Új hozzászólás Aktív témák

• FefeeX

veterán

Sajnos T-s lettem én is költözés miatt...
    Eléggé meggyűlik a bajom ezzel a Cisco ratyisággal... A legszomorúbb, hogy nem tudom elérni kívülről a NAS-omat. Se 80-as port, se 9091 a torrenthez, semmi. Se portforwarddal, se DMZvel. Ami korábban másnál is volt, nem szeretném lecserélni a routerem. TP Link 3600, korábban OpenWRT volt, de azt hittem azzal volt a gond, így már DDWRT. A netet megkapom a routeren.
    A probléma ott kezdődik, hogy nem tudom a router IP-jét sem megváltoztatni, a DHCP mindig a 192.168.0.10-et osztja rá, hiába rezerválok neki IP-t. Pl a kiosztáson kívüli IP-ket meg sem lehet adni a Cisco-n, ha meg belső IP-t adok meg (pl 192.168.0.120, de próbáltam vagy 20 különbözővel), akkor is visszaáll a .10-re (egyébként nem csak a routernél, hanem minden eszköznél, elvileg felveszi és lefoglalja a MAC addressnek a címet, de mégsem azt adja oda, és el is felejti a beállítást -- PRE ASSIGNED DHCP IP ADDRESSES)
    Portforward ugye csak range van benne, egyedi portok nincsenek, és pl a 80-ast hiába forwardolom a .10-re, a külső IP-n még mindig nem jelenik meg semmi. (router beállítva, hogy hozzáférhető legyen kintről) --> pedig még innen is tovább kéne forwardolni a NAS-ra...
    DMZ szintén nem működik, vagyis hasonló az eset, kívülről nem elérhető az IP-n semmi. (.10-et tettem DMZ-be)
    Mit csináljak ahhoz, hogy a NAS elérhető legyen a 80-as porton az IPmen??

Ja igen, lehetne varázsolni bridge módot, de azzal gondolom bukta az IPTV (ehhez van neten egy howto, kicsit csibészkedni kell hozzá)

Új hozzászólás Aktív témák