Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
Proci85
üzenetére
én is gratulálok
kapcsolódva az általad felvetettekhez és is sokszor morgolódtam, morgolódok hasonló dolgokon, de ahogy mélyednek el az ismereteim úgy áll össze egyre inkább egy képpé a puzzle.
Vegyük az általad ismertetett példát. Nyilván lehet úgy is tudni, hogy valaki bemagolja, hogy az egyes protokolok header-je mekkora és lehet két másik nézőpontot is felsorolni:
- bizonyos vizsgáknál elvárható, hogy olyan sokszor láttál már dolgokat, például az adott header-t, hogy bemagolás nélkül is illik tudni. (ez egy CCIE-nál elfogadható érvelés, de CCNA-nél szerintem eröltetett).
Ezzel magyarázzák (a szerintem teljesen felesleges) szintaktikára vonatkozó kérdéseket is. Felesleges megtanulni, hiszen az ezköz, az IOS segít, de már láttad annyiszor, hogy úgyis megjegyzed.- sokszor szerintem arra kiváncsiak, hogy megvan-e a mérnöki gondolkodás módod. A példára visszatérve lehet, hogy nem tudod mennyi az IPv4 TCP header hossza, de azt tudod, hogy mi a különbség az UDP és TCP között, mik azok sajátosságai. Ebből már jön, hogy tudod, hogy UDP-nek sokkal kisebb az overhead-je a kicsi header méret miatt. A válasz lehetőségek között pedig oda teszik a TCP-t az UDP-t meg valami teljes marhaságot, mondjuk SDN-t. A marhaság is olyan, amit illik tudnod, hogy mi (mondjuk a példámban a software defined networking). Tehát eleve ki fogod zárni jó válaszként. A kicsi header méret miatt pedig inkább az UDP-re tippelsz, vagy a nagy esetén a TCP-re. Máris nem lexikális tudás kérdése lesz a helyes válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- iPhone topik
- Nem hiszed el, mi a Firefox új célja
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Alkoholista nevelde
- Telekom mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Januártól igényelhető a kiskorúak tartalomvédelme a mobilszolgáltatóknál
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ID Cooling Frozn A610 minden tartozékával, jótállással
- NAGYON SZÉP!!! Dell Latitude 7420 i7-1185G7 16 GB RAM 512 GB SSD Magyar v.bill
- P15 Gen1 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- SZÉP ÁLLAPOT!!!! Dell Latitude 7490 i5-8350U 16GB 512GB SSD Magyar v.bill
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM, új akku, 4G LTE, toll, 27% ÁFÁS (0215)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B460 i7 10700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 8GB NZXT S340 fehér CM 600W
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
FecoGee
crok