Új hozzászólás Aktív témák

• soma314

tag

válasz Proci85 #13419 üzenetére

én is gratulálok

kapcsolódva az általad felvetettekhez és is sokszor morgolódtam, morgolódok hasonló dolgokon, de ahogy mélyednek el az ismereteim úgy áll össze egyre inkább egy képpé a puzzle.

Vegyük az általad ismertetett példát. Nyilván lehet úgy is tudni, hogy valaki bemagolja, hogy az egyes protokolok header-je mekkora és lehet két másik nézőpontot is felsorolni:

- bizonyos vizsgáknál elvárható, hogy olyan sokszor láttál már dolgokat, például az adott header-t, hogy bemagolás nélkül is illik tudni. (ez egy CCIE-nál elfogadható érvelés, de CCNA-nél szerintem eröltetett).
    Ezzel magyarázzák (a szerintem teljesen felesleges) szintaktikára vonatkozó kérdéseket is. Felesleges megtanulni, hiszen az ezköz, az IOS segít, de már láttad annyiszor, hogy úgyis megjegyzed.

- sokszor szerintem arra kiváncsiak, hogy megvan-e a mérnöki gondolkodás módod. A példára visszatérve lehet, hogy nem tudod mennyi az IPv4 TCP header hossza, de azt tudod, hogy mi a különbség az UDP és TCP között, mik azok sajátosságai. Ebből már jön, hogy tudod, hogy UDP-nek sokkal kisebb az overhead-je a kicsi header méret miatt. A válasz lehetőségek között pedig oda teszik a TCP-t az UDP-t meg valami teljes marhaságot, mondjuk SDN-t. A marhaság is olyan, amit illik tudnod, hogy mi (mondjuk a példámban a software defined networking). Tehát eleve ki fogod zárni jó válaszként. A kicsi header méret miatt pedig inkább az UDP-re tippelsz, vagy a nagy esetén a TCP-re. Máris nem lexikális tudás kérdése lesz a helyes válasz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés