- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi_D
tag
Meguntam a xarakodást ezzel a cuccal, routert vennék mellé. Milyen gigabites csodát ajánlanátok?
Panelbe kellene (nem zavar be másik wi-fi, nem ez a gond), 3 falon át kellene a wi-fi jel. Tudom, ez nem kevés, de azért annyira nem is vészes. Jó lenne külső antennás, ami a 2,4 és 5Ghz-et is tudja egyszerre. Ajánlották a TP-Link TL-WDR4300 típust, ez okés szerintetek? Vagy van vmi jobb, ár-értékben megfelelőbb cuccos? Olyan termékre van szükségem, aminek segítségével - magic packettel, távolról bejelentkezve - be tudom kapcsolni a kábellel rákötött gépet.Köszi!
-
-
-
Balinov
titán
válasz
Gubek-Einste #2192 üzenetére
szia Gubek-Einste, igen, van olyan mod, at tudom rakni Bridge modba, de onnet hogyan tovabb? Halozatos temakban...khm...nem vagyok ott a szeren.. GW-n egyik lan portra kossem ra a TPlink WAN portjat, majd annak az admin feluletebe bejelentkezve allitsam be a Wifi-t a kivant parameterekkel?
-
Babetta-X
senior tag
-
-
válasz
Babetta-X #2190 üzenetére
inSSIDer-rel meg kellene nézni, hogy milyen a környéken a wifi helyzet és aszerint beállítani a wifi csatornát, így talán jobb lesz a helyzet. Nekem UPC alatt van egy és mobillal panelban rendesen lehet használni mindenhol, az utcán és a pincében is (bár az utóbbi helyen már elég gyenge a jel).
Ha használni szeretnéd a régi router-edet akkor tedd AP módba, beállítás, és kapcsold ki a Cisco-n a wifi-t, ha távolabb (másik helyíségbe) rakod a HGW-től akkor nem muszáj. -
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok!
Engem is elért a végzet, sajnos az új iptvs csoda dolog mellé (ami a hátam közepére sem hiányzik) kaptunk egy ilyen szart. Igen azért így írom mert nincs rá jobb szó. Egy gép van vezetékkel rákötve, ez tökéletesen működik, viszont ami vezeték nélkül lenne rákötve laptop annak a sebessége botrányosan alacsony, akár 10cm-re a router mellett is lehet a laptop a sebesség egyszerűen kritikán aluli, se netezni se skypeolni értelmesen nem lehet vele. Néha meg-meg oldódik és egy negyed-háromnegyed óráig jó lesz, de utána megint visszalassul és ilyen néhány byteos internetsebesség lesz..
Eddigi összeállítással (sima modem utána kötve egy smc router) semmi probléma nem volt, tökéletesen működött minden. Gondoltam rá, hogy valahogy kilövöm a wifijét és rákötöm az smc wifis routert, de nem tudom ezt hogyan lehetne kivitelezni, beállítani, mert nem vagyok egy hálózati szakértő sajnos. Van valami ötletetek esetleg?
Válaszotokat, segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
-
Balinov
titán
Sracok, UPC-s EPC3925-vel (irorszagi UPC, nem magyar, GW-n juliusi UPC-s fw van), ossze lehet hozzni a TL-WR741ND-t bridge modban, hogy a GW gyakorlatilag csak kabelmodemkent uzemeljen?
Ma jott meg a Samknow-os ingyen WR741ND-m
-
stopperos
senior tag
válasz
schferenc77 #2185 üzenetére
Volt 24 óránál tovább kikapcsolva?
-
válasz
schferenc77 #2185 üzenetére
ezért írtam feltételes módban!
igaz, ritka az ilyen, biztos okkal történik, hogy ilyen hosszú időintervallumban sem változik az ip cím...
én nem örülnék neki, az biztos. -
válasz
stopperos #2182 üzenetére
szerintem úgy nézhet ki a dolog, hogy bizonyos felosztás szerint terítik az új firmware verziót - tehát nem mindenki kapja meg egyszerre -, és utána adott egy intervallum, amikor központilag még nem indul újra az eszköz, de mivel már rendelkezésre áll a friss firmware, a felhasználói újraindításra lefrissül, viszont ha a meghatározott intervallumban nem történik meg a felhasználó által - vagy esetleges áramszünet miatt - az eszköz újraindulása, úgy azt központilag rákényszerítik, így megoldva a frissítést.
amíg adott területen nem áll rendelkezésre a friss firmware, addig hiába történik meg az eszköz újraindítása, nem tud lefrissülni, egy korábbi frissítéssel így voltam én is, sokan írták/linkelték itt a fórumon, hogy már a friss firmware van fent adott eszközön, nálam csak nem frissül többszöri kikapcsolásra sem, aztán már nem is foglalkoztam vele, és néhány hét elteltével egy délelőtt azt vettem észre, hogy az éjszaka lekúszott a friss firmware. -
itt már többeknek frissült néhány napja, nekem még nem, mert nem indítottam újra az eszközt, most megtettem, és le is húzta az új firmware verziót.
amennyiben nem indítottam volna újra az eszközt, úgy nem kizárt, hogy napokig marad volna még a régi firmware, tippem szerint csak hétfőn éjszaka frissült volna le.
a menü/beállíthatóság szempontjából nem látok változást, de nálam hibátlanul működik az eszköz és a szolgáltatás is, ezért csak annyit várok el, hogy ezen ne rontson frissítés/módosítás. -
wmati
addikt
válasz
stopperos #2178 üzenetére
Első indítás teljesen más mintha már évek óta menne,első indítás is csak azért tart olyan sokáig mert keresi a modem a megfelelő csatornát és egyesével megy végig, hosszabb leállás után pl egy nap esetek többségében még új ip sem kapsz hanem vissza osztja a rendszer a régit. De mint fentebb írtam fw frissítés T emberkék küldik amikor ez megvan modem újra indul és kész.
-
stopperos
senior tag
Nálunk azonnal frissült ahogy a szerelő bedugta. Mondta hogy az első indítás több időt vesz igénybe, mert ekkor tölti le az fw-t a készülékre. Ez alapján gondolom azt, hogy ha egy kicsit hosszabb idő után kapcsolódik (pl egy éjszaka) a T-szerverhez, akkor új ip-t kér, és mellé megkapja a frissítést. Ártani nem árthat, egy próbát megér.
-
LaMotta
aktív tag
Sziasztok!
Hogy lehet frissíteni ennek a nyomorultnak a firmware-ét?
Még egy márciusi van fenn....Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125555-130315c-MYR-TEST
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125555-130315c-MYR-TEST.bin
Firmware Build Time: Mar 15 17:43:18 2013Köszönöm!
G.
-
wmati
addikt
válasz
Gubek-Einste #2172 üzenetére
Lakás függő, nálunk se elég a Cisco
-
-
misjoy
újonc
Üdv!
A T-home nálunk is nemrég cserélte le a régi Thomson modemet (nem wifis) erre a Cisco EPC 3925-re.
A bajok ott kezdődtek, amikor beléptem a menüjébe, hiába változtattam meg a leírás alapján a jelszót, (elmentettem, kiléptem, kikapcsoltam, újrabekacsoltam, gépet szintén ki- és bekapcsoltam) mintha semmit sem csináltam volna. Az új felhasználónév és jelszó köddé vált, s továbbra is csak a régit fogadja el (sz.gépen, telefonon is).
Találkozott már valaki hasonlóval?A másik gond, hogy szerintem az évek óta jól működő TP-LINK WR340GD routerünket pár nap alatt kiütötte. Egy sor resetelés sem oldta meg a gondot a routeren, csak a sys led villogot, se wan, se wlan nem volt, már-már ott tartottam, hogy kidobom, de végül úgy tűnik, megoldódott a probléma (egyenlőre legalábbis), rácsaptam és voilá, most már újra felismeri minden eszköz (az új felmerülő gondokat/kérdéseket a típusnak megfelelő topicba írtam).
Most úgy néz ki a "rendszer", hogy a Cisco modem-re csatlakozik kábelen a számítógép, illetve a kábelen a Tp-link router. Wifis eszközöknél ki lehet választani, hogy a Cisco wifijét akarom-e használni, vagy Tp-linkét.
Ez így okozhat-e bármilyen lassulást a neten, (gondolok itt arra, hogy "összeveszhet"-e a két wifis eszköz)?
20Mb-es net van jelenleg, (5Mb-ről váltottunk), de semmi különbséget nem érzékeltünk, sőt. (sebességtesztek szerint általában minden ok).
Sokszor csak nem jönnek be a honlapok, csak homokórázik-homokórázik, s van, hogy percek múltával behozza az adott oldalt, van, hogy nem. E-közben természetesen mindig megnézzük, s úgy mutatja, hogy van internet.
A legérdekesebb az egészben, hogy az előző Thomson modemmel-Tp Linkkel csatlakozva, már a 20Mb csomagban érezhetően, s élvezhetően javult a sebesség, de ahogy kicserélték ezt az átlátszó fekete csodát, mintha csak akadna minden.
A gépen minden beállítás ugyanúgy maradt, szóval nem értem.Ha valakinek van tippje, netán járt hasonló cipőben, akkor megköszönném, ha segítene.
-
stopperos
senior tag
FW: epc3925-E15-12-v302r125555-130808c-MYR
403 FORBIDDEN -
stopperos
senior tag
No ma reggel kötötték be az új netet. Természetesen Cisco modemet kaptunk, a legfrisebb FW-vel. Majd este vetem neki magamat, hogy megnézzem mit tud.
A szerelő szerint a jövőben lesz valamilyen D-Link opció is, de még az nekik is nagyon új. -
fogtunder
nagyúr
válasz
kalozhun100 #2166 üzenetére
föntebb írtam kettőt is, ami nekem tökéletesen teszi a dolgát.
-
válasz
kalozhun100 #2166 üzenetére
Bármilyen külső antennás típus jó lesz, csak AP módba kell bekötni?
-
kalozhun100
őstag
Hello! Tudnátok ez mellé az eszközmellé egy routert ajánlani, aminek erős a wifije, mert ennek nagyon gyengusz.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #2160 üzenetére
megnyugtató, hogy nem én voltam a béna, viszont akkor ezt benyaltam.
-
stopperos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2160 üzenetére
Ha nem kapcsolja ki valaki az eszközt, akkor ugyanaz az ip cím marad, tehát csak azt kell megjegyezni. Saját tapasztalat.
-
válasz
tejeskifly #2161 üzenetére
Nem jó ötlet a hackelés mivel az eszköz a T tulajdona. Régen volt lehetőség egy trükkel bridge módba tenni de egy új firmware-rel ez már megszűnt.
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #2154 üzenetére
elvileg van belőle olyan széria, amit lehet hackelgetni otthon, és azt prbálom kideríteni, magyarországon ebből a szériából osztottak-e ki egyáltalán...
-
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
tegnap volt a T szerelni, sajnos nem igazán tudtuk úgy kiépíteni a hálózatot, ahogy eredetileg terveztük volna. a jelenlegi setup a következő:
Cisco a padláson, jelenleg ő a dhcp szerver, wifi kikapcsolva.
egy szinttel alatta egy Asus RT-N12 direkt kábeles kapcsolatban, Ap módban, ez továbbítja kábelen a netet a földszintre
ahol van egy 8 portos switch, amiből az egész földszinti hálózat kábelezése kiindul (összesen 7 kábel), erre csatlakozik egy Asus RT-N15U, egyelőre szintén AP módban
tehát Cisco -> N12 Switchként -> TP-Link Switch -> N15U a jel útja kábelen.
működik minden igazából, viszont van pár szolgáltatás, amit a Cisco nem tud, viszont az N15U Tomatoval simán. mit állítsak be, hogy az N15 legyen a VPN, Dyn DNS szerver (meg ugye DHCP is, de azt még megoldom).
köszi
-
stopperos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2156 üzenetére
Pénteken kiderül, annyi biztos hogy ha iptv lenne akkor biztos cisco.
-
-
stopperos
senior tag
Az albérletbe ahová költöztünk nemrég mondtuk fel a korábbi T-Home os IPTV+telefon csomagot a cisco eszközzel, mert net+telefon csomag lesz tőlük. Első kérdésem az ügyintézőnek: ugye nem cisco modemet fogunk kapni újra... (szerencsére nem, valami más lesz)
-
válasz
tejeskifly #2153 üzenetére
22 de miért kérdezed?
-
tejeskifly
aktív tag
Nektek hányas számmal kezdődik az serial szám (s/n a router alján)?
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Mindenkinek, aki bízik a Cisco DMZ-jében, ne tegye (legalábbis csak fenntartásokkal). Hétvégén próbálkoztam otthoni openvpn szerverrel, ami a Cisco DMZ-jében van, aztán se kép, se hang az UDP 1194-en. Felvettem direkt port forward-ba és láss csodát, már megy is. Pedig a Cisco eszközökkel jók a tapasztalataim, de ez a HGW egy elég sz*r.
-
és #2149
Ha az EPC3925-öt bridge üzemmódban használjuk, akkor ugye a mögé kötött második router lesz a DHCP, tűzfal, stb.
Igen, ha bridge módba van az eszköz akkor a mögé kötött router fogja ellátni ezeket a feladatokat.Ilyen esetben a második router által vezérelt wifi-t tudná az EPC3925 "erősíteni" (repeater-ként)?
Nem, ilyesmire nem használható.Az én UPC-s EPC3925-ös eszközömben sajnos csak 3 féle wifi védelmet tudok beállítani a managent felületén: WPA, WPA2-Personal vagy Disable. WEP vagy más nem állítható be, nem tudom miért, annál is inkább, mert a help szerint ez lehetséges lehetett volna.
Wifi-hez csak ezek a titkosítások vannak, WEP felesleges mivel semmire se jó, a WPA/WPA2 pedig adott. Ami még van az a WPA/WPA2-Enterprise ami otthoni környezetben nem használható mivel kellene hozzá egy szerver is.Tapasztalt valaki ilyen és sikerült-e megoldani, pl. FW frissítéssel? Hogy megy ez a UPC-nél?
A firmware frissítés központilag jó amikor kiadják, te ezt nem tudod befolyásolni. -
-
quasi
csendes tag
Sziasztok,
Az én UPC-s EPC3925-ös eszközömben sajnos csak 3 féle wifi védelmet tudok beállítani a managent felületén: WPA, WPA2-Personal vagy Disable. WEP vagy más nem állítható be, nem tudom miért, annál is inkább, mert a help szerint ez lehetséges lehetett volna. Tapasztalt valaki ilyen és sikerült-e megoldani, pl. FW frissítéssel? Hogy megy ez a UPC-nél? -
quasi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2137 üzenetére
Szia,
Ha az EPC3925-öt bridge üzemmódban használjuk, akkor ugye a mögé kötött második router lesz a DHCP, tűzfal, stb. Ilyen esetben a második router által vezérelt wifi-t tudná az EPC3925 "erősíteni" (repeater-ként)? -
vfeco
aktív tag
TP-Link Static IP-re állít, adtam neki egy 192.168.0.30 IP-t, átjáró a cisco IP-je.
Ezen kívül:
Primary DNS: 84.2.44.1
Secondary DNS: 84.2.46.1
Cisco DMZ-be 192.168.0.30 beállít.
Cisco IP: 192.168.0.1, TP-Link IP: 192.168.1.1
Cisco Wifi és Firewall tiltva.
Így már a TP-Link wifiből is elérem a Cisco admin felületet és persze Net is van.Jah nálam a 2 eszköz kábellel van összekötve: Cisco 1-es port, TP-Link WAN port.
A TP-nek config közben kellett egy HR, de utána tekert ezerrel!Köszi vfeco, király vagy hogy segítetél!
-
vfeco
aktív tag
Sziasztok!
Tétől rendeltem egy IPTV-t és egy 30/5-s netet.
Hoztak egy cisco epc3925 modemet ami router is meg a TV-hez Telefonhoz is ez kell.A belső wifije elég gyengusz, ezért szeretném mellette használni a TP-Link 841ND routeremet.
Nálunk az asztali gép a laptopok és telefonok is wifin csatiznak, így fontos a jó térerő, nem beszélve a TP-Link szoftveréről, ami nem kicsit jobban konfigolható.Szóval hogyan kössem össze eme két eszközt, hogy a net a TP-Linkről legyen elérhető wifin?
Gondolom az IPTV-t tudja továbbra is a cisco kezelni.Köszi a segítséget előre is!
-
pakriksz
őstag
Ez a hulladék cucc a wake on lan csomagokat is elnyeli? Mert nálam nem működik a wake on lan, lanon belül sem.
És látva az eddigi problémákat nem lenne meglepő ha az sem működne. -
Misi_D
tag
válasz
stopperos #2142 üzenetére
Én teljesen egyetértek veled, ill. a szabványok használatával. Nekem is volt már hasonló esetem, sőt, olyan is, miközben a rohadt kábeltesztelő is bemondta az unalmast, és a gatyám is lerohadt, mire normálisan végeztem...
Csak azért írtam le a fentieket, mert a srác nagyon pörgött azon, h akkor most egyik képen a kék, a másikon meg a barna pár van előbb, és akkor most mi van. Szerintem jobb tudni, hogy merre hány méter, aztán utána lehet már szabályszerűen is csinálni. -
Misi_D
tag
válasz
Top cat #2139 üzenetére
Bocsi, azt elírtam, a gigabit már mindet használja. Szóval, a te kábeled, amin csak két érpár volt bekötve, az max. 100mbit-et tud.
Szabványtól függetlenül annyi a lényeg, h a kábel mindkét végén egymáshoz képest a megfelelő színsorrendben legyenek kötve a csatlakozók, akkor működni fog - akár a barnafehér-barnával is kezdheted, ha a másik végén is így csinálod. Erre most majd jól megköveznek a szabvány-követő arcok... -
-
Misi_D
tag
válasz
Top cat #2133 üzenetére
Figyelj, mind a 100-as, mind a gigabites kapcsolat csak 1-2-3-6-os ereket használja. Az 568A és 568B bekötés között annyi a különbség, h a zöldfehér-zöld és a narancsfehér-narancs érpárok fel vannak cserélve. Ebből adódik, hogy a 4-5-7-8 erek bekötése nem igazán fontos (ezért nem voltak nálad az egyik kábelen bekötve), ill. mindegy, hogy a kékfehér-kék ill. a barnafehér-barna érpárok hogyan vannak bekötve.
Sőt, ezek miatt megoldható, hogy ha nagyon fontos, akkor egy kábelre két csatlakozót is rá lehessen berhelni házilag (egyik használja az 1-2-3-6-ot, a másik meg a maradék négyet)...Remélem tudtam segíteni.
-
-
burnyó
csendes tag
Gyerekek, ez egy burnyó topic.
Azt mondja meg valaki, hogy az UPC-t(ö)l kapott Cisco EPC3925-ös routeren hogy lehet(ne) beállítani, hogy a DDNS-be a www.DynDNS.org mellé a www.no-ip.org (vagy www.noip.org) nevét is be tudjam tenni.Firmaware verzió jelenleg
epc3925-ESIP-12-v302r125572-130412c_upckösz.
(munkahelyi biztonsági kamera képét szeretném kiküldeni távfelügyelet jelleggel, ehez kell)
-
Top cat
addikt
Tudom hogy keresztkábel két gép közé kell. Csak most hirtelen nem találtam egyenesről képet.
De ha jobban megnézed amit te linkeltél ott
zöldfehérr / zöld / narancsfehér / kék /........
amit én ott
zöldfehérr / zöld / narancsfehér / barnafehér /........ a sorrend
100 megánál csak a zöld és narancs párok vannak használatban, gigabitnél viszont mind a négy pár.
-
Top cat
addikt
Igen én is ezeket a szinsorrendeket ismerem.
De van ahol azt írják a gigabit szabvány más sorrendet ír elő.
gigabit cross over
Ha megnézed amit linkeltem a connection 2 más sorrendű mint a 100 megánál. -
wmati
addikt
-
Top cat
addikt
Találtam én is egy ugyanolyan kábelt mint a régi. Ezen nincs törésgátló viszont bennevan mind a nyolc ér.
Biztos Kínai cuccok, mikor milyen kedvük van olyat gyártanak.Sejtettem, hogy a gigabites kapcsolat miatt van más színe a lednek csak kellet egy megerősítés.
Majd ennek a színsorrendnek ha lesz időm jobban utánna nézek, mert szinte ahány leírás annyi bekötési módot írnak.
-
Top cat
addikt
Cat 5-ös mind a kettő. De most, hogy lehúztam a törésgátlót róla a régibe csak négy ér van bekötve.
A 100 megának elég az is. Spórolnak már ezen isSzóval azt mondod a szinsorrend gigabit esetén is ugyanaz. Itt azt írják a gigabit cross over másmilyen mint a 100 megás. [link]
-
Top cat
addikt
Sziasztok!
Egy érdekes dologra lettem figyelmes. Kábelt kellet cserélnem a routeren
és szokatlan dolgot művel a kapcsolat jelző led. Amikor a gép nincs bekapcsolva
sárgán világít mint eddig de ha a gép elindult átvált zöldre.Tudja valaki ezt miért csinálja?
-
szagnes69
aktív tag
válasz
schferenc77 #2121 üzenetére
Az az igazság, hogy végül nem a wifi-n oldottam meg, hanem a számítógépeken. Mindkét gyerekem gépén windows 7 van. Csináltam magamnak a gépeken egy rendszergazda fiókot, levédtem jelszóval, és a gyerekek fiókját pedig átalakítottam általános jogú fiókra. Utána pedig beállítottam a szülői felügyeletet, ahol megszabtam, hogy mondjuk reggel 6-tól este 8-ig léphetnek be a fiókjukba. A dolog működik, mert amikor bent vannak a fiókjukban, akkor a gép visszaszámol, hogy meddig lehetnek bent, 8 órakor pedig magától kilép a fiókból, és nem tudnak utána belépni. Több dolgot is lehet állítani a szülői felügyelettel, milyen játékot játszhat, milyen honlapot nézhet meg stb.... Lehet, hogy van ennél jobb megoldás, de szerencsére a gyerekek még annyira nem értenek a géphez, hogy ki tudják kerülni.
-
cseri zoli
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2119 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
válasz
cseri zoli #2118 üzenetére
Mivel belső antennás és a szolgáltató tulajdona így nem lehet másik antennát rátenni. Amit ilyenkor tenni lehet, hogy beszerzel egy külső antennás router-t/AP-t és azt rákötöd kábel és ezen letiltod a wifi-t.
-
cseri zoli
csendes tag
Sziasztok tudna valaki segíteni? Cisco epc3925-ös routernem van lehet e valami antennát csatlakoztatni valahogy. Mert elégg gyenge a wifi jel akertben? Elöre is köszönöm,
-
tomp
félisten
válasz
Gubek-Einste #2112 üzenetére
Meglett! A 40MHz-es sávot nem szereti a Samsung Galaxy Mini. Amikor az a telefon próbál fellépni a wifire akkor szépen eldobja a modem az összes aktív kapcsolatot.
De miért? Túlterheli? -
szagnes69
aktív tag
Kedves Mindenki! Cisco EPC 3925-ön megoldható, hogy bizonyos MAC-című eszközök csak bizonyos időintervallumban férjenek hozzá az internethez, de a többi eszköz például a tv vagy az én laptopom bármikor elérje? (Jön a suli és szeretném, ha a gyerekek gépe este 10-től másnap reggelig ne érje le a netet.) Napszakra vonatkozó szűrőt már sikerült elkészíteni, de hogyan rendeljem hozzá a MAC-címekhez? Lehet, hogy ez az út nem járható?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Misi_D
tag
válasz
Gubek-Einste #2107 üzenetére
nortinak is: Jó kérdések, ez lett volna a következő téma, csak hajnalban már lemaradt - sőt, talán jobb lett volna egyből ezzel kezdeni, mert biztosan tudtok ajánlani workaroundot, csak rossz irányból közelítettem (az más kérdés, h lehet nem itt kellene, de akkor már elmondom).
Korábban a Cisco router előtt (Webstar vagy milyen kábelmodem mellett) használtam egy Linksys routert Tomato firmware-el, amiben volt wake-on-lan lehetőség. Ehhez be kellett lépnem a router felületére, kettőt kattintottam, a gépem bekapcsolt, majd 1-2 perc múlva távoli asztallal be tudtam rá lépni. Ezt szeretném most is elérni, de csak a Cisco routerrel, nem szeretném bekötni a Linksys-t is további áramfogyasztónak. Ezért nem megoldás számomra, h belépek távolról egy gépre, majd onnan böngészőből elérem a routert - hiszen nincs bekapcsolt gépem, éppen be szeretném kapcsolni. S legjobb tudomásom szerint (ami nem mindig pontos) a WOL magic packet csak hálózaton belül működik, tehát a Ciscoról lenne célszerű kiadni. Szóval ha meglenne a router távoli elérése, a köv. kérdésem a magic packet kiadásának módja lenne.
De ha van távoli gép indítására jobb ötletetek, akkor ne tartsátok vissza, örömmel veszem. -
-
tomp
félisten
válasz
Gubek-Einste #2110 üzenetére
-
-
tomp
félisten
Amióta wide channel-en van a wifi, folyamatosan szakad a kapcsolat.
Szerintetek mi okozhatja a hibát? -
-
Misi_D
tag
Sziasztok!
A UPC-től én is e routert kaptam használat gyanánt "kábeles" nethez. Egyelőre sikeresen használom, de felmerült, hogy távolról is jó lenne elérni a router felületét, s ennek a beállításában kérném a segítségetek.
Neten találtam képet, mely szerint az Administration/Management oldalon engedélyezhető a remote management, ill. beállítható a kívánt port. Azonban van egy "pöti málőr": a nálam lévő routeren ez a két sor, azaz a teljes remote access beállítás kompletten hiányzik... Így néz ki.Dinamikus IP miatt a dyndns be van állítva, távoli asztali kapcsolatot tudok létrehozni portforwarddal egy megfelelő gépre. Próbáltam a dyndns címem után a 80-as és a 8080-as portokat beírva csatlakozni böngészőből, de egyikkel sem értem el.
A firmware verziója: epc3925-ESIP-12-v302r125572-130412c_upc
Kérdésem: ilyenkor mi a teendő?
Köszi!
-
tomp
félisten
Szétnéztem a csatornák terén.
Alapesetben a 11-es csatornát használom amivel megvan maximális net sebesség azaz az 50Mbit.
Az előbb átállítottam a modemet wide channel-re. 11+7-es páros.
Érdekes módon így lassabb volt a sebesség.
Miért kaptam lassabb átvitelt? 40Mbit/s. Szélesebb csatornán csak gyorsabb lenne nem lassabb ugye? Azaz ugyan úgy 50mbitet kellene kapnom szerintem. Vagy a 7-es csatorna interferenciája bezavar? -
wmati
addikt
Szerintem mennie kéne, de kérdezd meg szerintem UPC Magyarország Kft topicban
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Android dual SIM okostelefonok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Canton Karat 40 hangfalpár
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest