeres volt a tranzakcio
itthon tenyleg az otp-s terminalok a leglassabbak, de ha a curve-nel valamiert megnyulik egy tranzakcio lefutasi ideje, barhol osszejohet egy elutasitas sajnos
a vilag hetedik csodajanak tartom, ha valakinel hiba nelkul mukodik ez a szolgaltatas
-
jobarat01
tag
Jött ÁSZF változásról email, benne van a csomagok névváltozásai és el fogják törölni a maximális kártyaszám limitet minden csomagban
-
pictigjis
Topikgazda
válasz jobarat01 #17073 üzenetére
aha, rohadt nagy kicseszes, hogy ugy tunik, limitaltak a cashbacket
ezt baromira nem leptethettek volna azonnal hatalyba, pedig megtettek
mekkora hazugsag mar, uristen
As the changes put in place are for clarification or in your favour, they will be effective immediately.
ez tenyleg elmentek ti a f..ba kategoria
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz pictigjis #17076 üzenetére
Várható volt, hogy egyszer korlátoznak a trükközők miatt.
Reálisan nézve itt legfeljebb az azonnali hatályba lehet belekötni. A havi 25 és 50 euró szerintem még mindig elég kedvező, szemben a magyar hitelkártyák jellemzően havi max 6-8 ezres, vagyis 15-20 eurós visszatérítéseivel. Így is a havonta számlázott havidíj 2,5-2,7-szeresét lehet behúzni.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Gondolom, ilyen esetben felmondhatod és visszaadják időarányosan a pénzedet.
pictigjis: A helyükben pont ugyanezt csináltam volna. Ha azt mondják, hogy 30-45 nap múlva lép életbe, akkor azok, akik miatt ezt most elsősorban bevezették, azonnal elkezdik orrvérzésig nyomni a cashbackes tranzakciókat, amíg még lehet alapon. Szerintem a limitek korrektek. Egy év alatt 300-600 eurónyi cashback nem olyan rossz, pláne úgy, hogy ez hozzáadódhat az esetlegesen bankodtól kapott összeghez.
-
7Heads Drago
veterán
válasz Oliverda #17071 üzenetére
Száradjanak meg. Eddig a megszokott helyeken nem volt vele gond. Most a helyi Coop üzletben is elutasított, meg kétszer a Lidl-ben is. Gáz volt, mert ki kellet menni a kocsiba a Raiffaisenes kártyáért és állt a sor miatunk. Pedig eddig sose csinált velem ilyent. Leginkább csak a kávé meg süti kellet kp-ban fizetnem végül.
Az egyik Lidl-s fizetésre sms-t már kaptam hogy jön visszatérítés épp csak a banki appban nem látom, a másikról még kuss van.
Sajnos a Raiffaisenes kártyámat nem tudom berakni a googleba. A revolut miben lenne másabb?[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
válasz pictigjis #17080 üzenetére
Az általad linkelt dokumentumban lévő sorban "The full version of the new Subscription Schedule can be found here." hivatkozott dokumentum neve és verziószáma is elég vicces: 2024.05.13 - EEA Subscription Schedule (v3.3).pdf
Csak a szokásos Curve-ös káosz.
Szerk:
Oliverda:
Béka vagyok, tűröm a lassú főzést és amíg bírom, addig maradok. Nem éltem vissza a cashbackkel, így nekem ezután is megfelel, de az eljárás bicskanyitogató. Amúgy igazad van, ha bemondják, hogy egy hét a hatálybalépésig, akkor elszabadul a webkincstáros vásárlás idehaza ...[ Szerkesztve ]
-
kircsi21
csendes tag
válasz pictigjis #17076 üzenetére
Szép... az olyan nagyon Curve-ös, hogy az első táblázatban EUR, a másodikban GBP van, de már megszokhattuk .
Eddig is gondolkoztam rajta, de így én már valószínűleg nem fizetek éves díjat előre, hiába úsznék meg 2 havi díjat, mert vannak kétségeim, hogy a következő 1 évben várható (?) változtatgatásokkal megéri-e majd ez az egész. Az ügyfélszolgálat "lelkes" támogatására jellemző, hogy a lassan 1 éve tett panaszomra még mindig nincs megoldás... (nem tudom a Revolutommal fizetni a díjat).
-
7Heads Drago
veterán
A 10 euros black kártyám van. Létezhet hogy nem küldtek belőle fizikai kártyát? Az alap kártyám megvan, de az meg már nem érvényes gondolom.
Ha fizikai kártyával fizetnék is elutasítana vagy ezt csak az app csinálja?[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
válasz 7Heads Drago #17087 üzenetére
biztosan kuldtek, max nem kaptad meg. az alap kartyad reg kuka
-
ACE-
addikt
válasz Oliverda #17077 üzenetére
Hát nem tudom, az Erste-nél 8-900 Ft a havi díj, és alsó hangon 2500-at ki lehet venni belőle, de akár 7500-at is, az hányszorosa is a havidíjnak? Még úgy is, ha beleszámolom az éves kártyadíjat hónapokra lebontva... de már amúgy is gondolkoztam hogy elfelejtem az egész hitelkártyásdit... csak a gond van vele aprópénzért...
-
Oliverda
félisten
válasz 7Heads Drago #17082 üzenetére
Alapvető hiba, hogy egyetlen kártyára bízza magát az ember. Nálam az összes valamirevaló, használható kártya be van téve Apple Pay-be, plusz három fizikai kártya a tárcámban. Így legfeljebb akkor szívok, ha a terminál döglik be, de az legalább nem az én hibám lenne.
ACE-: Nem tudom, mikor kötötted, de nálam a Wizz kártyának nincs havidíja, a Maxnek pedig valami 300 forintos összegű. Ha nem éri meg, mondd le.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz Oliverda #17091 üzenetére
Droidon vok jelenleg és ezen a wallet nem eszi meg a Raiffaisenes kártyákat... egyet se. A Rai saját appja meg vicc. Előre el kell inditani az appot, bekapcsolni az nfc-t és jóváhagyni a fizetést.
Más: nekem régen azzal érveltek a banknál hogy azért jó nekem a hitelkártya mert arra van biztosításom és ha gond van egy fizetésel vagy lopják a kártya adatokat akkor nekem olcsóbbra jön ki az új kártya és a bank előre vissza is téríti az összeget és kivizsgálás után csak megerősítést kapok róla....[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz 7Heads Drago #17092 üzenetére
Akkor jól megvezettek, mert a betéti kártyánál is visszakapod a pénzed, ha önhibádon kívül történik ilyen eset.
-
7Heads Drago
veterán
válasz Oliverda #17094 üzenetére
És egyből?
Mert itt a reklamáció után feltételesen jóváírják. És a kivizsgálás után megkapod az ítéletett ami ugye 30 nap.
Nekem volt már olyan esett hogy tiltani kellet a kártyát véglegesen, mert lopták az adatokat. Legútobb 2000 ft volt az új kárty legyártása. A normál kártyát drágában csinálják.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz 7Heads Drago #17095 üzenetére
Nem tudom, mi az, hogy "egyből". A hitelkártya annyiban jobb, hogy ott nem a te pénzedet nyúlják le, hanem a bankét. Ez a legnagyobb különbség.
-
ACE-
addikt
válasz Oliverda #17096 üzenetére
Ami nem teljesen igaz, mert azt a bank ugyanúgy "visszakéri" ha arról van szó, szóval tulajdonképpen a Te pénzed. Tudok olyan infó csalásról, ahol lenyúlták adathalászattal a netbanki adatait, új Netbanki appot regisztráltak (a tulajdonos szoros együttműködésével) majd az appban azonnali hitelbírálatú valami 5-6milliós kölcsönt igényeltek, ami persze azonnal az elkövető pénzmosó számláján landolt... A faszinak ki kell köhögni a kölcsönt, mintha a saját kölcsöne lett volna...
-
7Heads Drago
veterán
válasz Oliverda #17096 üzenetére
A lányom vásárolt egy táskát és, mint utólag kiderült a weboldal egy csalás volt és csak pár 1000 megrendelést teljesítettek majd utánna semmit. Miután jeleztem ezt a banknak nekem jóváírták az összeget azonnal.
Ha jól nézem 4500 ft a normál kártya legyártási díja.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz 7Heads Drago #17099 üzenetére
Ez sem csak hitelkártyákkal működik. Egyébként ezt chargebacknek hívják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest