- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
A Kripteus discordon ma írta Glaser Anita, hogy van nav állásfoglalásuk, hogy a Binance-en történő váltás kiutalás nélkül nem minősül a fekete dobozból történő kilépésnek ....persze az állásfoglalás végére oda írták, hogy ez nem hivatalos és egy nav ellenőrzéskor nem ér semmit
....de ezen felül tovább bonyolódik a helyezet a MICA miatt, januártól minden 1000 euró feletti értékű kriptó utaláskor be kell azonosítani a küldőt és a fogadót...amíg ez nem történik meg addig blokkolhatják a számlát .....erről szintén ma osztott meg egy levelet a Revoluttól a Kripteus discordján .....szép új világ, kriptóban is ott tart az EU, mint máshol (túlszabályzás), hogy előírásban rögzítik az uborka kívánatos görbületét is
-
Ryder1
senior tag
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy milyen törvényre hivatkozva nem fogadnák el.
Ha pl beutalsz pénzt Binance-re, de nem veszel belőle semmit, még stable-t sem, majd egy hét múlva úgy döntesz, hogy ez nem neked való, inkább ki is veszed a pénzed, akkor ez már adóköteles lenne?Mert akkor az ő nézőpontjuk szerint a fekete doboz határa a Binance, és nem az azon belüli fiat/kriptó váltás.
-
korcsi
veterán
"
A szabályozás lényege, hogy a kriptoeszközök után a magánszemélynek csak akkor kell adóznia, ha azokat valós vagyoni értékre, például valamely törvényes fizetőeszközre váltja, vagy abból ingóságot, ingatlant vásárol. A szabályok a 2021-es jövedelemre is alkalmazhatók.
"Más:
Példa:
23-ban vettem 100.000Ft-ért eth-et.
Bevallottam a 23SZJA-ban a vásárlás napján MNB középárfolyam alapján kalkulált forint értéken.
24SZJA-ba ezt még ugyanúgy megtehetem, nem? Mert két évig lehet adót kiegyenlíteni.Ha 22-be vettem volna, és a 23SZJA-ba és 24SZJA-ba rögzítettem volna mint veszteséget, akkor idén el kellene adnom, és jövőre újra venni? (dec31 elad, jan 1 vásárol)?
Jól értem?
-
Frozen
addikt
Most 20 ezernél aki nem vásárolt és 50-60 ezer környékén kezd el kapkodi szerintem semmi jóra ne sázmítson.
Az alját csak sacolni lehet ahogy az ath-t is ,vagy szerencsével jól belenyulni. Aki szerint tanulható azt vagy lehuzták már pénzel vagy le fogják húzni.(Hallkan megjegyzem ha utobbi igaz lenne akkor a cégek nem milliárdos gépark üzemeket építenének és veszödnének vele )
-
nort_on
senior tag
Így van, a 4 éves ciklikus mozgást elég jól lekövetik a mozgóatlagok, mármint az aljakat. Minden ciklusban egy "100"-assal volt alacsonyabban a bottom, heti MA100, 200, legutóbb 300. Ha ezt vesszük alapul, persze a múltból nem következik a jövő, de más adatunk (meg jósgömbünk sincs), így a wMA200 már jó vétel, wMA300 mégjobb, és legrosszabb esetben lenézünk wMA400-ra, az most 19.9k. Nyilván ha még megy a piac fel, és ebben a ciklusban lesz egy 100-150k (200?, bármi) top, akkor az MA-k is mennek még, szal jó eséllyel 20k felett lesz a következő ciklus alja. 10k elég valószínűtlen, hacsak összes nem fossa magát a világ, de ez BTC, bármi lehet.
wMA300 és 400 a képen. Covid-nál csak wick volt a 300-ra, de 2023-ban 9 hétig volt alatta (FTX para). Ezeken a szinteken asszonyt, házat rátolni.
-
nem igazán ismerem a kockázatait, arra nagyon figyelj nehogy rossz hálózatot válassz véletlenül és pl eth withdraw címnek arb címet adj meg vagy fordítva
ha már iylen second layer cucc akkor lehet inkább valami régebbit választanék pl a polygont
de ha kis összegek akkor nem aggódnék rajta, nagyot meg ugyis csak a saját eth hálózaton tárolnék -
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
-
coco2
őstag
Köszönöm a tippet. Megnéztem párat a videók közül. Most már értem, hogy mit nem értek
Kérdés bárkinek, aki figyelemmel kísérte a blockchain fejlődésének a történetét.
Egykoron a bitcoin hajnalán voltak a minerek hálózatba kötve, és ott volt a teljes ledger mindegyik mineren. A ledger-nek kereken nulla köze volt ahhoz, hogy az adott miner mennyit bányászott, vagy hogy éppen mennyi tartaléka van. Mindegyik miner jegyezte a teljes ledger-t. Ezek a proof-of-work meg proof-of-stake (és a többi konszenzus protokolok) a régi ledger tetejére épített logikai réteg, ami alatt még mindig ott van a teljes ledger, vagy a régi ledger-t kidobták a kukába, és az új protokolok kvázi a levegőben lógnak?
-
kenwood
veterán
A dolgot az teszi igazan szurrealissa, hogy ez a faszi igazabol a demokratak embere,es az osszes konresszus tag, aki alaposabban megmasszirozta Garyt, republikanus.
Kozben Guy is mondott par szot a temarol, naluk az lett a konkluzio, hogy a demokratakat a bankok, a repukat meg a fintech vonal nyomja inkabb, ezert nyilvan itt sem az igazsag,hanem az erosebb kutya fog gyozni.
Azert itt egy eleg komoly szerepcsere tortent. Logikusan,tortenelmileg pont forditva kellene lennie.
-
A Zéé
addikt
köszi, PC-ről sikerült! El kellett felejtetni az eszközt, aztán megismételni újra a személyi igazolványos bohóckodást, aztán frissíteni az authenticatort, utána belépni telefonon, jóváhagyatni azt az eszközt...
Lehet, hogy betárazok egy másik alkalmazást, hogy ne legyen ekkora macera visszajutni az accounthoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest