- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Sziasztok!
Van egy ilyen modemem a upc jóvoltából. Olyan hibám van, hogy nem akar menni 5GHz-en! Tavaly kipróbáltam akkor ment laptoppal és telefonnal is. Most ha beállítom és elmentem azonnal eltűnik mindenhonnan. Se a laptop se a telefon nem látja. Csak elkezd villogni a LINK led.
Mi lehet vele? -
glocker
tag
Sziasztok!
Szolgáltató váltás miatt kicsit át kell alakítanom az infrastruktúrát... ebben kérném a segítségetek, amit előre is köszönök!
Ami eddig volt:
Vidanet (4Mbit/s le és 0,5MBit/s fel), Motorola kábelmodem + TP-Link 1043ND Router (vargalex firmware) + 2.5" USB HDD, transmission (torrent kliens) és samba (megosztás) is futott a routeren. Sebességben annyit tudott a rendszer amennyit, de egész jól működött...Ami most van:
T-Home 30Mbit/s le és 5MBit fel, Cisco EPC 3925 és persze megmaradt a TP-Link 1043ND is...Először a Cisco-ra rádugtam a TP-Link routert, de az nem bírta ezt a sebességet... (soxor kezdett homokórázni, ha webes felületen néztem a letöltés állapotát) ezért már csak a Cisco van bekapcsolva, azon lóg 3 gép (egyik wifi-n másik kettő kábelen)... Úgy tűnik, hogy elég lassú a hálózat is (pl a két vezetékes gép között lassabb a másolás mint az egyik vezetékes és a wifi-s között) és pl egy-egy weboldal betöltése nehezen indul, néha pl. nem is sikerül, de érezhetően lassabb a netezés, ami gyorsabb az a torrent letöltés (természetesen olyankor teszteltem a netet amikor a letöltés már rég befejeződött és a feltöltés sem volt számottevő)
Szerintetek mit hogy kéne beállítani, hogy gördülékenyebb legyen a böngészés és gyorsuljon a hálózat? (természetesen ha szükségetek van valami kiinduló infóra, beállítási értékre azt megnézem és leírom, vagy képet csinálok és becsatolom...)
Ezen kívül nagy szívfájdalmam, hogy a Cisco nem tud WOL-t... de jelenleg ez zavar legkevésbé...
Tudom, hogy ennél többet tud a rendszer, de nem tudom, mit hogyan...
Előre is kösz a segítségetek!
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Nem tudom próbálta-e már vki "LAN Setup" - nál a "Pre-assigned DHCP IP Addresses" menüpontot, de én azt tapasztaltam egy idő után, hogy hiába társítjuk azt az adott MAC címet egy IP címhez, előbb-utóbb máshova rakja át.
Találkozott-e már vki ilyen anomáliával?
Illetve miért lehet ez? -
SpyK333
tag
Hi all!
Rövid story: Máltán élek, behúzattam a netet. Kihoztak egy ilyen routert/modemet( láttam már néhányat de ez a leghitványabbak között van ) tehát láttam hogy sokaknak volt ez a gondja,végig is olvasgattam nagyon sok hszt, meg is csináltam mindent amit írtatok/javasoltatok. De továbbra sem akar az utorrent 3K-nál jobban tölteni felelé. Lefelé jön mint akinek kötelező. Egyébként egy 30/10 es internet lenne. Nyitottam az utorrentnek portot, már az uPnP is be van nyomva tehát amiket itt mondtatok az minden pipálva van. De továbbra sem hajlandó azt csinálni amit én akarok. Valakinek esetleg valami 5lete?
üdv! SpyK333
-
wmati
addikt
válasz
kalozhun100 #2089 üzenetére
Egy darabig rend lesz
bár ki tudja mi lesz ha befejezik a fw tesztet és terítik a véglegest
-
kalozhun100
őstag
Újraindítottam a modemet és nem frissült be a legújabb firmwarera
Ezek szerint beállították, hogy ne frissüljön
Hála az égnek.
-
-
cuko
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #2086 üzenetére
Itt egy kép a délelőtti helyzetről.
Tegnap egész nap futott a program, nem láttam nagyobb hullámvölgyeket a grafikonon. Délután átállítottam a 11-es csatornára, mert az még szabadabbnak tűnt, javult is a link score
.
Később a nap folyamán még tudok feltölteni pár képet (gondoltam a több időpont az nem pár perc időközre vonatkozott). Most hárman vagyunk itt egyébként, 3 laptop megy összesen, és egyelőre nem volt disconnect. -
-
cuko
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #2081 üzenetére
Köszi a választ!
Megnézettem az inSSIDerrel ma, az eredmény: a 2,4GHz-es hálózaton a legerősebb a saját router jele, nincs az adott csatornán (1-es) számottevő más jel (2-3 eszköz, nagyon gyenge jelszinttel), a Link score a szoba legtávolabbi sarkában (mintegy 4m-re a routertől) 30-40 között mozog, közvetlen a router mellett ülve 55 körül.
Ez mennyire számít gyengének?Nem egy konkrét eszközzel szokott szórakozni, hanem véletlenszerűen ledobál, már mindegyik géppel előfordult; változó időközönként (van, hogy pár perc, van hogy pár óra), és általában 1 perc múlva újra csatlakozik.
-
pierpont
csendes tag
Sziasztok, abban tudnátok segíteni, hogy ehhez a routerhez milyen hálózati adapter jár?
3A-152WT15 vagy 3A-232WT15?köszi!!
-
Nézni kellene egy inSSIDer képet, hogy nincs-e valamilyen más hálózat általi zavarás. A UPC HGW-t át lehet tenni bridged módba így bármilyen router be lehet tenni után simán.
Egyenként ki kellene próbálni, hogy egyik csatlakozó eszköz(ök)nél jelentkezik leginkább az instabilitás. -
cuko
aktív tag
sziasztok,
már volt dolgom az epc3925-össel otthon, ahol is egy t-comos net/tévé csomag szétosztását meg tudtam oldani, wifi meg torrent problémával.
Most egy barátomnál kezdett el problémázni ugyanez a típus, próbáltam nála is megoldani, de nem sikerült.
A helyzet: UPC 50-es kábelnet csomag, Cisco EPC3925-ös modem/router, és maximum 6 laptop (wifivel, egy nagy szobában a routerrel).
A probléma: nem stabil a wifi, ledobál véletlenszerűen.
Kipróbáltam tűzfal nélkül, WPA/WPA2/disabled titkosítás mellett, de nem szűnt meg a probléma.
Torrent nem megy sehol, egyéb eszközök nem csatlakoznak, nincsenek betonfalak az eszközök és a cisco között. Kábellel a ciscora kötve stabil marad, nem szakadozik a net, de ugye egyrészt több a gép, mint a slot, másrészt azért ha már van wifi, használnák.Egy új wifi router megoldaná ezt a problémát? Van rá egyszerűbb módszer esetleg?
-
mrhoff
csendes tag
Sziasztok.
Ma cserélték le a Thomson modemem erre a Cisco csodára.
A problémám, hogy a korábbi Dlink 615 routerem is a 192.168.0.1-et használta így most ütköznek és csak a Cisco-ról megy a net.Dr.Bubo leírását próbáltam,de nem megy:
"A meglévő routered WAN beállitásánál adjál Fix ip-t(Static ip) pl. 192.168.0.25, DNS1: 84.2.44.1, DNS2: 84.2.46.1, Gateway: 192.168.0.1(a cisco ip-je)
A Ciscoban az Applygation & Gamming menüben, DMZ, ott enable és megadod azt az ip, amit a routerben fixnek beállítottál.
Az MTU-t állítsad 1500-re, firewalt kapcsold ki, a wifit is tiltsd le.
Ezek után a routerd wan portját kösd össze a a cisco lan portjával.
Azért jó DMZ-be tenni másik routert a ciscoba, mert így nem kell a portnyitásokkal bajlódni, azt elég a meglévő routerdben megcsinálni, ha szükséges.
Ha a cisco wifijét is használod, a tüzfalat és a wifit ne kapcsold le. "WAN subnet conflicts with LAN subnet -et kapok, és így nem tudom elmenteni a beállításokat a dlinkemen
próbltam a wan-on a subnetet változtatni 255.255.248.0 -ra is de úgy sem megy, továbbra is WAN subnet conflicts with LAN subnet
a dlink LAN-on már sikerült valahogy az ip-t 192.168.0.25 és a subnet 255.255.248.0-ra változtatni
valami gyors ötlet?
előre is köszi -
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
A Setup -> Lan Setup oldalon levő time server listát eltudná küldeni nekem vki?
(Véletlenül töröltem.)
Vagy más megbízható szervereket is várok, ha tud vki ilyet írni.Előre is köszi,
Peti -
válasz
norgetroll #2070 üzenetére
Kellene csinálni egy inSSIDer mérés és az alapján beállítani.
Nekem nincsen gondom a jelerősséggel, igaz csak egy mobillal használom a wifi-t. -
wmati
addikt
válasz
norgetroll #2070 üzenetére
Ez az eszköz ilyen, nem lehet sehol "erősebre "állítani" ha van rá mód próbáld meg másik helyre átrakni. De egy saját router -el biztos erősebb wifi lesz. Mondjuk nagyban függ attól is hol használják
-
norgetroll
csendes tag
Sziasztok! UPC-s nethez kaptunk egy ilyen csodát: Cisco EPC3925. A bajom az, hogy aki beszerelte, hitegetett, hogy olyan erős lesz a jel, hogy az csuda, még a tizediken is használni lehetne. Ellenben már a szomszéd szobában is nagyon silány a jel, és csak a modemes helységben lehet normálisan letölteni filmeket. Kérdésem, hogy ez normális? vagy lehet ezen állítani valahol? nem nagyon értek hozzá. most is csak kettes a jel, pedig 10 méterre se vagyok tőle. Tapasztalatok?
-
wmati
addikt
válasz
pvt.peter #2068 üzenetére
-Ciscon találsz egy link feliratú ledet ami zölden szokott világítani/villogni ha az egyáltalán nem világít akkor ki van kapcsolva a Wifi
-Cisco nem fogja megjeleníteni az eszköznevet sajnos sehol csak a mac addrres-t és ip cím alapján lehet
beazonosítani mi micsoda.-Nem árt a Ciscon a Security/Firewall menüben a SPI Firewall Protection: low ra állítani ez a cisco tűzfala nem kell erősebre mert attól általában akadni szokott az iptv és a Block Anonymous Internet Requests meg bepiálni
-
pvt.peter
őstag
Üdv!
Beállítottam megfelelően, ha minden igaz.
Most már a TV adás is normálisan betölt.Jelenlegi konfiguráció:
Cisco EPC3925
- DHCP ON, WIFI OFF
- IP: 192.168.1.1
- LAN1: 192.168.1.2 (TP-Link TL-WR741N router címe)
- LAN2: 192.168.1.102 (set-top-box)
- LAN3: 192.168.1.103 (asztali PC)
- LAN4 üres
Ahol a LAN1-2-3 fenntartott címek MAC címek alapján.
IP címek kiosztása: 192.168.1.100 -tólTP-Link TL-WR741N
- DHCP OFF, WIFI ON
- IP: 192.168.1.2Van-e esetleg vmi egyéb / biztonsági beállítás amit érdemes lenne beállítani?
Jelenleg a TP-Link TL-WR741N routernél WPA2-PSK van használva AES titkosítással.Észrevettem, hogy a Ciscos routernél kétféle helyen is ki lehet kapcsolni a wireless kapcsolatot:
Setup -> Quick Setup
illetve Wireless -> Basic Settings
Elméletileg a Wireless Network kivan kapcsolva, de ez csak az utóbbi menüpontnál jelenik meg helyesen.
Ez így normális? Mánál is így van?Illetve Setup -> Lan Setup -> Connected Devices Summary -nál hogyan lehetne beállítani hogy a fenntartott IP címekhez tartozó eszköznevet is megjelenítse a táblázat?
-
lbalog01
tag
Sziasztok!
Bocs hogy nem olvasok vissza 2k hozzászólást, de talán tudtok infot adni így is:
Pár hete váltottam invitel-ről t-home-ra. Még mind a 2 párhuzamosan megy.
Az invi kifogástalan de a t-home-al ha ftp-ről töltök le /Total Commander/, akkor véletlenszerűen lefagy a kapcsolat. 10-500Mb letöltés után egyszer csak véletlenszerűen megáll a letöltés miközben a net él, tudok böngészni.
Az invi-s kapcsolatra átváltva soha nincs ilyen gond.
A t-home modem egy CISCO EPC3925 az invi egy ZTE H168N.
Szerintetek ez modem beállítás gond vagy a szolgáltató szarozik?
netmánia L 30Mb/s +IPTV
köszi
L -
wmati
addikt
válasz
pvt.peter #2062 üzenetére
- Nem számít
-kézzel fix ip kell adnod minden eszköznek mac adress szerint
-Ha belépsz a Ciscoba Setup/lan setup/ Pre-assigned DHCP IP Addresses menüben adhatsz fix ip úgy hogy közben megmaradjon a dhcp server. Mondjuk nekem nem mindig működik
-Saját routeredben átírod másra a ip címet amin el tudod érni
-kikapcsolod a saját routeredben a dhcp-t és minent a lan csatira dugsz elég sokk problémádat megoldod és csak a Ciscon kell állítgatni a dolgokat
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
T-Home előfizetőként tegnap lett bekötve egy IPTV, internet szolgáltatással együtt.
A T-Home router adatai:
- Model: Cisco EPC3925
- Hardware Revision: 1.0
- Bootloader Revision: 2.3.0_R1
- Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125555-130315c-MYR-TEST
Illetve van egy saját TP-Link wifi routerem is:
- TP-LINK TL-WR741ND
- legutóbbi fw -velJelenleg így van konfigolva a hálózat:
A T-router 1-es ethernet portjára megy az set-top-box
2-es portra: a TP-Link router
3-as portra: asztali PC
4-es port szabad.A problémám a következő, illetve a kérdéseim:
- számít-e az, hogy a T-router melyik ethernet portjára történik egy adott eszköz csatlakozása?
- hogyan tudnám azt beállítani, adott belső IP címre (192.168. ... ) adott MAC cím tudjon csatlakozni? Azt szeretném beállítani, hogy a set-top-box, TP-Link wifi router és az asztali PC is mindig ugyanazt a fix belső IP címet kapja.
- amikor a teljes hálózat áram alá kerül akkor a TP-Link routerre nem tudok elsőre hiba nélkül csatlakozni, ugyanis korlátozottként jeleníti csatlakozás után. A wifiről való lekapcsolódás után már probléma nélkül zajlik az újbóli kapcsolódás.
- hogyan tudnám elérni a TP-Link router adminisztrációs felületét? Régebben a 192.168.1.1 cím hozta be. (A T-router felületét pedig a 192.168.0.1 hozza be.)
- illetve előszokott olyan is fordulni, hogy a TV nem hoz be semmilyen adást, csak egy "T-Home" feliratú szürkés, rózsaszínes képernyőt. Ez miért van és mit lehetne tenni ellene?
- kiegészítésként pedig: tudom, hogy a saját TP-Link wifi routerem helyett lehetne használni a T-routert is, csak sajnos annak nem olyan nagy a hatótávolsága.A válaszokat előre is köszönöm,
Peti -
papp_t
csendes tag
Üdv!
Bocsánat, ha már volt ilyen, de nem olvastam végig a 2000 hozzászólást.
T-home kábel internetem van, alap Thomson modem van hozzá. Vettem használtan egy Cisco modemet, hogy két géppel, meg wifin is lehessen internetezni, de nem megy. (Külön router nyilván működne, de nem akartam még egy tápegységet, mert már nem tudom hova bedugni, ezért vettem routeres modemet.) A T-home viszont nem engedi lecserélni, csak ha IPTV-re fizetek elő, akkor ők hoznának egyet.Azt kérdezném, hogy lehetséges-e a Cisco MAC címét megváltoztatni, gondolom az alapján azonosítják a saját modemüket. Vagy valami más módon ki lehet-e fogn rajtuk?
köszi a segítséget
PT
-
wmati
addikt
válasz
kalozhun100 #2056 üzenetére
Teljesen mindegy mit csinálsz ha ki küldik a hibás FW az meg fog érkezni illetve rendszer néha újra szinkronizálja a kapcsolatot szóval sajnos nem lehet kivédeni sehogy
-
zsolti92
csendes tag
válasz
sagesz93 #2048 üzenetére
Nekem is nemrég jött SMS, hogy megoldották a problémát, de semmi változást nem vettem észre. Gondoltam újraindítom az eszközt hátha akkor jó lesz. Ekkor letöltötte ezt a firmwaret:
Szóval 2 hét alatt erre jutottak. Kíváncsi leszek ez meddig lesz jó, mert ez nekem már nem az első alkalom, hogy ilyen hibám van.
-
sagesz93
addikt
válasz
kalozhun100 #2047 üzenetére
Ez gáz. Szuper szerviz kene, mi? Kiváncsi lennék mit butykolnenek.
-
sagesz93
addikt
Egy beszélgetést folytattam ezügyben, en arra számítottam hogy elhajtanak majd a "hulyesegemmel", de egesz megértő volt a kolléga, vagy 20 percet cseszekedett velem a telefonba, a vége az lett hogy aztmondta átkapcsol valami muszakishoz, itt szetkapcsolt a vonal. Na itt untam meg a dolgot.
-
wmati
addikt
válasz
kalozhun100 #2043 üzenetére
Sajnos új FW nem működik jól ezek szerint a meglévő hálózattal vagy nagyon gyorsan terítenie kéne a Telekomnak egy új fw vagy CMTS ben megoldani ezt a gondot
Ui: Valaki próbálta azt hogy lead hiba jegyet és ha érdemben nem történik semmi akkor vezetőségi vissza hívást kér
-
sagesz93
addikt
válasz
stopperos #2041 üzenetére
Csak az a baj hogy itt nem szakadozik a net. Nálam atom stabilan van net. A sebesség is annyi amennyi papíron. Csak epp a letöltéseim 50-70%-a hibás. Letölti rendesen mintha semmi gond nem lenne. De közbe mégse jó a fájl. Nagyon bosszantó hiba.
Download managereket is probalgattam, az se oldotta meg a problémát. Egyedul a torrenten töltött dolgok a hibatlnaok, igy amit lehet onnan szerzek be. (Pl ATI catalyst driver)
-
stopperos
senior tag
válasz
kalozhun100 #2040 üzenetére
Nálunk szakadozott a net egy 2 hete. De most okés. Szeged amúgy.
-
sagesz93
addikt
válasz
kalozhun100 #2037 üzenetére
Akkor üdvözöllek szomszéd, innen a budai utca 22/A-ból.
elég vicces ez. -
sagesz93
addikt
válasz
kalozhun100 #2030 üzenetére
most ez komoly? Győrben konkrétabban merrefele laksz? A végén még egy egész hadsereggel bemehetünk a t-hez.
-
wmati
addikt
válasz
kalozhun100 #2034 üzenetére
1422, nem tudom ingyenes e
-
wmati
addikt
válasz
kalozhun100 #2032 üzenetére
Tess
"A Szuperszerviz diszpécserei éjjel-nappal (0-tól 24 óráig) várják hívását. Szakértőink távoli online és helyszíni szolgáltatások keretében munkanapokon 08-tól 22 óráig, hétvégén 10-től 18 óráig állnak rendelkezésére."
-
wmati
addikt
válasz
kalozhun100 #2030 üzenetére
Én sem tudom mert már nincs ilyen csomag, amúgy próbáld meg nyugodtan a szuperszerviz ha nem oldják meg nem kell fizetned
Ahogy nézem mindenki Győri akinél van ez a hiba
-
sagesz93
addikt
válasz
kalozhun100 #2027 üzenetére
mindenképp tájékoztass ha jutottál valamire ezzel a problémával...
-
wmati
addikt
válasz
kalozhun100 #2027 üzenetére
Mi van itt ?
egyre több ilyen hibáról olvasok, nem vagytok szomszédok vagy ilyesmi ?
Test FW elméletileg lehetnek hibák, halottam olyat is test fw nem szereti a CMTSSzuperszerviz megér egy próbát azzal hirdetik magukat hogy csak akkor kell fizetned hogy ha sikerült megoldani a hibát illetve ha megfelelő internet csomagod van akkor egy kiszállás ingyenes
-
kalozhun100
őstag
Nekem is ez a firmware van és én is ezzel szívok. Egyszer már visszaállítattam. De visszatelepült megint ez a rossz. Kétszer hívtam már fel őket a hibával, de nem tesznek ellene semmit. Lehet fel kéne hívnom a szuperszervízt vagy bemenni személyesen, mert már nagyon kiakasztanak.
-
wmati
addikt
válasz
cornel1984 #2024 üzenetére
Ha aktuális még 18 * 15 * 5
-
cornel1984
csendes tag
Sziasztok,
Meg tudná nekem valaki adni a cisco epc3925 befoglaló méreteit (szélesség, hossz, magasság)?
Saját router szekrénybe szeretném erre lecserélni.Köszönöm előre is.
-
rgeorge
addikt
válasz
dawe666 #2003 üzenetére
Az UPC (másodszorra) ezt a választ adta:
Tájékoztatjuk, hogy az Önöknél kihelyezett Cisco EPC3925 kábelmodem router funkciója a jelenlegi szolgáltatás típus mellett nem elérhető.
Amennyiben a router funkciót szeretnék használni, wifi szolgáltatás igénybevétele mellett a jelenlegi /30-as IP cím tartományt /32-es tartományra kell cserélni és elérhetővé válik a router funkció.
A módosítás IP cím cserével jár. -
sagesz93
addikt
érdekes egyébként. ami hibázik, de például torrenten megtalálom és letöltöm, hibátlanul megy. (pl. catalyst 13.4 épp)
azért ez elég bosszantó dolog, hisz látszólag minden oké, közben meg
de köszönöm a felvilágosítást, megy a telefon a t-comnak, kiváncsi leszek mit reagálnak erre. -
wmati
addikt
válasz
sagesz93 #2019 üzenetére
Ha ezen eszközön csak internet van és nincs rajta iptv vagy telefon akkor kaphatsz egy sima D-link modemet, Sajnos ez valami olyan hiba amit az új Fw okoz. Hiba bejelentést mindenképpen megér ez , szerelő nem tud mit csinálni akkor max egy megkérheted hogy rakja vissza a régi FW
-
sagesz93
addikt
-
wmati
addikt
válasz
sagesz93 #2015 üzenetére
Hali
Kitalálom T-home internet van, ha az akkor igen ismert hiba http://192.168.0.1/ címet ha megnyitod mi a Firmware Name ?
-
sagesz93
addikt
sziasztok
olyat valaki tapasztalt esetleg hogy amiket letölt azok hibásan/hiányosan/ töltődnek le, ha megnyit a neten egy képet akkor van olyan hogy hibásan jön be, a netes installerek bedöglenek hibaüzenettel, stb.
Én a gépre gyanakodtam hogy az okozza ezt, de mivel már ki lett cserélve szinte az egész gép, úgyérzem máshol van a gond. Lehet hogy ez a fránya router okozza? -
stopperos
senior tag
Van itt amúgy valaki szegedi és lakik véletlenül a Glattfelder téren a novotelnél?
-
stopperos
senior tag
A tp-link -et át kell rakni ilyenkor a 192.168.0.* hálóra, hogy mondjuk adsz neki valami ip címet ebből a tartományból. Úgy tudod elérni, hogy fix IP-t állítasz a 192.168.1.* hálózatra és akkor bejön a tp-link, amit át tudsz rakni más ip-re.
Nem kellene hogy eltűnjön a net, mert nálunk a koleszban így mennek a TP-Link eszközök. -
Mastre
tag
válasz
stopperos #2010 üzenetére
Reseteltem a TP-LINKet, és kikapcsoltam a DHCP-t, a kábelt átdugtam a WAN port-ból, így megjött a net mindenhova pár percre, majd a TP-LINK-re csatlakoztatott dolgokról eltűnt. Ez IP ütközés lehet, amit statikus IP-vel meg tudok szűntetni?
Valamint ebben az állapotban hol érem el a TP-LINK setupját, hogy be tudjam állítani a wifit és a MAC szűrést? -
Mastre
tag
Sziasztok,
szokásos T-s CISCO router nettel, IP-TV-vel. A CISCO-ból:
1 kábel a TV-hez
1 kábel egy TP-LINK routerhez
1 kábel egy PC-hez.TP-LINK-en DHCP on, ő 192.168.1.xxx-t oszt, a CISCO 192.168.0.xxx-t, sok állítgatás után sikerült, wifik működnek telefonnal, laptoppal. Kábellel ha laptopot rádugom, akkor működik mindkettő.
A gondom a PC-vel van. Valamiért nem jó a kapcsolat. A router nem küld neki semmit. Sem fix, sem dinamikus IP-vel. Volt már, hogy pár másodpercre megjött a kapcsolat, meg tudtam nyitni a CISCO webes Setupját, de megszakadt.
Van valami ötletetek, hogy mit kéne állítani?
Másodsorban elég erős a gyanúm, hogy így a hálózat (megosztás, stb.) nem fog működni a CISCO-ra és a TP-LINK-re csatlakozott eszközök között. Itt olvastam, hogy a TP-LINK-nél a DHCP kikapcsolása segít, de most örülök, hogy így működik, ha nem muszáj, nem piszkálnám. Persze ha nincs más megoldás, akkor állítok.Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
haddent
addikt
sziasztok
van valami mód arra, hogy az USB portot lehessen használni ezen a csodán?
-
-
rgeorge
addikt
válasz
dawe666 #2001 üzenetére
IE, Firefox, Opera ugyanúgy megy. Második reset is megvolt már. UPC-nek is írtam, a következő a telefon lesz, de nagyon úgy néz ki, hogy ezzel a szoftverrel ennyit tud szándékosan ez az eszköz. A WiFi se véletlenül van letiltva benne. Más UPC-s van esetleg ezzel a modemmel, aki meg tudja nézni a verziókat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- új MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 2TB SSD 64GB Apple space gray asztroszürke ajándék
- Nagyon szép állapot!! MacBook Air i5-5250U 4GB DDR3 125GB SSD 13 hüvelykes - 2015 eleje
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS ROG Zephyrus G14
- iMac 2019 21,5 Retina 4K
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest