Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
petymeg
addikt
Üdv.
Afterburner Battlefield 4 alatt olyan 90-95 %-os magonkenti kihasználtságot mutat míg a hőmérsékletek 70-72 fokosak. Ez sok? i5 3570 -
Marrone5
csendes tag
ezmiez?
-
gears27
aktív tag
nem rég volt kipucolva és újrapasztázva
-
Szpisti
addikt
-
gears27
aktív tag
sziasztok, remélem jó helyre irok! Volna 1 pc ami nem rég került hozzám. A gondom ami aggaszt, hogy a cpu hömérséklete alapjáraton olyan 55-65 fok körül mozog. Ha játszom ez kb 80 fok körül alakul. +venti van bekötve hátra és egy zárt házban van az egész. Igaz az eleje nyitható és az egész nap nyitva szokott lenni. A proci egy 4 magos amd ha ez számit. Nem vagyok nagy guru és ezért kérném a segitségeteket, mert nem szeretném ha baja lenne. A cpu hütő állitolag már nem a gyárija..
Válaszokat elöre is köszönöm
-
Gyufaaa
veterán
válasz
AnilaHarlem #3389 üzenetére
Mindenképp tisztíttasd ki szakemberrel. Nem drága, ha csak nem szeretnél új laptopot venni.
-
aikido
csendes tag
Sziasztok!
Én az aida64-et használtam idáig,megvoltam vele elégedve de pár napja nem jó CPU hőfokokat mutat.CPU ra 73cfokot mutat míg a CPU1-CPU2-re 25 fokot mutat.Letöltöttem a speccy-t ez normál éetéket mütatott CPU 27c fokot.Mi lehet a baja az aida6
4-nek?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
AnilaHarlem #3385 üzenetére
Szétszedted a gépet? Mikor volt utoljára takarítva, pasztázva? Ventillátor működik? Mekkora a légtere a gépnek?
-
AnilaHarlem
újonc
SEGÍTSÉÉÉÉG
Sziasztok
Azonnlai segítséget kérnék a procim folyamatosan 95C-on jár a legalja is 88c-fok nem tudom mióta AIDA-val mérem kérlek
SEGÍTSÉÉÉÉG
Intel CORE2 duo T3400 2.16
-
retek2010
csendes tag
...hát nem
ASUS P5LD2 SE ... őskövület
de maga a gép nemrossz...
/ Érdekességképpen a paraméterei
- Intel D 945 3,4Ghz CPU -> cserélve Intel D804 2,66Ghz -ről
- 4x1Gb DDR2 667 RAM
- AMD Radeon Sapphire HD 5670 512Mb VGA -> cserélve Nvidia GeForce 8600 GT -ről
- Samsung SP2004C 200Gb HDD
- Egy valamilyen König hangkártya, 1 noname DVD író és szintugy 1 noname 300W táp... /Remek kis gép mondhatom, már majd 12 éve szolgál hálásan
gondom még nemvolt vele, az integrált hangkártyán kívül, de azis működik, csak nagy hangerőnél recseg...
Nemsokára eljön az idő a cserére, de nemszivesen teszem
-
retek2010
csendes tag
csak az a baj hogy az uj hűtő ilyen keretes, van 1 müanyag keret és arra megy rá a borda a ventivel amit 1-1 csavarral kell rögzíteni a keret feltevése után, és gondolom ha picit is nemugy huzom meg a csavart ahogy kéna akkor már sz.r... csakh én azt persze nem látom, a gyári hűtő 1xűbb, ilyen bepattintós-eltekerős, gondolom ismerős...
de majd a 7végén mikor nem melozok letesztelem hátha sikerül ugy felraknom h jo legyen
-
Szpisti
addikt
válasz
retek2010 #3377 üzenetére
Szerintem rosszul raktad fel az AC hűtőt... Nem létezik, hogy rosszabbul hűt mint a gyári... Legalább 5-10%-al alacsonyabb hőfokon kellene tartania a procit a gyárihoz képest... És annyit mondanék, hogy a sok paszta is lehet gond, nem csak a kevés... Vigyél fel max. egy borsónyit (de inkább kevesebbet) a procira és egyenletesen kend el... a hűtő talpát pedig töröld tisztára... és ügyelj arra, hogy a jól feküdjön fel a procira, egyformán...
-
retek2010
csendes tag
Helo
nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy most vettem a gépembe (bár kissé őskövület) egy intel D 945 ös processort, bepasztáztam szépen, uj hűtőt vettem rá ( Alpine 11 PRO Rev.2 ), ami sokkal nagyobb volt mint a gyári, de mikor ment a gép baromi magas volt a hőfoka... dolgozás közben 80-85fokra is felment (bár igaz hogy mikor levettem az uj hűtőt láttam h kicsit el ...-tam a pasztázást), ugy döntöttem visszacserélem a gyári hűtést ami megjegyzem rézmagos, amit ugy tudok hogy egész jó a hűtése, na mind1 paszta, felrakás stb, gép indit... most alapon 44-47 fok között mozog, dolgozás közbe 60-61 fok, néztem az intel oldalát, maxnak a 63,4 van kiirva ha jól tudom...
Nos a főkérdésem tehát az hogy ez jó hőfok vagy elfogadható vagy esetleg nemjó, a teljesítményt befojásolja e hogy majdnem a határértéken van valamint hogy szerintetek visszarakjam e a nemgyári ámbár nagyobb és elméletben jobb hűtőt (bár nem rézmagos) ???
A válaszokat előrre is köszönöm!
Üdv
-
Szpisti
addikt
válasz
vulnrea #3375 üzenetére
A biosban azért magas a hőmérséklet, mert ott teljes frekvencián és teljes feszültségen mennek a magok, míg amikor a Windows betölt, már tétlenség esetén visszaveszi ezeket... A procidnak 72fok a max működési hőmérséklet, lehet, hogy afelett levédi a rendszert.
Érdemes lenne monitoroznod játék alatt a proci hőmérsékletét, mondjuk a HWINFO64-el... -
vulnrea
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, pár napja vettem észre, hogy játék közben lefagy/kikapcsol a gép, aida megnyit, látszólag minden rendben a hőmérséklettel, rendszer újraindítás és ott már eltérés van a processzor hőmérsékletét illetően..
Az aida, illetve más progik szerint a cpu kb. 31-35 között váltakozik, nos a biosban ez az érték 54-55 fok, tehát ha a jól gondolom, akkor a bios 70 fok felett, lekapcsolja a gépet biztonsági okokból, de valójában lehet, hogy 45-50 max 60 fokos az aida mérése szerint. Ez valami hiba, vagy az alaplapban romolhatott el valami? bios most lett frissítve, teljesen gyári állapotba vissza lett hozva, szóval most "szűz" minden beállítás
Nem tudjátok esetleg mi lehet a probléma?
A válaszokat előre is köszönöm
Spec, ha esetleg kell:
- intel i5-4670k
- asrock fatality z87 killer -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy fura kérdésem:
A procim régebben (múlt héten) amikor bekapcsolt a rendszer, akkor 30-31, néha 35 fok volt. CPUID HWMonitor szerint. (idle) Egy böngésző megnyitásakor is az ugrálás a minimum és a maximum közt nem volt több 5 foknál.
Most viszont (szét volt szedve, újra össze van rakva a gép), olyat csinál, hogy 28 fok a cpu, majd ugyan úgy semmit nem csinálok, és ugrik 35-43-ra.
Tehát megint max egy böngészőt nyitottam meg... de mégis 10-15 fok ugrás mutat ugyan az a rendszer (a hdd-hez nem nyúltam, a szoftverek maradtak a régiek)Viszont egy dolgot változtattam:
a ninja 3 rev b-hez adott gyári potis hűtőt leváltottam (500-550 rpm-en pörgette magát ahhoz, hogy a 30-31-35 fokos eredményeket hozza), egy
COOLINK SWiF2 120P-re, mert lusta disznó vagyok tekergetni, ha "kellene", és ez alapjáraton 800-820-at pörög.
Gondolom akkor a hatékonyság is jobb a ninján (közvetlenül rátéve, ahogy a gyári is volt), de a hőmérséklet ugrását akkor sem értem.
Mi miatt lehet szerintetek ez? A paszta ugyan az a ninjához kapott, ami az előzőn volt.
Tehát csak a venti lett cserélve, de az ugrabugrálást nem értem. -
Szpisti
addikt
Szevasztok!
Lehet, hogy volt már ez a kérdés, de nem találtam a keresővel...
Van egy FX8150-em. A cpu-world szerint a maximum operating temperature 61°C. A kérdésem az, hogy melyik hőfokot kell figyelnem, a magokét vagy az ITE IT8721F chip által mért CPU hőfok értéket?Mert a chip által mért hőmérdéklet általában legalább 15 fokkal magasabb...
Köszi a válszt előre is.
-
válasz
Aylarth #3368 üzenetére
igen, dualhoz az azonos színűekbe.
A hűtődet nem ismerem sajnos, de ha nincs ráhúzva normálisan akkor ugye nem is tudja átadni a hőt. De ha meleg a borda akkor csak átadja amit kell. Lehet jobb teljesítményű hűtő kell neki. A tomshardware-en is eléggé a lista végén kullog, egy I5-tel tesztelték. Az Amd A10-nek nem tudom mennyi a normál hőfoka, keress rá. De ha jól tudom 100W körül eszik teljes terhelésen, tehát kell neki a szellő... -
Raidon
őstag
Sziasztok olyan kerdesem lenne hogy eljott az ideje hogy ujrapasztazzam a procim.
Az egyik Szamtekboltba mentem be ott ilyen noname feheret adtak.Ezek az ertekek jonak szamitanak gyari hutonel?
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa Nuvoton NCT6776F (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Diode (NV-Diode)
Alaplap neve ASRock Z77 Extreme4
Burkolatba behatolás történt IgenHőmérsékletek
Alaplap 34 °C (93 °F)
CPU 31 °C (88 °F)
CPU Package 39 °C (102 °F)
CPU IA Cores 39 °C (102 °F)
CPU GT Cores 35 °C (95 °F)
1. CPU / 1. mag 39 °C (102 °F)
1. CPU / 2. mag 35 °C (95 °F)
1. CPU / 3. mag 33 °C (91 °F)
1. CPU / 4. mag 34 °C (93 °F)
PCH dióda 51 °C (124 °F)
GPU dióda 31 °C (88 °F)
WDC WD10EALX-009BA0 34 °C (93 °F)
KINGSTON SH103S3120G 25 °C (77 °F)Hűtőventilátorok
CPU 1906 RPM
Rendszer 1841 RPM
Burkolat 920 RPM
GPU 1080 RPM (29%)Feszültség értékek
CPU mag 1.112 V
+3.3 V 3.360 V
+5 V 5.088 V
+12 V 12.250 V
+5 V készenléti 5.212 V
GPU mag 0.962 VFogyasztási értékek
CPU Package 11.34 W
CPU IA Cores 5.69 W
GPU TDP% 3% -
Aylarth
tag
Sziasztok,
lenne egy S.O.S. gyors kérdésem.
Az alábbi cuccokat vettem, de gáz van:
-Asus A88XM-PLUS alaplap
-Raijintek Zelos processzor hűtő
-A-10-7700K proci.
-Corsair 2133 Mhz-es ramok.Összeszereltem a gépet, de ez a
procihűtőnél nem lehet tudni meddig kell az alaplapra rácsavarozni..nem mertem jobban, de a lényeg, bekapcsolás után 68-69 fokot mutat!
Csak a BIOSig jutottam el, tovább nem, frissítettem, majd kikapcsolt. És utána most beléptem, de ha manuálisan feljebb viszem a fordulatszámot, akkor is ilyen értéket adott a hőmérsékletre. Aztán már be sem kapcsol a gép, a hűtő forró, de nem értem miért. Nem tudok semmit sem csinálni vele..
Nem tudom meddig csavarjam rá azt a procirögzítőt, félek nehogy baja legyen a lapnak..
- És egy más jellegű kérdés, hátha tud valaki segíteni, hogy a memoriákat a dual chanel-hez az azonos színű foglalatokba kell tenni?Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MrSkripton #3366 üzenetére
-
MrSkripton
csendes tag
Még újév előtt volt újrapasztázva a proci, mivel észrevettem hogy kicsit melegszik. Nem ártana feljebbhúzni legalább 3,5Ghz-re. Milyen hűtőt ajánlanátok, hogy rendesen lehűtse (elég lenne egy jó levegős rendszer vagy kéne neki a vízhűtés)??
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MrSkripton #3364 üzenetére
Alapjáraton elég magas. Bár az a hűtő sem egy erőmű, de alapon megteszi. Volt ilyen hűtőm, de nekem sajnos nem volt vele elégedett tapasztalatom, se a teljesítménye sem pedig a szerelhetősége terén. Elég könnyű rosszul felszerelni. Próbáld meg újra felhelyezni egy friss pasztázással, hogy esik e a hőmérséklete a procinak utána. Ha nem, akkor ennyit tud a hűtő...
-
MrSkripton
csendes tag
Üdv!
Van egy Intel Core i7 950 processzorom 3.07ghz-en. Egy Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev 2.0 csücsül rajta,de a magok hőfoka szerintem elég magas.Idle:
Core1: 46 °C
Core2: 41 °C
Core3: 44 °C
Core4: 43 °CPár percnyi prime95 után:
Core1: 80 °C
Core2: 79 °C
Core3: 76 °C
Core4: 77 °CDe netezés közben is felmennek a magok 49-56 °C környékére, játék alatt, 40-50% cpu használatnál 74-69°C.
Magasnak számítanak ezek az értékek ennél a CPU-nál? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Bensee
tag
válasz
Tibcsi1234 #3362 üzenetére
Nem vennék rá mérget, de valószínűsíthető!
Először egy másik hűtővel próbáld ki (ha lehet), tesztelgesd, aztán, ha nem jó azzal sem, akkor próbáld ki egy másik procival és a processzort is egy másik lapban.
De azt is megpróbálhatod, hogy csinálsz egy cmos resetet, mert lehet, hogy valami elállítódott a biosban.
A feszültség vagy valami. -
Tibcsi1234
csendes tag
Köszönöm!
Limitáltak az itthoni lehetőségeim, van pár gép itthon, de természetesen mindegyik más fajta.A táp miatt egyszer elszállt az alaplap is, így azok cserélve lettek kb. 3 éve. Az "új" táp LC-Power 420
Proci+hűtő régi, esetleg az akkori táphiba miatt a proci is kaphatott egy sokkot, aztán most / így jön ki rajta?Na akkor majd próbálok valahogy egy másik CPU-t szerezni, aztán próbálgatom.
-
Bensee
tag
válasz
Tibcsi1234 #3358 üzenetére
Hát, ha az újrapasztázás sem segít, akkor valami más probléma lehet.
Próbáltad már más hűtővel? Szerintem érdemes lenne kipróbálni.
De az is lehetséges, hogy az alaplap érzékelője bolondult meg és valótlan értékeket mér, de nem tudom, mert nem olyan régi ez az alaplap, de kiszámíthatatlan.
Milyen tápegység hajtja a gépet?
Ha valami noname, Vargáné táp, akkor ajánlott kipróbálni egy másikkal, mert az is lehetséges, hogy a feszültségek bolondultak meg, aztán pár számjeggyel többet kap a proci a kelleténél, aztán ez instabilitást és elég nagy hőmérsékletet okoz, de nem vagyok benne biztos.
Vagy próbáld ki a processzort egy másik alaplapban és az alaplapot egy másik processzorral, így kilehet szűrni a probléma forrását.Remélem, hogy segítettem.
-
Bensee
tag
válasz
Partybokszos #3356 üzenetére
Szia!
Milyen hűtő van rajta? Gondolom, hogy gyári!
Érdemes lenne újrapasztáznod és egy jobb hűtőt venni rá.
Vagy van egyáltalán rajta paszta?
Nem kellene ennyire melegednie.
Mellesleg ajánlanám a Cooler Master Hyper 212 Evo-t (olcsó, jó és még halk is), de ráraksz még pár ezer forintot és kapsz érte egy Cooler Master Seidon 120V-t (vízhűtés, jó, halk).
Az a 95 ° C nem nagyon jó, szóval ajánlanám, hogy amíg meg nem lesz az új hűtő, vagy esetleg az újrapasztázás, akkor addig ne nagyon játszogass és terheld le feleslegesen. -
Tibcsi1234
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit régi gép, de végül is hátha volt valakinek tapasztalata.
Gigabyte GA-MA74GM-S2 alaplap + AMD Athlon 64 X2 5000+ proci.
Évekig ment (nálam, aztán családban átpasszoltam), nem volt túlhúzva, játékra alig volt használva, majd egy idő után iszonyatosan melegedett (pl. csak Bios bekapcsolással is 2-3 perc alatt túlmelegedett 90+ fokra.).
Újrapasztázás hosszú távon nem segített (sok pasztával, kevés pasztával, sehogy sem).
De: szétszedés + pasztázás után MINDIG jó volt 1-2-20 napig. 35 fokon ketyegett minden gond nélkül, majd egyszer csak újra tiltásig melegszik.
Ventillátor pörög, rajta van, jól van csatlakoztatva, jó fele forog.
90 fokos procinál a hűtőt nem éreztem kézzel melegnek (max, langyos).
Viszont ha kikapcsolom a hőmérséklet tiltást, akkor is leáll a gép, szóval tuti baja van.Szóval sem használat, sem szerelés, így alkatrész probléma lehet. Proci v alaplap? Vagy kuka az egész?
Kösz bármi 5letet.
-
Adam8199
tag
válasz
Partybokszos #3356 üzenetére
Milyen hűtő van rajta?
-
Partybokszos
csendes tag
Üdv.Valaki tudna segíteni?Olyan bajom lenne hogy van egy i7 4770k processzorom és ha játszok akkor néha 95 fokos a processzor.Mit tudok csinálni hogy ne legyen ilyen magas a hőfök?
-
RAZERXX
aktív tag
Q9650 CPU 33 °C (91 °F)
1. CPU / 1. mag 46 °C (115 °F)
1. CPU / 2. mag 41 °C (106 °F)
1. CPU / 3. mag 42 °C (108 °F)
1. CPU / 4. mag 43 °C (109 °F)húzva van 3900hz megy ezek lehetetlenül hőfokok ha terhelem akkor 62 Celsiusra megy fel max !
Ezek jó értékek ?
-
Bensee
tag
válasz
Shooter333 #3350 üzenetére
Ajánlani tudom a SpeedFan nevű programot.
Kijelzi a hőmérsékletet, a feszültségeket (de ebben nem lehet nagyon megbízni) és a legjobb, hogy lehet állítani a ventilátorok sebességét.
Egyszerű, de nagyszerű program.
Vagy amit még ajánlhatnék, az a Core Temp nevezetű program, vagy a CPUID HWMonitor.
De leginkább Core Temp-et használok és a SpeedFan-t, a ventilátorsebesség szabályozásához.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- ASUS routerek
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest