Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Elnézést, ha nem ide való, nem találtam általános cisco topikot.
Adott egy Catalyst Express 500 Series switch, 2 napja szívok vele.
Feladat:
Mikrotik router az egyik portján access (Cisco terminológiában native) portként kiadja a az mgmt hálót (VLAN 31), + tagelve a "VLAN 2" guest hálót.
A switchen ubiquiti unifi AP-k lesznek, amik az MGMT -t csak tageletlenul tudják fogadni. A guest hálót pedig a 2-es VLAN-ból szórják. Ezen a VLAN-on külön DHCP van a routeren.Akárhogy tekerem ezt az express 500-at, sehogy nem tudom megvalósítani azt, hogy kint legyen native az mgmt, tagelve pedig a 2-es VLAN.
Ráadásul a saját menedzsment IP-je, uplink portja se egyértelmű nekem, hogy mi alapján akar dolgozni.Cisco 2950-en is összeraktam Itt vannak a configok.
Linuxos laptopot simán rádugva megkapom az mgmt hálót, eth0.2 (=vlan 2 interface) pedig a 2-es VLAN-ból osztott IP-t. Úgy néz ki itt működik.
- a 2950-es config így korrekt? (leszámítva a jelszavakat, alapból CCNA teszt környezetből bontottam ki)
- 500-assal meg lehet valahogy oldani? Aki ismeri, ennek van olyan csodás web felülete.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tesla topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 6 SM-R940 44mm Bluetooth Graphite okosóra eladó!
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Zephyrus G GA502DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- iPhone 11 Pro 256 GB Gold, gyenge akku, +ajándék
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest