Új hozzászólás Aktív témák

• Scarabeus

aktív tag

Sziasztok!

Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem, mivel úgy látom ez a topic szakiktól hemzseg. :)

Röviden rólam: informatikát tanultam szakközépben, közben letettem az angol nyelvvizsgám. Érettségi után többen javasolták a tanárok közül, hogy maradjak ott OKJ-n "informatikai hálózattelepítő és –üzemeltető"-nek, mivel a nyelvvizsga viszonylag ritka arrafelé (borsod megyei kis város) az iskola IT Servicessel és a Cisco-val (komplett switch tornyokat kapott az iskola) való kapcsolata miatt szinte tuti az elhelyezkedésem.

Buta voltam, mert nem hittem a mesékben, ezért most az egyetem utolsó évét nyomom, a szakmától jó távol, és a katasztrófavédelem nem kecsegtet túl sok munkahellyel.

Jelenleg az egyetem mellett estin web-programozónak tanulok (autodidakta módon tanultam és dolgozok is benne, vannak alkalmi munkáim), de semmit sem tanulunk, ami nekem annyira nem is baj, mert jórészt inkább a családi (adó)kedvezmény miatt járok, így értelmetlennek tartom és gondolkozok is rajta, hogy van-e értelme befejezni, és a semmire ellőni az ingyenes szakma lehetőségét. Szintén az évben fejezem be.

Ha úgy adódik, hogy nem lesz munkám szeretném kikozmetikázni az elpazarolt éveket, látván, hogy azok az ismerőseim, akik maradtak a szakközépbe OKJ-n, most az IT-Servicesnél dogoznak Debrecenbe 120-150 nettóért, ami nekem, mint pályakezdő (feltéve, hogy mellette ugyan úgy maszekolnék, mint webprogramozó) bőven jó. A srácokról annyit kell tudni, hogy a 30 fős osztályból olyan 5-6 ember került oda, nyelvvizsga nélkül, az interjún összemakogtak valamit, viszont az utolsó évbe hozták az első 10 helyet az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen, gondolom ez helyettesíti a nyelvvizsgát.

A kérdésem, hogy mivel ez a képzés csak nappaliban van, és a t*köm kezd tele lenni az értelmetlen dolgok tanulásával lenne-e értelme belefeccelni egy CCNA tanfolyamba + vizsgába, az helyettesítené-e ezt a 2 évet szerintetek?

Az OKJ nem jelent CCNA vizsgát, úgy tudom, papírt kapnak róla, hogy egyes modulokat tanultak, viszont le kéne vizsgázniuk belőle. (Fix me, ha nem így van).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés