Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
válasz
jézusom
üzenetére
Azom nincs, úgyhogy nem tudom milyen árfolyamon vált forintra. Összehasonlítható a Revolut árfolyamával? Illetve úgy tudom, 0.9% díjat számol fel tranzakciónként, az szerintem eléggé lerontja...
Illetve az ATM készpénzt ad, ha épp bankszámlára kellene a pénz és nagyobb összeggről van szó, akkor úgy nem túl praktikus.
-
zerodot
aktív tag
válasz
jézusom
üzenetére
Hát először is külön kellene választani, hogy az a jelszó az Exodushoz tartozik vagy a Trezorhoz. Az Exodusban ezt látnod kellene, gondolom ír valamit bővebben is. Nekem nincs és most nincs időm kipróbálni. De valószínűleg ez valami Exodust záró/nyitó jelszó lesz. A Trezor 25. szava más célokat is szolgál, olvasd el a fenti linket.
Ja, és nyilván igen, azért rakták be a fejlesztők, hogy téged szopassanak. Biztos ez lesz az oka...
-
zerodot
aktív tag
válasz
jézusom
üzenetére
> Végülis azért van a seed hogy ha kérik akkor adjuk meg.
Nem. HW walletnél a seed azért van, hogyha vissza kell állítani egy accountot - akár egy új Trezoron, mert a régivel történt valami -, akkor meg tudd tenni. De ilyenkor ezt tudatosan csinálod, előkeresed a széfből, és a megadott módszer szerint magán a HW Walleten(!) írod be a szavakat, ekkor sem a laptopodon! Random app, ami esetleg seedet kér, annak nem adod meg soha. (Vannak ilyen scamek Ledgerre, emailen kapsz linket egy app-ra, letöltöd, az firmware update-et mímel, aztán kiírja, hogy nem sikerült és írd be légyszi a seed-et...)
A jelszós dologgal nemtom mire gondolsz, az Exodus vagy a Trezor kéri? Mert Trezoron lehet használni a nagyobb biztonság érdekében egy extra jelszót, ún. passphrase-t, ami lényegében 25. szóként működik így minden jelszó mögött külön accountod lesz. [link]
Lehet hogy ez az opció alapból be van kapcsolva, és ezért kéri... -
zerodot
aktív tag
válasz
jézusom
üzenetére
A Trezor seedjét NE írd be az Exodus-ba, se más walletbe, se sehova! Csak papírra a backup miatt, és ha valami történne a Trezoroddal, akkor majd az újba a visszaállításkor.
Ha bármi online lévő eszközbe/eszközön beírod a seed-et, akkor lopásnak teszed ki azt, és hiába a Trezor, nem lett biztonságosabb a wallet megoldásod! Hiába a biztonsági zár a bejáraton, ha közben a hátsó ajtó tárva-nyitva...
Én azt javaslom, ha még nem érted pontosan hogyan is működnek a privát kulcsok, seedek, HD tárcák és HW walletek, addig egyszerűen használd a Trezor webes walletjét. És közben fokozatosan olvass utána a dolgoknak és tanulj. Mert itt ha valamit elcseszel, a te pénzed fogja bánni, és nem fog tudni senki segíteni, itt nincs központi bank...
-
zerodot
aktív tag
válasz
jézusom
üzenetére
A hozzá járó webapp teljesen jó alap dolgokra, mint fogadás és küldés. Én azt használom.
wallet.trezor.io (vagy trezor.io és felül Wallet link)Exodust én még nem próbáltam, de úgy látom van bőven help az oldalukon Trezor párosításhoz: [link]
Az új accountot nem tudom pontosan mire érted. A Trezort kell először inicializálnod és felírni a 24 szavas seed-et, és elrakni biztos helyre. Aztán már mindegy, hogy a webapp wallethez, Exodushoz vagy más wallethez csatlakoztatod, ugyanazokat az accountokat/címeket fogod elérni vele mindenhol. Vagyis ha a gyári walletet használva fogadtál pl. bitcoint, az Exodusra kötve a Trezorodat, ott is ugyanúgy fogod látni és hozzáférsz.
De komolyabb összegek rádobása előtt javaslom előbb kipróbálni a használatát pár darab olcsó coin, pl. Doge
ráutalásával, igény szerint másik walletből leellenőrzésével, majd tovább- vagy visszautalásával.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Arc Raiders
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CL16 - XMP - 60 hó garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ráutalásával, igény szerint másik walletből leellenőrzésével, majd tovább- vagy visszautalásával.