Új hozzászólás Aktív témák

• Sokimm

senior tag

Sziasztok!
    Lenne egy fura kérdésem:
    A procim régebben (múlt héten) amikor bekapcsolt a rendszer, akkor 30-31, néha 35 fok volt. CPUID HWMonitor szerint. (idle) Egy böngésző megnyitásakor is az ugrálás a minimum és a maximum közt nem volt több 5 foknál.
    Most viszont (szét volt szedve, újra össze van rakva a gép), olyat csinál, hogy 28 fok a cpu, majd ugyan úgy semmit nem csinálok, és ugrik 35-43-ra.
    Tehát megint max egy böngészőt nyitottam meg... de mégis 10-15 fok ugrás mutat ugyan az a rendszer (a hdd-hez nem nyúltam, a szoftverek maradtak a régiek)

Viszont egy dolgot változtattam:
    a ninja 3 rev b-hez adott gyári potis hűtőt leváltottam (500-550 rpm-en pörgette magát ahhoz, hogy a 30-31-35 fokos eredményeket hozza), egy
    COOLINK SWiF2 120P-re, mert lusta disznó vagyok tekergetni, ha "kellene", és ez alapjáraton 800-820-at pörög.
    Gondolom akkor a hatékonyság is jobb a ninján (közvetlenül rátéve, ahogy a gyári is volt), de a hőmérséklet ugrását akkor sem értem.
    Mi miatt lehet szerintetek ez? A paszta ugyan az a ninjához kapott, ami az előzőn volt.
    Tehát csak a venti lett cserélve, de az ugrabugrálást nem értem. :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés