Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos XIII
aktív tag
Ha bejelentem thomenál, hogy hányadék ez a modem, adnak egy másikat?
-
válasz
tsilver #4298 üzenetére
Az eszköz 8 csatornát tud használni egyszerre letöltési irányban és négyet feltöltésre, ha csak egy csatorna van használatban akkor LED narancs, a 2 vagy több akkor zöld.
ED2.0 esetén 1/1 csatorna van használatban, ED3.0 esetén 8/4, 16/8 vagy 24/8.Mivel nincsen használatban több csatorna így ha az eszköz csatornát vált akkor lesz egy kicsi szakadás emiatt.
Meg kellene nézni, hogy milyenek a jelszint értékek, ezt a 192.168.1.1 vagy 192.168.0.1 IP címen lehet megtenni és az alul lévő Downstream és Upstream értékek kellenének (mind a 8+4 külön külön).
-
tsilver
aktív tag
néhány napja a DS led narancssárgán világít. A leírásban nem találtam róla információ. Korábban zöld volt minden. Mi lehet a hiba?
-
-
TechGabor
csendes tag
Mint megtudtam: A cickó tud 8 down-t, 4 up -ot.
A Sagem pedig 24 down-t, 5 up-ot.Láthatóan gyorsabb az alsó.
Bár 50MB-nél nem számít.Én az elmúlt szívássor után meguntam a telekomot végleg.
Ahogy lejár a hűségem, megy el a net tőlük, átmegyek digi-re.
2700ft 1G (állítólag 430M megy). -
rumos XIII
aktív tag
válasz
rumos XIII #4284 üzenetére
Miután 1500-ra írtam az MTU-t, egyre többször írja ki, hogy a DNS címmel gond van. Köze lehet hozzá?
-
Keem1
veterán
Aki még emlékszik a fenti kérdésemre és érdekli a megoldás
Többen is írtatok ezt, azt, de a valódi megoldás megmosolyogtató.Tegnapig nem oldódott meg a probléma, UPC mindent rendben talált, hát elmentem a csajhoz, hogy kiderítsem a problémát. Kábel bedugva, gigabit kapcsolat ok, modem ok. Windows 7 tálcán találtam meg minden gond okozóját: bekapcsolt wifi! A lannal szemben a windows azt részesítette előnyben, szóval a teljes kapcsolat végső soron wifin ment. Kilőttem a wifit, csapattam két sebességmérést. 245 és 248 Mbps lett az eredmény
A csajt nem csesztem le a lábáról, de azért kicsit fejem vertem a falba -
wmati
addikt
Ez akkora f*****g mint a ház
Első perctől használom és nincs semmi gond az iptv-vel.
Kitalálom egy jól szituált szerelő/pék mondta ezt... -
TechGabor
csendes tag
válasz
TechGabor #4285 üzenetére
Beüzemeltem a Sagecom nagy dobozát.
A 80-as port fwd működik!
Akinek ilyen gondja van, annak csak a dobozt kell kicseréltetnie.Viszont találtam egy érdekes hibát: van olyan AP-m ami nem kap a DHCP-től IP-t.
Átirtam static IP-re az AP-ben a címet, és elindult az is.
Remélem nincs több kellemetlen hiba a Sagecomal!Sagecom adatai:
Hardver verzió V1.0
Szoftver verzió MAGYAR_2.67.0-T2
Linux szoftver verzió 2.6.30-1.0.10mp5-svn402 -
válasz
TechGabor #4281 üzenetére
Ha DMZ-ben van egy eszköz akkor nem kell mellette a PF vagy PT mert minden kérés a DMZ-ben lévő eszközre megy.
A kérdést azért tettem fel mert belső hálózatról csak akkor tudsz külső címmel/DDNS-sel hivatkozni ha a router támogatja a NAT lookback-et.
A másik HGW-re kérdezz rá a T-s topikban. -
TechGabor
csendes tag
válasz
TechGabor #4278 üzenetére
Több mint 1 nap szarakodás után rájöttem mekkora egy kalap a telekom szoftvere amit belenyomott a Cisco eszközbe, ugyanis:
- A 80-as portot egyáltalán nem lehet beforwardolni!
- DMZ-be rakott gépnél sem megy a 80!
Én meg alapból ezzel tesztelek!- 22 port nem megy ha van mellette egy másik sor is, ami a 80-ast irányítja.
Ezért nem ment a 22 sem.Ha csak 22-re van egy fwd sor, és egy trigger sor akkor elkezd működni.
Ha 8080-at beiranyitom 80-ra akkor is elkezd mukodni.
Fentiek miatt irtam, hogy ez egy nagy rakás!!! Vicc 2016-ban.
Kinek van arról tudomása, hogy pl. a Sagemcom eszköz is ilyen idétlen? Vagy ott megy egy 80-as port, és esetleg megy több beírt sor is egyszerre?
-
TechGabor
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4279 üzenetére
Nem értem kérdésedet.
Külső netről próbáltam elérni.
Nyilván egy Telefonnal megosztott mobil hotspot segitségével tesztelek. -
-
TechGabor
csendes tag
SPI Firewall Protection: low
IPv6 Firewall Protection: onBlock fragmented IP packets no_pipa
Block Port Scan Detection no_pipa
IP Flood Detection no_pipa
Block Anonymous Internet Requests no_pipa----
kivettem a
SPI Firewall Protection: low
IPv6 Firewall Protection: on
-t is, de semmi, most sem megy. -
válasz
TechGabor #4275 üzenetére
Szia!
Pedig semmi extra, DMZ-vel én is csináltam már ismerősnél, szintén Magyar Telekom, szintén CISCO EPC3925, csak mögötte egy ASUS router volt Tomato fw-vel, de akár weben, akár SSH-n is elérhető volt távolról, sőt a rajta futó FTP szerverre is lehetett kapcsolódni. Én javaslom próbáld meg RESET-elni (áram alatt 10mp) a Telekom-os HGW-t, hátha meghülyült.
-
TechGabor
csendes tag
Belső hálózatot kívülről szeretném elérni, de
sikerül.
Egy web szerver a próba...Telekom, Cisco EPC3925 tip. router. epc3925-E15-12-v302r125574-141208c-l2gre fw.-vel.
Az EPC3925-hez csatlakozik egy Mikrotik router, amelyikben a 22, 80-as portokat be forward-oltam.
Ha a EPC3925 másik eth-jára bedugok notebook-al megnézem, akkor látszik, hogy a 192.168.4.11-es Mikrotiken van webszerver, és az ssh is kér jelszót.Az EPC3925 -ben baállítottam:
- A Mikrotik fixen mindig ugyan azt az IP-t (192.168.4.11) kapja.
- távoli hozzáférés 8080-as porton
Ezt tesztelve mobilnetről, egyből működik. http://84.3.185.231:8080/
- Port Range Forwarding-ba 80-tól 80-ig 192.168.4.11-ipre, Both Enable.
http://84.3.185.231/ ELÉRHETETLEN- Port Range Triggering-be 80-80 80-80 portra Enable.
kintről a http://84.3.185.231/ ELÉRHETETLEN- DMZ-be felvettem a 192.168.4.11 gépet: Enabled. (maradt a fwd és a trigger is)
kintről a http://84.3.185.231/ ELÉRHETETLEN
még mindig A webhely nem érhető el A(z) 84.3.185.231 túl hosszú ideje nem válaszol.- kivettem a port fwd-t, és port triggert csak a DMZ maradt.
kintről a http://84.3.185.231/ ELÉRHETETLEN- felhívtam a T-t. hosszú idő után: nem tudounk segíteni.
de kíküldünk önhöz szakembert 8x00ft-ért.Kérek segítséget abban, hogy mi lehet a gond, hogyan lehet pl a 80-as portot
beirányítani egy belső gépre. Nekem nem megy. Van valami trükk amit benéztem?
Sok hasonlót csináltam már, igaz más hálózaton, nem a t kábel-en.
-
junkeer
tag
válasz
rumos XIII #4270 üzenetére
MTU -t állítsd át 1500-ra... a hálókártyákon szintén... és kapcsold be a QoS-t és WMM-et...
-
válasz
rumos XIII #4270 üzenetére
A jelszintek rendben vannak.
-
rumos XIII
aktív tag
Sziasztok!
T-nél vagyok, M-es csomagban, de nem vagyok megelégedve az internettel, szinte minden este szaggat, lassú. Ők nem mondanak semmit. Jelszintek rendben vannak? Nem csináltam még semmit vele, szerelő kb. 1 hónapja hozta meg ezt a modemet.Ez előtt S-es csomagban voltunk, semmi ilyesmit nem tapasztaltunk.
-
válasz
Intruder2k5 #4268 üzenetére
Lehet még a gépben is driver vagy hardver hiba is.
-
Lehet helyi kapacitási probléma is, mivel a kábelnet osztott erőforrásokon alapszik. Ha sok a torrenthuszár a környéken, akkor ez sajnos esélyes. Ha van hozzá lelkiereje, próbálja meg hajnali 2-3 óra körül, akkor szinte biztos, hogy nincs kapacitási limit. Ha akkor jó, úgy elég egyértelmű a dolog.
Szívesen!
-
Keem1
veterán
válasz
Intruder2k5 #4266 üzenetére
Az szép, köszönöm
Egyelőre úgy néz ki, hogy a helyen nincs ekkora sávszél, de az ismerős majd felhívja a szolgáltatót, ugyanis a kapcsolat a routerrel gigabites, a kábel maga is jó, és semmilyen módon nem képes a netből keresztül 80 Mbitnél nagyobb sávszélt kicsikarni.
Én megtettem ami tőlem elvárható volt, innen már intézze el ő. Mindkettőtök segítségét, útmutatását nagyon köszönöm! -
Tud az, körülbelül ~320Mbps-t. De volt akinél felment 380Mbps-ig is, itt már a frekvenciák terheltsége is szerepet játszik. Az elméleti felső határa 440Mbps.
-
Keem1
veterán
válasz
Gubek-Einste #4264 üzenetére
A kábelen agyaltam még én is, de a kérdésemre a "sárga" választ kaptam, persze mit vártam egy nőtől.
Sajnos csak a hétvégén tudom lecsekkolni, a routert nem ismerem, nálam más típus van, ezért kérdeztem meg itt, hátha valaki esetleg csípőből tolja, hogy nem tud 240 megabitet. De akkor más gond lesz.
Köszi a segítséget. -
-
Keem1
veterán
Helló emberek!
Hölgyismerős most váltott UPC-nél 240/20 Mbites netre, a routerét (Cisco EPC3925) nem cserélték. Azonban a letöltés 60-ról csak 80 Mbit körülire emelkedett. A feltöltés rendben van, hozza a 20-at. Gigabites LAN porttal rendelkező laptop, UTP kábelen csatlakozik a modembe, más hálózati eszköz egy okostelefonon kívül nincs, de kétlem, hogy egy wifis teló szívná el a sávszél több, mint felét.
Szerintetek a modem nem bírja az iramot, vagy más gond lehet? -
wmati
addikt
válasz
kobraCode #4261 üzenetére
Telekom PH olvastattok is megerősítik.
-
kobraCode
csendes tag
válasz
kalozhun100 #4259 üzenetére
Ezt a hibát szintén megerősítem.
T-home, délután óta nem megy se a Face, se Ncore torrent kilens, se TeamViewer. A több oldalt behozza. -
wmati
addikt
válasz
kalozhun100 #4259 üzenetére
Valami komolyabb országos gond lehet, T hálózatával minden felől lehet panaszt olvasni ma délután óta.
-
wmati
addikt
válasz
kalozhun100 #4257 üzenetére
Igen, annyi hogy az 50-51 kicsit magas.
-
-
dogi01
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4254 üzenetére
TP-link TL-WR1043ND
2 pc lenne rajta, 1laptop, 3-4 mobil.
Kicsi a lakás 15m a legtavolabbi pont a routertol. 2 téglafal legroszabb esetben. Sajatomon kivul 3 masik wifi hálót látok. -
Az IPTV box-okat a Cisco-ra kössed, a többit pedig a saját router-re, tedd a router WAN IP címét DMZ-be a Cisco-ban, a Cisco-ban kapcsold ki a wifi-t, hogy ne zavarja a saját router-ét.
Milyen router-t vettél?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? -
dogi01
aktív tag
Hello!
150mbps netem van otthon. Sajnos tudom hogy örülhetek ha 100-at ki tudok csiholni belőle. Vettem egy gigabites routert amit rádugtam a cisco-ra de nem vagyok megelégedve.
2db iptv, 2pc van vezetéken rákötve.
Cisco-ra vagy a gigabites routerre kössem őket? Vagy mindegy? Wifivel meg elvileg meglehet a 100mbps akkor a gigabites routerrel?
Vagy tévedek? -
bl4ze
veterán
Nálam SEMMI(!) nincsen a Cisco modem/router és a laptop között. Egy 35m2 nappaliban van a router a tv(media) állvány alatt és onnan néz rá a nappalira.
A Lenovo laptop is ott van a nappaliban használva. Telefon, Acer Netbook nem szenved vele, a Lenovo a fos intel centrino wireless-n 2230 viszont igen.
Annyiban javult a helyzet, hogy az "Advanced" beállításban volt egy "Cisco" fül : ott beállítottam valami "Radio optimization"-t és akkor 20Mbps felett szokott most mutatni sebességeket, de a másik gép+telefon stabilan 30.8Mbps hoz bármikor nézem a speedtest-et.
Szóval valahogyan az intel centrino wireless-n 2230 nem barátja ennek a Cisco routernek, modemnekErre a Cisco-ra lehet bridge-elni egy TP-Link routert, hogy az legyen a "wifi felelős" ?
Ha igen, mi a pontos módja ?
Ez a Cisco nem annyira szimpi, az admin menüje is sokkal butább mint a korábbi TP-Link, ZTE router-modem amik voltak. -
Surci1
tag
Nekem is 30Mbit kábelnetem van. Dell Inspiron laptopomban nekem is egy intel centrino wireless-n 2230 figyel. A laptop és cisco EP3295 között van egy téglafal és kb 2,5m távolság, így stabilan jön 27-28Mbit. Nálam furcsa jelenségként az szokott előfordulni, hogy időnként kb. 1-2 hetente egyszer megszünik a wifi kapcsolat a modem és a laptop között. A wifi kapcsolat csak a modem újraindítás után áll helyre. Nem tudom hogy ennek van e köze az intel centrinohoz, de, az biztos hogy a laptopon kivül még két okosteló és egy tablet is csatlakozik a modemhez, de azoknál soha nem szakad meg a kapcsolat.
-
bl4ze
veterán
Urak, Cisco EPC3295 userek : van egy olyan gondom, hogy a 30Mbit kábelnethez kapott Cisco routerem nem szereti a Lenovo B590 laptopot, a szávszélesség 3-10mbit között ingadozik, főként középen valahol
A laptopban egy intel centrino wireless-n 2230 figyel, valamiért nem hozza ki a maximumot, sőt még az optimálisat sem a wifi a Cisco-Lenovo között.
Telefonról, feleségem Acer netbookján 30.8-31Mbps sebességet mérek, torrent 3600kbit/sec is volt az Aceren, a Lenovon ha felkúszik 1500-ra már boldog vagyok.
Mit lehet tenni, járt már valaki így ezzel a routerrel - wifi kártyával esetleg ?
Bármi tipp, ötlet, hack ehhez - nem kicsit bosszantóA Lenovo más routerrel jó volt mindig, korábban egy ZTE router volt a 30Mbit VDSL-hez, azt fullra kihajtotta ami a csövön kifért....
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #4248 üzenetére
Köszi a választ!
Ügyintézőt 1 óra várakozás után kaptam - mire felvették megfőztem a vacsorát - elmondtam mi a gondom, meglepő módon kérdés nélkül mondta rosszak a paraméterek, mármint amiket ő lát és kapcsol tovább műszaki hibabejelentőre.
SMS hibát felvették majd 2 nap múlva lezárva végberendezés hiba volt. Viszont azt meg nem cserélték.
Azért is gondolom hogy gáz van, mert a Telekom digitális TV jelszintje 45-50% között volt, most pedig alulról 35%
Tényleg, jogos 50/5 összekevertem más csomaggal.
off:
Nem nyúlok én, csak amikor nézem milyen kábel jön be a társasházba szívem szakad meg.
Megtaláltam az erőd kábelt is, bármikor át lehet állni ADSL-re az lenne ám szuper"A kábel hosszától nem függ a kábelnetes jelszintek, osztásoktól/csillapítóktól függenek csak." igen ezt tudom és azt is, hogy minden aknahálózaton jön hozzánk. (8 lakásos öreg társasház) Az elmúlt időszakban pedig a nagy esők miatt gondolom minden beázott az oxidáció pedig gondolom nem barátja a kötéseknek az aknákban, ezért gondoltam emelem a jelszintet egy kisebb csillapítású osztóval.
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #4209 üzenetére
Sziasztok!
Zaklatva őket, végpont hiba és javítva az állításuk szerint.
Gyakorlatban a következő jelszintek vannak, amik szerintem nem igazán jók
( 50/15-ös net gyakorlatban (52/5))Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -0.4 dBmV 38.5 dB
Channel 2: -0.7 dBmV 38.2 dB
Channel 3: -1.0 dBmV 38.2 dB
Channel 4: -0.5 dBmV 38.3 dB
Channel 5: 2.5 dBmV 40.3 dB
Channel 6: 2.6 dBmV 40.5 dB
Channel 7: 2.7 dBmV 40.6 dB
Channel 8: 2.8 dBmV 40.3 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 39.0 dBmV
Channel 2: 41.2 dBmV
Channel 3: 42.2 dBmV
Channel 4: 39.2 dBmVEzek az értékek ugye nem igazán jók?
45 körül lenne az igazi?Nos a társasháznál hozzáférek az elosztóhoz amin 12dbm van írva ha ezt cserélnénk egy -6dbm-esre az elméletileg javítana rajta?
Illetve valaki tud vmit a telekom kábeltv elosztókról vmi érdemi infot? Kicsit kicsi a tudásom a antenna hálózatokról, csak annyit sejtek -de nem tudom - fellőnek a hálózatra XXdbm jelet, és a kábel hossztól függően rakja fel a csillapítókat a telekom. Aszerint milyen jelszintet szeretne szolgáltatni a végponton. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4245 üzenetére
Köszi, megpróbálom mi lesz ha 100/25-re leviszem. 50es netem van amúgy, THome.
-
válasz
#03372544 #4244 üzenetére
Pedig hidd el, hogy elég a kevesebb is. Nekem például 120/10Mbps netem van, 100/25 a globális maximális kapcsolatszám, és így is jól megy a torrent (hozzáteszem, nem is WiFi-n megy). De nem is kell 1500, ha csak 500 kapcsolatot megnyit a kliens, az már magában nagy mértékben leterheli a WiFi-t. Ez nem kábel, itt többek közt titkosítás is van, ami ennyi kapcsolat mellett komoly erőforrásokat igényel.
De akkor ne vedd lejjebb, ahogy gondolod, nekem mindegy.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4243 üzenetére
Upsz, 1500-ra
De nem szeretem lejjebb venni, mert akkor meg sokszor lassan jön a cucc. -
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4241 üzenetére
Értem, köszi.
A torrent korlátozva van a kliensen, de nem is a letöltés közben akadozik a TV, hanem amikor elindítom a kliens, és épp összeszedi a peer-eket vagy valami ilyesmi történik.
Amikor ezen túllendül már nincs gond, tehát az első kb. fél perc a kritikus. -
válasz
#03372544 #4240 üzenetére
Szia!
Szolgáltatók által adott eszközök ettől többnyire jóval butábbak, azon sem QoS, sem pedig ilyen szintű blokkolás nem valósítható meg. Esetleg a szülői felügyeleti részben tudsz talán néhány domaint feketelistára tenni, de sokat biztosan nem. A torrentet ajánlott eleve korlátozni már a kliensen, ha pedig router szinten szeretnéd megoldani mindezeket, akkor egy saját eszköz után kell nézned, amit majd bekötsz a CISCO mögé, és lehet vele játszadozni.
-
törölt tag
Üdv! Lehet ezen valahogy QoS-t állítani?
Nem értek hozzá nagyon, de az borzasztóan zavar, hogy ha elindítok egy torrentet a telefonon (wifi kapcsolat természetesen) akkor pár másodpercre vagy akár fél percre is megáll, akadozik a TV adás.Más: reklámblokkolást lehet valahogy egyszerűen megoldani a routeren, tehát feltölteni egy blokkolandó domain listát vagy ilyesmi?
-
stopperos
senior tag
Lazán kapcsolódik:
Nekem volt egy olyan gondom, hogy a vezetéken kapcsolódó Raspberry-t szerettem volna telefonról kezelni DLNA-val. Ha nem voltam elég gyors (RPI bekapcsolás után 10-15 másodperc) akkor nem láttam a Raspberry-t.
LAN-LAN és WLAN-WLAN kapcsolatoknál nem volt gondom, csak LAN-WLAN.Csak ha esetleg ilyen gondod adódna, akkor tudd hol keresd a problémát.
-
-
-
Ery
tag
Sziasztok!
1. verzió
Véleményeteket szeretném kérni, hogy az epc3925 megbirkózik-e azzal a feladattal ha össze akarom kötni a laptopot a smart tv-el. Laptop és TV az egyik szobába, cisco a másikba (1 téglafal és légvonalba kb 2.5 m)
Ha szükséges esetleg a TV és cisco között tudnék kábelezni, viszont a laptop és cisco között nem szeretnék.2. verzió
Leírtakhoz bekapcsolódik még egy NAS. ciscora kötve kábelen.Lényeg az lenne, hogy a fent leírtak alapján szeretnék filmezni laptopról vagy NAS-ról a TV-n.
-
RudY
addikt
válasz
gojobis #4232 üzenetére
Cimborám szerint: "soha a büdös életbe nem fog ennél többet szórni". Nem véletlenül nevezik és ajánlják "utazósnak", ahogy ő is használja, pl. üzleti utakon. Szállodákban percek alatt megvan a saját kis hálózata, egyébként zseniális kütyü.
The built-in radio interface is IEEE 802.11 b/g/n compliant and has a data throughput speed of 150 mbps. It also features a single 10/100 mbps Ethernet port for LAN and WAN connectivity.
Az elméleti érték ugye soha nem garantált, főleg ilyen környezetben. Nálad egyértelműen jobb lenne egy gigabites router, brutális Wi-Fi-vel, így lenyomhatod a szomszédokat is...amíg nem fejlesztenek ők is -
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4233 üzenetére
De legalább viccesek a szomszédok... Végignézted az SSID-ket?
-
-
gojobis
újonc
válasz
Gubek-Einste #4230 üzenetére
-
macskajancsi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4230 üzenetére
Valami ilyesmitől tartottam én is.
Mindenesetre köszönöm! -
válasz
macskajancsi #4227 üzenetére
Nincsen lehetőség ilyesmire.
Csak a szolgáltató által kiadott firmware-rel működik az eszköz.
Ha kell a blokkolás akkor köss után egy saját router-t.#4228 gojobis
Szóval a kérdés az, hogy a Cisco-t be lehet-e valahogyan konfigolni, hogy ezen a LAN port-on amibe a d-link be van dugva le legyen korlátozva a téma?
A beállítás automatikusan a lassabb eszközhöz igazodva történik meg.inSSIDer3/Wifi Analyzer mit mutat?
-
gojobis
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert a hivatalos support nem túl bőbeszédű én meg amatőr vagyok ehhez...
Van ez a Cisco EPC3925 amibe bejön 50Mbit internet, de a nappaliban már csak 30Mbit elérhető wifi-n. Kitaláltam, hogy veszek egy D-link 505-öt (mert LAN kábel az meg a Cisco-tól a nappaliba), bedugtam és úgy csak 20Mbit a sávszélesség router-módban, szóval rosszabb a helyzet mint volt
Valaki mondta nekem, hogy lehet azért, mert a Cisco gigabittel küldi az adatokat, de a d-link nem tudja feldolgozni olyan gyorsan, mert az nem az, és adatvesztés lép fel.
Szóval a kérdés az, hogy a Cisco-t be lehet-e valahogyan konfigolni, hogy ezen a LAN port-on amibe a d-link be van dugva le legyen korlátozva a téma?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv -
macskajancsi
aktív tag
Sziasztok!
Valamilyen source_IP -> dest_IP szintű blokkolást be lehet ezen állítani a gyári firmware-rel?
Végiglestem már 3x az admin felületét, de sehol sem találok ilyet.Azért rákérdezek itt is, csak hogy tuti legyen a dolog.
-
RudY
addikt
válasz
Gubek-Einste #4214 üzenetére
Központilag, illetve valamelyik környékbeli oszlopon is volt némi probléma. Viszont, a több éve érintetlen és mozgatás nélküli koax csatlakozóm is "sérült", amire nem találtunk magyarázatot, de megoldódott, az a lényeg
-
-
Szerintetek ilyen jelszintektől lehet az, hogy ingadozik a downstream 120M-s Telekom netnél? 80-90 között szokott lenni elég gyakran a maximum mostanában, van amikor a 120-ból 110 megvan, rövidebb ideig, de a 120-125 viszont nem nagyon, mint a karbantartás előtt. Érdemes bejelenteni vagy ettől függetlenül meg kellene legyen a 120 stabilan, ha nem a szolgáltatói oldalon van gond?
Downstream Channels
Channel 1: 3.8 dBmV 40.9 dB
Channel 2: 4.6 dBmV 38.1 dB
Channel 3: 2.6 dBmV 40.3 dB
Channel 4: 0.9 dBmV 40.3 dB
Channel 5: -2.5 dBmV 39.6 dB
Channel 6: -2.3 dBmV 39.6 dB
Channel 7: -2.6 dBmV 39.5 dB
Channel 8: -2.2 dBmV 39.9 dBUpstream Channels
Channel 1: 50.7 dBmV
Channel 2: 50.9 dBmV
Channel 3: 50.9 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV -
Surci1
tag
válasz
Gubek-Einste #4222 üzenetére
Köszi a segítséget, valszeg tényleg zavarta egymás wifijét a modem és access point.
Most hogy lekapcsoltam a modem wifi-t, az access point wifije a tényleges sávszélességet adja. -
Az befolyásolja a wifi hálózatot ha access pointból is megy a wifi és a modemből is, vagy ha accespoint-ot összekötöm a modemmel, akkor a modemben le kell kapcsolni a wifit?
Attól függ milyen távolságban van a két eszköz egymástól. Ha távol akkor mehet mind a kettő, ezzel a megoldással szoktuk javasolni a hatótáv kiterjesztését is. Ha közel vannak akkor érdemes a HGW-n lekapcsolni a wifi-t, hogy ne zavarják egymást.Ez normális ettől a Cisco modemtől?
Nem igazán normális, nálam UPC alatt amikor még router módban használtam akkor hetekig nem kellett hozzányúlnom, ment szépen ahogyan kell. -
Surci1
tag
válasz
Gubek-Einste #4220 üzenetére
Igen kábel csere volt már, akkor is ugyan ez a helyzet, sőt úgy is próbáltam hogy ugyanerre a kábelre kötöttem egy asztali pc-t és azzal meg jó volt a net sebessége.
Az befolyásolja a wifi hálózatot ha access pointból is megy a wifi és a modemből is, vagy ha accespoint-ot összekötöm a modemmel, akkor a modemben le kell kapcsolni a wifit?
(Mikor mindkét eszközön egyszerre ment a wifi akkor a access point 5 csatornán volt a modem meg 10-en, kertesházba lakom, így más wifi jel nincs is a közelben)
Lehet hogy ez hülyeség, de amikor access point szórta a wifi jelet akkor a laptoppal rácsatlakoztam a modem wifi jelére és azon is ötödére csökkent a sebesség. Furcsa hogy mikor megszüntettem a accespoint és modem kábelkapcsolatot, még azután is csak ötödével nyomta a modem a wifi sebességet. Újra kellett indítani a modemet, hogy a wifije újra tudja a teljes sebességet.
Bocsi ha egy kicsit hablaty amit írok, de már minden furcsa nekem ebbe a modembe.
Amikor nem volt még ez a comfast extender, akkor is 2 okostelefontól és egy laptoptól 5 naponta eldobálta a wifit, csak a modem újra inditása segitett. Ez normális ettől a Cisco modemtől? -
-
Surci1
tag
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kéni. Van egy ilyen Cisco modemem a T-home-tól.
Van egy comfast két antennás wifi range extender-em. Ha wifis extenderként kapcsolom össze a modemmel akkor a megfelelő letöltési- feltöltési sebességet jön a wifis laptopomon (30/5), azonban ha access pointként összekötöm a modemmel a comfast-ot, akkor a wifis kapcsolaton keresztül a laptopomon, ötödére csökken a letöltési és feltöltési sebesség (kb. 6/1)
Természetesen a comfast ugyan azon a helyen van wifis extenderként és access pointként is. Tehát a távolság a laptopomtól nem közreható tényező.
Valamit kellene állítanom a cisco setupjában esetleg? vagy a Comfast extender eszközzel lehet probléma kábeles csatlakoztatásnál?
A comfast range extendert kb. 4 hónapja vettem és wifi jeltovábbításra használtam eddig.
A cisco modem wifijere ezen kivül két okostelefon és egy laptop is csatlakoztatva van. Az exteneder előtti időben kb. hetenként egyszer, mostanában pedi egyre többször kb. 2 naponta van hogy az eszközök wifi kapcsolatot jeleznek,de nincs net egyik készüléken sem, Gondolom a modem wifije kapcsol le, fagy le.
Ennél a modemnél ez jellemző vagy szerelőt kéne hívnom, mert a modem nem bír el wifin 4 készüléket.
Igazából arra gondoltam hogy kábellel összekötöm a modemet és a comfast készüléket, hogy access pointként hátha a wifi kapcsolat stabilabb, mint ha a modem adná a wifit. Csak hát valamilyen okból access pointként ötödére csökkent a net. -
HegeGabi
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget.
Az Explorerrel volt a baj. Chrome alatt minden rendben, látszik is a rádiógomb, állítani is lehet, mentődik is a beállítás.Igen, van mellette IPTV is.
Ja, egy megjegyzés. A tűzfal beállításoknál az SPI-t ne állítsátok át, maradjon Low. Én átraktam Medium-ra, megszűnt a TV adás.
Üdv, HegeGabi.
-
HegeGabi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4162 üzenetére
Szervusztok!
A topik címadó modeme miatt vagyok itt - mi másért
. És remélem, hogy talán tud valaki segíteni a problémámon.
Olyan helyzet adódott, hogy beújítottam egy ASUS routert egyéb okokból kifolyólag, és szeretném azon keresztül beállítani a házi hálózatot mind kábelen, mind Wifi-n.
Idővel eljutottam arra a pontra, hogy akkor kikapcsoljuk a T-Home által biztosított EPC3925 modemen a Wifi kapcsolatot.
Nem sikerült.
A Setup/Quick Setup részen a Wifi beállításik opcióknál egyik rádiógomb sem aktív (Enabled/Disabled).
Ha ráklikk Disabled-re, majd save, várakozás, oldalújratöltés, majd ugyanúgy egyik sem aktív, és van Wifi hálózat.
A Wireless lapon, a WPS fülön Disabled-re van állítva a Wi-Fi Protected SetupTM.
A Radio Settings fülön a Wireless Interface szintén nincs bejelölve. Ha Disabled-re klikk, majd Save, akkor oldalújratöltés, és eltűnik a rádiógomb kijelölés. A hálózat megmarad, a modemen világít a Wifi bekapcsolt állapotát jelző led.Kedves Intruder2k5, elnézésedet kérem, hogy a te hozzászólásodra válaszoltam, de mindez azért van, mert olyan képet linkeltél, ami a nálam levő router felügyeleti/beállítási oldalai között nincs.
Kérdésem az lenne, hogy valami gond van a modemmel? Régi a firmware? Vagy túl új?
Miért nem tudom kikapcsolni a Wifi-jét? Miért nincs olyan lap a beállítások között, mint amit Intruder2k5 linkelt?Előre is köszönök bárminemű segítséget.
Még akár azt is, ha azt ajánljátok, forduljak a T-hez.
Köszönettel, Üdv, HegeGabi.
-
-
RudY
addikt
Ez ugye nem normális?
Kb. 1 hete (egy nagy esőzés alkalmával) volt egy pár órás kimaradás, majd áramszünet is a környéken. Ismert volt a központi probléma, de a router valahogy azóta sem képes normális működésre.
Rapszodikusan újraindul, egy idő után a DS LED zöld helyett folyamatosan narancssárga, és persze a 120 Mbit se jön össze (ez még egy jobb állapotban elkapott pillanat):
Többnyire teljesen instabil:
Hosszú évek óta teljesen hibamentes volt (a thome szolgáltatás is), ezért is meglepő.
Holnap reggel már jönnek, esélyes a router cseréje? -
sss
őstag
válasz
Gubek-Einste #4211 üzenetére
Értem, köszönöm.
-
-
sss
őstag
Hali,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e port szerint (wifi kliens szerint) limitálni a maximum letöltési/feltöltési sebességet? (Vagy marad a mögé kötött 3rd party firmware-es router.)
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #4207 üzenetére
Igen van hiba.
Tudom, hogy nem lehet összefüggés a kettő közt, de mivel kb időben összefügg ezért is gondoltam, feltöltés pedig sosem haladja meg a garantáltat.
Letöltés rendben van, de online játékok alatt nagyon sok a microlag, minimumra vett grafikán is, szóval nem a proci fogy el. (4 magos AMD 4,4Ghz, 7850-es kártya, kikapcsolt thermal throttle)
A legszebb, hogy a Digi itt van a ház előtt, de az utca túloldalán, de ide sosem jut el, mivel nem tudnak és nem is akarnak átjönni a villamossínen. Így szolgáltatót sem lehet váltani. -
válasz
applause #4205 üzenetére
Ha a másodlagos eszközt nem AP/Switch módba teszed akkor nem lesznek az eszközök egy alhálózatban mert a TP-Link-re kötött eszközök dupla NAT alá fognak esni.
#4206 Nexudes
Az analóg tévé szolgáltatás megszűnésének semmi köze ehhez.
Ha DMZ-ben van a másodlagos eszköz akkor nem kell port átirányítás mivel a DMZ alapból átirányít minden portot.
Asus nélkül is van hiba? -
törölt tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, a következő a gondom. Adott egy ilyen csoda IPTV van, 50/10Mbites NET. kb 2-3 hónapja twitch, youtube, XXX streamek, nem röhögmegszakadnak leállnak állandóan. Igazából szinte mindig, de kora estétől bambi.
EPC3925 után WRT54GL volt Tomato firmware-el, de már annyira elfáradt szegény, hogy kapott egy újat Asus RTN14U.
EPC3925 beállítások. DMZ aktiv, plusz az összes port is áitrányítva az ASUS-ra 1-65535-ig.
Torrent és egyéb családi nyalánkságok miatt, QoS felkonfigurálva, mind a régi WRT-n, mind az új Asus-on (előtte évekig jók voltak a szabályok)
Forgalmat figyeltem mind a régi WRT-n mind az ASUS-on, de ha csak 500-700kbit/sec akkor is előfordul.
jel/zaj értékek megfelelőnek tűnek itt visszaolvasva.
Természetesen a T beszél összevissza, net van igen akkor minden jó hibajegy lezárva.
Ötlet arra, mire lehetne hivatkozni hibajegy felvételnél, mi lehet a nyűg, ha eddig jó volt?
Kerületben BP most vezették ki az analóg kábeltévét és jött be a digitális, esetleg azzal lehet összefüggésben?
Előre is köszönöm az ötleteket. -
applause
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4204 üzenetére
Már alkalmaztam ezt a módszert, mikor switch lesz a router. Igazából az a probléma, hogy a ciscó kapacitását meghaladja az ha WiFi jelerősítőt és a WiFi Tv Adaptert is menedzselni kell, annyira hogy az IPTV is szakadozik. Ezért gondoltam, hogy csak netet veszek le a ciscóról a tp-linkre és azzal osztom.
-
applause
aktív tag
Szerintem a 3925 WiFi-je igen gyenge ezért ezt találtam ki. Müködik-e? Lényeges, hogy minden azonos ip tartományban legyen.
3925 alap dhcp beállítása IP 192.168.0.10-119, átjáro 192.168.0.1 WiFi kikapcsol. 1-2 lanportba megy 1-1 settopbox.
Másik router TP-Link a cisco 3 lanportjába IP címe 192.168.0.119 átjáro 192.168.0.1, DHCP 150-254 WiFi bekapcsol.
Erre a TP-Linkre kerülne WiFi-n keresztül 192.168.0.254 hatótávnövelő, 192.168.0.253 wireless TV network adapter. Továbbá DHCP-n egy TV, Mobiltelefon, laptop stb.
Cisco 4 lan portjába asztali gép. -
R a y
senior tag
Sziasztok
az miért van hogyha Transmission Rate-et (mondjuk 130mbit vagy csak 52mbitre) átállítom akkor itthon egy eszköz sem tud csatlakozni a wifihez?? se iphone se macbook??? -
kajarin
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #4200 üzenetére
TPlinkes Archert kikapcsoltam, szétszedtem, mert nem hozott javulást. Cisco beállítása mind a gyári, csak a nevét írtam át "Lakiek"-ra, illetve van rajta egy extender, de külön beállítást nem csináltam semmire. Channelt tettem át 11-re, az tűnt a legbarátságosabbnak.
Archer C8 megy vissza iponba, elvileg 14 napig vissza kell hogy vegyék, esetleg megpróbálok venni egy másik vevőegységet, 300-asat, ahogy írtad, hátha jobb lesz. Ha nem, az is megy vissza, és ha egyszer felmérgelem magam, áthúzok egy kábelt, és csókolom
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 8400 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 500GB SSD
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- Eladó AM5 DDR5 Konfig Ryzen 5 8400F 16GB DDR5 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon - Awesome Mint - mentazöld színű
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3279, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest