- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarabeus
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem, mivel úgy látom ez a topic szakiktól hemzseg.
Röviden rólam: informatikát tanultam szakközépben, közben letettem az angol nyelvvizsgám. Érettségi után többen javasolták a tanárok közül, hogy maradjak ott OKJ-n "informatikai hálózattelepítő és –üzemeltető"-nek, mivel a nyelvvizsga viszonylag ritka arrafelé (borsod megyei kis város) az iskola IT Servicessel és a Cisco-val (komplett switch tornyokat kapott az iskola) való kapcsolata miatt szinte tuti az elhelyezkedésem.
Buta voltam, mert nem hittem a mesékben, ezért most az egyetem utolsó évét nyomom, a szakmától jó távol, és a katasztrófavédelem nem kecsegtet túl sok munkahellyel.
Jelenleg az egyetem mellett estin web-programozónak tanulok (autodidakta módon tanultam és dolgozok is benne, vannak alkalmi munkáim), de semmit sem tanulunk, ami nekem annyira nem is baj, mert jórészt inkább a családi (adó)kedvezmény miatt járok, így értelmetlennek tartom és gondolkozok is rajta, hogy van-e értelme befejezni, és a semmire ellőni az ingyenes szakma lehetőségét. Szintén az évben fejezem be.
Ha úgy adódik, hogy nem lesz munkám szeretném kikozmetikázni az elpazarolt éveket, látván, hogy azok az ismerőseim, akik maradtak a szakközépbe OKJ-n, most az IT-Servicesnél dogoznak Debrecenbe 120-150 nettóért, ami nekem, mint pályakezdő (feltéve, hogy mellette ugyan úgy maszekolnék, mint webprogramozó) bőven jó. A srácokról annyit kell tudni, hogy a 30 fős osztályból olyan 5-6 ember került oda, nyelvvizsga nélkül, az interjún összemakogtak valamit, viszont az utolsó évbe hozták az első 10 helyet az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen, gondolom ez helyettesíti a nyelvvizsgát.
A kérdésem, hogy mivel ez a képzés csak nappaliban van, és a t*köm kezd tele lenni az értelmetlen dolgok tanulásával lenne-e értelme belefeccelni egy CCNA tanfolyamba + vizsgába, az helyettesítené-e ezt a 2 évet szerintetek?
Az OKJ nem jelent CCNA vizsgát, úgy tudom, papírt kapnak róla, hogy egyes modulokat tanultak, viszont le kéne vizsgázniuk belőle. (Fix me, ha nem így van).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest